İçeriğe Yönlendir

Türkiye'de Station Wagon Neden Tutmuyor ?

Bahadır TÜFEKCİ

Recommended Posts

Gökhan Tuna
Mertol Kip yazdı:

Boyut aynıysa HB ile arasında bir fark yok ki nasıl bir kullanışlılıktan bahsediyoruz tam olarak? Audi A3 ün SportBack lerine döner. 

HB ile SW boylari ayni model var midir Mertol Bey? Gene Fiat Egea'dan ornek vereyim, Egea Cross'un boyu (HB olarak kabul ederek) 4386 mm, SW ise 4583 mm, kabaca 20 cm fark var.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Sedan ve sw yakın boyutlarda, hb küçük kalıyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

uzunluk bazen şaşırtır, mesela Smax, mondeo mk4 ten kısadır. ben aynı yere park ederken sığmayınca şok olmuştum, sıfır park ettiğim bir yer vardı, mondeo sığmadı

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mehmet Yeter yazdı:

s600ün swsini yapmış

Bence bu çirkin olmuş işte. Fabrika çıkışı mı yoksa sonradan mı yapılmış çözemedim ama.

CLS sw daha güzel bundan

çok daha güzel hatta :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

uzunluk bazen şaşırtır, mesela Smax, mondeo mk4 ten kısadır. ben aynı yere park ederken sığmayınca şok olmuştum, sıfır park ettiğim bir yer vardı, mondeo sığmadı

Yeterince hızlı gelinmiş olsa sığardı bence.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Yeterince hızlı gelinmiş olsa sığardı bence.

aklıma da gelmedi değil

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bence sebep:

1- Suv araçların da bag bahçe işleri için bagaj sunması DUSTER mesela SW kabul edilebilir.

2- Ticari araçların sigorta ve işletme maliyetlerinin görece düşük olması ve bag bahçe işi olan vatandaşın doblo vs alıyor olması. Eskiden sadece toros/kartal bu işi yapabiliyordu. 

Benim beklentim DUSTER türü düşük maliyetli ve bagajlı SUV araçların yaygınlaşması yönündedir. İn-Bin sedan/sw arabanın basıklığı artık sedan/sw ihtiyacını bitirmiştir. Yol tutuşu kimse önemsememektedir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Gökhan Tuna yazdı:

HB ile SW boylari ayni model var midir Mertol Bey? Gene Fiat Egea'dan ornek vereyim, Egea Cross'un boyu (HB olarak kabul ederek) 4386 mm, SW ise 4583 mm, kabaca 20 cm fark var.

Attığım mesajın ilk cümlesini okuyalım mı? 

Mehmet Göktürk yazdı:

2- Ticari araçların sigorta ve işletme maliyetlerinin görece düşük olması ve bag bahçe işi olan vatandaşın doblo vs alıyor olması. Eskiden sadece toros/kartal bu işi yapabiliyordu. 

Yok bu doğru değil. Sigorta vergi TUV (her yıl olduğu için)  za zu maliyetleri binekten yüksek. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

C4 picasso C5 sedandan kısa idi.. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Her ne kadar ben seviyor olsam da SW nin ömrü aynı sedan'ın olduğu gibi tamamlandı artık. Daha doğrusu isim değiştirdi. Corolla Cross bence SUV falan değil, Grandland de değil, Egea Cross zaten hiç değil. Napacaz V40 CrossCountry ya da Focus Active lere 3-5 cm yükselttiler diye SUV mu diyeceğiz? Kuga (ucundan), CRV, Captiva gibi görece iri aletler için falan kullanılabilir bence o tanımlama. Ötekiler yükseltilmiş SW "bence". Hele Grandland hormonlu HB. Bir çok marka tabana bataryayı koyabilmek için tabanı yukarı çekti oldu sana SUV hee dabi dabi.

Mehmet Ozyurek yazdı:

C4 picasso C5 sedandan kısa idi.. 

Biri C diğer D onların. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Almanya ya gittiğimde ben bu soruyu Almana sordum. Aynen şöyle dedi , aynı paraya daha büyük hacimli araba alıyorum. Neden sedan tercih edeyim ki. ? Birde adamlarla bizim yaşantımız farklı. Biz seyahat için bagajın büyüklüğüne bakarken , onlar hobi malzemeleri ile dolduruyor bagajı. Kayak , çadır , bisiklet .. Dolu geziyorlar sürekli. 

şirkette servise sw passat kiraladık. Yeni kasa çok başarılı ve teknolojik olmuş.  

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

SW boyutları itibari ile uzunluk açısından bir üst sınıfa yaklaştığı için kabul görebilir ama yükseklik uzunluktan daha önemli bence. Çoğu D sınıfı SW nin bagajında arka koltuğa yakın malzemeye erişmek çok zor.

Bu arada aklıma gelmişken Kuga daki arka koltukların ileri geri gitmesi olayı über muhteşemdi. Yeni arabada en çok aradığım özellik bu aslında. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mertol Kip yazdı:

Biri C diğer D onların. 

C olan daha büyük görünüyor ama :)

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mertol Kip yazdı:

SW boyutları itibari ile uzunluk açısından bir üst sınıfa yaklaştığı için kabul görebilir ama yükseklik uzunluktan daha önemli bence. Çoğu D sınıfı SW nin bagajında arka koltuğa yakın malzemeye erişmek çok zor.

Bu arada aklıma gelmişken Kuga daki arka koltukların ileri geri gitmesi olayı über muhteşemdi. Yeni arabada en çok aradığım özellik bu aslında. 

Mondeo sedan, hb ve sw boyları hemen hemen aynı sw ~2cm uzun. Koltuk arkasındaki eşyaya erişemiyorum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Bu konuda tüm isteklere uyan segmentin mpv olduğu gayet açık. 

Touran

Cmax

Verso

Scenic 

Hepsi kullanışlı ve işlevsel. 

Fiestadan bu araca geçtiğim günden bu yana bagaj derdim hiç olmadı. 

5 koltuklu olması da avantaj arkadaki orta koltuk sökülüp arka koltuklar ileri geri ayarlanabiliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mertol Kip yazdı:

Attığım mesajın ilk cümlesini okuyalım mı? 

Yok bu doğru değil. Sigorta vergi TUV (her yıl olduğu için)  za zu maliyetleri binekten yüksek. 

Çok yüksek değil. Az yüksek olduğunu biliyorum. Batıda çok fazla yüksek. Dediğim o zaten. 

Görece düşük dedim daha düşük demedim ama yanlış anlaşılmışım düzeltiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sw aynı paraya daha çok otomobil. Ben sw düşündüm ama bu kadar bagaja ihtiyacım yoktu. Bir de sw modelinin boyu fazla uzundu . 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mehmet Yeter yazdı:

Cmax

En sevdiğim işlevselliği arkadaki paspas altı saklama gözleri

Şuan babamın C-max'ı kullanıyorum her yerden bir malzeme fırlıyor :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Alptuğ Özcan yazdı:

En sevdiğim işlevselliği arkadaki paspas altı saklama gözleri

Şuan babamın C-max'ı kullanıyorum her yerden bir malzeme fırlıyor :D 

MPV nin kralı, işlevselliğin tavan yaptığı modeli Fiat Multipla dır. Var mı ben alırım diyen babayiğit :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Metin Uzunoğlu yazdı:

Mondeo sedan, hb ve sw boyları hemen hemen aynı sw ~2cm uzun. Koltuk arkasındaki eşyaya erişemiyorum. 

Mondeo HB derken Liftback i kastediyorsunuz sanırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

MPV nin kralı, işlevselliğin tavan yaptığı modeli Fiat Multipla dır. Var mı ben alırım diyen babayiğit :D 

Bu video izle kesin seversin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Onun birinci olduğu şey çirkinlik bence. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...