Görkem Karakaş 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Merhabalar, ustalara bir sorum olacak. 2-3 aydır arabada geç çalışma sorunu vardı. Memleketteki ustama sorayım diyerek biraz erteledim. Ustaya geldikten sonra baktı lpg beynindeki hortumun birini söktü ve körledi. Hava girişiymiş sanırım. Arabamda şuan hiç bi sorun yok çalışması da on numara gidişide, dedim ne yapacağız ? Böyle bin bi lpgciye gittiğinde ona göster büyük ihtimalle lpg beyni değişir dedi. Ben bunu götüreceğim ama sizden bi fikir alayım dedim. Önümde de 1000+ km kadar bi yol var. Nedir ne değildir ne yapmak lazımdır? Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Hamit inan 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Bu regülatörlerin diyaframı çok deliniyor. Delinince manifolta gaz bırakıyor ve geç çalışma sorunu oluyor. Tamir takımları internette var diyafram değişecek ama genelde ustalar komple değişiyor. Ne müdahale yapıldı bilmiyorum ama o delindiğinde o halde kullanılırsa sibopları bükebiliyor zamanla 3 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Benimki gövdeden su kaçırıyordu, regülatörü komple değiştirdi lpgci. Atiker taktı, önceki lovato markaydı, yarı fiyatına mal oldu, gayet de güzel oldu araç, uyumlu bir şekilde çalışıyor. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Muhtemelen regülatör diyaframı yirtik oda gaz sızdırıyor manifolda. Tamir takimi 300 500 yeni beyin 4000 5000 dir. 1 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Körlediği noktanın karşındaki sarı yere bir hortum takın motor bölmesinin dışına verin orda ki gaz kaçağı yangına sebep olabilir. Diyafram yada regülatör değişene kadar fayda eder 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Körlenen hortuma da bir kelepçe takarsanız sağlam olur. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Sanırım vakum hortumunu sökmüş usta. Lpg ayarı bozuk olabilir illa regülatör diye düşünmeyin. Gerekli basınç sağlanamıyordur ayarla düzelebilir. 2 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 11 Temmuz Yazar Paylaş 11 Temmuz Bütün cevaplar için teşekkür ederim. Çok memnun kaldığım bi lpg ustası var. Eğer tamir takımı sağlıklı oluyorsa başından savmadan diyaframı değişecektir. Gerçe lpg takılalı 12 sene oldu. Komple değiştirilse de olur. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Görkem Karakaş yazdı: Bütün cevaplar için teşekkür ederim. Çok memnun kaldığım bi lpg ustası var. Eğer tamir takımı sağlıklı oluyorsa başından savmadan diyaframı değişecektir. Gerçe lpg takılalı 12 sene oldu. Komple değiştirilse de olur. Başka sıkıntılar da varsa eğer ön tarafdaki sistemi yenilemek mantıklı olabilir. Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 11 Temmuz Paylaş 11 Temmuz Revizyon görmüş olanları 1900-2000 tl yenisi 3600 civarı bulunabiliyor.Tamir edilir büyük ihtimalle 1000-1500 arası . 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 12 Temmuz Yazar Paylaş 12 Temmuz Mustafa Karahan yazdı: Başka sıkıntılar da varsa eğer ön tarafdaki sistemi yenilemek mantıklı olabilir. Aktif hiç bi sorunumuz yok yakıt ideal çekiş ideal. Sistem ilk günkü gibi çalışıyor. Bakalım bi gidip konuşacağım 1 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 13 Temmuz Paylaş 13 Temmuz Regülatör diyaframı yırtık gaz kaçağı oluyordur geç çalışmadan başka sıkıntı yaratmaz benim başıma geldi bir yıl kadar o şekilde bindim bir sıkıntı yaşamadım geç çalışmadan başka Tamir takımı var evet fakat regülatör çok eskiyse ve araçta antifriz yerine su kullanıldığında regülatörün içinde yoğun pas ve deformeler oluşuyor bizzat söktüm ve baktım perişan bir malzeme çıktı önüme naçizane tavsiyem yenisinin daha iyi olacağı yönündedir Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 14 Temmuz Yazar Paylaş 14 Temmuz Ersen şahin yazdı: Regülatör diyaframı yırtık gaz kaçağı oluyordur geç çalışmadan başka sıkıntı yaratmaz benim başıma geldi bir yıl kadar o şekilde bindim bir sıkıntı yaşamadım geç çalışmadan başka Tamir takımı var evet fakat regülatör çok eskiyse ve araçta antifriz yerine su kullanıldığında regülatörün içinde yoğun pas ve deformeler oluşuyor bizzat söktüm ve baktım perişan bir malzeme çıktı önüme naçizane tavsiyem yenisinin daha iyi olacağı yönündedir Hep antifrizli bindik onda sorun yok ama 12 sene oldu. Eskimesini normal buluyorum. Değişirim. Tüp tankını değişirken sistemi yeniletme fikirleri de vardı ama pas geçtik. Enjektöre giren boruları değişip devam ettik. Sağolun Yorum bağlantısı
Recommended Posts