İçeriğe Yönlendir

BYD Manisa'da Fabrika Açıyor.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Millet, belkide bu pilliler elimizde patlayacak, zira asıl dert Elektrik üretimi, bunu çok rahat ve çok büyük miktarda üretebilirsek devran döner, gelecek elektriklide değil elektrikte bence!

Yani ne olur, Hidrojen üretimi, eğer Çinin toryum reaktörleri devreye girerse iş biter, yüklen hidrojene, al sana çöp oldu pillilerer, içten yanmalı Hidrojenli araçlar direk lider olur, ne pil derdi depolaması geliştirilmesi, ne verimsiz güneş enerjisi derdi ne su fakiri ülkemizde elektrik üretimi nede yine yetersiz rüzgar enerjisi derdi kalır :)

işte ozaman bitik elektriklileriniz ölü fiyatına alınır değil alınmaz bedavaya geri dönüşüme gider diyebiliriz :D

Fisyon reaktörleri bildiğim kadarıyla toryumla çalışıp döngü (toryum-uranyum233-toryum) sonunda yine toryum çıkarırmış, über valla :)  neden düştü bizim uçak... Engin Arık hoca ah ahhh, işin başındaydık daha, reaktör falan yoktu ama fikir vardı, başlangıçtı bu iş ama durdu gibi, şimdi biraz bakındım, aslında reaktörü kurabilecek firmalar varmış bizde, hatta şuan bile çalışma yapılabilirmiş, ne kadar doğru bilemem ama, hale bak, 800 bin ton toryumun üzerinde oturuyoruz ve bize binlerce yıl yeter, Çinde 100 bin ton varmış sanırım ve onlara bile bin sene yeter diyorlar, siz düşünün artık...

Bizim acilen bu konuya yüklenmemiz lazım, uyuyoruz rusa toprak verip nükleer santral yaptırıyoruz hale bak, keşke şöyle bir sopa olsa, bu Milletin kafasına bir vursamda uyansak, ah keşke...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

İçten yanmalı bitmiştir. Hidrojen yok.

Sentetik yakıt bi süre olabilir.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Millet, belkide bu pilliler elimizde patlayacak, zira asıl dert Elektrik üretimi, bunu çok rahat ve çok büyük miktarda üretebilirsek devran döner, gelecek elektriklide değil elektrikte bence!

Yani ne olur, Hidrojen üretimi, eğer Çinin toryum reaktörleri devreye girerse iş biter, yüklen hidrojene, al sana çöp oldu pillilerer, içten yanmalı Hidrojenli araçlar direk lider olur, ne pil derdi depolaması geliştirilmesi, ne verimsiz güneş enerjisi derdi ne su fakiri ülkemizde elektrik üretimi nede yine yetersiz rüzgar enerjisi derdi kalır :)

işte ozaman bitik elektriklileriniz ölü fiyatına alınır değil alınmaz bedavaya geri dönüşüme gider diyebiliriz :D

Fisyon reaktörleri bildiğim kadarıyla toryumla çalışıp döngü (toryum-uranyum233-toryum) sonunda yine toryum çıkarırmış, über valla :)  neden düştü bizim uçak... Engin Arık hoca ah ahhh, işin başındaydık daha, reaktör falan yoktu ama fikir vardı, başlangıçtı bu iş ama durdu gibi, şimdi biraz bakındım, aslında reaktörü kurabilecek firmalar varmış bizde, hatta şuan bile çalışma yapılabilirmiş, ne kadar doğru bilemem ama, hale bak, 800 bin ton toryumun üzerinde oturuyoruz ve bize binlerce yıl yeter, Çinde 100 bin ton varmış sanırım ve onlara bile bin sene yeter diyorlar, siz düşünün artık...

Bizim acilen bu konuya yüklenmemiz lazım, uyuyoruz rusa toprak verip nükleer santral yaptırıyoruz hale bak, keşke şöyle bir sopa olsa, bu Milletin kafasına bir vursamda uyansak, ah keşke...

Sen mevzuyu nasıl anladın bilmiyorum yanlış anlamışsın. Hidrojen hücreli araçlarda motor elektrikli. Elektrik kaynağı farklı sadece. Ki elektrik motoru gene bataryadan sürülüyor. Bataryayı şarj etmek için hidrojen yakıt hücresi kullanılıyor.

Bu işin öncüsü Toyota, 90 ların başında başladı 2015 te mi ne ilk versiyonu ürünleştirebildi, ikinci versiyon dedikleri araçta da menzili 500 km ötesine taşıyabilmek için hidrojen tankını 3 e çıkarttılar. Ki hala ortada yaygınlaşabilen bir şey yok. Heyecanlanmak için çok erken.

Yukarıda yazdıklarım, arkasında Toyota gibi güçlü bir kapital ve mühendislik geçmişi olan firma olduğu halde alternatifi kullanılabilir hale getirmek 35 sene sürmüş. Ben bi 35 sene daha araba kullanabilmeyi bırak o kadar yaşayacağımı bile zannetmiyorum. Kazara yaşasam bile 90 yaşında olacam o yaşta araba kullanacam diye tutturursam beni itlaf edebilirsiniz. :) O nedenle fusion'u falan geçelim.

Otobüste kamyonda olurda binek arabada gereksiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ali abiyi bilemem de (güncelleme falan alamaz artık) Servet abi kesin yaşar

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

İçten yanmalı bitmiştir. Hidrojen yok.

hayat yalan?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hayat yalan?

Hayat yalanmış. Bana yalanmamış lazım :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hayat yalan?

Uyan uyan sabaaaah olduuu...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...