Mehmet Yeter 9 Temmuz Paylaş 9 Temmuz Aracı aldığım zamandan bu yana yapayım dediğim ama yapmadığım bir durum var. Camları açıp kapatırken gıcırtı oluyor. Forumda bu konu ilk olacak sanırım. Çözüm için silikon sprey wd40 tarzı şeyler önermişler. Denedim ama çözüm olmadı. Bununla ilgili çözüm önerilerine açığım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 9 Temmuz Yazar Paylaş 9 Temmuz Koray Demir yazdı: Cam krikosundan kaynaklı olabilir mi Olabilir ama daha çok fitillerden ses geliyor gibi. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 10 Temmuz Paylaş 10 Temmuz Basitten baslayalım cam temizmi? cama su kaydırıcı kullanmayı denemekle basla bence 🤔 Yorum bağlantısı
Cem Işık 10 Temmuz Paylaş 10 Temmuz Mehmet Yeter yazdı: Olabilir ama daha çok fitillerden ses geliyor gibi. Fitillere silikon sprey denenebilir belki? 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 10 Temmuz Paylaş 10 Temmuz Diş fırçası+temizleyici sprey ile kanalları, fitilleri güzelce fırçalayıp bezle silip son seferde su ile (kapı altı tapalar varsa sökük olsun) bolca durula, kuruduktan sonra silikon sprey sık, 3-5 kez indir kaldır, devam. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 10 Temmuz Paylaş 10 Temmuz Fitilleri söküp iyice temizledim. Yine de o gıcırtı gitmedi. Krikodan değil de ses fitillerden geliyor. Rahatsız edici bir ses. Çözememiştim. Silikon sprey ile bir müddet idare ediyordu, sonra tekrar başlıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 10 Temmuz Yazar Paylaş 10 Temmuz Alpay Sumer yazdı: Basitten baslayalım cam temizmi? cama su kaydırıcı kullanmayı denemekle basla bence 🤔 Bunu denerim. Köksal Yılmaz yazdı: Diş fırçası+temizleyici sprey ile kanalları, fitilleri güzelce fırçalayıp bezle silip son seferde su ile (kapı altı tapalar varsa sökük olsun) bolca durula, kuruduktan sonra silikon sprey sık, 3-5 kez indir kaldır, devam. Bu yöntemi de denerim elimde malzemem var. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 10 Temmuz Paylaş 10 Temmuz Kaliteli bir markanın silikon spreyini deneyin , lastikleri plastik bir malzeme ile ufak ufak açarak dibine gelecek şekilde sıkınız camı bir kaç kez aşağı yukarı hareket ettirin sonra işlemi tekrarlayın. Ben bu şekilde çözmüştüm. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Temmuz Paylaş 10 Temmuz Cam fitilleri değişecek kadifemsi bı fitili vardı sanki zamanla toz toplayıp kireç ve taş yapıyor fitilde cize cize açılıp kapanıyor o ses yapıyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 10 Temmuz Yazar Paylaş 10 Temmuz Mustafa Tüfekçi yazdı: Cam fitilleri değişecek kadifemsi bı fitili vardı sanki zamanla toz toplayıp kireç ve taş yapıyor fitilde cize cize açılıp kapanıyor o ses yapıyor Evet Mustafa hocam durum bu, bu yüzden önce Köksal abinin yöntemi uygulayıp içindeki kiri pası temizlemeye çalışacağım. Yorum bağlantısı
Erman Uzun 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Silikon sprey ve fitil yenileyici sprey diye satılan iki farkli ürün var bunlar aynı mıdır icerik ve kullanım olarak Mehmet Yeter yazdı: Evet Mustafa hocam durum bu, bu yüzden önce Köksal abinin yöntemi uygulayıp içindeki kiri pası temizlemeye çalışacağım. Sonuc ne oldu Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 3 Ekim Yazar Paylaş 3 Ekim Erman hocam bakmaya fırsatım olmadı ne yazık ki. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Camın temas ettiği yerlere silikon sprey sıkılır. Konu kapanır. Farka şok olacaksınız. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Mehmet Ozyurek yazdı: Camın temas ettiği yerlere silikon sprey sıkılır. Konu kapanır. Farka şok olacaksınız. Sanruf işine benzemesin 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Bende de oluyordu. İçinde taş toprak var diyordum. Geçen incecik sert fırçalarla fitilin altına kadar fırçaladım. Çamur çıktı. Şarjlı süpürgenin silikon mini uçları var. Onu sokup çektim. Gıcırdama kesildi Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 3 Ekim Yazar Paylaş 3 Ekim (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bende de oluyordu. İçinde taş toprak var diyordum. Geçen incecik sert fırçalarla fitilin altına kadar fırçaladım. Çamur çıktı. Şarjlı süpürgenin silikon mini uçları var. Onu sokup çektim. Gıcırdama kesildi Bu yapılabilir bendeki silikon sprey ile denedim olmadı. Önceki cevaplarım da yapmadım demiştim ama silikon sprey sıkmıştım olmadı. Hatta fitillerin yapısı biraz bozuldu. 3 Ekim tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ekim Paylaş 3 Ekim İlkay Başaran yazdı: Sanruf işine benzemesin Ben temizlerim wd40 ya.. Ama wd40 sıkılmaz kurur yapışır diyenlere de inanmıyorum ben. Ben 30 yıldır her yere sıkıyorum.. Daha yapıştığını kuruduğunu balçıklaştığını görmedim Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Mehmet Ozyurek yazdı: Ben temizlerim wd40 ya.. Ama wd40 sıkılmaz kurur yapışır diyenlere de inanmıyorum ben. Ben 30 yıldır her yere sıkıyorum.. Daha yapıştığını kuruduğunu balçıklaştığını görmedim Motorun zincirinde kullanıyorum. Olmaz zincir ölür derler hep. 20 bin km de ışıl ışıl. Yaz kış sokakta tüm yağmur da üzerine yağar. Son 2 senedir selsil kullanıyorum. Wd40 yerli muadili. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ekim Paylaş 3 Ekim İlkay Başaran yazdı: Motorun zincirinde kullanıyorum. Olmaz zincir ölür derler hep. 20 bin km de ışıl ışıl. Yaz kış sokakta tüm yağmur da üzerine yağar. Arabaların Kapı kilitlerinde Evdeki tüm kilitlerde menteşelerde kullanıyorum. Hiç olumsuzluk görmedim. Servet kontak sert dönüyor diye, kontağın icine boca etti. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Mehmet Ozyurek yazdı: Arabaların Kapı kilitlerinde Evdeki tüm kilitlerde menteşelerde kullanıyorum. Hiç olumsuzluk görmedim. Servet kontak sert dönüyor diye, kontağın icine boca etti. Bende sıkıyorum kontak ve kilitlere. Elektriğin olduğu yerlere dikkat etmek lazım o kadar. İletiyor çünkü. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ekim Paylaş 3 Ekim İlkay Başaran yazdı: Bende sıkıyorum kontak ve kilitlere. Elektriğin olduğu yerlere dikkat etmek lazım o kadar. İletiyor çünkü. Wd40 iletken değil diye biliyorum.. @Servet Aydın? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Mehmet Ozyurek yazdı: Wd40 iletken değil diye biliyorum.. @Servet Aydın? Santralde komitatör mü deniyor adını tam bilmiyorum. Onu temizlediler. Balata spreyiyle karıştırmış wd40 ı. Sigortayı kaldırınca mükemmel duman şov oldu. Sigortayı geri indirene kadar kavurdu panoyu elektrik. Belki 380 diyedir bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim Paylaş 3 Ekim İlkay Başaran yazdı: Santralde komitatör mü deniyor adını tam bilmiyorum. Onu temizlediler. Balata spreyiyle karıştırmış wd40 ı. Sigortayı kaldırınca mükemmel duman şov oldu. Sigortayı geri indirene kadar kavurdu panoyu elektrik. Belki 380 diyedir bilmiyorum. ısı.. sonuçta bir gaz yağı ürünü 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Çağlar Bayur yazdı: ısı.. sonuçta bir gaz yağı ürünü Cırcır böceği yağlamaya da iyi oluyor. Sıfır ses. 0 db Mute gibi Yorum bağlantısı
Recommended Posts