İçeriğe Yönlendir

Lastik Fiyatlarına Farklı Bir Bakış Açısı

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Screenshot_20240829-203644_Chrome.jpg

hocam o tabelasının olduğu yolda bu tabela da var. Hız uyarısına uyulmayıp, şerit uyarısına uyulması gibi alternatiflerimiz yok. Hepsine aynı anda uyulması gerekiyor. 

images?q=tbn:ANd9GcRmDX1gCePC2mAYL1Ri60B

posatlı hız tabelasına uymuyorsa, ben de şerit tabelasına uymuyorum. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

posatlı hız tabelasına uymuyorsa, ben de şerit tabelasına uymuyorum. 

@Servet Aydın abi sana diyor galiba

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Soldan 2xx’le giderken tabela görmüyom🏎️

motion blur’u kapat abi. Kasıyor demekki :) 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

motion blur’u kapat abi. Kasıyor demekki :) 

Açmadımki hiç 🍆

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Şu kaza istanbul şehir içinde. Yorumların yarısı, kamera olan aracı suçluyor, yol vermedi diye. 

1- sağdan geçen iki araba, durakların, yaya geçitlerinin olduğu yolda bu ne hız?

2- sağdan geçen çok akıllı, çok zeki ya, yollar, hanlar, haklar onun ya, koca otobüsü neden göremedi bu akıllımız? 

3- otobüs sağda duracak, ben neden sağa geçip sana yol verip, az ileride kendimi otobüsün arkasında dururken bulayım? Tüm bunlar şehir içinde maganda hızında giden beyefendinin keyfi bozulmasın diye mi?

https://www.instagram.com/reel/C_Vqky6I4wB/?igsh=MWJuYWVob28wMHJieQ==

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şu kaza istanbul şehir içinde. Yorumların yarısı, kamera olan aracı suçluyor, yol vermedi diye. 

1- sağdan geçen iki araba, durakların, yaya geçitlerinin olduğu yolda bu ne hız?

2- sağdan geçen çok akıllı, çok zeki ya, yollar, hanlar, haklar onun ya, koca otobüsü neden göremedi bu akıllımız? 

3- otobüs sağda duracak, ben neden sağa geçip sana yol verip, az ileride kendimi otobüsün arkasında dururken bulayım? Tüm bunlar şehir içinde maganda hızında giden beyefendinin keyfi bozulmasın diye mi?

https://www.instagram.com/reel/C_Vqky6I4wB/?igsh=MWJuYWVob28wMHJieQ==

Yavaş giden adam mı suçluymuş? Sağdan gelen aşırı süratli, doğal olarak çarpıyor.

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Soldaki hatalı net. Belli ki yapışmış sol şeride ve şerit ihali yapıyor

Otobüs aşağı yukarı 60-70. Solda şerit ihali yaoamda aynı hızda. Sağından geçenler hızlanma için 90 diyelim

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Soldakinde hata vardır yoktur onun için yeterli değil video bence ama esas kusur çarpanda tabi ki, otobüsün durakta durabileceğini düşünmemiş, otobüs fren yaparken hızlanmaya devam ediyor, bariz hatalı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Soldaki hatalı net. Belli ki yapışmış sol şeride ve şerit ihali yapıyor

Otobüs aşağı yukarı 60-70. Solda şerit ihali yaoamda aynı hızda. Sağından geçenler hızlanma için 90 diyelim

sehir icinde hiz limiti 90 degilki? 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

şehir içinde hız limiti; “sol şeridi meşgul etme”. Bunu geçmemesi lazım.

Hatta bunun da %10 toleransı var. O da; “şol şeridi meşgul mu ettin, arkadaki geçecek kadar sağa geçebilirsin” 

:) 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

sehir icinde, sag seritte anlamsizca bekleyen araclar, park edenler, dolmuslar, otobusler vs oldugu icin pek uygulanabilir degil. otoyol degil ve hiz siniri cok az. sag bos olsa zaten solda ne isi var. yukaridaki videoda kaza yapan kendi salakligindan hizlanip sonra vurdu arkadan. solda giden saga gecseydi, bu sefer gidip otobusun arkasinda durup bekleyecekti, bu olacak sey degil. trafik sabir isi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bu kazada % 90 çarpan hatalı, % 10 solu kapatan. Belli ki solu kapatmış gidiyor, kimseyi dinlemiyor. Gördüğümüz biri geçti, diğeri kaza yaptı.

Videonun öncesini görsek daha net söyleriz. 

Sabah işe 30 km araba sürüyorum, yarısı iki şeritli çevre yolda. Şöyle bir sıkıntı var, sağda gidenler 70-80 ile gidiyor. Sola geçiyorsun, bu sefer benim "geç kalanlar" dediğim grup var. Hep bir yere yetişme telaşı ile süren bir grup var. 110-120 gitsen bile sürekli sıkıştırıyorlar. Sağ genelde dolu oluyor. Dolu olmasa bile 140 ile gelene yol vermem için sağa geçip 70'e düşmem lazım. Genelde ben soldaysam ve arkamdan gelen

Efendice geliyorsa hemen sağa geçiyorum. Efendice dediğim beni taciz etmemesi. Kaçla gelirse gelsin, görünce sağa geçerim.

500 m'den selektör ile geliyorsa hemen geçmiyorum, illa ki frene basıyor. 

Hele önüm dolu iken selektör yapıyorsa sağda 70 ile gidene denk getirip gıcık ediyorum. 

Ama genelde sağdayım. Uğraşamam. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Solu işgal edemezsin nokta. Çıkın yabancı ülkelere bakın.

Doğan Arşiray yazdı:

Hızlar farazi. Solda giden işgalci

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

ettim. Nolacak?

mNWvzi.jpg

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

otoyolda gidiyorsun, diyelimki hiz siniri 130, adam en solu kapatmis 143 ile gidiyor, nasil gececeksin yabanci ulkede? bazi kurallar daha az keskin trafikte. kirmizi isik, yaya onceligi gibi degil hersey. solu kapatan adam aptal, suursuz, egitimsiz, bencil vs ise zaten yapacak birsey yok. trafikte cezayı yazacak otorite yok ortada. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sen kullanma ,ben kullanmayayım kim kullanacak bu sol şeridi:) . Şehir içinde neden soldan gidiyorsun diyemeyiz,çünkü adam sola dönecektir, sağdaki aşırı yavaştır vs.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ettim. Nolacak?

mNWvzi.jpg

Konuyu şehirler arası yollar için konuşuyoruz istanbul şehiriçine nasıl geldi konu

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Ali Gülmez yazdı:

Konuyu şehirler arası yollar için konuşuyoruz istanbul şehiriçine nasıl geldi konu

Hybrid ler için yer, yol şehir içi gibi hız orantısı hep aynı (hız oranı =trafik akış hızı/ elektrikli motor hızı).

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Vw de iyi fren varmış.

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Tek elle direksiyon tutmak nedir?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Uzunoğlu yazdı:

Hybrid ler için yer, yol şehir içi gibi hız orantısı hep aynı (hız oranı =trafik akış hızı/ elektrikli motor hızı).

hep 50 ile gidiyorlar. (: euro 4 dizelimle duman atat ata yardirip gectigim can kardeslerimizdir.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...