İçeriğe Yönlendir

World SuperBike - Haberler, Gelişmeler ve Sonuçlar

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Toprak Fransa'daki yarışları izlemek zorunda

Doktorlar da aynı fikirde: BMW yıldızı ve Superbike Dünya Şampiyonası lideri Toprak Razgatlıoğlu, Cuma öğleden sonra FP2'de geçirdiği kazanın ardından Magny-Cours'taki yarış hafta sonunun geri kalanına katılamayacak.

Toprak Razgatlıoğlu, yaşadığı korkunç düşüşün ardından sosyal medya kanallarından "iyi hissettiğini" söyledi. Türk'ün 13. virajın çıkışında yaptığı kaymanın ardından 14. virajda duvara ne kadar sert çarptığını düşündüğünüzde hayal etmek zor .

Doktorların teşhisine göre Razgatlıoğlu'nda herhangi bir kırık yoktu ancak çok sayıda morluk ve hafif travmatik akciğer embolisi vardı. Bu, bir kan pıhtısı akciğerlerdeki bir kan damarını tıkadığında meydana gelir. Tipik belirtiler arasında ani nefes darlığı, göğüs ağrısı, kanlı öksürük, baş dönmesi, baş dönmesi ve kalp çarpıntısı yer alır.

Bu nedenle sağlık personeli onu hafta sonunun geri kalanında Fransa'da düzenlenecek olan yarış etkinliğinden çıkardı.

Toprak Razgatlıoğlu

Başlangıç yasağıyla benzersiz bir seri sona eriyor: 27 yaşındaki oyuncu yakın zamanda arka arkaya 13 yarış kazandı; Jonathan Rea ve Alvaro Bautista'nın eski rekoru ise on bir zaferdi.

Razgatlıoğlu, Fransa'daki üç yarış öncesinde ikinci sıradaki Nicolo Bulega'nın (Aruba.it Ducati) 92 puan önünde yer alarak şampiyonluk liderliğini hâlâ koruyacak. Bir yarış haftasonunda kazanılacak maksimum 62 puan vardır.

Toprak'ın iyileşmesi için artık iki haftası var, ardından Dünya Şampiyonası kuzey İtalya'daki Cremona'daki galayla devam ediyor.

Haber kaynak

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Magny Cours Lider olan düşüyor Bulegada düştü bakalım kim kazanacak.Bautista kazanırsa en geriden gelip kazanan rekorunu Topraktan devralacak.

Toprak yarışta olsaydı keşke temkinli seyir ile mutlak puan alırdı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Aytac Sakal yazdı:

Magny Cours Lider olan düşüyor Bulegada düştü bakalım kim kazanacak.Bautista kazanırsa en geriden gelip kazanan rekorunu Topraktan devralacak.

Toprak yarışta olsaydı keşke temkinli seyir ile mutlak puan alırdı.

Mangy Cours lanetli bir yermiş. Bautista kaburgasını kırdı, Bulega az daha baynunu kırıyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Pazar son yarış sakin geçti. En güzel resitali Alex lowes verdi. Çok gerilere düştü ve 4. bitirdi. Bir de ortalardan başlayıp 3.lüğe geken gerloffu unutmamak lazım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

SBK'nın İstanbul'a dönüşü: Önünde büyük engel var

İstanbul Park Circuit'in oryantal havası büyülüyor

Salı günü organizatör Dorna ve dünya motospor Federasyonu FIM'den oluşan bir heyet İstanbul Park pistini ziyaret edecek. Kenan Sofuoğlu, SPEEDWEEK.com'a SBK'nın Türkiye'ye olası dönüşüne ilişkin değerlendirmesini aktardı.

Toprak Razgatlıoğlu'nun 2021'de şampiyonluğu kazanmasından bu yana Superbike Dünya Şampiyonası'nın İstanbul'a geri getirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Ancak Türk lirası yıllardır euro karşısında büyük düşüş yaşadığı için konu o zamanlar gündemden düşmüştü.

Bu durum, İstanbul Park pistinin yeni mülkiyetine geçmesiyle değişti ve Ağustos ayının başından bu yana SBK organizatörü Dorna ile yeniden yoğun bir temas kuruldu. Bu Salı günü Dorna ve dünya motosiklet federasyonu FIM'in temsilcileri Boğaz'daki yarış pistini ziyaret ediyor.

Hermann Tilke tarafından tasarlanan pist nefes kesecek kadar güzel, büyük yetenek yüksek teknolojiyle buluşuyor. Ancak seri bazlı Dünya Şampiyonası burada sadece bir kez düzenlendi, o da 2013'teydi. 50.000 kadar Türk taraftar Kenan Sofuoğlu'nun Supersport yarışını kazandığını görmeye geldi ve hayal kırıklığına uğramadılar. Yarış sırasındaki ve ödül törenindeki atmosfer tüylerimizi diken diken etti; bu her gün yaşamak isteyebileceğiniz bir şeydi.

Beş kez süpersport da  dünya şampiyonu olan Sofuoğlu, bugün hâlâ Türkiye'nin en popüler sporcularından biri. En iyi siyasi bağlantılara sahip ve Toprak Razgatlıoğlu'nu şu anda en güçlü Superbike sürücüsü yaptı.

Dorna'da 2025 takviminde İstanbul'u göreceğimize dair belli bir iyimserlik var. Ancak Sofuoğlu'nun SPEEDWEEK.com'a özel bir röportajda açıkladığı gibi koşullar zor.

Kenan, "Yeni sahibi, Superbike Dünya Şampiyonası'nı gelecek yıl Türkiye'ye geri getirmek için elinden geleni yapıyor" dedi. «Toprak ve ben pisti zaten test ettik, asfalt ve bordürler iyi durumda, pist hazır. En büyük zorluk, oldukça yüksek bir bütçeye ihtiyaç duyduğumuz genel organizasyondur. Ve bunu yapmak için uygun ekibi bir araya getirmeleri gerekiyor. Rota çok büyük, orada çok sayıda görevliye ihtiyacınız var. Ve çevresinde de çok şey var. Böyle bir etkinlik Türkiye'de oldukça pahalıdır. Ve bir SBK etkinliğine hazırlanmak için yapılacak çok şey var.”

Sofuoğlu, "Yeni sahibi için yarış pistinin satın alınması bir yatırımdır" dedi. “Ama orada olayların da olması gerekiyor. Son yıllarda yalnızca Formula 1 oradaydı ve yalnızca Kovid yüzünden. Önümüzdeki hafta sonu Türkiye motosiklet şampiyonası orada yapılacak, geçen hafta sonu otomobil şampiyonası vardı. Rota açık. Formula 1'e sahip olmak istiyorlar ama bu çok zor. Toprak şu anda İstanbul Park'ta bir motor sporları etkinliği için en iyi seçenek. MotoGP de ilgi gösteriyor. Ancak Toprak'ın şöhreti nedeniyle SBK etkinliğine ev sahipliği yapmak daha akıllıca olur. Bana bunun gerçek olup olmayacağını sorarsanız, o zaman emin değilim. Çünkü bunun için gerekli bütçenin bulunması gerekiyor. Kamu sektörü şu anda bu işin içinde değil. Eğer hükümet planlarını değiştirir ve yeni sahibine yardım ederse sorun olmaz. 2013 yılında o zamanki sahibi her şeyin parasını ödedi ve bu da neredeyse üç milyon avroya mal oldu. Zengin insanlar bile bunun için para ödemez. Bu sadece Dorna'nın ücretleriyle ilgili değil, genel organizasyonla da ilgili. O zamanlar 50.000 seyircimiz vardı, Toprak'la daha da fazla olurdu. Eskiden ön satışta yoktu ancak insanları piste çıkarmak için bu çok önemli."

Haber kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Sarıkaya

Maalesef Toprak bu haftada yok.

WorldSBK şampiyonası lideri Toprak Razgatlioglu, Magny-Cours'daki FP2 kazasında aldığı yaralanmalar nedeniyle bu hafta sonu Cremona'daki İtalyan turunu kaçıracak. BMW sürücüsüne hafif travmatik pnömotoraks teşhisi konuldu ve bu durum Fransa'da yarışmasını engelledi.

Toprak Razgatlıoglu , Cremona'ya geri dönebilmeyi umuyordu ancak yeni bir sağlık muayenesinden sonra İtalyan etkinliğine katılmayacağına karar verildi. Eski BMW ve World SBK pilotu Markus Reiterberger , bu turda onun yerini alacak.

Kazadan önce 13 yarış üst üste kazanan Razgatlıoğlu , şimdi Cremona'dan bir hafta sonra Aragon yarışına dönmeyi hedefliyor. " Keşke Cremona'daki pistte olsaydım ama iyileşmem beklenenden daha uzun sürüyor. Amacım şampiyonluk için mücadeleye devam etmek üzere Aragon'a dönmek. " dedi.

Toprak'ın Cremona'daki yokluğu , şu anda şampiyonada ikinci olan Nicholas Bulega'nın onları ayıran 55 puanlık farkı azaltmasına olanak tanıyabilir. Razgatlioglu'nun Fransa'daki yokluğundan yararlanarak Pazar günü bir duble elde etti.

WorldSBK'da BMW için yarışmış olan Reiterberger , Cremona'da Razgatlioglu'nun yerini alacak . Toprak'a desteğini dile getirdi ve motosikleti Türk sürücünün dönüşü için en iyi şekilde hazırlamak için çalışacağına söz verdi. BMW Motorrad Motorsport , direktörü Sven Blusch aracılığıyla, Razgatlioglu'nun sağlığının en önemli öncelik olduğunu ve yarışmaya dönüşünün iyileşmesine göre değerlendirileceğini yineledi.

Razgatlıoğlu'nun Aragon'a dönüşü şampiyonluk şansı açısından büyük önem taşıyor ancak şimdilik iyileşmesine odaklanmış durumda. BMW ise Reiterberger'in yardımıyla şampiyonluk mücadelesini sürdürüyor .

Haber kaynak

Başka bir yerde okuduğum haberde; çiğerde hava kalmış. Onun çıkması gerekiyormuş. Bu haliyle de yarışabilir ama tekrar düşerse ölebilir. O hava çıkmadan yarışmasına izin vermeyecekler. O havanında pek çıkmaya niyeti yok gibi. 2 hafta geçti. Durumunda düzelme yok. İyileşme beklendiğinden çok uzun sürecek gibi duruyor.  Çok can sıkıcı bir durum. İşin öteki tarafı ise, rakipte İtalyan, tedavi yapmaya çalışanlarda İtalyan, gel de güven.  

• Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Burda iş "Abi" ye (Van Der Mark) düşüyor.

Ne yapip edip Bulega'nın önünde bitirmeli.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Öner Kurukuz yazdı:

Burda iş "Abi" ye (Van Der Mark) düşüyor.

Ne yapip edip Bulega'nın önünde bitirmeli.

Çok düştü, çok kaza yaptı, kırılmadık kemiği kalmadı maalesef. Eski cesareti yok. Vdm bu yüzden motoru eski dönemlerindeki gibi süremiyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

1.ağızdan öğrendiğim habere göre Toprak Avusturya Redbull sağlık merkezinde tedavisini sürdürüyormuş. Kısmet olursa Aragon da yarışacak. Bu haberi duyunca sevindim :) 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Kimse motor sporları sevgimizi sorgulamasın....

İki yarış da aynı saate denk gelince , ben!!!

tb1uty8.png

:D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Öner Kurukuz yazdı:

İki yarış da aynı saate denk gelince , ben!!!

Bir saat öncede Motogp izledin o zaman. 

Ben Superbike ı tercik ettim. Akşamda formula1 izledim sonrada motogp.

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Fatih Sarıkaya yazdı:

Bir saat öncede Motogp izledin o zaman. 

Ben Superbike ı tercik ettim. Akşamda formula1 izledim sonrada motogp.

MotoGp izlemedim. Orada takip ettiğim bir pilot yok.

Bulega'nın 3 yarışın hiçbirini kazanamamış olması çok iyi oldu. Son yarışta da Bautistanın geçmesi ekstra güzel oldu

Formula 1 i de zaten Ferrari için takip ediyorum. Bu yarış daha iyisi olabilir miydi??? Aslında olabilirdi. Leclerc biraz daha erken pit yapmış olsaydı orta hamurla bu kadar vakit kaybetmeseydi belki Russel'ın önünde bitirebilirdi.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Öner Kurukuz yazdı:

MotoGp izlemedim. Orada takip ettiğim bir pilot yok.

Bulega'nın 3 yarışın hiçbirini kazanamamış olması çok iyi oldu. Son yarışta da Bautistanın geçmesi ekstra güzel oldu

Formula 1 i de zaten Ferrari için takip ediyorum. Bu yarış daha iyisi olabilir miydi??? Aslında olabilirdi. Leclerc biraz daha erken pit yapmış olsaydı orta hamurla bu kadar vakit kaybetmeseydi belki Russel'ın önünde bitirebilirdi.

Ben hepsini izliyorum. Sadece wsbk da Toprağı takip ediyorum. Diğerlerinde eğlence olsun diye izliyorum. Takip ettiğim pilot yok. Ferrari seneye güzel şeyler yapacak. 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Fatih Sarıkaya

Toprağın sakatlığından sonra pek yazamadık. Demek ki ilham veriyormuş adam bize. 

Aragona dönüşünden sonra hasarı azalttı. İlk yarış, superpole ve son yarış olmak üzere hepsinde ikinci oldu.

Sıra geldi Estorile

RAZGATLIOĞLU'NUN İHTİYACI OLAN ŞEY: Portekiz'den ayrılırken 62 sayılık bir fark

Razgatlioglu, Aragon'daki son yarışında pistlere yeniden döndü ve üç kez P2 bitirdi ancak 'El Turco'  şampiyonadaki rakibi Bulega ile olan farkı açtı. İspanya'ya giderken fark sadece 13 puandı ancak Bulega şimdi Razgatlioglu'nun 39 puan gerisinde, Bautista ise 81 puan geride. BMW sürücüsü, Pazar günü şampiyonluğu ancak hafta sonu Bulega ile olan farkı 23 puan daha açıp Bautista'ya en fazla 19 puan kaybederse kazanabilir.

Dört gözle bekliyoruz. Farklı bir marka ile ilk yılda şampiyonluk. Gözlerimiz ekranda kalbimiz seninle Torpak. Allah tekerine taş değdirmesin.

Yarışı Türkiye içinden Redbull tv de ücretsiz izleyebilirsiniz. Ayrıca redbull Türkiye'ye sporcumuza yaptıkları yardımlar içinde teşekkür ederiz. Toprak redbullun Avusturyadaki sporcu hastanesinde tedavi gördü ve iyileşti.

Bu haftasonu şampiyonluk gelirse, Toprak istanbul havaalanında karşılanıp kortej oluşturulacakmış.

Haydi... haydi... haydi... tam zamanı tam zamanı şimdi......

• Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Toprak şampiyonluk için piste çıkıyor: WSBK Estoril ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Toprak Razgatlıoğlu'nun mücadele ettiği Dünya Superbike Şampiyonası'nın 11. ayağı Estoril’de bu hafta sonu (11-13 Ekim) koşulacak. Peki WSBK Estoril ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

1020393619-LAT-20240929-76369_HiRes

Temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu'nun mücadele ettiği Dünya Superbike Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor.

Toprak, bu hafta sonu BMW ile ilk sezonunda 2024 WorldSBK şampiyonu olma şansına sahip; şampiyonluğu garantilemek için Estoril'den ayrılırken ikinci sıradaki rakibi Nicolo Bulega'ya en az 62 puan fark atması gerekiyor ve şu anda Bulega'ya karşı 39 puanlık bir üstünlüğü bulunuyor.

11 Ekim Cuma

• 1. Antrenman Seansı (FP1): 12:20 - 13:05

•2.Antrenman Seansı (FP2): 17:00 - 17:45

12 Ekim Cumartesi

• 3. Antrenman Seansı (FP3): 11:00 - 11:20

•Superpole: 13:00 - 13:15

•1.Yarış: 16:00

13 Ekim Pazar

•Superpole Yarışı: 13:00

• 2. Yarış: 16:00

Tüm seansları canlı olarak Wsbk sitesinden premium üyelik ile veya Red Bull TV'den takip edebilirsiniz.

Haber kaynak

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Nefesleri tuttuk bekliyoruz. :)

39 puan farkla giriyoruz hafta sonuna.

Rabbim nasip ederse bu hafta sonu şampiyonluğu garantileyeceğiz.

Ancak şöyle bir sıkıntı da var, bu 3 yarışı alsak ve Bulega 3 yarışta da üçüncü olsa yine de son yarışa kalıyor maalesef.

En azından bir yarışı puansız bitirirse yeter bize.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Öner Kurukuz yazdı:

Nefesleri tuttuk bekliyoruz. :)

39 puan farkla giriyoruz hafta sonuna.

Rabbim nasip ederse bu hafta sonu şampiyonluğu garantileyeceğiz.

Ancak şöyle bir sıkıntı da var, bu 3 yarışı alsak ve Bulega 3 yarışta da üçüncü olsa yine de son yarışa kalıyor maalesef.

En azından bir yarışı puansız bitirirse yeter bize.

Maalesef ki bulega güzel ilerleme gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Yeter yazdı:

Maalesef ki bulega güzel ilerleme gösteriyor.

Onun motor sıkıntısı olabilir. Motor hakkı konusunda bilgide yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Dorna geçici takvimi açıkladı. Bir nevi 2024 sezonu tekrarı gibi bir Avrupa şampiyonası olacak. Türkiye geçici takvimde maalesef yok. Umarım 2025 sezonunda yerimizi alırız.

SBK Dünya Kupası 2025 geçici takvimi:

21.-23. Şubat – Phillip Adası/Avustralya
28-30 Mart – Portimao/Portekiz *
11 – 13 Mart Nisan – Assen/Hollanda ***
02.-04. Mayıs – Cremona/İtalya **
16 – 18 arası Mayıs – Most/Çek Cumhuriyeti *
13 – 15 Haziran – Misano/İtalya *
11 – 13 arası Temmuz – Donington Park/Büyük Britanya **
25 – 27 arası Temmuz – Balaton Parkı/Macaristan **
05.–07. Eylül – Magny-Cours/Fransa ***
26 – 28 Eylül – Aragon/İspanya *
10 – 12 Ekim - Estoril/Portekiz *
17 - 19 Ekim - Jerez/İspanya ***

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Estoril de ilk antrenmanda yağmur var. Hava rüzgarlı ve iyi görünmüyor. 

Piste çıkan olacak mı acaba. Bautista garajdan kafasını çıkarıp havaya baktı sonra içeri girdi. Pek hoşnut olmadı. Toprak garajda morali ve neşesi iyi görünüyor. Her zamanki Toprak.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Herkes pistte çıktı ve 2 tur sonra yarış yönetimi, pistin uygun koşullarda olmadığına karar verdi. Akabinde kırmızı bayrak çıktı.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Üstteki mesajı yazdıktan 2 dakika sonra yarış yönetimi tekrar pilotların piste çıkmasına izin verdi. 1 dakika öncede Bulega lowside oldu. Scooter ile garaja dönüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Yağmur altında yapılan ilk serbest antrenmanları Toprak 1:52.344 derecesi ile lider tamamladı.

b5metze.jpg

Kaynak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

İnşallah böyle sakin sakin devam eder.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Estoril, FP1

Toprak Razgatlıoğlu da yağmurda as

Estoril'deki Superbike Dünya Şampiyonası'nın ilk serbest antrenman seansı Cuma günü ıslak pist ve sınırlı koşullarda gerçekleştirildi. Toprak Razgatlıoğlu en hızlı zamanı yaparken, Danilo Petrucci ise hemen arkasından geliyor.

Perşembe günü Estoril'de 20 santigrat derece, güneş ışığı ile birlikte güzel bir sonbahar havası vardı. Cuma gecesinden bu yana, Lizbon'un büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili oluyor. Tahminler cumartesi öğleden sonraya kadar bu şekilde kalacağı ve sonrasında iyileşeceği yönünde.

Haber kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...