İçeriğe Yönlendir

1.3 Tce Capturun 1700 Rakımlı Van İlinde Çalışmaması

Ali Gülmez

Recommended Posts

Ali Gülmez
(düzenlendi)

Konu o kadar ilginç ve garip ki uzun yazıyı okurken ilk kez bu kadar şaşırdım ve garipsedim. Sizlerin yorumlarını da merak ettim. 150 küsür mesaj var ama eğer yanlış anlamadım ise 1.3 tce megane çalışıyor aynı motorlu captur arıza veriyor diye anladım

https://eksisozluk.com/renault-captur-yuksek-rakimda-calismama-rezaleti--7857485?p=1

tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sorunu tahmin ediyorum. Fark basınç kaptörü veya sıcaklık kaptörü. Arıza vermeyebiliyor bazı araçlarda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tüm araçların motor kabini içindeki motor beyinlerinde basınç okuyucu var. Bazıları tapayı motoru yıkarken kapatır. Sonrası yüksek yerde şenlik

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bak bu ilginç bir durum, başka modelde değilde Capturda olması daha ilginç, megan yada clio dan farklı bir parçamı var acaba, ilk ona bakmak lazım sanırım.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

son haftalarda tce peş peşe taban yaptı :) 

ytd

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

son haftalarda tce peş peşe taban yaptı :) 

ytd

Bugün mesai arkadaşı CHR almış dedim ki 20 ile gidecem diye uğraşma bu araba MTV yakıyor 😂

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Bugün mesai arkadaşı CHR almış dedim ki 20 ile gidecem diye uğraşma bu araba MTV yakıyor 😂

kurşunlu mtv alsın. Olmadı sıkar bi tane :) 

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Benzer bir durum Renault ile ortak tasarım yapıp motorları kullanan Nissan'da quashqai dede varmış.

Captur her yerde satılan bir araç mutlak karşılaşan olmuştur.Güney Amerika da Ant Dağlarına Peru ya Ekvador a yada Kolombiya ya TCE yolu düşmemişmi ? Basit bir adaptasyon yada Set değeri değişimi ile çözülür diye düşünüyorum.Tabi bu Basınç ta motora zarar verebilecek bir durum yoksa ?Servisin tavrı ne bileyim hić olmamış resmen kulak arkası yapmışlar.

Screenshot_20240730_080141_Chrome.jpg

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

ant dağları benim de kriterim arasında  hocam :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tekil araçta yaşanan iyisi kötüsü kıstas teşkil etmez

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Kaz dağının tepesine çıktım sayılır, radar var oralara, bu Kaz dağının yüksekliği 1774 mt. tam bu kota çıkmadım tabii ama baya çıktım, hava baya serindi :) kısaca kot Van ile aynı, sorun yok, demekki sorun sadece o araçta olabilir, başka arıza ve şikayet bulamadım, Aytaçında yazdığı gibi Nissandada benzer bir şikayet var ama münferit sanırım,  genelde olsa o zaman Capturda  bizimkinden farklı birşey varki bu oluyor derdim ama buda yok.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

van denince aldığı yakıta da şüphe ile yaklaşılabilir, liste uzun olur yani

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

hımm bak bu çok daha yüksek bir ihtimal, doğru...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Burnu havaya dikecek kadar eğimli yokuşta gazı az yeme sorunum vardı. Şu modellilerin dertlerini okuyunca sopami sakladım. Cok şükür dedim. 😀

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Çağlar Bayur yazdı:

Ali Cihangiroğlu yazdı:

hımm bak bu çok daha yüksek bir ihtimal, doğru...

Yakıtı Otobil ile hep Opetten alıyormuş dediğiniz gibi yakıt ihtimali de var.

Ben şu an Ordudayım İzmirde Ankarada Fulledim Kenarda bilinmeyen yerlerden asla yakıt almam hele Dizelde.Dönüşte Samsun Merkezde Fulleyip devam edeceğim.

Bu arada TCE başarılı diyorduk aklımdan geçiyordu bu biraz düşündürdü 😀.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben bir kaç defa 1600 rakımlara kadar çıktım.. Park ettiğim de oldu. Motor soğuttuğum da oldu.. Bir sorun yaşamadım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Aytac Sakal yazdı:

Yakıtı Otobil ile hep Opetten alıyormuş dediğiniz gibi yakıt ihtimali de var.

Ben şu an Ordudayım İzmirde Ankarada Fulledim Kenarda bilinmeyen yerlerden asla yakıt almam hele Dizelde.Dönüşte Samsun Merkezde Fulleyip devam edeceğim.

Bu arada TCE başarılı diyorduk aklımdan geçiyordu bu biraz düşündürdü 😀.

TCE sağlam düşünmene gerek yok, RN17 yağ kullan yeter :) Tce ciler olarak ben Emmi İlkay iyiyiz yani, başka varmıydı evet vardı, Merso tce de vardı kimindi dur çıkaramadım şimdi :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Ali Cihangiroğlu yazdı:

TCE sağlam düşünmene gerek yok, RN17 yağ kullan yeter :) Tce ciler olarak ben Emmi İlkay iyiyiz yani, başka varmıydı evet vardı, Merso tce de vardı kimindi dur çıkaramadım şimdi :)

tsi lobisi tce lobisine şantaj yapıyor sanırım

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Mercedes demeseydin iyiydi 🙂..

Tce Captur kullandım Clio kullandım Megane aklımı çeliyor ama kullanma şansım olmadı.Clio da Captur da Uçak gibiydi tabi benim kullanım tarzıma göre çok hızlı kullanan biri değilim aslında hiç değilim Rampada iyi çeksin kalkışta üzmesin yeter.

Diğer seçenekler Focus Golf 2008 tabi aracı satarsak.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Aytac Sakal yazdı:

Mercedes demeseydin iyiydi 🙂..

Tce Captur kullandım Clio kullandım Megane aklımı çeliyor ama kullanma şansım olmadı.Clio da Captur da Uçak gibiydi tabi benim kullanım tarzıma göre çok hızlı kullanan biri değilim aslında hiç değilim Rampada iyi çeksin kalkışta üzmesin yeter.

Diğer seçenekler Focus Golf 2008 tabi aracı satarsak.

Merso baktı motor geliştirme pahalı kendisi Reno ve Nissan oturup bunu yaptı, GTR den de arak silindir olayını almışlar, basınca gider tabii :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Mersocu değilim ama TCE ciyim 😬

Cem abinin GLB olabilir mi 😅

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Metin Akbal yazdı:

hah evet evet o :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Satın kurtulun. Çare belli. Pembe gül :) 

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Metin Akbal yazdı:

Geçtiğimiz cumartesi glb’nin seneden ötürü bakımını yaptırdım, rutin filtre vs hariç, 3. Sene olduğundan bujiler de değişecek dediler, araç henüz 12.000 km’de. 15,500 fatura ile çıktık. Servisteki görevli bu motor şöyle güzel böyle güzel; renault bu işi biliyor falan diye anlatıyordu.. 

Bizim arabanın çıktığı maksimum rakım 300 metre falandır, konuya dair yorum yapamıyorum :)

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...