İçeriğe Yönlendir

Qashqai 1.6 Oksijen Sensörü Hatası

Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Harun Kocaçalışkan

Selam arkadaşlar araba babamın arabası. Köyde şu anda kendisi arabada motor arıza lambası yanmış. Elektrikçiye götürmüş 2. oksijen sensörü hata veriyormuş. Araba 2012 1.6 benzinli 70.000 km de. Tüp yok. Arızayı silince motor ışığı da sönüyor ama giderken tekrar yanıyor haliyle. 

Bu hata nedir illa oksijen sensörü değişmesi mi lazım. Devirli falan sürünce düzelecek bir şey değilmidir? Katalizör falan mı tıkandı acaba. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Oksijen sensörü değişecek, bosch marka bakabilirsin fiyatı orjinale göre daha makuldür. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Serviste o2 sensörünü ısıtarak (kaynak makinesiyle) kurtarmaya çalışıyorlar ama ben öyle kurtulana denk gelmedim hiç

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Cem Işık yazdı:

Oksijen sensörü değişecek, bosch marka bakabilirsin fiyatı orjinale göre daha makuldür. 

Parçacılara bir sorayım abi neymiş fiyatı, birkaç sitede aradım çünkü onlarca arabada çıktı aynı sensör standart birşey midir nedir anlamadım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

o2 sensörü arızalı diye olabilir. Ama o2 sensörünün okuduğu değerler sıkıntılıysa o zaman sorun başka şeyde de olabilir. Önce bunu ayırmak lazım bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Benim mondeo mk3’te arızalanmıştı, oem parçanın 3/4 gibi bir fiyatla bosch serviste yaptırmıştım. 

Yorum bağlantısı
Muhammed çeliker

abi sensörü sökün balata spreyi ile deliklerini falan iyice temizleyin sonra obd ile arızayı sildirin eğer tekrar yanarsa o zaman değiştirin bazen bu sensörlerin deliklerinde pislik kalabiliyor aynısı pejo aracımda başıma gelmişti benim arıza düzelmedi parça kodu ile çinden o zaman piyasada 1350 tl olan sesnsörü 350 tl ye getirdim taktım arızam gitmişti 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

arıza ne? katalitik konvertör kırılmış işini yapamıyor da olabilir.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Doğan Arşiray yazdı:

arıza ne? katalitik konvertör kırılmış işini yapamıyor da olabilir.

Arızayı bilmiyorum elektrikçi baktı bir de Bolu da sanayide baktılar 2. oksijen sensörü hatası. Yakıt tüketimi de yüksek. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ikinci sensörün yakıt ile ilgisi y ok ama. belki katalitik tıkalıdır. gidemiyordur araba. katalitik öncesine bir ufak delik açıp aracın rahatlayıp rahatlamadığına bakmak lazım.

Cem Işık yazdı:

belki bozuk değildir.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Hava filtresi ne durumda kirli olabilir mi?

Misal benim araç focus 1 tek sensörlü p1132 O2 sensör zengin karışım hatası veriyordu. Forcsandaki sebepler kısmında kirli hava filtresi sebep olabilir yazıyor mantıklı geldi bana da. Filtreyi söktüm gerçekten kirlenmiş.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Ömer Sarıgül yazdı:

Misal benim araç focus 1 tek sensörlü p1132 O2 sensör zengin karışım hatası veriyordu. Forcsandaki sebepler kısmında kirli hava filtresi sebep olabilir yazıyor mantıklı geldi bana da. Filtreyi söktüm gerçekten kirlenmiş.

Bi baktırayım

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ömer Sarıgül yazdı:

o 1. sensörün işi. 2. sensor sadece emisyon kontrolü için var. katalitik konvertörü denetler.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Doğan Arşiray yazdı:

o 1. sensörün işi. 2. sensor sadece emisyon kontrolü için var. katalitik konvertörü denetler.

👍 Evet biliyorum katalizör takibi yapıyor. Yine de aşırı zengin çalışıyorsa kat sonrası da etkilenir belki?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

öyle olsa ilk sensör zaten uyarı verecekti. karışım ayarı bir numarada çünkü.  çok gıcık parçalar o sensörler. sensör kodunu görsek fikir üretebiliriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...