İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 1997 Model Benzin LPG Silkeleme

Ömer Akkuş

Recommended Posts

Ömer Akkuş

Hepinize iyi forumlar.

yakın zamanda 97 model 2.0 benzinli mondeo aldım araçla yola çıkıp 20km gittim araç hararet yaptı üst kapak açıldı contası değişti. Devirdaim pompası, hararet müşürü, fan müşürü ve termostat değişti. Ondan sonra 850km yol geldim aynı gün. Fakat araçta çekiş düşüklüğü, silkeleme ve ilk çalıştırdığımda bazen sönüp bazende sönecekmiş gibi olup geri toplama sıkıntısı yaşanıyor. Motor kısmından motor lıkır lıkır vuruyor gibi ses geliyor bunu arasıra yapıyor. Normal gittiği yerde bazen al ver yapıyor. Bunu hem benzinde hem LPG’de yapıyor. Sizce sorunun çözümüne nereden başlamalıyım? Ayrıca Antalya merkezde önerebileceğiniz usta var mıdır? 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

1- motorda hava kaçağı var

2- sente ayarı kaçık olabilir

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ömer Akkuş
Coşku Mert yazdı:

3bin devirden sonra normal gibi gaz yemeye başlıyor hocam. Motor kısmından lıkır lıkır ses geliyor derken motor bloğundan değilde kaputun içinden sanki motor kulağı patlakmış gibi vuruntu oluyor. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

(TPS)Kelebek sensörü direk değiştirin. Bu yaşta hiç değişim olmadı ise çoktan bozulmuştur. 

Hava akışmetre temizliği de yapın 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Antalya'da İrfan usta var.. Sadece mondeo'lara bakıyor diyebiliriz. Sosyal medyada mondeo gruplarında çok ünlü ve herkesin akıl danıştığı ülkenin her yerinden araçların gönderildiği bir ustadır. Facebook gruplarından ulaşabilirsin

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Hava debimetresi genelde sıkıntı çıkarıyor öncelikle onu temizletin sonra gaz ayarı bozulduğu için araç saçmalıyor olabilir 100 km  yada 3 4 gün benzinde sürün aracı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Akkuş
Eray Aksoylu yazdı:

Antalya'da İrfan usta var.. Sadece mondeo'lara bakıyor diyebiliriz. Sosyal medyada mondeo gruplarında çok ünlü ve herkesin akıl danıştığı ülkenin her yerinden araçların gönderildiği bir ustadır. Facebook gruplarından ulaşabilirsin

Ulaştım hocam sonucu yazacağım buraya teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ömer Akkuş
Coşku Mert yazdı:

Hocam sizin dediğiniz çıktı sente kaçık. Ve tesisat çok kötü o yüzden çok düzensiz ve güçsüz kalıyor araç. ( Henüz yaptıramadım ustadan randevu bekliyorum çok yoğun.)

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

o aracı ustaları değilde bizim gibi hastaları tadavi ederde işte ... :)

Ömer Akkuş yazdı:

Hocam sizin dediğiniz çıktı sente kaçık. Ve tesisat çok kötü o yüzden çok düzensiz ve güçsüz kalıyor araç. ( Henüz yaptıramadım ustadan randevu bekliyorum çok yoğun.)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Akkuş
Coşku Mert yazdı:

Antalya’ya yakınsan getireyim 😂

Coşku Mert yazdı:

İrfan ustayı buldum o da mondeo hastası gerçekten takdir ettim. Ama yoğunluk var o yüzden daha sıra gelmedi benim araca 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Ömer Akkuş yazdı:

Antalya’ya yakınsan getireyim 😂

800 km kadar yakınım :)

Yorum bağlantısı
Ömer Akkuş
Coşku Mert yazdı:

800 km kadar yakınım :)

Baya yakınmış hocam mondeo ile 15dk sürmez 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ömer Akkuş

Hepinize tekrardan iyi forumlar. Aracımın sıkıntısı hava akışmetresinden çıktı soketini çıkardım şuan için bu şekilde kullanıyorum yakın zamanda temizliğini yaptıracağım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...