İçeriğe Yönlendir

Lastik Fiyatlarına Farklı Bir Bakış Açısı

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Köksal Yılmaz
Selim Bilgin yazdı:

Bizim Golf'ü uzun zaman sonra kullandım bugün, 1-2 hafta takılayım eksik gedik var mı bakarım demiştim ama lastikler beton olmuş, orijinal lastikleri 4 yaş 75 bin km'de Mişlenler.

Tekrar Mişlen alasım yok ona da, ze310 etiket değerleri ve fiyatı makul gibi, alayım gitsin mi? 2500 TL tanesi, 205-55-16

Astra j de 20 ay kullandım yaz-kış, oldukça memnun kaldım,yine olsa yine alırım. 

ca57573b5cc06877596e8e3d1cd54621.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Michelin crossclimate2 3000 km kullanılmış 205*55*16 4 adet 7000 TL alınır mı?

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Selim Bilgin yazdı:

Az önce E-5 yan yolda 30 (yazı ile otuz) ile iki şeridin ortasından giden bir Toyota yüzünden çok feci fren yaptım. Ben de gerekenden hızlıydım, güvenemediğim için o hızla sağına ya da soluna dalmadım frene de güvendiğim için. Neyse belli bir hıza indikten sonra hafif kaydı sağa sola araba, ben topladım ama ilk defa böyle bir şey oldu. PS5'lerle hiç yaşamamıştım. Bu durum acaba lastik farkı mı, lastik profil arttı biraz ondan mı, lastik basıncı mı yoksa tamamen asfaltın kirli olması mı?

bende bu konudan şikayetçiyim toyotalar özellike yavaş gidiyor

kullanıcı profili ile alakalı diye düşünmeye başladım

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

bende bu konudan şikayetçiyim toyotalar özellike yavaş gidiyor

kullanıcı profili ile alakalı diye düşünmeye başladım

Herkes yavaş gitse ölümlü kaza sayısı ne kadar azalır? 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

herkes yavaş gitse azalır ama benim itirazım

tüm trafik 90 km ile akarken ben orta şeritten 50 ile giderim diyenler yüzünden trafik karışıyor kazalar oluşuyor ona itirazım var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Özellikle şehir içinde yavaş gitmek çok önemli, bisikletli ve yayaları korumak için hız limitini 30km ye kadar düşünmüşler, Paris gibi yerlerde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

herkes yavaş gitse azalır ama benim itirazım

tüm trafik 90 km ile akarken ben orta şeritten 50 ile giderim diyenler yüzünden trafik karışıyor kazalar oluşuyor ona itirazım var

tamam işte. Herkes 50 ile gitsin :) 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

E5’ten TEM’den bahsediyoruz arkadaşlar. Hız sınırının 80-90-120 olduğu yerde 40-50 ile ortadan gitmenin savunulacak bir tarafı yok ki benim örnekteki iki şeritli tüm yolu kapatacak şekilde 30 ile gidiyordu telefona bakarak. 

Sokak araları vs için tartışmaya gerek yok zaten ben aşırı temkinli giderim arkam kuyruk olur genelde. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

paris ten mi yazıyorsunuz havalar nasıl

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

paris ten mi yazıyorsunuz havalar nasıl

mesela herkes hızını yarıya düşürke ekonomi nasıl etkilenir? 

yakıt olarak değil. Ticari hız olarak

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ticari hız olarak

ticari olarak derken? taksi mi?

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

herkes

yok öle bir herkes, vesile ile

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

yok öle bir herkes, vesile ile

hızlı gidince zaman tünelinde ışınlanıp zamanı kırıyoruz ya, onu yapmasak ülke ekonomisi nasıl etkilenir? zaman kavramına farklı bir bakış açısı diyelim :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

onu yapmasak ülke ekonomisi nasıl etkilenir?

tam tersi geçerli olur, bi milyona 2. el 3-4 yaşında porşe alabiliyor olsan, zaman tüneline ışınlanmış gibi gitmezsin, hiç makas atan S-bentley gördün mü? rahat elde edince, yardırma ihtiyacın da olmaz

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

Ticari bekleme, devam et. (karikatür)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

mesela herkes hızını yarıya düşürke ekonomi nasıl etkilenir? 

yakıt olarak değil. Ticari hız olarak

70lerde ABD de petrol krizinden  sonra hız limitini geçici olarak düşürmüşler, 55 milden 50mile olsa gerek , yakıt tasarrufu sağlanmış ve kazalarda azalma görülmüş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Yavaş gidenler kadar sırf hızlı gittiği için sol şerifi kendinin sananları da eleştirmeye başlamamız gerek. Mesela 130 sınır yerde sol şeritte birisi 130 ile gitmeli. Üstü zaten yasak. Neden arkasından taciz edip 5 saniye geç yol verdi diye insanlara küfrediyoruz? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Çağrı Alaf yazdı:

Yavaş gidenler kadar sırf hızlı gittiği için sol şerifi kendinin sananları da eleştirmeye başlamamız gerek. Mesela 130 sınır yerde sol şeritte birisi 130 ile gitmeli. Üstü zaten yasak. Neden arkasından taciz edip 5 saniye geç yol verdi diye insanlara küfrediyoruz? 

Her şeyde olduğu gibi bunda da denge önemli, 60 km ile en sol şeritten de gidilmez, 200.ile 500m den selektör yaparak da gelinmez. Devlet bunu radarla kamera ile denetlemeli.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Aracımdaki aynı lastiklerden kuzenin arabasında da vardı. Avrupa'da kirli yol yoktu lastik hiç kaymadı. Burada her fırsatta patiye düşüyor zalım lastik.

Ventus Prime 3

Bunda da Toyota suçlu olabilir mi? :onder:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Evren Erakçora yazdı:

70lerde ABD de petrol krizinden  sonra

ne ilginç zamanlar, üreticisi olduğu üründe kriz yaşamışlar

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Evren Erakçora yazdı:

Her şeyde olduğu gibi bunda da denge önemli, 60 km ile en sol şeritten de gidilmez, 200.ile 500m den selektör yaparak da gelinmez. Devlet bunu radarla kamera ile denetlemeli.

E illa ki, onu da tasvip etmiyorum ancak ortalık sol şeriata hız limitinin en üstünde gidenlere küfür kıyamet eleştiri yağdıranlarla dolu. Bu bir trafik kültürü haline gelmiş ve işin kötüsü adamlar kendilerini haklı zannediyorlar. Öte yandan zannetmiyorum. Bu devletin hiçbir şey yapacağı yok. Popülizm peşindeler. Kıbrıs meclisinde alkollü trafiğe çıkanlara 400.000₺ ceza gündemde. Başka ülkelerde 5 km/h geçemiyorsun hepsi mum gibiler yasalar sert çünkü. Geçen konvoy yapıp alt geçit yaparak bir de vatandaşla kavga eden adamların toplamına tek asgari ücret kadar bile ceza yazmadılar. 3 bin 5 bin. Ehliyet puanı zaten Allah verdikçe vermiş. Benim ümidim yok açıkçası. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Çağrı Alaf yazdı:

E illa ki, onu da tasvip etmiyorum ancak ortalık sol şeriata hız limitinin en üstünde gidenlere küfür kıyamet eleştiri yağdıranlarla dolu. Bu bir trafik kültürü haline gelmiş ve işin kötüsü adamlar kendilerini haklı zannediyorlar. Öte yandan zannetmiyorum. Bu devletin hiçbir şey yapacağı yok. Popülizm peşindeler. Kıbrıs meclisinde alkollü trafiğe çıkanlara 400.000₺ ceza gündemde. Başka ülkelerde 5 km/h geçemiyorsun hepsi mum gibiler yasalar sert çünkü. Geçen konvoy yapıp alt geçit yaparak bir de vatandaşla kavga eden adamların toplamına tek asgari ücret kadar bile ceza yazmadılar. 3 bin 5 bin. Ehliyet puanı zaten Allah verdikçe vermiş. Benim ümidim yok açıkçası. 

O kadar para vermiş adam 250 ile gitmesin mi! 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağrı Alaf yazdı:

Sol şeritte 180 ile de gitseniz sürekli olarak orayı işgal edemeyiz. Sollsma yapıp orta şeride geçmemiz lazım. 

Screenshot_20240829-203644_Chrome.jpg

Emre Şimşek yazdı:

Aracımdaki aynı lastiklerden kuzenin arabasında da vardı. Avrupa'da kirli yol yoktu lastik hiç kaymadı. Burada her fırsatta patiye düşüyor zalım lastik.

Ventus Prime 3

Bunda da Toyota suçlu olabilir mi? :onder:

Lastiklerin üretim yeri aynı değilse aynı uol tutuşu göstermez.

Hybrid ve hypermilciler kesinlikle suçlu:bomb:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Sol şeritte 180 ile de gitseniz sürekli olarak orayı işgal edemeyiz. Sollsma yapıp orta şeride geçmemiz lazım. 

Screenshot_20240829-203644_Chrome.jpg

Lastiklerin üretim yeri aynı değilse aynı uol tutuşu göstermez.

Hybrid ve hypermilciler kesinlikle suçlu:bomb:

demek istenen şu; Hız sınırı 130 iken, 180’le selektör ata ata gelip, zaten kurala uymayan vatandaşın, yol isteme hakkı olmasın :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
(düzenlendi)

Ben de diyorum niye kulağım çınlıyor. :D

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

demek istenen şu; Hız sınırı 130 iken, 180’le selektör ata ata gelip, zaten kurala uymayan vatandaşın, yol isteme hakkı olmasın :) 

Efendi gibi dibine girmeden taciz etmeden yol istenirse sıkıntı yok bence, öndekinin de aslında hızlı geleni selektör yapmadan görmesi lazım. Karşılıklı bu işler.

Ben benden hızlı geleni önceden görüp müsaitse yol veriyorum müsait değilse de sinyalimi veriyorum, sorun olmuyor, çok terbiyesizlik yaparsa da gaza basıyorum ve ilk virajda savruluşunu izliyorum. Özellikle otoyolda yüksek hızda sağdan geçmeye çalışan olursa...

tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...