Muhittin Kaplan 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Yaklaşık 5000 yapan bir hanımefendi yakınım, tıp yazmaya karar vermişti ve yazacak. 1. İngilizce program mı ? 2. Çapa, Ankara, Ege, Gazi, Marmara dan sıralama ne olmalı ? 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Kariyer planı mı var yoksa, mesleğini icra etmek mi istiyor? 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz En iyi hekimlerimiz yönlendirebilir sanırım, @Cem Dilmen abim gelsin de yorum yapar.. 2 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 24 Temmuz Yazar Paylaş 24 Temmuz Tamer Topaç yazdı: Kariyer planı mı var yoksa, mesleğini icra etmek mi istiyor? Mesleğini yapmak istiyor. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Muhittin Kaplan yazdı: Yaklaşık 5000 yapan bir hanımefendi yakınım, tıp yazmaya karar vermişti ve yazacak. 1. İngilizce program mı ? 2. Çapa, Ankara, Ege, Gazi, Marmara dan sıralama ne olmalı ? Sıralama aynen yazdığınız gibi olmalı bence ama Çapa zor görünüyor. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Kariyer yapan kuzenim var KBB ci. Özel bir üniversite hastanesinde. 40-50 arası maaş alıp mobbing yiyor. Eşi de doktor pratisyen. Tus'a hiç bakmadı asm de ayıptır söylemesi çay içip parol yazıyor maaşı 100k. Amaç sadece mesleği icra etmekse neresi olursa okusun derim zira bizim memleket çok çalışanı sevmez. 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Konuyla ilgili tek temennim, inşallah okulunu bitirdiğinde, bunca emeğinin karşılığını alabileceği bir ortama denk gelir, zira ülkemizde eğitime değer verilmiyor. 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Ankara üniversitesi 5-10 yıl önce ilk 1500’ü alıyordu ve mezunları tus’ta en iyi yerlere yerleşiyordu. Şimdi bilemiyorum. Eskiden çok iyi üniversiteydi. Hem ankara okumak için istanbul’a göre çok daha uygun ingilizce olayı şart. Dünyadan kopmamak için, tıbbi yayınları takip edebilmek için 5 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ankara üniversitesi 5-10 yıl önce ilk 1500’ü alıyordu ve mezunları tus’ta en iyi yerlere yerleşiyordu. Şimdi bilemiyorum. Eskiden çok iyi üniversiteydi. Hem ankara okumak için istanbul’a göre çok daha uygun ingilizce olayı şart. Dünyadan kopmamak için, tıbbi yayınları takip edebilmek için Ankara İstanbula göre neden uygun. Ulaşım,barınma vb hususlarmı.Mesela neler. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Recep Demirci yazdı: Ankara İstanbula göre neden uygun. Ulaşım,barınma vb hususlarmı.Mesela neler. Para çoksa konuşmaya gerek yok. İstanbul deriz. ama, bütçe orta halliyse istanbul’da kiralar daha pahalı. istanbulda uygun ev şartlarında yaşam daha kötü. Bitişik nizam yapılar, sokak arası eski yapılaşma falan. Tıp öğrencileri yurtlarda pek kalmıyor. Ders çalışamıyorlar çünkü. Ulaşım imkanları istanbulda daha fazla ama yolculuklar daha uzun. Her şartta benden uzakta olacaksa çocuğumun ankara’da okuması isterdim. bu arada ankara üniversitesi tıpta üst düzey bir üniversite. 3 Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Arkadaşın kızı geçen sene Ege yi tercih etti yurdu kampüsün içinde , odalar 2 şer kişilik ve oda arkadaşınıda bölüme göre alıyorlarmış(O da Tıp Fakültesi Öğrencisiymiş) Maaşa gelince benim ortopedist hocam devletten ayrılıp geçen sene 200 bin lira maaş+prim ile İstanbul da Özel Hastaneye geçmişti. Bu sene minimum 300 - 350 arası alıyordur primle beraber 500 ü bulur. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Nereli olduğu önemli ama ben Çapa derim. İzmir tarafındaysa Ege de olur. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Yakın arkadaşım doktor. Aynı zamanda tus dersanelerinde ders veriyor. Ona sordum sohbette. 1- özel üni’lerde tus başarısı daha yüksek. Çünkü son sene öğrencileri yormuyorlar. Öğrenciler tus’a çalışabiliyor. 2- devlet üni’leri içinde son senesi rahat cerrahpaşa var. Onlar da tus’da başarılı oluyor. Diğerlerinde ciddi çalışıyormuş öğrenciler. 3- şehir önemli. Maddi imkanlar dahilinde istanbul zor şehir. 4- tus’da başarı değişken. Şu üni’den öğrenciler daha başarılı diye kesin hüküm yok ama iyi üni‘den çıkanın tus’da başarılı olma sebebi zaten öğrencinin çalışkanlığı oluyor. 5- geçen tus’un 2.si acıbadem’den diyor mesela. 5- tus’u ikinci üçüncü kere denemek elbette diğer seçenek. 2 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 24 Temmuz Yazar Paylaş 24 Temmuz Mehmet Göktürk yazdı: Nereli olduğu önemli ama ben Çapa derim. İzmir tarafındaysa Ege de olur. Osmaniyedeler hocam. Çapa ya yetişemeyebilir. Yorum bağlantısı
Behlül Baş 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Kız kardeşim doktor Çapada okudu. Çapa en iyisi diye biliyorum sonra sanırım Cerrahpaşa geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Temmuz Paylaş 25 Temmuz Muhittin Kaplan yazdı: Osmaniyedeler hocam. Çapa ya yetişemeyebilir. Çukurova 2 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 25 Temmuz Paylaş 25 Temmuz MErhabalar.. Bu aralar biraz yoğunum şimdi gördüm mesajı. Ben Çapa mezunuyum ve mezun olduğum günden itibaren neyin bana farklı öğretildiğini anlamıştım. Ben mesajdaki sıralamanın aynen yapılması gerektiğini düşünüyorum. Vakıf ünv lerinden koç vs olmadığı sürece yada her neyse isimlerini tam bilmiyorum bence olmaması daha iyi. Hiç bir fakültede 20 yıl önceki eğitim kalitesi yok ona emin olun. Bunu hoca olan arkadaşlarım söylüyor. Bununla beraber köklü bir fakültenin eğitimi kesinlikle diğerlerine fark atacaktır. Çapa Hacettepe, Ankara Gazi Ege bunlar en iyileri. Hacettepeden mezun olan çok iyi araştırmacı veya akademisyen ön hazırlığı ile çıkarken Çapa bu konuda çok iyi klinisyen ve hekim yetiştirme üzerine eğitim politikası gütmektedir. Tıp eğitiminde nihai hedefin ne olduğuna göre bu tarz bir tercih mantıklı olacaktır diye düşünüyorum... 9 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 13 Ağustos Yazar Paylaş 13 Ağustos Tüm yorumlar, fikirler için teşekkür ederim. Bugün Ege Tıp a yerleştiği açıklandı. 12 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 14 Ağustos Paylaş 14 Ağustos Muhittin Kaplan yazdı: Tüm yorumlar, fikirler için teşekkür ederim. Bugün Ege Tıp a yerleştiği açıklandı. Maşallah, Allah yüzünü kara çıkarmasın. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 14 Ağustos Paylaş 14 Ağustos Muhittin Kaplan yazdı: Tüm yorumlar, fikirler için teşekkür ederim. Bugün Ege Tıp a yerleştiği açıklandı. Hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ağustos Paylaş 14 Ağustos Muhittin Kaplan yazdı: Tüm yorumlar, fikirler için teşekkür ederim. Bugün Ege Tıp a yerleştiği açıklandı. Maşallah. Allah muvaffak etsin. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts