Nihat Palolu 2 Ağustos Paylaş 2 Ağustos Boyanacak bir ev var. 2+1 2 Odanın tamamı ve mutfağın bir kısmı saten alçı olacak. Tavanlar hariç. Evin kalan kısmı önceden saten yapılıp üzerine kağıt yapmışlar. Kağıtları söktük iz bıraktı tabi. Bu izli bölümler düzeltilecek. Balkon tavan ve duvarı dekor sıva olacak. Balkon demirindeki eski boya pürmüzle yakılıp temizlenip boyanacak. İşçilik 40 bin. Bana fazla geldi. Uzun zamandır boya yaptırmıyorum. Fiyat nasıl sizce? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ağustos Paylaş 2 Ağustos Malzeme de 40bin tutar. Malzeme x 2 hesaplanır işçilik 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 2 Ağustos Yazar Paylaş 2 Ağustos Yan dairede boyanacak. 3+1 Çift balkonlu. Yağlı boya işi olarak sadece balkon demirleri var. Alçı tamiri yapılacak (elektrikçinin kazdığı yerler). Komple boyanacak, işçilik 20 bin. Bu tamamda, saten olunca fiyat 2 kat olması garip geldi. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 2 Ağustos Yazar Paylaş 2 Ağustos Çağlar Bayur yazdı: max 10 günlük iş gibi Evet abi, bence de Servet Aydın yazdı: Malzeme de 40bin tutar. Malzeme x 2 hesaplanır işçilik Tutmaz ya o kadar, tutmasın yani Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek 2 Ağustos Paylaş 2 Ağustos artı olarak malzemede olacak onlar ne kadar tutuyor peki Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Nihat Palolu yazdı: Boyanacak bir ev var. 2+1 2 Odanın tamamı ve mutfağın bir kısmı saten alçı olacak. Tavanlar hariç. Evin kalan kısmı önceden saten yapılıp üzerine kağıt yapmışlar. Kağıtları söktük iz bıraktı tabi. Bu izli bölümler düzeltilecek. Balkon tavan ve duvarı dekor sıva olacak. Balkon demirindeki eski boya pürmüzle yakılıp temizlenip boyanacak. İşçilik 40 bin. Bana fazla geldi. Uzun zamandır boya yaptırmıyorum. Fiyat nasıl sizce? Saçma bir cevap olacak, fiyat fazla ama normal. Burası da böyle yüksek rakamlar. Sadece boya yapılacak olan evlere bile acayip rakamlar söylüyorlar. Bu arafa adamlarda güzel gelir var, vergi yok, bağkur en düşükten, 4 tane ev. Vergi dairesi de pelte gibi hareketsiz. 2 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos İlkay Başaran yazdı: Vergi dairesi de pelte gibi hareketsiz. Biz boşuna mı varız? Üstümüze düşeni yaparız bir şekilde. Ne var yani biraz daha ödesek. 1 ay sabahtan akşama kadar çalışan adam 17000 TL alıyor. Geçtiğimiz yılbaşı sadece boyama için kime sorsam 15-20000 lira arasında istediler 2+1 ev için. Üstelik alçı, tamirat vs yok. En olumsuz durumda 2 günlük iş çıkmaz. O da boya kurumadı, öyle oldu böyle oldu desek çıkacak süre. Sonra bir platform üzerinden birini buldum ve aynı işi 5000 TL ye yaptı. Ek iş olarak yaptı belki bilmiyorum ama sonuçta yaptı. 10000 lira dahi dese çok ciddi fark var. Yine o süreçte istenen fiyatlara kızdığım için işten izin alıp kendim yaptım. Buna fayans derzi de dahil. Bence tamamen insanları mecbur kılarak haketmediği paraları kazanma peşinde insanlar. Bu arada bir not daha olsun bugüne Rica minnet iş yaptırıyoruz, hem sağlam para verip hem de naz çekiyoruz. 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Ü.Emre Kartal yazdı: Biz boşuna mı varız? Üstümüze düşeni yaparız bir şekilde. Ne var yani biraz daha ödesek. 1 ay sabahtan akşama kadar çalışan adam 17000 TL alıyor. Geçtiğimiz yılbaşı sadece boyama için kime sorsam 15-20000 lira arasında istediler 2+1 ev için. Üstelik alçı, tamirat vs yok. En olumsuz durumda 2 günlük iş çıkmaz. O da boya kurumadı, öyle oldu böyle oldu desek çıkacak süre. Sonra bir platform üzerinden birini buldum ve aynı işi 5000 TL ye yaptı. Ek iş olarak yaptı belki bilmiyorum ama sonuçta yaptı. 10000 lira dahi dese çok ciddi fark var. Yine o süreçte istenen fiyatlara kızdığım için işten izin alıp kendim yaptım. Buna fayans derzi de dahil. Bence tamamen insanları mecbur kılarak haketmediği paraları kazanma peşinde insanlar. Bu arada bir not daha olsun bugüne Rica minnet iş yaptırıyoruz, hem sağlam para verip hem de naz çekiyoruz. Evi boyatmamız lazım bu yıl, fiyat almaya korkuyorum. Boya ve işçilik üzerine biraz daha kredi çekip belki sıfırlarım evi 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Boya teknesi ve bir iki fırça ve ruloya bakar, alıp kendiniz yere sıçratmadan bile yaparsınız. İlkay Başaran yazdı: Evi boyatmamız lazım bu yıl, fiyat almaya korkuyorum. Boya ve işçilik üzerine biraz daha kredi çekip belki sıfırlarım evi alçı ile düzeltecek yer yoksa tabi 4 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Ü.Emre Kartal yazdı: Rica minnet iş yaptırıyoruz, hem sağlam para verip hem de naz çekiyoruz. Ustalık, zanaatkarlık çok kıymete bindi. Günlüğü 2.000₺ yevmiye en az buralarda. Mühendislik falan eridi gitti, maaşlı çalışanın işi zor bizim gibi. 3 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos İlkay Başaran yazdı: Evi boyatmamız lazım bu yıl, fiyat almaya korkuyorum. Boya ve işçilik üzerine biraz daha kredi çekip belki sıfırlarım evi Selçuk Bakış yazdı: Boya teknesi ve bir iki fırça ve ruloya bakar, alıp kendiniz yere sıçratmadan bile yaparsınız. alçı ile düzeltecek yer yoksa tabi Alçı işi bile olsa emin olun artık iyi işçilikle iş yaptıramıyorsunuz kolay kolay. Bir an önce yapıp başka iş peşinde herkes. O sebeple kendiniz de yapsanız çok farklı olmuyor. Artık birçok iş için kolayca yapabilmek amacıyla üretilmiş ürünler var. Banyo fayanslarındaki derzleri komple söküp derz yaptım. Dramel tarzı bir cihazım var ucuna mini jet taşını takıp giriştim önce. Sonra temizledim ve oldukça alçıya yakın kıvamda derz hazırlayıp doldurdum. Çok sıvı yapsam kolayca olurdu ama ömrü kısa oluyor ne yazıkki. Kuruduktan sonrada sıvı cam diye bilinen isonem karışımından uyguladım 2 kat. Oldukça uzun süre dayanır diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Celal Aydın yazdı: Ustalık, zanaatkarlık çok kıymete bindi. Günlüğü 2.000₺ yevmiye en az buralarda. Mühendislik falan eridi gitti, maaşlı çalışanın işi zor bizim gibi. Günlüğü 4000 lira desek, 2 gün sürmeyecek işe 15000 istemek hangi mantığa uyuyor 🙂 Tamamen fırsatçılık, imkanım olsa bir girişim yapar birçok alanda hizmet verebilecek şekilde su tesisatı, elektrik, sıva boya gibi işleri yapabilecek bir ekip kurardım. Maaşlı olarak aynı işi yapan insanların günlüğü 10000 lira değil. 2 Yorum bağlantısı
Ali Çanakçı 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Herkes, kendi işini yapmaya başlayacak. Çok çok özel işlerde dışarıya müracaat. "Alet çalışır el övünür" demiş ecdat. Boya badana herkesin yapabileceği bir iştir. Alçı el yatkınlığı gerektirir. Bana kalsa kaba temizliği kendim yaparım. Alçı için usta ararım. Boyayı da kendim yaparım. Zaten öyle de yapıyorum. Evde herkes boyacı oldu. Ücrete gelince 40.000 çok fahiş bir fiyat. Malzeme içinde olursa, makule yakın olabilir. Tabi ki malzemenin kalitesine dikkat ederek. "Armut" diye bir site var. Oradan araştırılabilir. Gelecek bu günden daha zor olacak. Ona göre! 7 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Bu şartlarda vaktim varsa ben kendim yapardım.. Vaktim yoksa, bu sürede ben daha fazla kazanır mıydım ona bakardım.. Alçı çekilecek yerler alçıyı çek.. kurusun zımparala, yeniden duvar kağıdı kapla.. Ucuzundan al az desenli al.. 4 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Bu şartlarda vaktim varsa ben kendim yapardım.. Vaktim yoksa, bu sürede ben daha fazla kazanır mıydım ona bakardım.. Alçı çekilecek yerler alçıyı çek.. kurusun zımparala, yeniden duvar kağıdı kapla.. Ucuzundan al az desenli al.. Benim 1 haftada kazanmadığım parayı 2 günde kazanıp üstüne bir de nazlanıldığında zoruma gidiyor mesela. En son çare ben de dışarıdan destek alıyorum. Birçok iş için alet vs gerekiyorsa almayı bile kabul ettim. Hiç değilse benim olur 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos saten denince uuoooğğoooo oluyor ya... saten boya yaptım 2 gün fazla sürüyor hepi topu o bir de rulosu farklı 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Ü.Emre Kartal yazdı: Benim 1 haftada kazanmadığım parayı 2 günde kazanıp üstüne bir de nazlanıldığında zoruma gidiyor mesela. En son çare ben de dışarıdan destek alıyorum. Birçok iş için alet vs gerekiyorsa almayı bile kabul ettim. Hiç değilse benim olur 50 cc motosikletim var, bakıma 1000₺ istiyor servisler. Gittim Lokma seti aldım 600₺ 10W40 4T 1 lt yağ aldım PO'dan 185₺ (karter 0.6lt yağ alıyor) 10 dakikamı almadı yağı değiştirmek, üstüne hava filtresini de temizledim, gevşeyen yerleri sıktım, tertemiz. Bir sonraki bakım için 1 lt yağ daha alırım, üçüncü bakım bedavaya gelir, 0.2 lt yağ da artar elimde. Alete harcanan para, yarın bir gün kendini amorti ediyor. 6 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Fiyat çok fazla bence. Evimiz 3+1 deprem hasarı tamiri boya ve üste sedef yapıldı . İşçilik +boya (dyo) 25 bine yaptırdım. 3 günde bitirdiler . Ve çok memnun kaldım. 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos (düzenlendi) Kim kimi operse modunda herkes . Geçen sene vaktim olmadığı için benzer bir iş yaptırdım. Tek başıma 2 günlük bir boya alçı işi. Birini getirdim 8.000 deyince direk kovdum. Başka bir tanıdıktan rica ettim. Üç kişi geldiler çay, sigara yemek goygoy muhabbeti hepsi 5-6 saatte bitti. Arabanın benzini yevmiye falan 1750 abi dedi. 2500 verdim saldım. Yaklaşık 20 bin normal bu iş için 3 Ağustos tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos (düzenlendi) Benim gibi evin içinde sigara içen koku sindiren duvarları sarartan arkadaslar için müthiş bir tavsiye Mop yer bezinin kovaya camasir suyunu doldurun ve duvarları silin. Eşyaları çekmek sağa sola kaydırmak halı toplamak zor değil. Hanımla beraber bir günümü alıyor ama heryer sıfır boyanmış ayarına geliyor. 3 Ağustos tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Servet Aydın yazdı: Evde içmesek olmaz olsun öyle ev, çay demleme makinasını da wifi ya bağlamasak? 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos duşakabin fayans bizim. yenilenmesi lazım dı. yarım gün lük işe 3000 tl dedi birisi. ben malzemelerin hepsini 2000 tl ye aldım işi kendim yaptım. son derece tatmin edici bir sonuç elde ettim bana göre. kalan para ile fren diski aldım... :) 5 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 Ağustos Paylaş 3 Ağustos Doğan Arşiray yazdı: duşakabin fayans bizim. yenilenmesi lazım dı. yarım gün lük işe 3000 tl dedi birisi. ben malzemelerin hepsini 2000 tl ye aldım işi kendim yaptım. son derece tatmin edici bir sonuç elde ettim bana göre. kalan para ile fren diski aldım... Üzerine isonemin sıvı yalıtımından öneririm. Tüm banyoya da yapabilirsiniz. Su kayıp gidiyor, ıslakken kayma vs yapmıyor. Hem de yalıtım oluşturduğundan uzun ömürlü olur zemin 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts