Evren Erakçora 29 Ağustos Paylaş 29 Ağustos Biri 180le gidiyor onu arkadan 230la gelen taciz ediyor, işin sonu yok yani bu durumda. Dünyada sadece Almanya'da bazı otoyollarda var limitsiz. Birleiş Arap Em. de 160 km olsa gerek. Diper bütün ülkelerde 120,130 hız limiti. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 29 Ağustos Paylaş 29 Ağustos Kimse kusura bakmasında 130 limit var dol şeritten giderim bana kimse karışamaz kimse diyemez Ben 170 180 ile gidiyorsam kendi bileceğim iş en sol şerit sollama şerididir gereksiz yere işgal edilemez iç dikiz aynasını kullanmayan ya da kullanmayı bilmeyen çok sürücü var Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Ağustos Paylaş 29 Ağustos Ali Gülmez yazdı: Kimse kusura bakmasında 130 limit var dol şeritten giderim bana kimse karışamaz kimse diyemez Ben 170 180 ile gidiyorsam kendi bileceğim iş en sol şerit sollama şerididir gereksiz yere işgal edilemez iç dikiz aynasını kullanmayan ya da kullanmayı bilmeyen çok sürücü var mesela en soldan 180’le giderim, kendi bileceğim iş deniyor ya, ben diyorumki, madem kural tanımama kendi bileceğimiz iş, en sol şeriti 120 ile sürerek kapatıyorum. Bu da kuralsızlık. Ama kendi bileceğim iş nasılsa. siz şunu dersiniz, ben 180’le giderken seni etkilemiyorum ama sen en solda 120 ile giderken beni engelliyorsun. yok öyle değil. 180’le sürerken kaza yapıp beni etkileme istatistiğin fazla. Veya orta şeritte 100’le gidiliyorken ben en solda hız sınırında 130’la gidiyorum. Sen kurala uymayıp 180’le gideceksin diye ben sağa çekilmem. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 29 Ağustos Paylaş 29 Ağustos Tansu Kalafatoğlu yazdı: mesela en soldan 180’le giderim, kendi bileceğim iş deniyor ya, ben diyorumki, madem kural tanımama kendi bileceğimiz iş, en sol şeriti 120 ile sürerek kapatıyorum. Bu da kuralsızlık. Ama kendi bileceğim iş nasılsa. siz şunu dersiniz, ben 180’le giderken seni etkilemiyorum ama sen en solda 120 ile giderken beni engelliyorsun. yok öyle değil. 180’le sürerken kaza yapıp beni etkileme istatistiğin fazla. Veya orta şeritte 100’le gidiliyorken ben en solda hız sınırında 130’la gidiyorum. Sen kurala uymayıp 180’le gideceksin diye ben sağa çekilmem. Ortadoğu - Avrupa ayrımı. 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 29 Ağustos Paylaş 29 Ağustos 2 senedir yurtdışında bir sefer selektör yemedim arkamdan. Sanırım korna da çalmadılar. Kimse sınırı geçmeye cesaret edemediği için solda üst limitte sürülürse arkadan kimse selektör atamıyor. Geçemeyecek zaten çünkü. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Yurdun hangi dışı olduğu önemli, Italya otobanlarına davet ediyorum sizi, Jean Alesi gibi sürüyor amcalar. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos En doğrusu ? en uzak şeride geçip önlerini açmak uzaklaşmak.Ben artık öyle yapıyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos yine düşündüm. 3 şeritli otoban. en sağda kamyon 50-90, ortada gidenler 90-110 arası, ben de hız sınırında gitmek istiyorum. 130-140. trafik yoğun. en soldan gidiyorum. arkamdan 200'le posat yaklaştı. selektör atıyor. neden yol vereyim? kim o? 200'le gidiyor diye onu özel kılan ne? ayrıcalıklı mı? onun yüzünden neden ortadaki 90-110 arası gidenlerin arasına gir çık yapayım? beni strese sokma hakkını nereden elde ediyor? normal medeni ülkede hız limitinin üstüne acil durumda çıkılır. soldan giden de acil olduğunu anlar ve yol verir. ama ülkemizde posat sahibi iş adamı, müsteşarla iş görüşmesine gidecek diye acil durum ilan ettiği için benim kimseye yol veresim yok. 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Çağlar Bayur yazdı: tam tersi geçerli olur, bi milyona 2. el 3-4 yaşında porşe alabiliyor olsan, zaman tüneline ışınlanmış gibi gitmezsin, hiç makas atan S-bentley gördün mü? rahat elde edince, yardırma ihtiyacın da olmaz mesela ben. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Tansu Kalafatoğlu yazdı: neden yol vereyim? kim o? 200'le gidiyor diye onu özel kılan ne? ayrıcalıklı mı? onun yüzünden neden ortadaki 90-110 arası gidenlerin arasına gir çık yapayım? beni strese sokma hakkını nereden elde ediyor? Bence gereksiz manipüle edip duygusallaştırıyorsunuz olayı. Bahsettiğimiz koşullarda orta şerit zaten boş, yani aralıklarla araba olabilir, medeni ülkelerde yapman gereken zaten 110 ile gideni sollayıp geri şeridine geçmek. Almanya'da 130 ile sol şeridi kapatabilir misin? Hız sınırı olan yerden bahsediyorum. Senin mantıkla soldaki 130 ile gidiyorum diyor, dört şeritli yolda solun bir sağındaki de 100 ile öldürsen sağa geçmiyor, 110 ile gelen otobüs kendini mecburen sağa atıyor, ortalık karışıyor sürekli. Hızına göre müsait olan en sağ şeritte gideceksin, bu kadar. 200 200 giden seni taciz ediyorsa kendini zora atma tabi ama sağın doluysa sinyalini verir ilk müsait yerde yol verirsin. Zaten kuralı geçtim o adama salça olmak güvenlik olarak da yanlış. Ona engel olmak da polisin işi. Bizim ülkemizde otoyollarda en büyük sorun hızlı gidenler değil, şerit işgali, bu çok net. Otobüs, kamyon, toyota hepsi kendi ölçüsünde şerit işgali yapıyor. Hızlı giden geçer gider, şerit işgali yapanlar sanal trafik oluşturuyor koca yolda. Ortadan 120 ile gidiyorum, sağ 1-2 şerit bomboş, solumda 130 ile giden arabalar var. Önümdekine selektör yapıyorum, amcamın umrunda değil, bu koşullarda nasıl orta hızda gideceğiz. Ne zaman sakin sakin gideyim diye yola çıksam bunlar yüzünden hızımı yükseltiyorum. Bu koşullarda en güvenli seyahat abartmadan soldan tempolu bir şekilde kimseyle muhatap olmadan yardırmak, yola göre 140-150-160 her neyse. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ağustos Yazar Paylaş 30 Ağustos selektör fakir işi yahu makası at geç, hem daha kısa sürer bazen sleketör yapacan lamba yanacak sönecek öndeki anlayacak ve isteği gelecek , gelmeyebilir de Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Selim Bilgin yazdı: Bence gereksiz manipüle edip duygusallaştırıyorsunuz olayı. Bahsettiğimiz koşullarda orta şerit zaten boş, yani aralıklarla araba olabilir, medeni ülkelerde yapman gereken zaten 110 ile gideni sollayıp geri şeridine geçmek. Almanya'da 130 ile sol şeridi kapatabilir misin? Hız sınırı olan yerden bahsediyorum. Senin mantıkla soldaki 130 ile gidiyorum diyor, dört şeritli yolda solun bir sağındaki de 100 ile öldürsen sağa geçmiyor, 110 ile gelen otobüs kendini mecburen sağa atıyor, ortalık karışıyor sürekli. Hızına göre müsait olan en sağ şeritte gideceksin, bu kadar. 200 200 giden seni taciz ediyorsa kendini zora atma tabi ama sağın doluysa sinyalini verir ilk müsait yerde yol verirsin. Zaten kuralı geçtim o adama salça olmak güvenlik olarak da yanlış. Ona engel olmak da polisin işi. Bizim ülkemizde otoyollarda en büyük sorun hızlı gidenler değil, şerit işgali, bu çok net. Otobüs, kamyon, toyota hepsi kendi ölçüsünde şerit işgali yapıyor. Hızlı giden geçer gider, şerit işgali yapanlar sanal trafik oluşturuyor koca yolda. Ortadan 120 ile gidiyorum, sağ 1-2 şerit bomboş, solumda 130 ile giden arabalar var. Önümdekine selektör yapıyorum, amcamın umrunda değil, bu koşullarda nasıl orta hızda gideceğiz. Ne zaman sakin sakin gideyim diye yola çıksam bunlar yüzünden hızımı yükseltiyorum. Bu koşullarda en güvenli seyahat abartmadan soldan tempolu bir şekilde kimseyle muhatap olmadan yardırmak, yola göre 140-150-160 her neyse. Sonradan görmeler de çok ama, bu kadar para verdim istediğim gibi giderim diyen. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Geçen ay buca kavşağından bornova istikametine 3 şerit 130 ile akıyoruz arabaların arasında 2 metre ancak boşluk var ve tüm şeritler aynı hızla akıyor neredeyse fena yoğun. Arkamdaki sellektör yapıyor. batman aynalı bir civicti. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos İlkay Başaran yazdı: Geçen ay buca kavşağından bornova istikametine 3 şerit 130 ile akıyoruz arabaların arasında 2 metre ancak boşluk var ve tüm şeritler aynı hızla akıyor neredeyse fena yoğun. Arkamdaki sellektör yapıyor. batman aynalı bir civicti. Yol ver arkasından sen yap aynısını çok zevkli oluyor 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos En sol şeritteydim. Servet Aydın yazdı: Yol ver arkasından sen yap aynısını çok zevkli oluyor Hastası vardır belki diye yol verdim ama 2 3 km sürdü sağa geçebilmem. Beyefendi itlik peşinde başka derdi yok. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Selim Bilgin yazdı: Otobüs, kamyon, toyota hepsi almanya örnek olmaz. Almanya’da otoyolların %40 hız limitli. Bunun harici man adasında hız limiti yok. Gerisi limitli kaldıki almanyada bu tartışılıyor. 130 hız limiti gelebilir. yok abi. Dediğin gibi en sağ boşken ortadan 90’la gidenler var. O yüzden ben 130’la en soldan giderim. Bu sebeple 200’le zaten hız ihlali yaparak tamponuma gelip taciz eden mahlukatın hiçbir üstünlüğü yok. O yol hakkı istiyorsa, ben de orta şeritte rahat gidemiyorum. Onu halletsizler, sonra en sol şeriti ihlal etmeyiz. 200’le gidenin benden ayrıcalığı yok. Ben de tedirgin gidiyorum. O da. otobüs, kamyon , toyota Arada gerçekten acil durumu olanlar oluyor. Onların da hakkına girmemek lazım. zaten ben de üstte anlattığımı uygulamıyorum. Ortaya geçiyorum. Çünkü millet psikopat. Ama yapmak istiyorum. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Metin Uzunoğlu yazdı: Bu ülkede yaşayanların ahlakını, eğitim ve kültür seviyesini değiştiremeyeceğimize göre sollamanı yap sağa geç, kimseyle ilgilenme Azrail ile randevusu olan biran evvel randevusuna yetişsin sen arada kaynama. Geçenlerde hız meraklısı motorsikletli 300 km/h ile kaza yaptı Azrail'e kavuştu mesela. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Metin Uzunoğlu yazdı: Bu ülkede yaşayanların ahlakını, eğitim ve kültür seviyesini değiştiremeyeceğimize göre sollamanı yap sağa geç, kimseyle ilgilenme Azrail ile randevusu olan biran evvel randevusuna yetişsin sen arada kaynama. Geçenlerde hız meraklısı motorsikletli 300 km/h ile kaza yaptı Azrail'e kavuştu mesela. 300 km ile gelip kendisini aynadan görmesini bekliyorlar hocam. 200 le bile gelse motoru görmek imkansız gibi. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Evren Erakçora yazdı: 300 km ile gelip kendisini aynadan görmesini bekliyorlar hocam. 200 le bile gelse motoru görmek imkansız gibi. Şimdiki a sütunlarının maşallahı var ben geçen yola çıkarken 40 la giden motosikleti görmedim mesela. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos İlkay Başaran yazdı: Şimdiki a sütunlarının maşallahı var ben geçen yola çıkarken 40 la giden motosikleti görmedim mesela. Evet kelebek camı şart, Focus ta yok, Corolla da, Golfte var. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Evren Erakçora yazdı: Evet kelebek camı şart, Focus ta yok, Corolla da, Golfte var. Biliyorsun kendim sürekli motosiklet tepesindeyim. Son anda gördüm 5 cm kala durdum adama. Haklı olarak ne yapıyorsun kardeşim dedi. Çok özür dilerim görmedim dedim inanmadı ama görmedim. Sessiz motosiklet daha tehlikeli. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos İlkay Başaran yazdı: Biliyorsun kendim sürekli motosiklet tepesindeyim. Son anda gördüm 5 cm kala durdum adama. Haklı olarak ne yapıyorsun kardeşim dedi. Çok özür dilerim görmedim dedim inanmadı ama görmedim. Sessiz motosiklet daha tehlikeli. 2008e hanımdan sonra binersem koltuk ayarını yere indirmediğim zaman etrafımı görmek zulüm oluyor, motoru bırak arabaları görmeyip hanımın uyardığı çok oldu. 500Lde akvaryum gibi her tarafı görebiliyordum. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Selçuk Bakış yazdı: 2008e hanımdan sonra binersem koltuk ayarını yere indirmediğim zaman etrafımı görmek zulüm oluyor, motoru bırak arabaları görmeyip hanımın uyardığı çok oldu. 500Lde akvaryum gibi her tarafı görebiliyordum. Bu olayı yaşadıktan sonra tali yol ya da sokaktan çıkan her aracı beni görmemiş gibi farzediyorum motorla. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos İlkay Başaran yazdı: Bu olayı yaşadıktan sonra tali yol ya da sokaktan çıkan her aracı beni görmemiş gibi farzediyorum motorla. Allah kolaylık versin, bu trafik keşmekeşinde motora binenin çok dikkatli olması lazım. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 30 Ağustos Paylaş 30 Ağustos Tansu Kalafatoğlu yazdı: otobüs, kamyon , toyota O kısım şakaydı Tansu Kalafatoğlu yazdı: almanya örnek olmaz. Almanya’da otoyolların %40 hız limitli. Bunun harici man adasında hız limiti yok. Gerisi limitli kaldıki almanyada bu tartışılıyor. 130 hız limiti gelebilir. yok abi. Dediğin gibi en sağ boşken ortadan 90’la gidenler var. O yüzden ben 130’la en soldan giderim. Bu sebeple 200’le zaten hız ihlali yaparak tamponuma gelip taciz eden mahlukatın hiçbir üstünlüğü yok. O yol hakkı istiyorsa, ben de orta şeritte rahat gidemiyorum. Onu halletsizler, sonra en sol şeriti ihlal etmeyiz. 200’le gidenin benden ayrıcalığı yok. Ben de tedirgin gidiyorum. O da. otobüs, kamyon , toyota Arada gerçekten acil durumu olanlar oluyor. Onların da hakkına girmemek lazım. zaten ben de üstte anlattığımı uygulamıyorum. Ortaya geçiyorum. Çünkü millet psikopat. Ama yapmak istiyorum. Tekrarlıyorum, sağdaki şerit müsaitken efendice yol istemekle tüm şeritler dolu seri selektör yapmak aynı şey değil. Şeriti işgal edilerek de onları eğitemeyiz, aksine kendimizi tehlikeye atarız. Anlaşılmayacak bir şey yok bence bunda. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts