İçeriğe Yönlendir

Lastik Fiyatlarına Farklı Bir Bakış Açısı

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Lastik seçimi ve hali ile fiyatları herkesi yakından ilgilendirmekte, fiyatlara yüksek ucuz olarak değilde, orantı olarak bakalım. Burada konu çok iyi lastik çok kötü lastik değil, fiyat farklarına boyun eğme olayı.

Benim araştırdığım iki farklı lastik vardı, michelin primacy4+ ve falken ziex 310 modelleri. Türkiye fiyatlarına baktığımzda, michelin 6000tL, falken 3200 TL. fark 2 misline yakın, bu farkı ingiliz kabul eder mi diye düşündüm ve aşağıdaki test videosundaki fiyatlara baktım:

videodaki ebatların fiyat karşılaştırması:

205/55/16 ebadı ingilterde michelin 93,89 sterling falken 89.39  sterling

Tükiye fiyatlarına bakalım: michelin 3890TL falken 2420TL üretim yılları 2024 rakamlar hb sitesinden

ingilizin 4 sterling fark verdiği aynı lastiğe biz neden 32 sterling yani 10 misli fark veriyoruz? neden vermeyi kabul ediyoruz?

test videosu linki ve fiyatlar:

• Beğen 10
  • Teşekkür 3
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Reklam farkı diye düşünüyorum abi, ama bu kadar büyük olmamalı aradaki fark.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Michelin zengin diğeri fakir lastiği. Çevrenize bakın. Pahalı olan iyidir mantığın da o kadar çok kişi var ki  inanamazsınız, bunlar  sorgulamıyorlar. Kazık yediklerini düşünmüyorlar. sağlıkta  bile ,3 birimlik atıyorum diş tedavisine 10 ödeyip mutlu oluyorlar. Özel hastanede soyulup daha iyi olacaklarını düşünüyorlar. Sonrada bu kadar para verdim fos çıktı diyorlar.

• Beğen 10
  • Teşekkür 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Haşmet Güngör yazdı:

Michelin zengin diğeri fakir lastiği. Çevrenize bakın. Pahalı olan iyidir mantığın da o kadar çok kişi var ki  inanamazsınız, bunlar  sorgulamıyorlar. Kazık yediklerini düşünmüyorlar. sağlıkta  bile ,3 birimlik atıyorum diş tedavisine 10 ödeyip mutlu oluyorlar. Özel hastanede soyulup daha iyi olacaklarını düşünüyorlar. Sonrada bu kadar para verdim fos çıktı diyorlar.

abi bu her şeyde geçerli değil ama.  %50-50 diyelim. Bazı şeylerde ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözü gerçekten doğruluğunu ispatlıyor

konuya gelecek olursak, tamamen satış politikası. Belki michelin burada pahalı, belki falken orada premium algısıyla satılıyor. Hangisi? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

abi bu her şeyde geçerli değil ama.  %50-50 diyelim. Bazı şeylerde ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözü gerçekten doğruluğunu ispatlıyor

Tabi ki değil, konuya özel değil genel yazdım. Çabi incelemiş bu fiyat farkını hakkedecek bir farkı yok. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Haşmet Güngör yazdı:

fakir lastiği

Falkenim var, fakirim. :dance2:

• Beğen 2
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Michelin dünyanın her yerinde pahalı lastik, yüksek bir imajı var. Travego otobüs satarken Michelin lastik opsiyonu vardı mesela yani alırken fazla verip Michelin alabiliyorsun. Falken Avrupa'da pahalı diye yorumladım ben bu testi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Evren Erakçora yazdı:

Michelin dünyanın her yerinde pahalı lastik, yüksek bir imajı var. Travego otobüs satarken Michelin lastik opsiyonu vardı mesela yani alırken fazla verip Michelin alabiliyorsun. Falken Avrupa'da pahalı diye yorumladım ben bu testi. 

vesile ile toyo ve hankook ta da böyle bir fark uçurumu varmişlenle aralarında, testteki modelleri için

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Yalnız şöyle bir şey var önceki lastiklerim falken AS210 4 mevsim idi, kar performansı ve lastik ömrü beklediğimden düşük çıktı, dişleri filan çabuk koptu. Michelin daha önce kullanmadığım için yorum yapamıyorum, hankook kinergy 4s2 h750 değiştirdim hepsini, aslında falkenlerin diş derinliği fena değildi ama servis bile korktu lastiklerden, değiştrimeniz diye uyarmıştı.  4 mevsime has bir durum olabilir çünkü malzeme yapsı daha farklı 4 mevsimlerin, iki katı fark saçma olabilir ama bence yine de bi fark olması gerekir orası kesin. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Haşmet Güngör yazdı:

Rahmetli kayınpedere dr bir ilaç yazmıştı, 8-9 sene evvel. İlaç da 4-5 tl  gibiydi. Aldım götürdüm, 4-5 liralık ilaç bana şifa olmaz deyip kaldırıp attı, eczacıyı aradı, bu ilacın muadil pahalısı var mı dedi.. 100 küsur liralık pahalısı var,aynı etken madde cevabını alınca o ilacı aldırdı bana.

Bazılarının kafalar farklı çalışıyor abi .. 

• Beğen 1
  • Mutlu 8
  • Şaşkın 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Ülkemizi ve insanımızı bizden daha iyi tanıdıklarını düşünüyorum. çok iyi tahlil ve gözlem yapıyorlar. yani ülkemize has durum olabilir.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Emre Demir

Tam da lastik almayı düşünüyordum o zaman hankook alayım.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Ne yapılabilir ki ? Bence hiç bir şey , çoğu tüketim malzemesi enflasyonu bahane edip her şeyin fiyatını tepeden satıyorlar otomotivin tüm parçalarında da bu böyle.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Haşmet Güngör yazdı:

Mesela ben hep en pahalısını alıyorum Continental GT ye.  bBn de diyorum ki neden bu kadar mutluyum, sebebi buymuş demekki. Sonunda benim aynı dilden konuşan birisi çıktı forumdan!

Emre Demir yazdı:

Tam da lastik almayı düşünüyordum o zaman hankook alayım.

Falken 310 fena değil. ben kullanıyorum. ama küçük jantta tepkiler biraz geç geliyor.

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Serhat Işık yazdı:

Ülkemizi ve insanımızı bizden daha iyi tanıdıklarını düşünüyorum. çok iyi tahlil ve gözlem yapıyorlar. yani ülkemize has durum olabilir.

Aynen durum bu @Cem Işık yıldız b için 25k bskım ödedim demişti aynı aracın bakımı eminimki euro baxında Almanya'da daha uygundur. Aynı motorlu benzer araçların 1,33 tce veya 1,6 tdci araçların bakımı markaya göre 2~3 kat arası değişiyor. Ülkemşzdeki falken in hamuru ile yurtdışındaki synı olmayabilir o durumda var.

Birde abd de Transit f150 den pahalı yani nakliye de bir gerçek.

Bir ata sözümüz derki kör tuttuğunu öper.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bir ata sözümüz derki kör tuttuğunu öper.

Ankara da Ümitköyün arkada tarafımdan angora, evlerinin oradan iniyorduk. Eşim kullanıyor arkada çocuklar. trafik hızlı, yaya geçidi yok vs. 100 150 metre ileride bir bastonlu adam yola inip çıkıyor sarsak sarsak hanımda dedimki az geride dur! flaşörü yak arka trafiği sürekli izle birisini görürsen car car bana kornaya bas el kol yap yan camdan vs. neyse koştum 50 metre adamın koluna yapıştım adam noluyor diye döndü, dedim karşıya geçecekseniz ben yardımcı olayım. adam şöyle şaşı şaşı bana, baktı metroya bırakırmısın hacı... la dedim arabada yer yok, karşıya geçeceksin sandımç deyince.   iyicedöndü baktı tamam la ben kendi hallediyroum zaten dedi... öpecek adam arıyormuş meğerse, bildiğin görüyor. lan dedim içimde ensesine çakacaksın birtane... içimden sövüp bindim arabaya.

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Evren Erakçora yazdı:

Falken Avrupa'da pahalı diye yorumladım ben bu testi

Falken burada üretiliyor zaten. Sumitomo bünyesinde Çankırı’da diye hatırlıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sözüm meclisten dışarı; mezarında parandeler atan Aziz Nesin haklı. Aptal ve sorgulamayan toplumlarda olağan bunlar. Dünyanın sayılı zengin veya ünlülerinin sosyal yaşamdaki kılık ve kıyafetlerine yaşamlarına bakmak kafi. Geri kalmış zekası fakir toplumlarda marka ile statü sahibi olunduğunu sanan kitle için aynı işi yapan lastiğe 4 misli de para ödenir 14 misli de. 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Ben 2017 de Hankook Kienergy aldım pek memnun kalmadım.Lastikçim bu cevabı alınca Abi ilk defa sen şikayet ettin dedi.Önceki Lastikler Continental di memnundum ama çatlama başlamıştı yoksa değiştirmezdim.Kimse Starmax tavsiye etmez ama bana öyle çok kötü gelmemişti Yağışlı havada temkinli seyrediyordum kayma falan olmadı beklenti ilede alakalı olabir bu Paraya bu kadar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Servet Aydın yazdı:

Sözüm meclisten dışarı; mezarında parandeler atan Aziz Nesin haklı. Aptal ve sorgulamayan toplumlarda olağan bunlar. Dünyanın sayılı zengin veya ünlülerinin sosyal yaşamdaki kılık ve kıyafetlerine yaşamlarına bakmak kafi. Geri kalmış zekası fakir toplumlarda marka ile statü sahibi olunduğunu sanan kitle için aynı işi yapan lastiğe 4 misli de para ödenir 14 misli de. 

Fransada bir markette su alacaktım ancak onlarda su biraz farklı, sparkling dedikleri bizim soda gibi bi suları da var normal suyun yanında. Hangisi gazlı anlamaya çalışıyordum, siyah t shirtli zenci bi amca geldi yanıma, şuradaki sular gazsız ve fiyatları da daha ucuz dedi anlamış gibi. Zenci önden çıktı, ben arkasından. Adam lambosuna bindi gitti. Biz gibi marka ve gösteriş takıntısı yok adamlarda. 

• Beğen 2
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

ze310 u bende kullanıyorum fiyat performans olarak çok tatmin edici.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bizde fiyatı talep belirler.. İngilterede fiyatı maliyet belirliyordur.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Hankook mu alıyoruz sonuç olarak?

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Ben 5 ay önce sıfır yazlık aldım 

205 55 16 91v olarak

1950 tl ye dayton aldım lassa üretimi.

2450 tl ye lassa greenway vardı

4 lastikte 2000 tl karım oldu

Aynı dönemde conti premium 7 2800 tl idi.

Daytondan memnunum bir olumsuz tarafı yok

Her ay 1000 km yolum var 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

C-Max ta Falken 310 kullandım ben. Gayet başarılı bir lastikti ama ömrü kısaydı. 25-30 bin km arasında diş derinliği ciddi yıpranmıştı. Michelin in ömrü belirgin şekilde diğer markalara kıyasla uzun. Daha yumuşak ve konforlu lastik.

Ne alırsanız alın ecoContact almayın. Maxis ten bile o kadar nefret etmemiştim. Tövbe bir daha.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...