İçeriğe Yönlendir

World SuperBike - Haberler, Gelişmeler ve Sonuçlar

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Öner Kurukuz
Fatih Sarıkaya yazdı:

Toprak Razgatlıoğlu: Yamaha'da "Nefes almak kolay değildi"

Toprak Razgatlıoğlu: "Geçen yıl motosikletin üzerinde nefes almak kolay değildi; her turda, her virajda %100'ümün üzerinde zorluyordum."

Ekran başından bile çok net görünüyordu bu durum.

Son virajı önde dönüp de düzlükte geçilince ekran başında saç baş yoluyorduk. Gitmiyordu motor.

Herkes "yamaha hızlı motor" sanıyordu.

Şimdi "Yamahanın hızlı değil Toprak'ın hızlı olduğunu" anlamışlardır.

Bau da kendi becerisiymiş gibi tavır alıyordu düzlükte geçince.

Ne oldu, bu sene de son virajdan geride çıkıyorsun üstüne üstlük düzlükte de geçmiyorsun 🤣🤣

Seni o halde gördükçe içimin yağları eriyor... 😄

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Öner Kurukuz yazdı:

Ekran başından bile çok net görünüyordu bu durum.

Son virajı önde dönüp de düzlükte geçilince ekran başında saç baş yoluyorduk. Gitmiyordu motor.

Herkes "yamaha hızlı motor" sanıyordu.

Şimdi "Yamahanın hızlı değil Toprak'ın hızlı olduğunu" anlamışlardır.

Bau da kendi becerisiymiş gibi tavır alıyordu düzlükte geçince.

Ne oldu, bu sene de son virajdan geride çıkıyorsun üstüne üstlük düzlükte de geçmiyorsun 🤣🤣

Seni o halde gördükçe içimin yağları eriyor... 😄

Muhteşem yorumlamışsın. Ekleyecek bir şey kalmamış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Most, FP1: Toprak Razgatlıoğlu BMW'yi 1. sıraya taşıdı

Toprak Razgatlıoğlu Most'ta

Most'ta (Brüx) düzenlenen Superbike Dünya Şampiyonası'nın ilk serbest antrenmanında Cuma sabahı Toprak Razgatlıoğlu'ndan (BMW) bir gala performansı daha izledik.

Geçtiğimiz hafta sonu İngiltere'de termometre yalnızca en iyi anlarda 20 santigrat derecenin üzerine çıktı; çoğu zaman hava çok bulutlu, rüzgarlı ve yaz havasından uzaktı.

Most'ta durum tamamen farklı: Kuzey Bohemya'da yaz ortası ve tüm hafta sonu boyunca yaklaşık 30 derece sıcaklık bekleniyor. Superbike pilotlarının ilk serbest antrenman seansı saat 10.20'de başladığında asfalt çoktan 37 dereceye kadar ısınmıştı.

Dünya Şampiyonası lideri Toprak Razgatlıoğlu (BMW) 1:32.128 dakika ile ilk kayda değer en iyi zamanı elde ederken, 45 dakikanın 15'inde 1:31.947 dakika ile 1:32 dakikanın altında kalan ilk isim oldu. Danilo Petrucci (Ducati) 0,6 saniye önde.

Karşılaştırma için: Razgatlıoğlu (Yamaha), Most'ta 2022 sprint yarışında en hızlı turunu 1:31.180 dk ile elde etti, Türk'ün pol rekoru ise 1:30.801 dk ile bir önceki yıla ait.

Son 10 dakikada çok sayıda pilot gelişme gösterdi ancak hiçbiri Toprak'ın zamanına yaklaşamadı. Razgatlıoğlu, seansı Remy Gardner'ın (GRT Yamaha) 0,286 saniye önünde tamamlarken, onu dünya şampiyonu Alvaro Bautista (Ducati) ve Danilo Petrucci, Scott Redding (BMW), Jonathan Rea (Yamaha) ve Dünya Şampiyonası ikincisi Nicolo Bulega (Ducati) takip etti.

Haber kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Toprak Razgatlıoğlu (BMW): “Bu rekoru biliyorum”

Superbike Dünya Şampiyonası lideri Toprak Razgatlıoğlu (BMW), Cuma günü Most'ta yapılan antrenmanda kendi sınıfındaydı. Alvaro Bautista karşısında sahip olduğu küçük fark, yarış hızının olağanüstü olduğu gerçeğini gizleyemez.

Toprak Razgatlıoğlu

Toprak Razgatlıoğlu Cuma sabahı 1. antrenmanı ikinci sıradaki Remy Gardner'ın (GRT Yamaha) 0,286 saniye önünde tamamladı. Öğleden sonra yapılan ikinci seansta Türk sürücü yine en hızlı isim oldu ve son şampiyon Alvaro Bautista'nın (Aruba.it Ducati) 0,103 saniye önünde kaldı.

Yarış temposuna baktığınızda Toprak, sahadakilerden 0,3 ila 0,5 saniye önde. Bu nedenle hızına karşı hiçbir şüphe yok. Kawasaki fabrika sürücüsü Alex Lowes, "Toprak buradaki yarışları kazanacak" dedi.

Dünya şampiyonası lideri, rakiplerinin izlenimini doğrulayarak, "Yarış simülasyonumda 18 tur sürdüm, çok iyiydi" dedi. "Son turumda 1:31.8 dakika sürdüm, yarışlara hazırız."

Bu süreyi perspektife koymak gerekirse: Cuma günü sadece Razgatlıoğlu ve Bautista 1:32 dakikanın altında kaldı, "ama bu hızı yalnızca bir tur için yapabilirim" dedi İspanyol.

Toprak, "Bazı virajlarda, özellikle de virajın girişinde hâlâ gelişmem gerekiyor." dedi. "Hızımız güçlü, cumartesi sabahı bir şey bulursak, o zaman hâlâ saniyenin onda biri kadar süremiz kalmış olacak."

BMW'nin amiral gemisi son yedi yarışı kazandı; rekor üst üste on bir zaferle Alvaro Bautista ve Jonathan Rea'ya ait.

Razgatlıoğlu'nun rekor kırabilmesi için Most'ta üç kez, Portimao'da ise ilk iki turu kazanması gerekiyor. 27 yaşındaki SPEEDWEEK.com verdiği demeçte "Bu rekoru biliyorum" diye sırıttı. "Bu hafta sonu benim için çok önemli, üç galibiyete ihtiyacım var. Pole rekorunu geliştirerek başlamak istiyorum."

Razgatlıoğlu, geçen yıl 1:30.801 dakika ile bu rekoru kendi elinde tutuyor ve 2022'de Most'ta en hızlı yarış turunu Yamaha R1 ile 1:31.180 dakika ile elde etmişti.

Haber kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Jonathan Rea: “Yamaha ile şimdiye kadarki en iyi Cuma”

Jonathan Rea

Cuma günü üçüncü sırada Jonathan Rea, Most'ta 2024 Superbike Dünya Şampiyonası antrenmanlarının ilk gününü Yamaha'ya geçtiğinden beri her zamankinden daha iyi bir şekilde tamamladı. Kuzey İrlandalı elektronikteki gelişmelerden bahsediyor.

İlk antrenman seansında altıncı, FP2'de üçüncü ve aynı zamanda birleşik zaman çizelgesinde üçüncü olan 1:32.033 dakikalık en hızlı turu üçüncülük için yeterliydi - Jonathan Rea Cuma günü Most'taki basın toplantıda Yamaha R1 ile ilerleme kaydedildiğini doğruladı. Bir hafta önce Donington Park'taki yer belliydi.

37 yaşındaki sürücü, SPEEDWEEK.com ile yaptığı röportajda mutlu bir şekilde, "İyi bir Cuma; muhtemelen Yamaha'yla şimdiye kadar geçirdiğim en iyi Cuma" dedi. "Neredeyse hiç sorun yaşamadık ve motosiklette büyük bir değişiklik yapmadık. Planımıza sadık kaldık ve pistte sürüş yapmak eğlenceliydi. Yani sonuçta gerçekten güzel bir gün.”

Her şey mükemmel mi? Rea hayır diyor. "Yarış mesafesi boyunca tempomuz üzerinde hâlâ çalışmamız gerekiyor. Pirelli yeni bir SC1 lastiği getirdi ve her iki tiple de uzun bir sürüş yapamadım. Hangi lastiğin bizim için daha iyi olduğunu hâlâ anlamamız gerekiyor. Yamaha'da tüm verileri paylaşıyoruz, dolayısıyla diğer sürücülerin daha fazla bilgiye sahip olup olmadığına bakacağız."

Altı kez dünya şampiyonu ve 119 kez yarış galibi, hafta sonunun geri kalanı için herhangi bir tahminde bulunmak istemiyor. Rea, "Hedefim açıkça tanımlanmış: motosikletle ilgili duyguyu daha da geliştirmek ve daha rekabetçi hale gelmek" diye vurguladı. "Motosikletin olumlu yönlerini bulmam gerekiyor ve sonuçlar hakkında çok fazla düşünmeyeceğim. Donington'dan bu yana kesinlikle bazı ilerlemeler kaydettik. Bisikleti yavaşlatacak elektronik sistemler konusunda bugün iyileştirmeler yaptık. İşler doğru yöne gittiğinde her turda daha fazla güven kazanmanız da normal."

Haber kaynak

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

WSBK Most J1, Toprak Razgatlıoglu: “Sanırım herkes sele şakasının mesajını anladı”

bkvhgxp.jpg

Toprak Razgatlioglu, Most'ta baştan itibaren etkileyici bir performans sergileyerek FP1 ve FP2'de en hızlı zamanı kaydetti. Superbike lideri, Çek Cumhuriyeti'nde BMW'siyle hızını gösterdi ve bu hafta sonu yenilmesi gereken adam olacağını doğruladı. Alvaro Bautista ise öğleden sonra ona yaklaştı ve Ducati'siyle iyi hisleri yeniden kazanmış gibi görünüyor ve iki sürücü arasında heyecan verici bir düello vaat ediyor.

Toprak Razgatlıoğlu memnuniyetini dile getirdi: “ Donington gibi olmasa da iyi başladım, ama yine güçlüyüz gibi görünüyor . Most'a geri dönmekten mutluyum, sevdiğim bir pist . » Ayrıca motosiklet kurulumunun ve yarış simülasyonlarının önemine de değindi: “ FP1 ve FP2'de bazı yarış simülasyonları yaptım ve tempo gerçekten güçlü »

Türk sürücü lastik konusuna da değinerek, arka SC1'i kullanmanın gerekliliğini vurguladı: " Hepimiz arka SC1'i kullanmak zorundayız. Biraz zor , tutuş açısından SC0 gibi değil." Razgatlıoğlu, SC1'in her iki versiyonunu da test etti ve SC1 gelişimine doğru eğilimli görünüyor: "Gerçekten çok benzerler, şimdi yarışta hangisinin en iyi olabileceğini bilmiyorum, belki de yeni olan."

Toprak Razgatlıoglu: “  Motivasyonumuz çok yüksek, her turda motosikletin iyi çalıştığını hissediyorum  »

Toprak Razgatlıoglu motivasyonunu koruyor ve FP3'te daha da gelişmeye çalışıyor: " Motivasyon çok güçlü, her turda motosikletin iyi çalıştığını hissediyorum ve son yarış simülasyonunda çok iyi bir tur attım. Simülasyonu yapmak önemliydi çünkü 10 turdan sonra arka lastik aşınmaya başlıyor ve sürüş stilinizi biraz değiştirmeniz gerekiyor »

Türk ayrıca, sadece bir hafta önce Donington padoğunda Ducati ve BMW arasında tartışma yaratan hava ile ilgili ... " Ducati benim mührüm hakkında çok konuştu ve birçok insanı eğlendiren güzel bir video yaptık. Sanırım herkes mesajı aldı. Artık farklı bir sele kullandığımız için bunun hakkında çok fazla konuşmamıza gerek olmadığını düşünüyorum . Bir seferde bir yarışa odaklanarak ilerlediğim için çok mutluyum  ».

Haber kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Superbike Most Alvaro Bautista

Alvaro Bautista tekrar gülümsüyor: "Bu benim Ducati'm!"

Testlerin ardından heyecanlanan Bautista, Panigale V4 R ile o duyguyu yeniden keşfetti: Razgatlıoğlu'nu yenebilecek mi?

Alvaro Bautista, Most'ta Toprak Razgatlıoğlu'nu yakından takip etmeye çalışıyor. 2. FP'yi , 1. FP'yi kazanan Türk'ün yalnızca 103 binde biri gerisinde ikinci sırada tamamladı . Son Superbike şampiyonu Donington'dakinden biraz daha iyi görünüyor ancak Cumartesi günü, onun tekrar kazanmak için mücadele edip edemeyeceğini veya sıralama liderinin kaderinin Çek Cumhuriyeti'ni de domine etmek olup olmayacağını anlayacağımız gerçek an olacak.

İspanyol sürücü günün sonunda kesinlikle gülümsüyor, Ducati'sini sürerken güzel duygular yakaladı: “ 2024'ün en iyi Cuma günü olduğunu söylemek kolay, çünkü bu sene çok zorlanıyoruz. Donington'la karşılaştırıldığında gerçekten mutluyum, motosiklette bazı değişiklikler yaptık ve bu his geri geldi. Bugün kendimi iyi hissettim, şu ana kadar bisiklette en çok eğlendiğim gündü ve memnunum; Pozisyon ve tur süresi için değil, sürüş sırasında yaşadığım hisler için ."

Daha sonra Bautista, Panigale V4 R'de nelerin değiştiğini açıkladı: " Ayarlarda bazı değişiklikler yaptık, bunlar bana daha fazla zorlama ve lastiklerden daha fazla geri bildirim alma olanağı sağlıyor. Artık sınırı daha fazla hissediyorum, sezon başından itibaren istediğim gibi sürmeye başladım. Bu durumdan dolayı gerçekten çok mutluyum ."

Pirelli'nin bu hafta sonu Most'a en yumuşak hamurları getirmediği ve SC1 geliştirmesinin mevcut olduğu göz önüne alındığında, lastiklerden bahsetmek de kaçınılmaz. İki kez SBK dünya şampiyonunun lastik hakkındaki görüşü şu: “ Sabah ve öğleden sonra aynı lastikleri kullandık. Yeni SC1'i denedik ve fena değil. Bu asfalt lastikler üzerinde agresif bir etki yaratıyor ve daha sert hamurlar kullanmak zorunda kalıyoruz ancak herhangi bir kötü his yaşamadım. Burada önceki yıllarda daha fazla zorluk yaşadık, bugün kendimi 2023'e göre daha iyi hissettim. Lastiklerin performansından memnunum ."

Bugünkü performanslar, Alvaro'nun hafta sonu mükemmel sonuçlar elde edebileceğini gösteriyor ancak şu anda yarışları düşünmek istemiyor: " Bugün yaptıklarımızı özümsemeliyiz, his anlamında motosiklette büyük bir ilerleme kaydettik.". Artık pozisyonları düşünmüyorum, bugünkü hissi korumaya ve ileriye doğru küçük adımlar atmaya odaklandım. Benim için motosiklette eğlenmek önemli, bugün bunu yapmayı başardım ve bu çok önemli. En önemli şey motosiklet sürmeye geri dönmem ."

Cuma günkü Most'taki Superbike serbest antrenmanı, Razgatlıoğlu-Bautista-Rea'dan oluşan dev üçlünün önde geçmesiyle sona erdi. Bu bir süredir gerçekleşmedi; Alvaro, son yıllarda büyük mücadeleler verdiği rakipleriyle yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor: “ Bu koşullar altında pist türlerinde deneyimi çok yol kat etti. Toprak her yarışta olduğu gibi güçlü, Jonathan burada da her zaman hızlıydı ve geçen yıl bir yarış kazandı. Aramızda iyi mücadeleler bekleyen hayranlar için de Titanic üçlüsünü yeniden ön planda görmek güzel ."

Cumartesi günü her birinin potansiyelini daha iyi anlayacağız. Toprak durumu kontrol altına almış gibi görünüyor ama İspanyol yaklaştı ve onu yenmeye niyetli. Türk, Alvaro'nun üst üste galibiyet rekorunu elinden almak istediğini zaten açıklamıştı. Çek Cumhuriyeti'nde ne olacağını göreceğiz.

Haber kaynak

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Son antrenmanlar da başladı. Türkiye saati ile saat 11:00 de sıralama turları var. Bugün saat 15:00 de birinci yarış var. Toprak sesleri kesilsin diye Bautista nın ağzına bal çalmış gibi görünüyor. Donington ile Most aşşağı yukarı aynı karakteristik özelliğe sahip. 

Toprak Most pist rekorunuda fp3 de kırdı. 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)

Biz "Vur" dedikçe Toprak öldürüyor :D

iki tur rekoru daha gedi.

1.30.064 nedir yaa? En yakınına 0.665 atıyorsun ..

Bu arada ekleme yapayım.

Ey be Toprak, virajda yere yatan motoru gaz vererek nasıl kaldırırsın? Sen insan mısın??:shok:

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Öner Kurukuz yazdı:

Biz "Vur" dedikçe Toprak öldürüyor :D

iki tur rekoru daha gedi.

1.30.064 nedir yaa? En yakınına 0.665 atıyorsun ..

Bu arada ekleme yapayım.

Ey be Toprak, virajda yere yatan motoru gaz vererek nasıl kaldırırsın? Sen insan mısın??:shok:

Bir de şu arka tekere kaldırıp viraj alması beni benden alıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Şuraya videoyu ekleyeyim :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Bıyık yakışmadı Toprak :)

Nigel Mansel bıyığı nerden aklına geldi :)

Bu yarış güzel geçti, Ducatiler geride kaldı fark açıldı.

Yarın daha da açılacak bu fark Allahın izniyle ..

Tekerine taş değmesin şampiyon.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Yeter yazdı:

Bir de şu arka tekere kaldırıp viraj alması beni benden alıyor. 

O hareketi bende çok seviyorum. Yamahada da kullandığı sitili Bmw ile de kullanabiliyor. Başkaları aynı hareketi yapmaya çalıştığında highside oluyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
(düzenlendi)

MOST yarış 1: Razgatlıoğlu baştan sona yine kazandı.

Toprak Razgatlıoğlu bir kez daha kendinden emindi

Most'taki ilk Superbike yarışını BMW ustası Toprak Razgatlıoğlu domine etti. Eski MotoGP yıldızları Danilo Petrucci ve Andrea Iannone (her ikisi de Ducati) podyumu tamamladılar. Remy Gardner en iyi Yamaha sürücüsü.

Süper Pole'de Toprak Razgatlıoğlu rekor sürede önde başlama pozisyonunu elde etti. BMW sürücüsünün her seanstaki hakimiyeti göz önüne alındığında, ilk Superbike yarışındaki zafer açısından soru, podyumda kalan sıraları kimin alacağıyla ilgiliydi. Bunun için bazı adaylar vardı ama kesinlikle Almanca konuşan katılımcılar yoktu. Dominique Aegerter (Yamaha) yalnızca 17. sırada yer alırken, Philipp Öttl (Yamaha) yalnızca 20. sırada yer aldı.

Alvaro Bautista'nın Superpole'de takılıp kalması ve üç sıra gerileyerek 10. sıraya gerilemesi nedeniyle Ducati yıldızı da yeterli niteliklere sahip değildi. Cuma günü güçlü bir üçüncü olan Jonathan Rea (Yamaha) da başlangıç sıralamasında 15. olarak zor bir görevle karşı karşıya kaldı.

Yarış saat 14.00'te başladığında hava sıcak ve güneşliydi. Razgatlıoğlu startı kazandı ve hızlı tur zamanlarıyla yola çıktı. Dört turun ardından Türk, 22 turun 11'inde 5,7 saniye farkla öndeyken, turlarını kendinden emin ve hatasız tamamlayarak bitiş çizgisini kazanan olarak geçti.

Onuncu zaferiyle Türk, Marco Melandri'yi geride bıraktı ve şu anda Superbike istatistiklerinde en başarılı BMW sürücüsü oldu.

Yarışın ilk yarısında Iannone, Bulega ve Danilo Petrucci geri kalan podyum yerleri için görülmeye değer bir mücadele verdi. Bulega artık 13. tura yetişemedi ve 6. sıraya geriledi. Eski MotoGP pilotlarının mücadelesini Petrucci kazandı, Iannone ise üçüncü oldu.

Remy Gardner'ın Álvaro Bautista ile uzun süre dördüncülük mücadelesi vermesinin ardından Avustralyalı sürücü, Razgatlıoğlu'nun 11.6 saniye gerisinde beşinci sırada en iyi Yamaha sürücüsü olarak çizgiyi aştı. Jonathan Rea ilk turda 19. sıraya geriledi ve hasar sınırlamasını onuncu sırada yaptı.

Haber kaynak

tarihinde Fatih Sarıkaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

DURDURULAMAZ: Razgatlıoğlu, Petrucci'nin podyuma kahramanca dönüşüyle Cumartesi günü Most'ta ustalaştı

wsbk-race1-report_full.jpg

06921_DCP_R6_2024_Action.jpg

55572_JDR_R6_Action.jpg

54745_JDR_R6_Action.jpg

09706_DCP_R6_2024_Ambience.jpg

#54, Danilo Petrucci ve Andrea Iannone'nin önünde Most'ta elde ettiği muhteşem galibiyetin ardından 2024'te galibiyet serisini sürdürüyor

MOTUL FIM SUPERBIKE Dünya Şampiyonası, Toprak Razgatlioglu'nun (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) adını tarih kitaplarına yazdırmaya devam ederken zafere doğru fırtına gibi esmesiyle Autodrom Most'ta daha fazla dram için geri döndü. #54, pole pozisyonunu BMW ile sezonun 10. zaferine dönüştürdü.

MÜKEMMELLİK: Toprak'tan hiçbir hata yok

Razgatlioglu, Çek Turu'ndaki hakimiyetini sürdürdü, şimdiye kadar her seansta birinci oldu ve Yarış 1'i Danilo Petrucci'nin (Barni Spark Racing Team) inanılmaz 5.740 saniye önünde kazandı. İtalyan, 2024'e zorlu bir başlangıçtan sonra kahramanca bir podyum elde etmek için bitiş çizgisinde P2'yi aldı. Andrea Iannone (Team GoEleven), son turda #9'u baskı altına aldıktan sonra podyumu tamamladı.

Haber kaynak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Superpole yarışı: Toprak kazandı, Bautista kaza yaptı

Toprak Razgatlioglu

Most'ta düzenlenen 2024 Superbike Dünya Şampiyonası'nın Superpole yarışında BMW yıldızı Toprak Razgatlıoğlu, Ducati fabrikası sürücülerini mağlup etti. Álvaro Bautista, takım arkadaşıyla pozisyon kapma mücadelesi verirken düştü. Jonathan Rea 9. sırada kendini kurtardı.

Misano ve Donington Park'ın ardından Toprak Razgatlıoğlu Most'taki Superbike karşılaşmasını da domine ediyor. Superpole'u ve ilk yarışı kazandıktan sonra BMW sürücüsü, Pazar sabahı sadece on tur boyunca Superpole yarışının da favorisi olarak kabul edildi. Sprint yarışının adı, sonucun ikinci koşunun başlangıç sıralamasına dahil edilmesinden gelmektedir. Buna ek olarak, ilk 9'a girenler on iki Dünya Şampiyonası puanı alır ve ilk dokuz başlama pozisyonunu alır; diğer pozisyonlar Cumartesi günkü Süper pole karşılık gelir.

Haber kaynak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Bautista'dan çok acemice bir hata geldi.

Toprak'a yetişmek için kendini zorladığı çok belli. 

Bugün dikkatimi çeken başka bir şey de Toprak'ın düzlükte Bulega'yı geçişi oldu. Düzlükte Ducati geçtik 🤣🤣

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Öner Kurukuz yazdı:

Bautista'dan çok acemice bir hata geldi.

Toprak'a yetişmek için kendini zorladığı çok belli. 

Bugün dikkatimi çeken başka bir şey de Toprak'ın düzlükte Bulega'yı geçişi oldu. Düzlükte Ducati geçtik 🤣🤣

Bautista kendi başını yedi. Az kalsın takım arkadaşınıda yiyordu. Son yarışta dereceye giremezse şampiyonluk onun için hayal olacak. Geçen sene tadında bırakması gerekirdi.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

50. GALİBİYET: Razgatlıoğlu Superpole Yarışı zaferini kazandı, Bulega ve Bautista için son dakika dramı yaşandı. Olaylar olaylar olaylar.

wsbk-spr-report_full.jpg

00782_JDR_R6_Action.jpg

00628_JDR_R6_Action.jpg

00693_JDR_R6_Action.jpg

WorldSBK-Toprak50thWin-Final16.9v2.jpg

#54, Pazar gününe muhteşem bir başlangıç yaptı ve Nicolo Bulega ve Alex Lowes'un önünde üst üste dokuzuncu galibiyetini elde etti

MOTUL FIM Superbike Dünya Şampiyonası, Toprak Razgatlioglu'nun (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) WorldSBK'de efsanevi 50. zaferini ve BMW ile 11. zaferini elde ettiği dramatik bir Superpole Yarışı için Çek Turu'nda tekrar piste çıktı ve Alman fabrikasının üreticiler Şampiyonası'nda liderliği ele geçirmesini sağladı. #54'ün arkasında, yarışın son turunda takım arkadaşıyla yaşadığı dramın ardından çizgide ikinci sırayı Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) aldı. Podyumdaki son basamağı 41. podyumunu ile Alex Lowes'a (Kawasaki Racing Team WorldSBK) gitti .

Haber kaynak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Toprak yine kazandı üst üste 10. Galibiyet.  :nazar: ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Ducaticiler bariz bir şekilde Toprakı çekemiyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Toprak benim izlediğim yarışta 1,32 li oldukça istikrarlı turlar attı.Çok rahat ve Dominant devam ediyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Mehmet Yeter yazdı:

Ducaticiler bariz bir şekilde Toprakı çekemiyorlar. 

Kendilerine o kadar güveniyorlardı ki "ağırlık avantajımız yok, istediğiniz gibi düzenleme yapabilirsiniz. Ağırlıkları eşitleseniz bile biz yine hızlıyız" tarzında havalara girip ağırlık eşitlemeye onay verdiler... Şimdi de adım gibi eminim pişman olmuşlardır. :D

Bautista da kendini yenilmez armada sanıyordu. Çünkü diğerlerinden daha hafifti ve daha hafif motorla yarışıyordu.

Ne oldu? düzlükte bile geçemiyor şimdi... Resmen içimin yağları eriyor.

şu 11 yarış üst üste kazanma rekorunu da kırarsak var ya, offf tadından yenmez artık.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

İnsta wsbkda yorumları okuyorum baya bilenmiş millet. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Öner Kurukuz yazdı:

Kendilerine o kadar güveniyorlardı ki "ağırlık avantajımız yok, istediğiniz gibi düzenleme yapabilirsiniz. Ağırlıkları eşitleseniz bile biz yine hızlıyız" tarzında havalara girip ağırlık eşitlemeye onay verdiler... Şimdi de adım gibi eminim pişman olmuşlardır. :D

Bautista da kendini yenilmez armada sanıyordu. Çünkü diğerlerinden daha hafifti ve daha hafif motorla yarışıyordu.

Ne oldu? düzlükte bile geçemiyor şimdi... Resmen içimin yağları eriyor.

şu 11 yarış üst üste kazanma rekorunu da kırarsak var ya, offf tadından yenmez artık.

Ağırlıkları sökseler de durum değişmez. Dünya devi 4 kg ağırlığı motorun aerosunu bozmadan şaseye  dağıtamıyorsa yapmasın bu işi.Ducati motoru yeni kuralların getirdiği yakıt ile pek anlaşamadı. Motoru henüz ona adapte edemediler ama çok sürmez. Toprak röportajda da asılmadığını söyledi. İstese farkı açardı. 

Ducati fanları çok fena. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...