İçeriğe Yönlendir

Türkiye'de Station Wagon Neden Tutmuyor ?

Bahadır TÜFEKCİ

Recommended Posts

Mehmet Yeter
Çağlar Bayur yazdı:

bu renge araba boyattım diye sanayide iyi bakmamışlardı bana :rofl:

Neden abi? 

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
(düzenlendi)

Focus SW aradım ama bulamadım. Senede en az iki kere uzun yol yapıyorum. Bana çok gerekliydi. S Max büyük, işe git gel zordu benim için. C max ya da SW focus hem iş ev hem de uzun yol için idealdi benim için, denk gelmedi. Clio SportTourer var SW. Onu baktım bütçeme uyan 0.9 motordu, anlaştık, araba şehir dışındaydı. İki Arkadaş hem gezmiş oluruz beraber gidelim arabayı almaya dediler, Adam satmaktan vazgeçti, kısmet değilmiş. Bu konuyu gündeme getirip piyasayı yükseltmeyelim, benim halen planlarım arasında.:)

tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Yeter yazdı:

Neden abi? 

yeşillll.... son senelere kadar kaç adet yeşil araba satıldı alındı ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Türkiyeye sadece 199 adet Chevrolet Cruze 1.4 turbo Sw getirilmiş. Sedan kasadan 27000 adet diye duydum

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
(düzenlendi)
Süleyman Can yazdı:

image.png.639da120224c728dfef38b02ccee0e79.png

image.png.6b91991522e8a38da2061140fe512aac.png

clionun SportTourer var çok güzel.

tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Çağlar Bayur yazdı:

yeşillll.... son senelere kadar kaç adet yeşil araba satıldı alındı ?

Aslında yeşile karşı ben de ön yargılıydım ama güzel boyanınca çok güzel görünüyor. 

Peconun yeni çıkanlardan bir tanesi lansman yeşili çok güzel. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1966-Jaguar-XJ13-Le-Mans-18.jpg

renk te bu idi oldukça meşhurdur

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Çağlar Bayur yazdı:

1966-Jaguar-XJ13-Le-Mans-18.jpg

renk te bu idi oldukça meşhurdur

Kodu british racing green değil mi abi? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağrı Alaf yazdı:

O yokuşlara ve daracık arnavut kaldırımlarına girecek Station Wagon'a yazık. Kaldı ki kapılar senesine bir yerden sürter gibi. Ya da benim gittiğim yer sıkıntılıydı, bilmiyorum. 

Kaldığın yer önemli değil, illaki o sokaklara işin düşecek. :) 

Fatih'e çıkmayı denesene bu volvo ile :) Dönemez bile oralardan.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Ben sw isteyip her seferinde nereye sokacam bunu diyip uzaklaşıyorum.Park ve şehir içi kullanım rahat mı?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Sedan kullananlar sw nin uzunluğundan neden çekiniyor ki?

Hatırladığım kadarıyla s max(7 koltuklu) mk4 mondeodan 4 cm kısa idi

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Necati Dur

Hatchback yada SW tercihimdir. Sedan araba almayı hiç düşünmedim, almamda ;)

Birgün hesabını bilemeyeceğim kadar param olursa Audi RS6 Avant ilk alacağım araba olurdu

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Gökhan Tuna yazdı:

Ben de boyle dusunuyordum ama Egea ve Focus'un SW & Sedan uzunluklarina baktim, Egea icin 5 cm Focus icin ise sadece 2 cm fark var.

Bu arada benim imkanim olsa Istanbul trafiginde Fiat 500 kullanirim o ayri :-)

image.png.0d8e2dc79199a19266049d22306486d1.png

İlginç ve güzel bir bilgi. Uzaktan bakınca daha fazla görünüyor. Gözümüze standart ölçü yapıştığından farkı, olandan daha mı büyük görüyoruz acaba anlamadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Benim Listenin başında VW Type 3 olurdu...

141807020.jpg

1969_volkswagen_type_3_squareback_1624478719f6b34c9898Type-3-Squareback-May-2021-156.jpg

1571069235_screen-shot-2019-10-14-at-120615-pm_mmthumb.png

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

SW'lerin crossover olanlarını değerlendirebilirsiniz araç değiştirmek isterseniz. Hem hafif arazi, hem uzun yol hemde 4 çeker ihtiyaçlarını karşılar.Used Volvo XC70 2007-2016 review | Autocar

Tek sıkıntım bu modellerde (ki hastasıyım bu volvoların) düşük km'leri çok yüksek fiyatlara artık, yüksek km'leri ise her an patlayacak bomba parça konusunda :(

Köksal Yılmaz yazdı:

Suvların yerden yüksekliği bagajdan yiyor. Hele yeni modeller tam facia bana göre.

Eski modellerde jeep bizon harici bagaj sorunu olmuyor, yeni modelleri hiç bilmiyorum üstad bunu dikkate almak lazım :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Oğuzkan Erışık yazdı:

Yok canıım senin araba daha çok benziyor topa. Mermi bu mermi :bomb:

Topa? :blink:

Nazar değmesin, senin araba yine güzel clio ve 206 sw'ye göre

Kerim Bilge yazdı:

Renk kombinasyon uyumu mükemmel 🥰

IMG_4462.jpeg

Sarı sitede var bundan 1-2 tane. Çok güzel görünüyo.

Fiyatlar tabi booooll sıfırlı

Necati Dur yazdı:

Birgün hesabını bilemeyeceğim kadar param olursa Audi RS6 Avant ilk alacağım araba olurdu

Aynı şeyi düşünüyoruz:good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz

Sw almak nasip oldu, oldukça fazla uzun yol yaparım sezonda neredeyse ayda iki kez istanbul-bodrum var.  Premium sedan ve hatchback araçlarım da oldu ama ailem hiç birinde sw kadar konforlu seyahat etmedi. Gerçi Mercedes olmasının etkisi de var. Bu arada algısının da sedanlara göre daha fazla olduğunu düşünüyorum daha fazla dikkat çekiyor arabacı adamlar hemen dikkat kesiyor.  Uzunluk konusu da sadece algı bence w203 kasa da sedan ile sw arasında yalnızca 13 cm var. İyi ki SW diyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

bu renge araba boyattım diye sanayide iyi bakmamışlardı bana :rofl:

Renkte sorun yoktur, araba ucuzdur. Araba pahalı olunca kimse renge takılmaz. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Alptuğ Özcan yazdı:

Topa

Şekil olarak :biggrin:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Görkem Küçükyılmaz yazdı:

Sw almak nasip oldu, oldukça fazla uzun yol yaparım sezonda neredeyse ayda iki kez istanbul-bodrum var.  Premium sedan ve hatchback araçlarım da oldu ama ailem hiç birinde sw kadar konforlu seyahat etmedi. Gerçi Mercedes olmasının etkisi de var. Bu arada algısının da sedanlara göre daha fazla olduğunu düşünüyorum daha fazla dikkat çekiyor arabacı adamlar hemen dikkat kesiyor.  Uzunluk konusu da sadece algı bence w203 kasa da sedan ile sw arasında yalnızca 13 cm var. İyi ki SW diyorum :)

13 cm yine de az değilmiş. Focus - Egea’da 3-4 santim oynuyordu. Başka markadan geçildiyse konfor hissi Mercedes’in kendisinden geliyor olabilir. 😂 W213’e ilk bindiğimde kendimi uçan halıda gidiyorum sanmıştım. 

Bu arada Vectra C Salon ile Estate modelleri arasında 23 santim oynuyormuş. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Boyut farkı olmayacaksa neden SW alınsın ki zaten

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mertol Kip yazdı:

Boyut farkı olmayacaksa neden SW alınsın ki zaten

Kullanışlılık

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Boyut aynıysa HB ile arasında bir fark yok ki nasıl bir kullanışlılıktan bahsediyoruz tam olarak? Audi A3 ün SportBack lerine döner. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Boyut aynıysa HB ile arasında bir fark yok ki nasıl bir kullanışlılıktan bahsediyoruz tam olarak? Audi A3 ün SportBack lerine döner. 

Bagaj yükleme eşiğinin daha alçak olması, bagaj yükleme ağzının daha geniş olması, bagaj hacminin daha fazla olması(tavana kadar yükleme imkanı sağlaması) gibi. Sedan ile SW için bahsediyorum

tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...