İçeriğe Yönlendir

TRT 1 Sinyal Yok Sorununu Nasıl Çözdünüz :)

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan

Merhaba, euro 2024 başladı başlayalı TRT ile sinyal sorunu yaşıyorum. Önceden bu kadar değildi ama son maçlarda arttı iyice. Çözümü internet üzerinden izleyerek çözüyorum. Samsung akıllı tv sahibiyim bu yüzden biss key girme şansım da yok. En azından bulamadım. Sizler nasıl Çözdünüz sinyal sorunu yaşayan var mı 😊 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Benimkinde sinyal zayıf diyordu çatıya çıktım LNB ayarları ile oynayarak çözdüm.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mustafa Yanar yazdı:

Benimkinde sinyal zayıf diyordu çatıya çıktım LNB ayarları ile oynayarak çözdüm.

Binada ortak yayın var sanırım şikayetçi olan yok ki ses çıkmıyor. Ya da komşular maça bakmıyor 😊

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Sinyal sorunu nedeni UEFA nın TRT den sinyalini düşürmesi için istekte bulunması hatta mecbur kılması.Diğer Ülkelerdeki yayıncı kuruluşları korumakmış amaç.

Bende D Smart var 1. Kanal tahsis edildi ordan izliyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

12.380 v 27500 frekansına ayarlayıp güç %80 kalite %90 olacak şekilde ayarladım düzeldi. Öncesinde güç 56 kalite 32 falandı. WhatsApp'tan görüntülü arama ile sinyali görecek şekilde ayarladım televizyonun çatıdan küçük çevirmelerle düzelttim

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Aytac Sakal yazdı:

Sinyal sorunu nedeni UEFA nın TRT den sinyalini düşürmesi için istekte bulunması hatta mecbur kılması.Diğer Ülkelerdeki yayıncı kuruluşları korumakmış amaç.

Bende D Smart var 1. Kanal tahsis edildi ordan izliyorum.

Okumuştum haberde. Bende internetten izleyerek çözdüm ama saçma bir durum oluyor böylede 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)
Mustafa Karahan yazdı:

Binada ortak yayın var sanırım şikayetçi olan yok ki ses çıkmıyor. Ya da komşular maça bakmıyor 😊

12.380  V 27.500 frekansında sinyal durumunu bakın eğer sinyal durumu iyi ise 11794 v 30000 frekansını ekleyip manuel arama yapın.

Şebeke arama açık olsun.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mustafa Yanar yazdı:

12.380  V 27.500 frekansında sinyal durumunu bakın eğer sinyal durumu iyi ise 11794 v 30000 frekansını ekleyip manuel arama yapın.

Dediğiniz frekansa baktım %1 Sinyal kalitesi gösteriyor. 11794 ü ise hiç görmüyor 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Mustafa Karahan yazdı:

Okumuştum haberde. Bende internetten izleyerek çözdüm ama saçma bir durum oluyor böylede 

Burdan siyasete girmeyeceğim ama şu terime artık inanıyorum 'UEFA mafia '

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Öncelikle bu sinyal sorunu çözün kendiliğinden düzelecektir.12380 V 30000 yoksa kanalları sağlıklı izleyemezsiniz

Ben de belli bir seviyede olmasına rağmen izleyemiyordum .Öncelikle bu sinyal sorunu çözün kendiliğinden düzelecektir.12380 V 30000 yoksa kanalları sağlıklı izleyemezsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Aytac Sakal yazdı:

Burdan siyasete girmeyeceğim ama şu terime artık inanıyorum 'UEFA mafia '

Kesinlikle artık bir çok kişi böyle düşünüyor. 

Mustafa Yanar yazdı:

Öncelikle bu sinyal sorunu çözün kendiliğinden düzelecektir.12380 V 30000 yoksa kanalları sağlıklı izleyemezsiniz

Komşulardan ses çıkmadı sanırım maça bakan yok. Uydu merkezi sistem. Çıkıp oynarsam hepsi giderse kulağım daha çok çınlayabilr 😊

Çünkü bende çekmiyorsa kimsede çekmez. İnternetten sıkıntı yaşıyor muyum yok ama yine de uydu yayını daha iyi geliyor. 

Samsung tv ye biss key girme şansımız yok değil mi internette bulamadım 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Mustafa Karahan yazdı:

Kesinlikle artık bir çok kişi böyle düşünüyor. 

Komşulardan ses çıkmadı sanırım maça bakan yok. Uydu merkezi sistem. Çıkıp oynarsam hepsi giderse kulağım daha çok çınlayabilr 😊

Çünkü bende çekmiyorsa kimsede çekmez. İnternetten sıkıntı yaşıyor muyum yok ama yine de uydu yayını daha iyi geliyor. 

Samsung tv ye biss key girme şansımız yok değil mi internette bulamadım 

Bildiğim kadarıyla yok

Eğer çatı ya çıkmak kolaysa lnb'yi biraz sağa sola çevirerek sinyali yükseltiyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mustafa Yanar yazdı:

Bildiğim kadarıyla yok

Teşekkür ederim bende bulamadım. Neyse internet üzerinden izlemeye devam artık 😃 

Başarılar milli takım diye de eklemeyi unutmayalım 🇹🇷 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Ben de Panasonic var onda izlenebiliyor biss falan istemiyor

Kendinden uydulu TV

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mustafa Yanar yazdı:

Ben de Panasonic var onda izlenebiliyor biss falan istemiyor

Biss olsa yayın olan TRT var şifresi açılır izlerim. Şifresiz olanın ise sinyali zayıf malesef. 

Belki sizin tv otomatik açıyor biss keyi

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Çok yapacak bir şey yok. Bilinen bütün frekansları aratıp hangisinden sinyal alıyorsanız oradan izleyeceksiniz. Ha bugün sinyal gelir yarın gelmez gidebilir.

Açıkçası ben UEFA'nın işi gücü bırakıp bütün ülke vatandaşlarının vize ile gittiği ama Türklerin gidemediği bir turnuva için frekansları kısacağına ihtimal vermiyorum. Her evde iyi kötü internet var, DDOS da atsınlar o zaman hiç izleyemeyelim. Gerçekten sebep bu olsa bu mağduriyeti de birileri kullanır, boş geçmezlerdi. 

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Tabii uygulamasından da canlı yayın var TV'ye yansıtabiliyorsanız izleyebilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Süleyman Can yazdı:

Çok yapacak bir şey yok. Bilinen bütün frekansları aratıp hangisinden sinyal alıyorsanız oradan izleyeceksiniz. Ha bugün sinyal gelir yarın gelmez gidebilir.

Açıkçası ben UEFA'nın işi gücü bırakıp bütün ülke vatandaşlarının vize ile gittiği ama Türklerin gidemediği bir turnuva için frekansları kısacağına ihtimal vermiyorum. Her evde iyi kötü internet var, DDOS da atsınlar o zaman hiç izleyemeyelim. Gerçekten sebep bu olsa bu mağduriyeti de birileri kullanır, boş geçmezlerdi. 

Sadece Türkiye değil tüm yayıncı kuruluşlardan istiyor.

https://x.com/TRTKurumsal/status/1806030346829615226?t=hoPOYFhFBHwRZWf0U1hslA&s=19

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Bu frenaksı aratın.

Trt 1 in SD yayını. Bunda sorun yokm

20240702_204602.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Süleyman Can yazdı:

Dün bizim maçta sinyal sorunu olmadı ama bir önceki maçta yayın yoktu. İnternet işimi görüyor ama konu açayım belki başkalarına da faydası olur diye düşündüm. 

Eyüp Çetin yazdı:

Aynen bende benzer uygulamalardan internet üzerinden bakıyordum. Dün sorun olmadı gerçi yayın iyiydi. Ama akıllı tv de biss key olmaması saçma bir durum. 

Öner Kurukuz yazdı:

20240702_204602.jpg

Sd yayın da HD de ikisi de maç esnasında gidiyordu. Ama şükür dün sıkıntı olmamıştı. 

Keşke tek sıkıntı yayının olup olmaması olsaydı galip gelsek yeterliydi. 😔

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Mustafa Karahan yazdı:

Dün bizim maçta sinyal sorunu olmadı ama bir önceki maçta yayın yoktu. İnternet işimi görüyor ama konu açayım belki başkalarına da faydası olur diye düşündüm. 

Aynen bende benzer uygulamalardan internet üzerinden bakıyordum. Dün sorun olmadı gerçi yayın iyiydi. Ama akıllı tv de biss key olmaması saçma bir durum. 

Sd yayın da HD de ikisi de maç esnasında gidiyordu. Ama şükür dün sıkıntı olmamıştı. 

Keşke tek sıkıntı yayının olup olmaması olsaydı galip gelsek yeterliydi. 😔

Galip gelecek bir oyun oynamadilar.

Ben 2003-2004 gibi futbol izlemeyi bırakmıştım. Türkiye'de futbol yok. Oyuncular "kazansak da kaybetsek de deli gibi para kazanıyoruz zaten" mantığıyla oynadığı için izlemiyordum. Yıllar sonra "bi bakayım oyun düzelmiş mi " diye dün akşam izledim, iihhh, aynı. Düzelen bir oyun yok. Bıraktım izlemeyi. 2-1 kaybetmişiz.

Altı üstü kıçı kırık bir "kıta" kupası bu. Ne dünya ne olimpiyat kupası. Hala bu kıçı kırık kupayı alamayan spor branşını izlemek kendi spor zevkimi ve milli duygumu öldürür.

Yanına yaklaşamadıkları bu kupayı diğer spor branşlarımızda kazandık hatta bazılarında birçok kez kazandık.

O sporları dün geceki kalabalık gibi izlemedigimiz sürece de bu sonuclar değişmeyecek. 

Bir de sosyal medyada herkes "teşekkürler bizim çocuklar" yazmış. Neyine teşekkür ettin ki? 

Ne başardılar da teşekkür ediyorsun? Rezil oyuna mı?

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

uydu alıcısı güncel veya platform ise sorun olmadı hiç

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Eyüp Çetin yazdı:

Tabii uygulamasından da canlı yayın var TV'ye yansıtabiliyorsanız izleyebilirsiniz. 

Dün oradan tabi uygulamasından  izliyordum ilk golde millet gol diye bağırırken iki dakika geriden geldiğini fark ettik gole iki dakika geç sevindik. Sonra normal kablolu kanala geçince iki dakika öne çıktık. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Yeter yazdı:

Dün oradan tabi uygulamasından  izliyordum ilk golde millet gol diye bağırırken iki dakika geriden geldiğini fark ettik gole iki dakika geç sevindik. Sonra normal kablolu kanala geçince iki dakika öne çıktık. 

Neyse yediğimiz gollerde de geç üzüldünüz. 😊

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...