Can Altin 16 Temmuz 2024 Paylaş 16 Temmuz 2024 Herkese Merhabalar, Bugün arabayı yıllık bakımı için servise bıraktım. Arabayı satın aldıktan sonra yaptırdığım ilk servisti. Servisin bana söylediği şu oldu, büyük ihtimalle bir önceki yağ değişimini yapan usta yağ karterinin tıpasını fazla sıktığı için zarar vermiş. Yani yağ karterinde bulunan tıpanın (Türkçesini doğru yazıyorum umarım - oil pan drain plug) yuvası bozulmuş. Şimdilik o yuvayı silikon kullanarak düzelttiğini, arabayı 1000 km kullandıktan sonra tekrar kontrolo getirmem gerektiğini söyledi. Herhangi bir kaçak olup olmadığının kontrolü için. Fakat düşük bir olasılık olarak görse de şöyle de bir riskten bahsetti ki, o tıkaçın yerinden çıkıp bütün yağın boşalması. Bunun kalıcı çözümünü sorduğumda da yağ karterinin (oil pan) değişmesi olduğunu söyledi. Yaklaşık maliyeti de malzeme ve işçilik dahil 600-700 arası diye belirtti. Bu durum ile ilgili görüş ve tavsiyelerinizi merak ediyorum. En kötü senaryo diye bahsettiği kulağa çok korkunç geldiği için ben değiştirme taraftarıyım. Yorum bağlantısı
Cem Işık 16 Temmuz 2024 Paylaş 16 Temmuz 2024 Can Altin yazdı: Bu durum ile ilgili görüş ve tavsiyelerinizi merak ediyorum. En kötü senaryo diye bahsettiği kulağa çok korkunç geldiği için ben değiştirme taraftarıyım. Türkiye'de bu işlem için tornacı yeniden diş açar ve uygun bir tıpa takar. Yaşadığınız yerde bu imkan var mıdır bilemedim ama Türkiye'de alışılmış ve basit bir sorundur. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 16 Temmuz 2024 Paylaş 16 Temmuz 2024 En basit çözüm oradaki dişlerin daha geniş olarak yeniden açılması ve uygun çapta tapa ile değişmesi. Bu yağ bakımı sırasında yapılmalıydı, silikonla vs tamir olmaz. Yapan ustanın da ustalığına sevgiler 🙂 Bu arada karterin fiyatına da bakmanızı öneririm. Üstte yazdığım işçilikle kıyaslandığında makul kalabilir düşük ihtimalde olsa. 1 Yorum bağlantısı
Can Altin 16 Temmuz 2024 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2024 BMW servisi diye getirdik bir de Ben de simdi internette arastirma yapinca sizlerin dedigi cozum onerilerini gordum. Bahsettigim parca fiyati orjinal BMW parcasi, yan sanayi olarak cok daha ucuz urunler gordum internette. Peki dedikleri gibi tapanin kendini atip butun yagi bosaltmasi gibi bir durum soz konusu olabilir mi ? Yani yuksek ihtimalli bir sey mi bu ? Can Altin yazdı: 600-700 birimi yazmayi unutmusum. 600 - 700 Euro Yorum bağlantısı
Murat Öngür 16 Temmuz 2024 Paylaş 16 Temmuz 2024 Parçayı dışarıdan alıp bmw tamir eden özel bir servise değiştirin , % 30 una işi halledersiniz . yada bir büyük diş açtırmak işinizi görür ama servis uğraşmaz işi bilen özel serviste yaptırın Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Temmuz 2024 Paylaş 16 Temmuz 2024 Dişler bozulmuş, tıpa yerinde sallanıyorsa, ustanın dediği doğru. Böyle bir risk var ise, karter mutlaka onarım görmeli ya da değişmeli. Çok pahalı ise çıkmasına da bakabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 16 Temmuz 2024 Paylaş 16 Temmuz 2024 Can Altin yazdı: BMW servisi diye getirdik bir de Ben de simdi internette arastirma yapinca sizlerin dedigi cozum onerilerini gordum. Bahsettigim parca fiyati orjinal BMW parcasi, yan sanayi olarak cok daha ucuz urunler gordum internette. Peki dedikleri gibi tapanin kendini atip butun yagi bosaltmasi gibi bir durum soz konusu olabilir mi ? Yani yuksek ihtimalli bir sey mi bu ? birimi yazmayi unutmusum. 600 - 700 Euro tamir setleri oluyor bu islem icin, karter degistirmekten daha basit Yorum bağlantısı
Can Altin 16 Temmuz 2024 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2024 Sani Gerşon yazdı: Dişler bozulmuş, tıpa yerinde sallanıyorsa, ustanın dediği doğru. Böyle bir risk var ise, karter mutlaka onarım görmeli ya da değişmeli. Çok pahalı ise çıkmasına da bakabilirsiniz. Saniyorum sizin dedigini durum soz konusu, cok kolay bir sekilde cikti tipa diye belirtti bana. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Temmuz 2024 Paylaş 16 Temmuz 2024 Can Altin yazdı: Saniyorum sizin dedigini durum soz konusu, cok kolay bir sekilde cikti tipa diye belirtti bana. Tamam, bu durum bayağı riskli. Çok çok acil önlem almanızı öneririm. Bir tapaya motor yersiniz. Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 16 Temmuz 2024 Paylaş 16 Temmuz 2024 Size karterin değişmesi gerektiğini söyleyen servise yada ustaya helicoil denen icattan haberdar mısın diye bi sorun. Haberi yoksa oraya bir daha gitmeyin. Haberi varsa da oraya bir daha gitmeyin. Uygun ölçüde resimdeki setlerden alıp evde bile tamir edilebilecek bir sorun. Yorum bağlantısı
Can Altin 16 Temmuz 2024 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2024 Sani Gerşon yazdı: Tamam, bu durum bayağı riskli. Çok çok acil önlem almanızı öneririm. Bir tapaya motor yersiniz. Fakat ayni zamanda bana 1000 km kullan sonra gel tekrar bakalim bir sikinti var mi dedi. Arada kaldim gercekten. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 16 Temmuz 2024 Paylaş 16 Temmuz 2024 Can Altin yazdı: Fakat ayni zamanda bana 1000 km kullan sonra gel tekrar bakalim bir sikinti var mi dedi. Arada kaldim gercekten. O şekilde bir riskle değil 1000 km, 10 km dahi kullandırmaz biraz usta olan. Çocuk oyuncağı bir iş değil, yağ bir anda boşalırsa anında motor gider. Yalama somun nerede olursa olsun anında onarılması gerekir. Özetle, en kısa zamanda önce ustanızı değiştirin, sonra da düzgün bir yerde onarımını yaptırın. Yorum bağlantısı
Can Altin 16 Temmuz 2024 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2024 (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Çocuk oyuncağı bir iş değil, yağ bir anda boşalırsa anında motor gider. Yalama somun nerede olursa olsun anında onarılması gerekir. Hocam aslinda bir iletisim sorunu var galiba. Kasada duran eleman bana bu riski soyledi, sonra ben de haliyle bu dedigin sey normal bir sey degil bu risk ile ben arabayi nasil sureyim dedim. Sonra iceriden ustayi cagirdik, usta 1000 km kullan sizinti olup olmadigina bakariz dedi. Yukaridaki mesajlardan sonra tekrar aradim servisi ve tam olarak ne yaptiklarini bir daha aciklamalarini istedim. Etrafinda silikon olan yeni bir tapa koyduklarini soyledi. Bugun mecbur eve gidecegim arabayla ama yarin baska bir yere gosterecegim. 16 Temmuz 2024 tarihinde Can Altin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Can Altin 16 Temmuz 2024 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2024 Can Altin yazdı: Hocam aslinda bir iletisim sorunu var galiba. Kasada duran eleman bana bu riski soyledi, sonra ben de haliyle bu dedigin sey normal bir sey degil bu risk ile ben arabayi nasil sureyim dedim. Sonra iceriden ustayi cagirdik, usta 1000 km kullan sizinti olup olmadigina bakariz dedi. Yukaridaki mesajlardan sonra tekrar aradim servisi ve tam olarak ne yaptiklarini bir daha aciklamalarini istedim. Etrafinda silikon olan yeni bir tapa koyduklarini soyledi. Bugun mecbur eve gidecegim arabayla ama yarin baska bir yere gosterecegim. Tekrardan guncelleme gireyim. Is cikisinda baska bir ustaya goturdum araci. Tapayi kontrol etti, saglam bir sekilde sabitlemis bunu sorun olmaz dedi. Bakimi yapan servis yetkili servis oldugundan, herhangi bir sorumluluk almamak icin bu tarz islemlerde bunlari soylerler diye de ekledi. Karter degisimi tavsiye ettiler dedigimde de garipsedi baya, bu kadar kucuk bir sey icin koca karter mi degistirilir diye. Umarim dedigi gibidir bir sure takip edip, tekrar kontrole goturecegim. 1 Yorum bağlantısı
Can Altin 17 Temmuz 2024 Yazar Paylaş 17 Temmuz 2024 Son guncelleme: Iletisim sorunlu s***k insan sana 600 - 700 euro'ya mal olabilirmis bunu tecrube etmis oldum. Bugun ustanin dilini konusan bir arkadasim servise gidip, direkt ustanin kendisi ile konustu yapilan islemin ne oldugunu tam anlamak icin. Sizin yukarida bahsettiginiz gibi helicoil islemi uygunlanmis, fakat ayni zamanda da tapa basinin etrafini silikonlamis herhangi bir sizintiyi engellemek icin. Bir sonraki yag degisiminde de tapayi acmak yerine, pompa ile yagi degistiririz sorun olmaz diye eklemis. Yani kasadaki elemanin dedigi gibi karterin falan degistirilmesine gerek olan bir durum soz konusu degil. 1 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 17 Temmuz 2024 Paylaş 17 Temmuz 2024 Pompa ile yağ değişimi sağlıklı olmaz. Düzgün yapılan bir işlemde de silikona vs gerek yok. Silikon olduğunu görsem ben o araçtan uzak dururum mesela. Oldukça basit bir şeyi yaptırmayan kişi çoğu şeyi ihmal etmiştir derim. Yorum bağlantısı
Can Altin 17 Temmuz 2024 Yazar Paylaş 17 Temmuz 2024 Ü.Emre Kartal yazdı: Pompa ile yağ değişimi sağlıklı olmaz. Düzgün yapılan bir işlemde de silikona vs gerek yok. Silikon olduğunu görsem ben o araçtan uzak dururum mesela. Oldukça basit bir şeyi yaptırmayan kişi çoğu şeyi ihmal etmiştir derim. Hocam sonuna kadar haklisiniz da, burada (Balkanlar) kimse arac alirken o tarz detaylara bakmiyor Soyle kulagiyla bi motoru dinliyorlar iki test turusu sonra karar veriliyor Artik olan oldu, bir sonraki bakimda karteri degistirtebilirim, temiz orjinal BMW cikma karter icin haber saldim bir iki yere. Yorum bağlantısı
Recommended Posts