İçeriğe Yönlendir

Ne Olacak Bu Vatandaşın Hali?

özgür çetinkaya

Recommended Posts

özgür çetinkaya

Dün kabine toplantısı açıklandı ve bu işin ucu yine vatandaşa ek vergi olarak çıktı. Türk e ticaret sitelerinde saçma sapan fiyatlara satılan ürünlerin aynı fiyata daha uyguna  aliexpress temu gibi sitelerden alırken şimdi onunda önünü kesmek için vergi paketi çıkarttılar. Hadi zam yaptın da %100 vergiye zam yapılmaz ki,

Ne olacak bu durumda hb ty gibi sitelerde 300tl olan ürüne millet nede olsa bizden alacak bahanesi ile ürüne zam yapacaklar. Hani enflasyon ile mücadele nerede kaldı? Hani fahiş fiyat ile mücadele nerede kaldı?

Bakın çok basit bir örnek vereyim.

temu ürünü   176 Tl iken

Hb ürünü    600+ Tl 

Bunun gibi bir çok ürün var. Bende alırken kargo + vergi veriyorum ama bu kadar fiyat farkıda olmamalı.

Bu fahiş fiyatçılara inat alabildiğim kadarı ile temudan alışverişe devam. Nede olsa bir sürü kupon ve indirim yapıyor. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
özgür çetinkaya yazdı:

Dün kabine toplantısı açıklandı ve bu işin ucu yine vatandaşa ek vergi olarak çıktı. Türk e ticaret sitelerinde saçma sapan fiyatlara satılan ürünlerin aynı fiyata daha uyguna  aliexpress temu gibi sitelerden alırken şimdi onunda önünü kesmek için vergi paketi çıkarttılar. Hadi zam yaptın da %100 vergiye zam yapılmaz ki,

Ne olacak bu durumda hb ty gibi sitelerde 300tl olan ürüne millet nede olsa bizden alacak bahanesi ile ürüne zam yapacaklar. Hani enflasyon ile mücadele nerede kaldı? Hani fahiş fiyat ile mücadele nerede kaldı?

Bakın çok basit bir örnek vereyim.

temu ürünü   176 Tl iken

Hb ürünü    600+ Tl 

Bunun gibi bir çok ürün var. Bende alırken kargo + vergi veriyorum ama bu kadar fiyat farkıda olmamalı.

Bu fahiş fiyatçılara inat alabildiğim kadarı ile temudan alışverişe devam. Nede olsa bir sürü kupon ve indirim yapıyor. 

Dün gece geçen yasa keyfinizi kaçıracak.

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Sabah sabah haberlerde görünce asabım bozuldu gittim bir sigara içtim. 3-5 ihtiyacımızı görüyorduk yurt dışından. Nereye dadanacaklarını şaşırdılar....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Tarlada 1 tl olan limon markette neden 79 tl oluyorun elektronik versiyonu. 

• Beğen 6
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Tarlada 1 tl olan limon markette neden 79 tl oluyorun elektronik versiyonu. 

Daha ben o 1 tl ye satamıyoruz diyenlerede acımıyorum. Eleman yığmış malzemeyi tarlasının kenarına. Ne kadar diye durup sordum market fiyatından yüksek çekti. Yüzüne küfredip devam ettim. Kim elime fırsat geçerde nereden çarparım modunda memlekette

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

tek derdiniz bu olsun yahu. 

bugün çıkan habere göre ev veya araba satarken mutlaka yetkili bir satıcıyı e devletten yetkilendirmemeiz lazımmış. bu sistem getirilecekmiş. link vermiyorum ana sayfalarda haber sitelerinde

yani devlet diyorki ben aracıya para kazandıracak bir kanal daha buldum aracısız ev arabada satamasın kimse :D

yazın kenara mevcut hal yasası değişmesse istanbulda net açlık gelecek halka 2 sene sonra ama şimdi değil 2026 ağustosta patates soğan alamaz gelir düzeyi 4  asgari ücretle olan aileler daha altını hiç söylemiyorum

Hamit inan yazdı:

Daha ben o 1 tl ye satamıyoruz diyenlerede acımıyorum. Eleman yığmış malzemeyi tarlasının kenarına. Ne kadar diye durup sordum market fiyatından yüksek çekti. Yüzüne küfredip devam ettim. Kim elime fırsat geçerde nereden çarparım modunda memlekette

dediğiniz ürün ne bilmiyorum lakin bütün tarım sektöründeki satışın %0,1 ini temsil etmiyor. bu cümlelere devam ederseniz tüm ülke açlıktan kırılacak.

tek demeniz gereken tarlada 1 lira markette niye 100 lira burda bir sahtekarlık var diye bağırmak 

bu arada not edeyim o size yüksek fiyat çeken çifçi değildir %99 ihtimal. çifçinin malını alan pikapcı aracı tüccarın elemanı vs birisidir.  idda ediyorum %99 olasılık bu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
özgür çetinkaya
Ali Gök yazdı:

bugün çıkan habere göre ev veya araba satarken mutlaka yetkili bir satıcıyı e devletten yetkilendirmemeiz lazımmış. bu sistem getirilecekmiş. link vermiyorum ana sayfalarda haber sitelerinde

yani devlet diyorki ben aracıya para kazandıracak bir kanal daha buldum aracısız ev arabada satamasın kimse :D

yazın kenara mevcut hal yasası değişmesse istanbulda net açlık gelecek halka 2 sene sonra ama şimdi değil 2026 ağustosta patates soğan alamaz gelir düzeyi 4  asgari ücretle olan aileler daha altını hiç söylemiyorum

Hocam neden bir dert daha ekleniyor :) 

Sabah uyanınca hp ty hemen zamlara başlarlar. Neyse elimde bir iki kupon var onları değerlendirmek lazım. Benim merak ettiğim ise reis 15 gün süre vermiş. Ben sipartişi geçtim vergi vs vs ödedim %30 olarak. Kargo 16 gün sonra gümrüğe geldi. 

Şimdi soru şu ben eski gümrük vergisi ile mi vereceğim yoksa aradaki farkı benden seve seve alacak mı?

Yorum bağlantısı
Ali Gök

bide bişey daha eklemek istiyorum. haber çıkıyor çifçi biberi dereye dökmüş domatesi tarlada bırakmış . binbir hakaret çifçiye neymiş toplayıp halka hayrına dağıtacakmış vs. çifçi gerizekalı ya para kazanacakken dereye döktü.  hemen çifçi vatan haini ilan ediliyor. ülkede birilerini vatan haini ilan etmek de moda oldu

kardeş niye malını satamıyorsun  sana niye 2 lira teklif ettiler masrafını kurtaramıyorsun bile demiyor. bu lafı halk etmeyip çifçiye vatan haini diyor 2 seneye o halk aç kalıp yalvarır çifçiye tarlayı ek diye ama çifçi bulamayacak tarlayı eken çifçi kafasına sıkmış olacak

sonra 33 lira dolar kuruyla ithal edip ucuza yesin halk nasıl yiyecekse 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Ali Gök yazdı:

bide bişey daha eklemek istiyorum. haber çıkıyor çifçi biberi dereye dökmüş domatesi tarlada bırakmış . binbir hakaret çifçiye neymiş toplayıp halka hayrına dağıtacakmış vs. çifçi gerizekalı ya para kazanacakken dereye döktü.  hemen çifçi vatan haini ilan ediliyor. ülkede birilerini vatan haini ilan etmek de moda oldu

Kasti çekilen videolar olduğuna inanıyorum onların, yalan dolan itlik bedava. Kimse malını dereye dökmez  o vaziyette emek edipte

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Hamit inan yazdı:

Kasti çekilen videolar olduğuna inanıyorum onların, yalan dolan itlik bedava. Kimse malını dereye dökmez  o vaziyette emek edipte

o zaman çifçi vatan haini :D 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Gök yazdı:

Kurumsal olsun, tüvtürk gibi olsun. Malum gruptan birine ihale edilsin.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Gök yazdı:

Çiftçinin fiyatları manupile edecek gücü mü var ya. Bir kamyon biberi dereye döksen ne olur. 

Limon olayı tüccarın elinde, 

1 liraya tarladan aldığı limon Nevşehir'de depoda 45-50 lirayı görmeden depodan çıkmıyor. 

Depo kirası, firesi, ayıklaması, paketlemesi derken 10 katını harcasın. Maliyeti 10 birime çıkmış olsa bile, yine 5x kontrolsüz kazanç kalıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Hamit inan yazdı:

Sabah sabah haberlerde görünce asabım bozuldu gittim bir sigara içtim. 3-5 ihtiyacımızı görüyorduk yurt dışından. Nereye dadanacaklarını şaşırdılar....

Sigaraya da zam gelmiş gece

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tüm dünyada gıda enflasyonu % 3 civarında iken bizdeki enflasyon % Tuike göre %61 enaga göre % 100 

Hiç kimse bunun sebebini merak etmiyor. Hiç kimse bunun sorumluluğunu üstlenmiyor. 

Esnaf çıldırmış gibi kazık atmaya devam ediyor.  Dur diyen yok. 

Geçen ay lastiğim patladı 250 liraya yaptırdım. dün yine patladı 350 liraya yaptırdım.. 

Ne değişti de bir ayda bu kadar zam yaptınız dedim, işçiye zam verdik dediler. 

• Beğen 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

image.png.3f90dbdbb8de96f5183235cb06a72f64.png

Hadi iyisiniz fakirler.  Bu sabah daha da fakirleşerek ilave huri kazandınız. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 10
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Dur diyen yok. 

Müstehaktır. Karşılaştığım emekli ve asgari ücretliler yakınır iken verdiğim cevap
"İsraf haramdır. Peynir yiyeceksiniz de ne olacak, makarnaya sos dökeceksiniz de ne olacak. İsraf haramdır insanlar sizin dininizi düşünüyor. Şükredin mankör olmayın"

Hüseyin Sönmez yazdı:

Birde bu artışlar ALLAH tan deyip ALLAHA iftira atmazlar mı ? Deli olmamak elde değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Peki bu aracı kurumlar ya da kişiler sorumluluk da alacak mı acaba . Yoksa avantasını alıp çekilecek mi kenara.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Hüseyin Sönmez yazdı:

Yine terste kaldım ya

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Yapılan hatalar bir değil iki değil. 2017 referandumu ülke tarihindeki en büyük hataydı. Ardından nas dediler bilimle savaştılar o da hataydı. Piyasada kendilerine yakın olanların tekellesmesini müsaade ettiler sonra da fahis fiyatci dediler. Hem rekabeti bitirdiler hem serbest piyasaya müdahale etmeye çalıştılar. Talebi kısarak enflasyonu indirmeye çalışıyorlar ama tek sorun o da değil. Yani halk zaten kısıtlı yaşıyordu iyice kısıtlı yaşayınca düzlüğe cikilamayacak. Zenginden vergi alamıyorlar. İstedikleri kadar yabancı sermaye de gelmiyor. Özelleştirme yapsalar o da bitti. Yap işlet devretin maliyeti var daha. Türkiye bu cendereden çok zor çıkar artık. Dolar 2 lira oldu diye yazar kasa atılan döneme de benzemez. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Böyle olmasını biz istemedik mi? Neden kızıyoruz şimdi...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

atalar, bir gün, bir deveye bakmış bakmış bakmış deve dönmüş demiş ki: sorma o soruyu...

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Hüseyin Sönmez yazdı:

eee ben ne yapacağım şimdi ya... :(

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğan Arşiray yazdı:

Tek çare fakirlik. 
Fakirlik 500 ahiret senesi daha önce girecek cennete. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Doğan Arşiray yazdı:

Doğan sen zaten dünyadayken hurileri kullanmıyon mu.....:p:D;)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Süleyman Can yazdı:

Ardından nas dediler bilimle savaştılar o da hataydı.

İzlediniz mi? Çok güzel:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...