İçeriğe Yönlendir

Byd Manisa'da Fabrika açıyor.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mert Yeldan
Mehmet Göktürk yazdı:

ben byd alır sanıyordum. chery de olur. 

aldı denmez ama. tank palet fabrikası gibi, yatırım yaptı denir. 

En büyük paylı ama kalan ortakların toplamından az daha küçük oranlı ortak olur. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Yeldan yazdı:

En büyük paylı ama kalan ortakların toplamından az daha küçük oranlı ortak olur. 

çinli onun düzenini bulur merak etmeyin. riske girmez. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Mehmet Göktürk yazdı:

Gerçekten mi bunu bilmiyorsunuz?  Gümrük birliği üyesiyiz.. Otomotiv ve diğer ihracatımız neden en üst sırada avrupa sanıyorsunuz? Elbette satabiliyoruz. 

Bunu biliyorum da çinden gelen araca vergi koyan avrupa , aynı araç Türkiye de üretilince ek vergisiz kabul edecek mi ? Hiç sanmıyorum. Diğer taraftan kısa dönemde bize faydalı gibi görünen gümrük birliği , uzun dönemde bize ciddi zararlar verdi. Üretmek için çabalamak yerine ithal etmek daha kolay ve karlı. Gümrük birliği İthalatı ciddi tetikledi. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erhan Doruk yazdı:

Bunu biliyorum da çinden gelen araca vergi koyan avrupa , aynı araç Türkiye de üretilince ek vergisiz kabul edecek mi ? Hiç sanmıyorum. Diğer taraftan kısa dönemde bize faydalı gibi görünen gümrük birliği , uzun dönemde bize ciddi zararlar verdi. Üretmek için çabalamak yerine ithal etmek daha kolay ve karlı. Gümrük birliği İthalatı ciddi tetikledi. 

avrupalılar vergi kanunlarına "çin menşeili otomobil" diye yazar. oldu bitti. ama bunlar hep bir takım çırpınışlar. avrupa pazarı, dünya pazarının yaklaşık 1/4'i

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Erhan Doruk yazdı:

Eder. Emek ve katma değer gümrük birliği içinde kaldığı için. Mesela suzukiler çek cumhuriyetinden, honda yine öyle yerlerden. Gümrük birliği bize zarar felan vermedi. İhracatımız o sayede uçtu. Uzun dönemde asıl bize faydası çok oldu. İthalatımızın çoğu çinden ve rusyadan (gaz petrol vs). Avrupaya dış fazla veriyoruz ihracatımız daha fazla.

Mevcut yönetimin can havli ile bizi Natodan ve Gümrük birliğinden çıkarmaya çalışması algısı "süreç" olması için BM barışgücünün gelmesi şartının ancak bunlardan çıkarsak olabileceği için olabilir. Bilemedim yani umarım değildir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

yani umarım değildir. 

2019 da covid olmadı diyelim, tarihi yeniden senaryolasak neler değişirdi mesela filmci olsam çekerdim bu filmi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...