İçeriğe Yönlendir

Focus Hortum


İbrahim Aslıoğlu

Recommended Posts

İbrahim Aslıoğlu

Merhaba arkadaşlar, fotoğrafta işaretlemiş olduğum hortumun ucu hava filtresi kutusunun altına gidiyor. Hava filtresinden hafa alıyor ama filtreden süzülen havayı değil, kutunun içinden alıyor. Hava aldığı yerde yağlı çürümüş bir sünger gibi filtre vardı. Temizledim, bulaşık süngerini keserek yerleştirdim, çürüdüğüne göre uzun yıllar bakılmamış. Sorularım şunlar: Giriş kısmı neden yağlı, motor üst kapağına giden bu havanın görevi ne, ben doğru mu yaptım. Bu kısma takılan özel bir filtre var mı?

 

 

1.jpg

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

üst kapakta birken yağ buharını devirdaim etmeye yarayan hortum. ucundaki sünger fazla biriken yağın hava filtresine sızmasını önlüyor. orijinal filtrenin içinden o sünger de çıkar. bulaşık süngeri de iş görür tabii ki

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Coşku, ben filtrelerimi hep mann alırdım ama çıkmadı. Dediğine göre koruma sağlayacak düzeni kurdum gibi. Teşekkür ederim.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Coşku Mert yazdı:

orijinal filtrenin içinden o sünger de çıkar. bulaşık süngeri de iş görür tabii ki

Türkiye’deki Ford yazan orijinallerden çıkmıyor. Yetkili servis ayrı parça sipariş olarak getiriyor. Eskiden mavi pakette Otosan yazanlarda çıkardı.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Orası karter havalandırma sisteminin temiz hava girişi. Pcv valfinden emilen karter yağ buharının yerine ordan içeri temiz hava çekilir.

Rölanti de vakum oluşması gerekir. Hortumu çekip parmakla kapatınca vakum hissedilir.

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Teşekkür ediyorum Ömer Bey, çok aydınlatıcı bilgilendirmeniz için.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...