İçeriğe Yönlendir

Byd Manisa'da Fabrika açıyor.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mert Yeldan
Mehmet Göktürk yazdı:

ben byd alır sanıyordum. chery de olur. 

aldı denmez ama. tank palet fabrikası gibi, yatırım yaptı denir. 

En büyük paylı ama kalan ortakların toplamından az daha küçük oranlı ortak olur. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Yeldan yazdı:

En büyük paylı ama kalan ortakların toplamından az daha küçük oranlı ortak olur. 

çinli onun düzenini bulur merak etmeyin. riske girmez. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Mehmet Göktürk yazdı:

Gerçekten mi bunu bilmiyorsunuz?  Gümrük birliği üyesiyiz.. Otomotiv ve diğer ihracatımız neden en üst sırada avrupa sanıyorsunuz? Elbette satabiliyoruz. 

Bunu biliyorum da çinden gelen araca vergi koyan avrupa , aynı araç Türkiye de üretilince ek vergisiz kabul edecek mi ? Hiç sanmıyorum. Diğer taraftan kısa dönemde bize faydalı gibi görünen gümrük birliği , uzun dönemde bize ciddi zararlar verdi. Üretmek için çabalamak yerine ithal etmek daha kolay ve karlı. Gümrük birliği İthalatı ciddi tetikledi. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erhan Doruk yazdı:

Bunu biliyorum da çinden gelen araca vergi koyan avrupa , aynı araç Türkiye de üretilince ek vergisiz kabul edecek mi ? Hiç sanmıyorum. Diğer taraftan kısa dönemde bize faydalı gibi görünen gümrük birliği , uzun dönemde bize ciddi zararlar verdi. Üretmek için çabalamak yerine ithal etmek daha kolay ve karlı. Gümrük birliği İthalatı ciddi tetikledi. 

avrupalılar vergi kanunlarına "çin menşeili otomobil" diye yazar. oldu bitti. ama bunlar hep bir takım çırpınışlar. avrupa pazarı, dünya pazarının yaklaşık 1/4'i

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Erhan Doruk yazdı:

Eder. Emek ve katma değer gümrük birliği içinde kaldığı için. Mesela suzukiler çek cumhuriyetinden, honda yine öyle yerlerden. Gümrük birliği bize zarar felan vermedi. İhracatımız o sayede uçtu. Uzun dönemde asıl bize faydası çok oldu. İthalatımızın çoğu çinden ve rusyadan (gaz petrol vs). Avrupaya dış fazla veriyoruz ihracatımız daha fazla.

Mevcut yönetimin can havli ile bizi Natodan ve Gümrük birliğinden çıkarmaya çalışması algısı "süreç" olması için BM barışgücünün gelmesi şartının ancak bunlardan çıkarsak olabileceği için olabilir. Bilemedim yani umarım değildir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

yani umarım değildir. 

2019 da covid olmadı diyelim, tarihi yeniden senaryolasak neler değişirdi mesela filmci olsam çekerdim bu filmi

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Olayın anadolu’ya yayılmasına sevinirim ama neden samsun merak ettim 

Olsun Samsun olsun, neden olmasın ki :unsure2:

İstihdam çoğalsın da bizde oralara gidelim.

Şuanki halinden daha gelimiş olması gerekiyordu bence zaten Samsun sanayisinin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

2019 da covid olmadı diyelim, tarihi yeniden senaryolasak neler değişirdi mesela filmci olsam çekerdim bu filmi

Homemade çekebiliriz abi :seytan:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Homemade çekebiliriz abi :seytan:

neşflix yüzünden hep bunlar

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Göktürk yazdı:

..

Mevcut yönetimin can havli ile bizi Natodan ve Gümrük birliğinden çıkarmaya çalışması algısı "süreç" olması için BM barışgücünün gelmesi şartının ancak bunlardan çıkarsak olabileceği için olabilir. Bilemedim yani umarım değildir. 

Dünkü gelişmeler bu endişemi doğruluyor. 

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

fabrikada yedek parça için forvia ile anlaşılmış.

türkiyedeki ismi faurecia sanırım. izmitte

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

ne gündem oldu arkadaş. Byd neden pahalı araba satıyormuş. Teşvikleri iptal edilsin diye sosyal medyadan baskı var. 

almayın kardeşim. Zorla mı veriyorlar. Adam malını istediği fiyattan koyar. Çin’de başka koyar burada başka koyar. Fiyatı belirleyecek olan alıcının tavrıdır. Ne tantata oldu yav

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ne gündem oldu arkadaş. Byd neden pahalı araba satıyormuş. Teşvikleri iptal edilsin diye sosyal medyadan baskı var. 

almayın kardeşim. Zorla mı veriyorlar. Adam malını istediği fiyattan koyar. Çin’de başka koyar burada başka koyar. Fiyatı belirleyecek olan alıcının tavrıdır. Ne tantata oldu yav

işte alıcı tavır koyuyor daha ne istiyorsun.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

fabrikada yedek parça için forvia ile anlaşılmış.

türkiyedeki ismi faurecia sanırım. izmitte

hunday yani

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

tık alıyor, spon 3-4 aydır koy bbyd videosunu rekor kır izlensin, izleyen neyi izlediğini biliyor mu diye de sorma , lpg li byd diye video çek milyon gelsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Yeldan yazdı:

işte alıcı tavır koyuyor daha ne istiyorsun.

Almasın. Bunlar ağlıyor

Çağlar Bayur yazdı:

hunday yani

handey :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

BYD fiyatları gördüm, Son derece kazık rakamlar. Çinliler buraya bizi kazıklamak için fabrika açıyormuş onu öğrenmiş olduk. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

BYD fiyatları gördüm, Son derece kazık rakamlar. Çinliler buraya bizi kazıklamak için fabrika açıyormuş onu öğrenmiş olduk. 

adamlar arabaların hepsini senin ülkende satacağız mı dediler? Devlet dediki gel burada aç.  Byd dedi, neden? Devlet dedi Bak teşvik veririm sana. Byd de iyi tamam dedi. Yoksa gider polonya da açardı. Byd hiç satmasın türkiyede. Kötü mü yani? Fabrika kurmuş. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

adamlar arabaların hepsini senin ülkende satacağız mı dediler? Devlet dediki gel burada aç.  Byd dedi, neden? Devlet dedi Bak teşvik veririm sana. Byd de iyi tamam dedi. Yoksa gider polonya da açardı. Byd hiç satmasın türkiyede. Kötü mü yani? Fabrika kurmuş. 

Amerikadan ve Avrupadan Yaptırım yemeyi göze alıyoruz. İlerki günlerde Eczanelerde Avrupa menşei ilaçları gerçek döviz kurundan ithal etmeye başladığımızda durumun ciddiyetini anlayacağız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Amerikadan ve Avrupadan Yaptırım yemeyi göze alıyoruz. İlerki günlerde Eczanelerde Avrupa menşei ilaçları gerçek döviz kurundan ithal etmeye başladığımızda durumun ciddiyetini anlayacağız.

cezayirdeki fabrikadan gelen aracı franız diye satıyorlar.  byd fabrikası gayet masum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

cezayirdeki fabrikadan gelen aracı franız diye satıyorlar.  byd fabrikası gayet masum. 

Abi sıkıntı, Çin'nin Rusya'ya olan bariz desteği. Trump Çini devre dışı bırakmak istiyor 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Avrupa türkiyeyi dışlamaz. Türkiye de batıya sırt çevirmez. Türkiye gibi potansiyeli olan ülkeye daha az ilaç satmak mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

sen parasını alacağın müşteriye , pc ni git başka yerden al dermisin?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...