İçeriğe Yönlendir

World SuperBike - Haberler, Gelişmeler ve Sonuçlar

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Bahadır TÜFEKCİ
Öner Kurukuz yazdı:

Haber başlığı ve içeriği öyle bir yazılmış ki Portekizdeki yarışı oldu bitti Toprak 3 yarışı da aldı sandım bi an.

Translate ile çevirince böyle saçma biçimde devrik cümleler oluşuyor.

Yarış bu haftasonu, takvimi ezbere biliyorum ama başlığı görünce "ne oluyoruz yahu? yarışı kaçırdım mı" dedim bi an.

DünyaSBK Grid’i Gün Batımında Portimao’ya Gidiyor: Razgatlioglu’nun Gözünde Rekor

2024 MOTUL FIM Superbike Dünya Şampiyonası kampanyası, paddock'un muhteşem Autodromo Internacional do Algarve'ye doğru yol almasıyla devam ediyor. Güneş Algarve kıyısında batarken ekstra bir meydan okumayla birlikte, Pirelli Portekiz Turu, daha fazla tarihin yazıldığı bir pist olabilir mi yoksa zorlu ve engebeli bir mekânda büyük şampiyonluk yarışında sürprizler mi yaşanacak?

12’YE GİDİYOR: Razgatlioglu, WorldSBK Tarihine Yaklaşıyor

Portimao’ya girerken büyük hikaye, Toprak Razgatlioglu’nun (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Takımı) daha fazla tarih yazma olasılığı. Arka arkaya 10 galibiyetiyle, rekor galibiyet serisinde Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) ve Jonathan Rea’ya (Pata Prometeon Yamaha) sadece bir galibiyet uzaklıkta ve Portimao’ya hat-trick'lerin ardından tam bir güvenle geliyor. Son yıllarda Turn 9’da yaptığı ünlü atlayışıyla tanınan ‘El Turco’, Yarış 1 ve Tissot Superpole Yarışı’nı kazanarak 12 galibiyetle tüm zamanların galibiyet serisini geçebilir mi? Bautista, Most’taki puansız Pazar gününden sonra dört yarış kazandığı bir pistte geri dönmeyi umarken, Portimao, Rea’nın birçok rekoru elinde tuttuğu bir pist: en çok galibiyet (13), podyum (25) ve pole (6). Her ikisi de bu kadar çok başarı yaşadıkları bir pistte yeniden galibiyet yollarına dönmeyi umacak.

TAKİP EDENLER: Bulega, van der Mark, Petrucci, Iannone ve Daha Fazlası?

Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati), Razgatlioglu’nun şampiyonluk yarışında en yakın takipçisi, Türk yıldızının 64 puan gerisinde oturuyor. Bu, Bulega’nın WorldSBK’de Portimao’daki ilk yarışı, ancak 2023’teki Portekiz mekanında WorldSSP’de başarılı oldu, Yarış 1’de kazandı ve Yarış 2’de ikinci oldu. Michael van der Mark’ın (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Takımı) son galibiyeti, 2021’de karmaşık koşullarda Tissot Superpole Yarışı’nda Portimao’da geldi ve bu sefer podyuma geri dönmeyi umacak. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Takımı), geçen yıl Yarış 2’de P6’yı elde etti, Andrea Iannone (Team GoEleven) ise Portimao’da yarış koşullarında ilk kez bulunacak, ancak Ocak ayında ilk kez pistte olduğu bir sezon öncesi testte oldukça hızlıydı. Elbette Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha), 2021’de Yarış 2’de ve geçen yılın Superpole Yarışı’nda üçüncü olarak Portimao’da podyuma çıktı, Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) ise geçen yıl Yarış 2’de üçüncü oldu, Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Takımı) ise Moto2™’de büyük başarılar elde etti. Avustralyalı, Moto2™’de üç yarışta üç podyum, iki galibiyet dahil, elde etti. #87, 2024’ün ilk yarısında istikrarlı bir şekilde ilerleyerek genel sıralamada ilk altıya girmeyi hedefleyecek.

GÜÇLÜ BİR TUR MU GELİYOR? Portekiz’de Beklenecek Çok Şey Var

Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), Most’da zorlu bir Yarış 2’ye rağmen Katalunya Turu hariç her turda bir podyum alarak formunu Portimao’ya taşımayı hedefleyecek, 2019’da Yamaha için podyuma çıktığı bir pistte. Takım arkadaşı Axel Bassani, ZX-10RR üzerinde kendini buluyor gibi görünüyor ve en iyi sonucu dördüncü olduğu bir pistte ilerleme kaydetmeyi umacak. Honda’da, geçmişte Rea sayesinde birçok başarı elde ettiler, ancak son sezonlarda bu daha sınırlı oldu. Iker Lecuona’nın (Team HRC) Portimao’da en iyi sonucu beşinci olurken, takım arkadaşı Xavi Vierge’nin en iyi sonucu 2022’den P8 ve ikili, şu ana kadar zorlu bir sezonun ardından Portekiz’in kendilerine iyi gelmesini umacak. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Takımı), Portimao’da bir WorldSSP yarış galibi, Bonovo Action BMW sürücüleri Scott Redding ve Garrett Gerloff ise orada başarı elde etti, #45 Ducati ile podyumda, #31 ise geçen yıl iki P4 elde ederek BMW’nin 2023 sezonundaki en iyi turu oldu.

İLERLEME ZAMANI: Portimao Bir Dönüm Noktası Olabilir mi?

Şu ana kadar, 2024, Philipp Oettl (GMT94 Yamaha) ve Bradley Ray (Yamaha Motoxracing WorldSBK Takımı) için zor geçti ve ikisi de Portimao’nun onlara iyi şans getirmesini umacak. Oettl, geçen yıl GoEleven Ducati ile Portimao’da WorldSBK’de ilk ona giren bir sonuç elde etti, Ray ise yılın ikinci yarısında hızlanmayı hedefleyecek. Benzer bir hikaye, ZX-10RR’sinde Puccetti Kawasaki için 2021’de Puccetti Kawasaki için puan aldığı bir pistte puan almayı amaçlayan İspanyol Tito Rabat için de geçerli, ancak geçen yıl bu toplamı artıramadı.

Birde böyle okuyun o zaman :) 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
(düzenlendi)
Öner Kurukuz yazdı:

Haber başlığı ve içeriği öyle bir yazılmış ki Portekizdeki yarışı oldu bitti Toprak 3 yarışı da aldı sandım bi an.

Translate ile çevirince böyle saçma biçimde devrik cümleler oluşuyor.

Yarış bu haftasonu, takvimi ezbere biliyorum ama başlığı görünce "ne oluyoruz yahu? yarışı kaçırdım mı" dedim bi an.

Sbk ana sitesi maalesef böyle. Kurdukları cümleler bu şekilde. Çeviriyi olabildiğince düzeltiyorum ama çok fazla kurcalayınca tamamen saçma oluyor. Bunlar bu şekilde heyecan yaratıyorlar kendilerince. Çeviri yaparken gramer de çok önemli. Gramere uyulmadığı zamanda çeviri kötü oluyor. Hatta çeviride çok saçmalayan yeri orjinal dilden kendim çeviriyorum. Bu sitenin haberini bu şekilde idare edelim. Her kelimeyi kendim de çevirmek isterim ama vakit yok. Çok zaman alıyor. Bunun gibi bir tane daha site var. Onlar Almanca yazıyor. Hatalar olduğunda Almancam olmadığı için onu önce İngilizceye sonra Türkçeye çeviriyorum. Çok ilginçtir İngilizceye düzgün çevirmesine rağmen Türkçeye çevirince saçmalıyor. 

tarihinde Fatih Sarıkaya tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Toprak BMW'sini Portimão'da uçuruyor?

Toprak Razgatlıoğlu Portimao 2022'de Yamaha ile atlayışı sırasında

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Superbike Dünya Şampiyonası'na günün adamı olarak 64 puanlık farkla genel klasmanda kendinden emin bir şekilde liderlik ediyor. Hem de BMW M1000RR'sini Portimão'da uçurmaya yetecek kadar.

Toprak Razgatlıoğlu'nun 2024 Superbike Dünya Şampiyonası'nda üst üste kazandığı on iki zafer, BMW'nin ilk şampiyonluğunu kazanma hayalini kurmasına neden oluyor. Ancak Dünya Kupası liderinin Portimão'daki toplantıyla ilgili başka düşünceleri var. Art arda 11 yarış kazanan Jonathan Rea ve Álvaro Bautista'nın rekorunu kırabilecek mi? Ayrıca: M1000RR ile bir zamanlar Yamaha R1 ile uçtuğu mesafeye uçabilir mi? Yoksa hiç mi?

Çünkü 27 yaşındaki sürücü için yarış haftasonlarında tekerlekler ve stoplar artık standart. Ancak Razgatlıoğlu'nun daha önceki etkinliklerde özel bir gösteri için kullandığı Portekiz yarış pistinde başka bir cazibe merkezi daha var. 2021 dünya şampiyonu zirveyi sanki bir tepe gibi aştı ve havalandı. Verilerin değerlendirilmesinde 2022 yılında 21 metrelik bir atlama mesafesi gösterdi.

Toprak o sırada şaka yapmıştı: "O anda tur zamanı umurumda değildi, sadece ne kadar ileri gidebileceğimi gördüm." "Önceden virajda geniş bir çizgi seçtim ve daha hızlı olabilmek için koşarak başladım. Normalde kalkıştan kaçınmak için her şeyi denersiniz; bu eğlence içindi. Bazen kanatların olmasa daha iyi olur."

Ancak bilindiği gibi M1000RR, ön tekerleğe temas basıncını artıran kanatlarla donatılmıştır. Razgatlıoğlu bunu motosikletini uçurmak için bir meydan okuma olarak gösterecek.

Haber kaynak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Jonathan Rea Portimão'da tarih yazabilir

Jonathan Rea

Donington ve Most'taki Superbike turunda Jonathan Rea, Yamaha R1'e alışma konusunda bir adım öne çıktı. Portimão'da önümüzdeki hafta sonu rekor dünya şampiyonu için bir referans olacak.

Jonathan Rea, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti'ndeki yarışlarda hâlâ atılım yapamadı ancak 37 yaşındaki sürücü, Donington'daki Superpole yarışında Yamaha ile ilk podyumunu üçüncü sırada elde etti. Kuzey İrlandalı sürücü Most'ta ise beşinci sıradan başlama pozisyonu alarak ilk beşte yer almayı başaramadı ancak rekabetçi tur süreleri belirledi.

Rea, "Bu iki yarış Yamaha R1'i daha iyi anlamama yardımcı oldu" dedi. "Umarım bunu Cuma günü Portimão'daki serbest antrenmanlarda uygulayabiliriz."

Portimão, 2024 Superbike Dünya Şampiyonası sezonunun ikinci yarısını müjdeliyor ve aslında Rea'nın öne çıkma şansı oldukça yüksek. Çünkü zorlu 'Autódromo Internacional do Algarve' sürücü rotası olarak kabul ediliyor. Aktif pilotlardan yalnızca dördü şimdiden zafer elde etti: Kuzey İrlandalı pilotun yanı sıra Ducati yıldızı Alvaro Bautista ve zaferlerini Yamaha ile elde eden BMW pilotları Toprak Razgatlıoğlu ve Michael van der Mark da var.

13 başarı ile Rea kelimenin tam anlamıyla diğerlerinin üzerinde yükseliyor. Zaten Honda (1) ve Kawasaki (12) ile yarış kazandı. Eğer Yamaha ile bir zafer daha kazanırsa tarih yazacaktı.

"Portekiz gerçekten harika bir yer. Pisti seviyorum ve Kuzey İrlanda'dan her zaman çok fazla destek geliyor; bu nedenle yarış haftasındaki ruh halimiz iyi," diyor yurttaşlarının geleneksel olarak güçlü desteğine güvenen Rea. "Ağustos ayında orada hiç yarışmadık ve bu aynı zamanda bir akşam yarışı, bu da yeni. Nasıl olacağımızı görmek için heyecanlıyım."

Rea şunu biliyor: Most'ta olduğu gibi gridde 15. sıradan itibaren geçit rotalarından birinde de parlayamayacak.

"Öğrendiğimiz gibi, sıralama son derece önemlidir. 119 kez Superbike galibi, "Kendime çok fazla baskı uygulamadan, hafta sonunda en iyi şansa sahip olmak için iyi bir pozisyonda sıralama yapmalıyız" dedi. "Bunun için sabırsızlanıyorum. Umarım gerçekten her şeyimi verebilirim ve güçlü sıralamalara ulaşabilirim."

Haber kaynak

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Portimão: saat farkı ve olağandışı program

Portimao'daki yarış pisti

Portimão'daki Superbike turunun programı bir deneme niteliğinde. Avantaj veya dezavantajların dezavantajlara ağır basıp basmadığı ancak geriye dönüp bakıldığında söylenebilir. Evde kalanlar için süreci takip etmek de bir o kadar önemli.

Organizatör Dorna ve yerel organizatör, Portimão'daki 2024 Superbike Dünya Şampiyonası'nın yedinci sezon yarışı için yeni bir şey buldu. Birçok etkinlik ve konser, yarış haftasonuna festival havası vermeyi amaçlıyor.

Ayrıca pistlerde beklenen yüksek sıcaklıklar nedeniyle etkinlik yerel saat 11.00'e kadar başlamıyor. WorldWCR, Supersport 300, Supersport Dünya Şampiyonası ve Superbike yarışları saat 15.30'dan itibaren gerçekleşecek. Dikkate alınması gereken bir saatlik zaman farkı vardır; Orta Avrupa'da her şey bir saat sonradır.

Ancak sıcağa dayanmak zorunda olanlar sadece pilotlar değil, aynı zamanda sahadaki seyirciler de. Öğle sıcağında antrenman ve sıralama turlarında tribünlerin sadece orta derecede dolu olduğunu görme riski var; Akdeniz sahilindeki plajlar sadece 20 km uzaklıkta.

Kadınlar, etkinliğin her gününde açılış yapıyor ve seri bazlı dünya şampiyonasının en üst kategorisi öne çıkanlar olarak sonuçlanıyor. Superbike sınıfındaki ana yarışlar Cumartesi ve Pazar günleri saat 18.00'de başlarken, bu ülkede saat 19.00'dır.

Bilmeniz gereken şey, güney Portekiz'de güneşin saat 20.30 civarında battığıdır. Yarış saat 18.00'de başlayıp yaklaşık 35 dakikalık 20 tur sürdüğünde güneş çoktan batmış olacak. Bu, parlama ve uzun gölgelerin oluşması nedeniyle pilotların görüşünü engelleyebilir. Asfalt sıcaklıkları üzerindeki etki ise küçük olacak ve neredeyse hiç fark edilmeyecektir.

Haber kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Steve English, Bautista'nın yaklaşan kararı ve Şampiyon zihniyeti hakkında

WorldSBK yorumcusu Steve English, Bautista'nın geleceğinin Most'taki yorumlarının ardından neden daha net olabileceğini inceliyor

Alvaro Bautista'nın (Aruba.it Racing - Ducati) MOTUL FIM Superbike Dünya Şampiyonası'ndaki geleceği aylardır konuşuluyordu ve Most'ta #1 kalmak istediğini açıkça belirtti. Pirelli Portuguese Round'a girerken, WorldSBK yorumcusu Steve English Bautista'nın kararının hikayesinden ve Ducati-Bautista ortaklığının hala nasıl hesaba katılması gereken bir güç olabileceğinden bahsediyor...

ARKA PLAN: Medyadaki şüphelerden netliğe

Bautista duraksamadan önce "Dürüstçe," dedi. "Devam etmek istiyorum." Autodrom Most'ta felaketle sonuçlanan bir Pazar gününden sonra, bu açıklama şaşkınlıkla karşılandı. Bautista kalmak isteyebilirdi ancak soru, Aruba.it Racing – Ducati takımında kalmak için ne kadarını feda etmek istediği oldu.

Hafta sonunun başlarında Çek Turu'nda, iki kez Dünya SBK Şampiyonu masadaki teklifin talep ettiğinden çok farklı olduğunu itiraf etti. Bir orta yol bulunabilirdi çünkü padoktaki söylentiye göre Bautista'nın kırmızıda kalma olasılığı giderek artıyor.

BAUTISTA'NIN HEDEFİ: Kazanma yollarına geri dönüş

İspanyol'un zaferlerine güvenip harika bir kariyere son vermesi kolay olurdu. 125cc Dünya Şampiyonası unvanı, iki WorldSBK tacı, 16 Grand Prix zaferi ve 61 WorldSBK galibiyeti. BMW ve Toprak Razgatlıoglu'nun (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Takımı) lehine gelgit yükseldiğinde, çekilmek için uygun bir zamandı. Bautista için düşük gelgit, Şampiyon zihniyetini ortaya çıkardı. Sessizce gidip kuyruğunu bacaklarının arasına alıp gölgelere gizlice girmeyecek. Dövüşmek istiyor. Kendini kanıtlamak istiyor. Yarışları kazanmaya geri dönmek istiyor.

DUCATI'NİN KARARI: Gelecek yıl için potansiyel ve performans bulmayı hedefliyoruz

Ducati ve Bautista'nın birlikte uzun bir gelecek için anlaşmaları muhtemel görünse de, başka yerlere baktıklarında da yanılmamalıyız. Bautista, Takım Müdürü Stefano Cecconi için her zaman "Plan A"ydı; o da alternatiflere bakıyor olmalıydı. Diğer sürücülere ihtiyaç yoktu ve Ducati ve şimdi Bautista, 2024'te şampiyonluk için bir saldırı yapma fırsatına sahip gibi görünüyor.

O noktada Bautista 40 yaşında olacak. Sadece Max Biaggi 40 yaş eşiğinin ötesinde bir unvan kazandı. Bautista'nın ona katılması imkansız değil, ancak değişiklikler yapılması gerekecek. Panigale V4 R, 2026'da yeni bir model tanıtılmadan önce ömrünün sonuna yaklaşıyor, peki daha ne kadar potansiyel ve performans bulabilirler?

2024 ÖZETİ: Bulega istikrarıyla etkileyici, Bautista ise karışık bir yıl geçirdi

Bautista bu yılki ağırlık limitleri tarafından açıkça engellendi. Yarış süreleri geçen yıla yakınken, BMW'ye geçiş Toprak'ı canlandırdı ve WorldSBK'da yarış sürelerinin sınırlarını zorladı. Ducati, 500 rpm'lik ekstra hızın dezavantajı ortadan kaldıracağını düşündükleri için ağırlık limitini kabul etti. Bautista için işler bu şekilde yürümedi.

Nicolo Bulega bu yıl istikrarıyla herkesi etkilerken, Bautista daha çok çaylak sürücü gibi görünüyordu. Kazalar ve hatalar onun kopya defterini o kadar lekeledi ki son turlardaki soru aslında Ducati'nin Bautista'ya hala ihtiyacı olup olmadığıydı. Bulega'nın performansının İtalyan'ın 2025'te gerçek bir şampiyonluk adayı olmasını garantilediği hissi vardı. Bu hala olabilir ama 18 yarışta 11 podyuma çıkmasına ve sıralamada ikinci olmasına rağmen sadece bir yarış galibiyetiyle, Ducati'nin yumurtalarını Bulega sepetine koyması cesur bir hareket olurdu. Bautista'yı tutmak Ducati için en mantıklısı ve kırmızıda kalmak da sürücü için en mantıklısı.

DUCATI'NİN DURUMU: Bautista için güçlü bir paket…

Ducati'nin Şampiyonada ilk sekizde dört sürücüsü var. Motosikletleri hala tartışmasız griddeki en iyi paket. Toprak şu anda BMW için fark yaratıyor, ancak Ducati, üç farklı kazanan, yarışları yöneten beş sürücü ve motosikletleri için 27 podyum bitişi olduğunu kanıtlayabilir.

Ducati ve Bautista ikisi de bir noktayı kanıtlamak için yola çıktı. Birlikte kalırlarsa, bunun nedeni ikisinin de tekrar kazanmanın en kolay yolunun birlikte kazanmak olduğunu bilmeleridir. Bu muhtemelen Bautista'nın kariyerinin son sözleşmesi olacak ve eğer müzakere masasında para bıraktıysa, bu Ducati'nin tekrar kazanma arzusunun ihtiyacı olan tek kanıt olmalı.

Haber kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Toprak rekor istiyor: “Üç galibiyet almalıyız!”

Toprak Razgatlıoğlu üst üste 13 galibiyetle tek rekorun sahibi oldu

BMW, 2024 Superbike Dünya Şampiyonası'nda Toprak Razgatlıoğlu ile hızlı şeritte yer alıyor. 27 yaşındaki sürücü Portimão'da galibiyet serisine devam etmek istiyor. ROKiT takım arkadaşı Michael vd Mark da hafife alınmamalı.

Toprak Razgatlıoğlu'nun galibiyet serisi Assen'deki ikinci yarıştan bu yana sürüyor. BMW sürücüsü Superpole'u ve Misano, Donington Park ve Most'taki üç yarışı da kazandı. Şu ana kadar art arda on galibiyet alan bir başyapıt.

Ancak art arda en çok galibiyet rekoru şu anda Jonathan Rea (Yamaha) ve Álvaro Bautista'ya (Ducati) ait ve her biri on birer galibiyet alıyor. 2024 Superbike Dünya Şampiyonası'nın genel sıralamasında 64 puanla rahat bir şekilde lider olan Razgatlıoğlu, önümüzdeki hafta sonu Portimão'da yenilecek kişinin kendisi olduğuna şüphe bırakmıyor.

«Portimão'ya geri dönmeyi gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum çünkü burası kesinlikle en sevdiğim rotalardan biri ve orada çok eğleniyorum. Sanki bir hız treni gibi" diyen Türk, Portekiz'in yokuşunu övdü. «Normalde orada gerçekten güçlüyüm ama şimdi BMW ile başka bir seviyedeyiz! Ancak hafta sonunu beklememiz gerekiyor. Her zaman yüzde 100'den fazlasını vermeye çalışıyorum çünkü orada yine üç galibiyet almamız gerekiyor. Ben mutluyum ve takım da çok mutlu. Herkes çok çalışıyor ve şimdi Portimão'da neler başarabileceğimizi göreceğiz."

Portimão'da Superbike yarışını yalnızca dört aktif sürücü kazandı. Rea (13), Bautista (5) ve Razgatlıoğlu'nun (3) yanı sıra ikinci ROKiT BMW sürücüsü Michael van der Mark oldu. Son zamanlarda gelecek vadeden Hollandalı, takım arkadaşıyla aynı podyumu paylaşmak istiyor.

"Portimão'yu gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. En sevdiğim pistlerden biri ve özellikle hafta sonunu Most'ta çok iyi bir şekilde tamamladıktan sonra, Portekiz'de tekrar piste çıkmak için sabırsızlanıyorum" dedi van der Mark. "Motosiklet tabanının gerçekten iyi olduğunu biliyoruz, şimdi sadece yarışlara hazırlanmamız gerekiyor. Farklı bir programla, farklı bir hafta sonu olacak. Bu kadar geç gitmek çok ilginç olacak ve sabırsızlıkla bekliyorum. Umudum ve hayalim Toprak'la birlikte podyumda bitirmek. İki BMW podyumda; bu benim hayalim ve hedefim."

Haber kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

İnşallah 3te3 yapar. Çok güzel bir atılım olacak. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

WSBK, Portimao: Superbike bizi Portekiz'de tarihi bir hafta sonuna hazırlıyor ve işte nedeni

q8e0zwd.jpg

2024 Dünya Superbike Şampiyonası, padokun Portimao'da heyecan verici bir hafta sonu için muhteşem Autodromo Internacional do Algarve'ye doğru yol almasıyla devam ediyor. Bu Pirelli Portekiz Turu, akşam saatlerinde planlanan yarışlarla benzersiz olacak ve Algarve sahilinde güneş batarken sürücülere ek bir meydan okuma sunacak. Bu engebeli ve teknik pistte yarışmak, şampiyonluk yarışında yeni rekorlara veya büyük dönüşlere sahne olabilir.

WorldSBK Şampiyonası, destansı olmaya söz veren bir tur için muhteşem Portimao pistine taşınıyor. Portekiz alacakaranlığının ışıkları altında, sürücüler tarih yazabilecek bir zafer yarışında yarışacaklar. Toprak Razgatlıoğlu formunun zirvesinde. Üst üste on galibiyetle, World SBK'da üst üste galibiyet rekorunu egale etmekten kıl payı uzakta. Alvaro Bautista ve Jonathan Rhea'nın paylaştığı rekora sadece bir başarı uzaklıkta .

Yarış 1'i ve Tissot Superpole Yarışı'nı kazanarak bu iki şampiyonu geride bırakıp 12. galibiyete ulaşabilir mi ? Mükemmel bir şekilde ustalaştığı bir pist olan Portimao , bu kutsamanın sahnesi olabilir. Ancak dikkatli olun, zafere giden yol tuzaklarla dolu olacak. Bu yüzden, Most'ta unutulacak bir hafta sonunun ardından Alvaro Bautista, ileriye doğru yürüyüşüne her zamankinden daha kararlı. Dört kez kazanan İspanyol sürücü Portimao , bu rotanın sırlarını biliyor. Razgatlıoğlu'nun en zorlu rakibi olacak.

2906nj7.jpg

lhpu6g2.jpg

Portimao bize alacakaranlıkta bir yarış ve olası yeni bir rekor sunuyor

Bu muhteşem ikilinin arkasında podyum mücadelesi yoğun olacak gibi görünüyor. Open up , van der mark , Petrucci , Iannone ve diğerleri kendi umutları için önemli puanlar kazanmaya istekli olacaklar.

Portekiz pisti muhteşem geçişleri ve sürprizleriyle ünlüdür. Değişen hava koşulları da yarışı renklendirebilir. Gridde çok fazla yetenek ve çok yüksek bahislerle, Pirelli Portekiz Turu unutulmaz bir gösteri olmayı vaat ediyor. Razgatlioglu mücadelesinde bir dönüm noktasındayken, Baptist kendi dizginlerini geri almaya çalışacak. Diğer pilotlar da geride kalmayacak ve acımasız bir mücadele vereceklerine söz veriyor.

Haber kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

15.viraj başa baş çekişmelerde iyi görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Yeter yazdı:

15.viraj başa baş çekişmelerde iyi görünüyor. 

Bencede. Çok güzel bir viraj.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Ducati'de Toprak: Alvaro Bautista'nın yapabileceğine inandığı şey

Alvaro Bautista (solda) Toprak Razgatlıoğlu ile

Superbike Dünya Şampiyonası lideri Toprak Razgatlıoğlu, Kawasaki, Yamaha ve BMW ile birinciliği elde etti. Dünya şampiyonu Alvaro Bautista'ya Ducati Panigale V4R ile neler yapabileceğini sorduk.

Toprak Razgatlıoğlu Superbike Dünya Şampiyonası'nın altın çocuğu. Şu anda 27 yaşında olan oyuncu, 2015 yılında Superstock 600 Avrupa Şampiyonası'nı kazandı, iki yıl sonra kalitesiz malzemeyle Superstock 1000 sınıfında şampiyonluk için mücadele etti ve ikinci oldu.

2018 yılında Puccetti Kawasaki takımıyla Superbike Dünya Şampiyonası'na katılan genç oyuncu, ilk sezonunda özel ZX-10R ile iki podyum bitirerek sürpriz yapmayı başardı.

Toprak, ertesi yıl korsan olarak Puccetti adına iki yarış kazanma başarısını göstererek ne kadar harika bir sürücü olduğunu etkileyici bir şekilde gösterdi. 13 kez podyuma çıktı ve Dünya Şampiyonası'nda beşinci oldu.

Kawasaki onu Jonathan Rea ile birlikte fabrika takımında istemediği için Razgatlıoğlu 2020'de Yamaha'ya geçti. Japon üretici, 2016 yılında fabrika olarak Superbike Dünya Şampiyonası'na geri döndü ve 2009'da Ben Spies ile bu kategoride ilk ve 2021 yılına kadar tek şampiyonluğu kazandı.

Toprak, 2021'de Yamaha'yı öne çıkardı ve Blues'u 1 numara yaptı. Türk, şimdi de BMW ile aynı şeyi hedefliyor, 2024 Alman üretici için ilk sezonu. Toprak, ilk 18 yarışta 15 kez podyuma çıktı ve 12 kez galibiyet elde etti. Son on yarışı kazandı ve önümüzdeki hafta sonu Portimao öncesinde Razgatlıoğlu, genel sıralamada ikinci Nicolo Bulega'nın (Aruba.it Ducati) 64 puan önünde yer alıyor.

Kırmızı tanrıça sınıf lideri olarak görülse bile Toprak'ın bir Ducati üzerinde daha da güçlü olacağını hayal etmek zor. Onun tarzı Panigale V4R'ye uyar mı?

DHaber kaynakünya şampiyonu ve Ducati fabrika sürücüsü Alvaro Bautista SPEEDWEEK.com ile buluştuğunda. "O hızlı. Eğer motosiklet iyiyse hızlı olabilir," dedi «Toprak Ducati'ye gitseydi hızlı olabilirdi; Ducati de onunla birlikte. Her sürücünün kendi tarzı vardır ve bisikleti kendilerine göre uyarlamaları gerekebilir. Böylece hızlı olması gereken şeyleri yapabiliyor. Bir sürücü olarak bir makinenin hangi zayıf ve güçlü yönlerine sahip olduğunu anlamalısınız. Sonuçta hızlı bir sürücü iyi bir motosiklete binerse aynı zamanda hızlı da olacaktır."
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Portimão, FP1: İki BMW, iki Ducati ve Honda'nın önünde

Toprak Razgatlıoğlu ve Garrett Gerloff BMW'yi zirveye taşıdı

Toprak Razgatlıoğlu, Portimão'da düzenlenen 2024 Superbike Dünya Şampiyonası'nın ilk antrenmanını birincilikle tamamladı ancak Dünya Şampiyonası lideri tek hızlı BMW sürücüsü değildi. Álvaro Bautista en iyi Ducati sürücüsü oldu. Honda şaşırttı.

hx79lze.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu motorlar virajda merkezkaç kuvvetini nasıl yeniyor.. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu motorlar virajda merkezkaç kuvvetini nasıl yeniyor.. 

Ön amortisörler bu konuda hayati önem taşıyor. 4 tekerden çok farklı çalışıyor. Viraj dönerken tüm stres onların üstünde. Özel öhlins (mühendis veya teknisyen) personeli var. Bu amortisörlerin fiyatları çok ama çok pahalı.  Sürücü motor ile tek parça halinde hareket ediyor. Ne zaman virajda ikisinden birisi farklı hareket eder o zaman ya hightside yada lowside olur. Hightside sürücü motorun üstünde durmaya çalışır ama motor galip gelir. Sanki rodeo yapıyormuş gibi görünür. Lowsida ise yere çok yakındır ve motor birden kayar gider. 

Motoru istemediği bir şeyi yapmaya zorluyor. Viraja çok hızlı gelmiş, limitlerinin üstünde. Motoru dönmesi için zorluyor. Sonuç bu.

tarihinde Fatih Sarıkaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Toprak fp1 sonunda motorundan mavi duman gelmeye başladı. Bmw bu sorunu gideremedi ve Fp2 de devam etti. Toprak istediği kadar serbest sürüş yapamadı. Umarım bu sorunu hallederler. Mekanik olarak bmw nin diğerlerinden zayıf. Sezonun ilk ayağı olan Avustralya'da Toprak fiyatı 2 euro olan bir bujinin kurbanı olmuştu. Sabah hava kutusu değişimi yapmışlar ama sorun yine de devam etti. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Toprak Razgatlıoğlu: BMW iki kez duman sinyali verdi

Toprak Razgatlıoğlu Portimao'da

Superbike Dünya Şampiyonası lideri Toprak Razgatlıoğlu, Portimao'daki ikinci serbest antrenman seansının son sekiz dakikasını kaçırmak zorunda kaldı, ancak Türk yine de Cuma gününü üçüncü sırada tamamladı.

Toprak Razgatlıoğlu'nun BMW M1000RR aracı ilk serbest antrenman seansında duman sinyali verdi ve FP2'nin bitimine sekiz dakika kala yine o an geldi. Dünya Şampiyonası lideri bu nedenle belirleyici aşamayı pitlerde geçirdi ve Philipp Öttl ile birlikte ilk seansa kıyasla zamanını geliştiremeyen tek kişi oldu. Ancak Toprak Cuma gününü en hızlı Danilo Petrucci'nin (Barni Ducati) 0,102 saniye gerisinde üçüncü sırada tamamladı.

Mavi dumanın sebebini açıklamadan Toprak, "İki kez aynı sorun oldu" dedi. "Yavaş yavaş pite geri dönmeyi başardım, takım neler olduğunu bulmaya çalışıyor." Sabah hava kutusunu değiştirdiler ve yola devam edebildim ama sonra sorun tekrarladı. Çok fazla motor kullanamadım ama genel olarak her şey yolunda. Herkes birbirine yakın, umarım cumartesi günü daha güçlü oluruz. İhtiyacım olan şey daha fazla pist süresi."

Rakipler Razgatlıoğlu'nun üçüncü sırada  görünmesine rağmen çok daha güçlü olduğu konusunda hemfikir. Petrucci, "Toprak hepimizden bir adım önde" diye inanıyor.

2021 dünya şampiyonu Portimao'da tarih yazabilir: Şu ana kadar arka arkaya on yarış kazandı, bir başka zafer onu Jonathan Rea ve Alvaro Bautista'nın kırdığı 11. rekora taşıyacak. Pazar günkü sprint'i de Razgatlıoğlu kazanırsa tek 1 numara olacak.

Hbaer kaynak

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Asın bayrakları Toprak üst üste 11.galibiyetini alarak wsbk tarihinde bu şekilde zafer almış sürücüler listesine adını yazdırdı. Hedef 12 yarın inşallah bir aksilik olmazsa o da uzakta değil. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Sıra 13te. Artık wsbkta tarihinde Toprak var. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Mehmet Yeter yazdı:

Sıra 13te. Artık wsbkta tarihinde Toprak var. 

Büyük başarı üstelik yeni Takımı ile WSBK tarihine adını Altın harflerle yazdırdı :nazar:.

Wsbk tan çok daha ileride....

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Darısı diğer yarışların başına. Olimpiyatlardan gelmeyen başarı Toprak sayesinde geldi. Allah tekerine taş değdirmesin. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Kanat,

Yusuf Dikeç pozu

Pişti oyunu.

Bakalım daha neler göreceğiz . :D

Bulega ilk defa Toprak ile dişe diş mücadelenin ne olduğunu gördü.

Geç frenajın nasıl yapıldığını bu konudaki en iyisinden canlı canlı gördü.

Bau düştükten sonra her tur start-finiş düzlüğünde dibine kadar gelip de frenaj noktasında erken fren yapıp geri düşünce anlamıştır kimle dans ettiğini.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...