İçeriğe Yönlendir

Türkiye'de Station Wagon Neden Tutmuyor ?

Bahadır TÜFEKCİ

Recommended Posts

Mehmet Yeter

Sizlerinde söylediği gibi iki durum sw alınıp alınmamasında kriter olarak görünüyor

1. Görünüşü

2. Parça sıkıntı

Son olarak park etme durumu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Önceden kartal, torosa benzememek için, sonra doblo vs aldıkları için, şimdi de suv sebebiyle almıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2
Mehmet Ozyurek yazdı:

Torosun bineği tutulmaz herkes ısrarla sw arar.. 

Ama olay mondeoya volvoya dönünce sw arayan yok.. 

Ben sw çok severim, ancak almam, çünkü alacağım toros dışındaki sw lerin bagaj kapağını, arka çamurluklarını, arka camını parçacılarda bulamam.. küçük bir kaza olsa, araç 10 yaşından küçükse 3 ay beklerim, 10 yaşından büyükse, Allah yardımcım olsun. marka servisleri de destek olmaz.. 

Torosun bineği 2 kasa muz alırken sw olanı 10 kasa muz alıyor abi o yüzden :biggrin:

• Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Bende sw araç çok severim ama bence suv yada cip'ler sw araç yerini alabilecek bir yapıya sahip geniş bagaj ve geniş iç tavan yüksekliği ile birlikte birde çok çeker olan versiyon olmuş oluyor... 

Mesela ben bütçem dahilinde sw bir bmw/mercedes alayım dedim ama fiyat çok yükseldi gittim, ML aldım sw gibi geniş bir kıçı var ... ayrıca içi çok geniş ve 4 çeker 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ümit Türk yazdı:

Genelde tipsizler. 

Katılmıyorum :)

Çirkin Sw parmakla gösterilecek kadar azdır.. 

• Beğen 6
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Talha Bilgi yazdı:

Bende sw araç çok severim ama bence suv yada cip'ler sw araç yerini alabilecek bir yapıya sahip geniş bagaj ve geniş iç tavan yüksekliği ile birlikte birde çok çeker olan versiyon olmuş oluyor... 

Mesela ben bütçem dahilinde sw bir bmw/mercedes alayım dedim ama fiyat çok yükseldi gittim, ML aldım sw gibi geniş bir kıçı var ... ayrıca içi çok geniş ve 4 çeker 

SW'lerin crossover olanlarını değerlendirebilirsiniz araç değiştirmek isterseniz. Hem hafif arazi, hem uzun yol hemde 4 çeker ihtiyaçlarını karşılar.Used Volvo XC70 2007-2016 review | Autocar

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

SW'lerin crossover olanlarını değerlendirebilirsiniz araç değiştirmek isterseniz. Hem hafif arazi, hem uzun yol hemde 4 çeker ihtiyaçlarını karşılar.Used Volvo XC70 2007-2016 review | Autocar

O konu da allroad derim. 

Para olsa direk alacağım araç. 

images-6.jpeg.9dd5f31de2f969c3d6a106fd9b806301.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Mehmet Yeter yazdı:

O konu da allroad derim. 

Para olsa direk alacağım araç. 

images-6.jpeg.9dd5f31de2f969c3d6a106fd9b806301.jpeg

Ben de bir A6 Allroad almak için Konya'dan İzmir'e gitmiştim. Audi turşu çıkınca B planı Volvo'ya yöneldim. Sonrasında yakıta zamlar yağmaya başlayınca iyi ki de turşu çıkmış Audi dedim. 3.0 V6 motor bir araç yerine 1.6 Dizel 100km de 4 litre yakan bir arabam oldu :) . Ama halen hayallerim arasında. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Senesini hatirlamiyorum; yillar yillar once Autoshow Turkiye'de ilk kez Mercedes SW Shooting Brake gormustum, bagaj zemini tik agaciydi ve bagaj kapagi elektrikli otomatik kapaniyordu. Kaba tabiriyle dibim dusmustu, o zaman kuzenimin cok sevdigim bocek gozlu Fiesta'si ile gelmistim fuara.

Ikiz babasi olmadan once de SW sevgim vardi; ancak baba olduktan sonra daha da artti. Bir A6 Allroad (RS6 SW), Volvo V60/70/90, Passat Alltrack falan bayiliyorum. Mondeo SW hastasiyim, Skoda Ocatavia ve Superb Combi'ye gidip gidip bakiyorum. 

Cocukluguma inecek olursak; muhtemelen Anadol SW ile buyumemden de kaynaklaniyor olabilir (sene 1978 - 1982 arasi falan) :-)

Ancak patron yerden yuksek arac seviyor, saydigim bazi modeller yerden yuksek olsa da SW formunu begenmiyor + en guzel araba sirket arabasi ...

• Beğen 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Mehmet Ozyurek yazdı:

Katılmıyorum :)

Çirkin Sw parmakla gösterilecek kadar azdır.. 

image.png.639da120224c728dfef38b02ccee0e79.png

image.png.6b91991522e8a38da2061140fe512aac.png

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mehmet Yeter yazdı:

Mercedes harici bir aracın otomatik vitesi bir de japonlar hariç tutarsak kesinlikle almam. Mottomuz manuel candır. 

Sw için zamanında c serisinin peşinde çok koşturdum kısmet olmadı. Yeni kasa mondilerin swsi de çok şık. Ama bazı modellere de hiç yakışmıyor gerçekten. Özellikle stop tasarımını beceremezlerse çok kötü görünüyor. Örneğin megane 3 veya 2 lerin swsi. 

S max in de otomatiği japon aisin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Talha Bilgi yazdı:

Suvların yerden yüksekliği bagajdan yiyor. Hele yeni modeller tam facia bana göre.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Süleyman Can yazdı:

image.png.639da120224c728dfef38b02ccee0e79.png

image.png.6b91991522e8a38da2061140fe512aac.png

B kasadan Sw mi olur ya.. Boşver bunları. Top gibi bişey olmuş bunlar. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Clio3 sw gerçekten çirkin ama clio4 sw gayet güzel?

9512.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Mehmet Ozyurek yazdı:

B kasadan Sw mi olur ya.. Boşver bunları. Top gibi bişey olmuş bunlar. 

Şöyle bırakalım o zaman.

image.png.d2b322fad2421bf7538cd3b970b79e6a.png

image.png.8b2be1e8de794c5d6ea7376236f62f91.png

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

Türkiye de satılmıyor sanırım, aşık olunacak bir SW ekleyeyim şuraya...

c6836c71-ce29-4ec2-8b1c-a3ce249c2e0c.jpg

f1b974e9-b140-4b9c-a601-3d742aa1e87f.jpg

5e5a0d78-85c0-4f22-b6b3-131c1f182cb3.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Başka bir boyut, uğruna kahvaltıya ekmeksiz otururum... Öte yandan konuya gelecek olursak bence burada SUV'ların da payı büyüdü son senelerde, arkada yer isteyen gidip C+ SUV alıyor. Hem araba dikine uzamıyor hem de seçenek artmış oluyor. Üstelik Türkiye'de nüfus dağılımı dengesiz. Büyük şehirlerde de trafik sorunu büyük problem, bu da park sorunu ile beraber geliyor. İstanbul'a 3 günlüğüne tatile gittim. Eğer hep orada yaşasam Egea'dan başka bir şeye binmezdim. O yokuşlara ve daracık arnavut kaldırımlarına girecek Station Wagon'a yazık. Kaldı ki kapılar senesine bir yerden sürter gibi. Ya da benim gittiğim yer sıkıntılıydı, bilmiyorum. 

image.png.6dcb77109c0101a9b6fb1841017ed0ee.png

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Burada talisman ve megane 4 ün stw kasalarından var. Tabi yabancı plakalı. Yakından çok daha güzel duruyorlar.

renault-talisman-s-edition.jpg

Megane 4 

x1080

images?q=tbn:ANd9GcQU_X7bS0hAKLWTR8snElP

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Alptuğ Özcan yazdı:

Bunlar hep @Oğuzkan Erışık'ın arabasına benziyo :p:D

dtor0um.jpg

Yok canıım senin araba daha çok benziyor topa. Mermi bu mermi :bomb:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
(düzenlendi)
Çağrı Alaf yazdı:

.... İstanbul'a 3 günlüğüne tatile gittim. Eğer hep orada yaşasam Egea'dan başka bir şeye binmezdim. O yokuşlara ve daracık arnavut kaldırımlarına girecek Station Wagon'a yazık. Kaldı ki kapılar senesine bir yerden sürter gibi. Ya da benim gittiğim yer sıkıntılıydı, bilmiyorum. 

Ben de boyle dusunuyordum ama Egea ve Focus'un SW & Sedan uzunluklarina baktim, Egea icin 5 cm Focus icin ise sadece 2 cm fark var.

Bu arada benim imkanim olsa Istanbul trafiginde Fiat 500 kullanirim o ayri :-)

image.png.0d8e2dc79199a19266049d22306486d1.png

tarihinde Gökhan Tuna tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

C-Max alırken Passat Variant’a bakmıştım ama fiyat olarak daha iyi olduğu için C-Max’i tercih ettim. İlk Tiguan’ımla yine bir sonraki Passat Variant arasında kaldım, sonra ise yine Tiguanla devam ettim. Ben geniş ve bagajı büyük araç seviyorum, sedan o hissi vermiyor. SUV’a alışınca da diğer arabalara bakmıyor insan. SUV işimi görüyor ama yine de SW severim.

Öte yandan SW’un ve SUV’ların bagajının tüm seslerini içeride duymanız, arka tarafın SW’larda şehir içi trafiği için büyük gelmesi tercih edilmeme sebeplerinden olabilir.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kerim Bilge yazdı:

Renk kombinasyon uyumu mükemmel 🥰

IMG_4462.jpeg

bu renge araba boyattım diye sanayide iyi bakmamışlardı bana :rofl:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...