Erhan Doruk Pazar 17:40 Paylaş Pazar 17:40 Fatih Uzun yazdı: Yasa yanlışlar ile dolu,mesela engelli bireyin üzerindeki araç ikamet edilen şehirde değil başka bir şehirde ise polisin insiyatifine kalıyorsun,o an aracın engelli bireyin amacı için kullanıldığını ispat etmeni istiyorlar,ama araç sahibi ölür ise araç hak sahiplerinin üzerine geçiyor 5yıl satamıyorsun bu şekilde binilebiliyor,il dışında olunca nasıl bir uygulama yapıcaklar muamma. uygulamada vasi ve 1. Derece yakınları ruhsata kullanıcı olarak tanımlanıyor. Tanımsız kullanıcı kullanamıyor. Farklı şehirde ikamet olan olursa sürücü olarak tanımlanamıyor. Yorum bağlantısı
Fatih Uzun Pazar 17:50 Paylaş Pazar 17:50 Erhan Doruk yazdı: uygulamada vasi ve 1. Derece yakınları ruhsata kullanıcı olarak tanımlanıyor. Tanımsız kullanıcı kullanamıyor. Farklı şehirde ikamet olan olursa sürücü olarak tanımlanamıyor. Aynı şehirde ikamet eden defterdarlık da kullanım izni olan yakınları,farklı şehirde polis kontrolünde yanında ruhsat sahibi olmaz ise aracı parka çektirip yapılan ötv indirimini talep edebiliyorlarmış yaşayan var bunu. Yorum bağlantısı
Serkan Derya Dün saat 09:35 Paylaş Dün saat 09:35 Ben 2 yıldır kullanıyorum aracımı. Kardeşim %99 engelli ve hastalığı gereği solunum cihazına bağlı hareket edemiyor. Ben aracı şahsi işim içinde kullanıyorum, kardeşimin medikal malzeme alımından tutun, şu an hastanede yoğun bakımda olmasından dolayı hastaneye aile fertlerini götürüp getirmek içinde. İnsanımızda şöyle bir düşünce var, her engelli muafiyeti ile alınan araçta bir ali cengiz olduğu düşünülüyor. Ben 4 sene öncesine kadar kardeşimi tekerlekli sandalye ile dışarı çıkarabiliyorken, şu an cihazlara bağlı olduğu için ambulans dışında bir yerden bir yere götüremiyorum. Tüm hastane, medikal malzeme alımı ve ilaç / rapor işlerini ben hallediyorum. Raporunu yazan doktor Çapa'da , medikal malzemeleri Fındıkzade'de, ilaç - mama ve diğer ihtiyaçlarını da ilçe de hallediyorum. Antalya'da engelli olan birey için araç alınıp İstanbul'da kullanılmak isteniyorsa buna bende karşıyım. Ama ihtiyaç sadece hastayı A noktasından B noktasına götürmek değil. Bunun anlaşılması lazım. Hastanın dışarıda ihtiyacı olan herşeyin temini içinde araç gerekebiliyor. Cuma gecesi hastane acilinde iken çok çabuk olmak üzere Unkapanı'nda bulunan bir yerden solunum cihazı için bir parça gerekti ve gidip aldık. Evet şahsi iş içinde kullanılıyor araç ama asıl bu işler için aldık aracı. Siyahla beyazı ayırmak lazım. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts