İçeriğe Yönlendir

Captur Kaptur Kepçır

Azad Mirzade

Recommended Posts

Azad Mirzade
(düzenlendi)

Merhaba,

Kia ile köyde sıkıntılar(altını çok fazla vurdum, bazı yerleri jilet gibi kesilmişti) yaşadım diye yüksek bir araba almaya karar vermiştim, köy benim için önemli senede 2 hafta da kalsam çocukluğumun geçtiği, en güzel hatıralarımı yaşadığım yer olması nedeniyle ziyadesiyle kıymetli.

26 nisan gibi cross diye geçen Renault Captur modelini aldım, bunu da tabii togg alacağım sen de benim aracı al diyen hala oğlundan aldım, ilk sahibiydi 2018 model icon paket otomatik. Tavanı cam sanıyordum değilmiş, olsa güzel olurdu köyde yıldızları seyrederdik :D 

2011 model kia ceed ile ister istemez kıyaslıyorum, aslında hatalı bir kıyas gibi duruyor, ama kia çok daha seri ve vites hissettirmeyen bir araçtı, şıkır şıkırdı ve basınca hemen hızlanırdı, bu daha sakin daha rolantide yavaş yavaş hızlanan ve daha çok güven hissi veren bir araç açıkçası, güvenlikte capturu daha iyi buldum. kiada 150ye pek yanaşmazdım capturda bi 500 km filan 150km/saat kullandım (yasal sınırlar dahilinde, kuzey marmara vs)

98 model ford ka'mı bile kullanırken yolda kaldığımı hatırlamıyorum yalan yok, bir keresinde kapının önünde çalışmadı onda da aküsü bitmiş, değiştirip yoluma devam etmiştim, biliyorsunuz defalarca Antalya'ya gitti geldi fıstık arabam, ah ah özlüyor insan valla. Amaa gelin görün ki bu captur canıma okudu, köy yerinde milliyetçilik yapıp esnaftan mazot aldım enjeksiyon kontrol ettirin ışığı yandı, tabi fakir biz ne bilelim: kırmızı ingiliz anahtarı lambasını görünce panikleyip sağa çekip durdum. hemen bi google, hop tamam devam et yaptım. Hala yanıyor ışık, ne var yani azıcık sulu mazot koydularsa hemen uyarı mı vermeli yani.

Sonra piknikte dik rampayı çıkmak için manule çektim 1. viteste çıkarken zorlanacak gibi oldu boşa attı kendini, vites kutusunu kontrol edin dedi, oldu mu varan 2. Gerçi akabinde 2 bin km yaptım böyle bir sıkıntı ya da arıza ışığı yakmadı sonrasında.

Varan 3 ise köyden çıktım dönerken Şebinkarahisar'da köme alayım dedim, arabaya bindik, marşa basıyorum tık yok arabada, aldı beni bi ateş, neyse otuz dakika filan denedim, sonra bi besmele çekip tekrar deneyeyim dedim hop kontak ateşlendi, gel de iman etme ahahaha, ordan istanbul'a kadar marşı söndürmeden geldim. Beni hayli strese soktu yalan yok. Ama sanırım teknolojik araba olayı beni streslendiren kısım oldu, Ka'da bir sorun olsa hop mekanik onu sök bunu tak ben bile yapıyordum bir şeylerini, buna bir şey de yapılmıyor ki.

Genel olarak, arızalarını baktırıp yaptırıp binmeye devam etmeyi düşünüyorum ama borcu biter bitmez sıfır bir toyota corolla 1.5 (1200k) ya da 1100k bandında bir kia ceed e geçmeyi düşünüyorum. Fotoları yıkadıktan sonra atarım inş, hala kırmızı toprak duruyor üstünde :) 

canım köyümden küçük bir kesit

tarihinde Azad Mirzade tarafından düzenlendi
  • Beğen 16
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Hayırlı Olsun Kazasız Belasız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Hayırlı olsun gülerek kullan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Güzel günlerde kullanılsın :flowers: 

Corollanın da altı yere yakın değil miydi? :unsure2:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Olsun yahu çamurlu da gorurduk nazar değmez hiç olmazsa 😁 Hayırla binmek nasip olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

98 model ford ka'mı bile kullanırken yolda kaldığımı hatırlamıyorum yalan yok, bir keresinde kapının önünde çalışmadı onda da aküsü bitmiş, değiştirip yoluma devam etmiştim, biliyorsunuz defalarca Antalya'ya gitti geldi fıstık arabam, ah ah özlüyor insan valla

Benim KA anamdan emdiğim sütü burnumdan getirmişti.Çekiciden inmiyorduk.

O yüzden ford arabamı aman aman :)

Bu arada hayırlı olsun :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

1.5 corolla şebinkarahisar’da kar küreme makinesi gibi çalışır valla :) 

vitara ya da daha güncel scross önerebilirim. Dört çeker paketleri de mevcut. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Güle güle kullanın aracınızı.

Varan2 için, muhtemelen debriyaj bitiyor alette. Kaç km'de idi?

Renault çok sorunsuz bir araçtır normalde. Ancak belli ki düzgün bakım yapılmamış ya da yaşından ötürü eskiyen şeyler sizi bulmuş gibi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Daha yaşı ne ya.. 2018 model araba.. Bu kadar sorun yaşatmakla ayıp etmiş.. 

Güle güle kullan :)

Al bi Qashqai 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Al bi Qashqai 

bi abimiz vw’de çok sorun yaşadı. Şkoda aldı rahatladı :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bi abimiz vw’de çok sorun yaşadı. Şkoda aldı rahatladı :) 

Aynı araba diyorsun

Olsun japonlaşıyor biraz :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hayırlı olsun.

Akü herkesin başına gelebilir. 

Varan2 her çift kavramanın başına gelebilir.

Mazot işi sakat, bilinen yerden almak lazım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Aytac Sakal yazdı:

Hayırlı Olsun Kazasız Belasız.

Varolasın, inş.

Selçuk Bakış yazdı:

Hayırlı olsun gülerek kullan

Eyv. Sivasa da uğrayamadım o korkuyla :D suşehrinin yanından ağrı kaçtım.

İsa Acar yazdı:

Güzel günlerde kullanılsın :flowers: 

Corollanın da altı yere yakın değil miydi? :unsure2:

Eyvallah, valla yakın altı evet ama diyorum ormana girmem de girişte bırakırım filan kaln kısmı yürürüm artık, o derece irrite oldum :D 

Metin Akbal yazdı:

Olsun yahu çamurlu da gorurduk nazar değmez hiç olmazsa 😁 Hayırla binmek nasip olsun.

valla o kadar foto çektim araba hiç aklıma gelmedi. Sağolasın.

Mehmet Dagdeviren yazdı:

98 model ford ka'mı bile kullanırken yolda kaldığımı hatırlamıyorum yalan yok, bir keresinde kapının önünde çalışmadı onda da aküsü bitmiş, değiştirip yoluma devam etmiştim, biliyorsunuz defalarca Antalya'ya gitti geldi fıstık arabam, ah ah özlüyor insan valla

Benim KA anamdan emdiğim sütü burnumdan getirmişti.Çekiciden inmiyorduk.

O yüzden ford arabamı aman aman :)

Bu arada hayırlı olsun :)

Benim Ka güzeldi ya, hiç üzmedi denilebilir :D Satarken de ekspere sokmuşlardı, taş gibiydi motoru hala.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1.5 corolla şebinkarahisar’da kar küreme makinesi gibi çalışır valla :) 

vitara ya da daha güncel scross önerebilirim. Dört çeker paketleri de mevcut. 

küreme makinesinden kasıt dağı taşı aşar mı yoksa onun gibi yavaş mı gider tam anlamadım o kısmı :D  Vitara cazip duruyor.

Sani Gerşon yazdı:

Güle güle kullanın aracınızı.

Varan2 için, muhtemelen debriyaj bitiyor alette. Kaç km'de idi?

Renault çok sorunsuz bir araçtır normalde. Ancak belli ki düzgün bakım yapılmamış ya da yaşından ötürü eskiyen şeyler sizi bulmuş gibi.

Teşekkürler Sani, debriyaj mantıklı. 130 bin km'de makine.120 bin km'de ağır bakımları yapılmış aslında, zincir değişimi filan görmüştüm. Bakım konusunda abimden aldığım için içim rahat, bana denk geldi gibi geliyor. Kendisi ofisin kapısını kilitleyip sonra dönüp dört kere daha kontrol eden bir adam. O ihtimali eliyorum o nedenle servis zamanı içerisinde denk geldiyse kesin yaptırmıştır, zaten servis dışına aracı götüren şu an ilk benim. Garanti süresi bitti diye. Bu arada dün cihaza sokturdum hata şu DEBRİYAJ 1, ölçülen sıcaklık çok fazla.

Mehmet Yeter yazdı:

Hayırlı olsun. 

Teşekkür ettim. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Daha yaşı ne ya.. 2018 model araba.. Bu kadar sorun yaşatmakla ayıp etmiş.. 

Güle güle kullan :)

Al bi Qashqai 

Valla kalbimi kırdı emmi ne hayallerle çıktım yola, strese soktu beni :D 

Mahmut Yıldız yazdı:

Hayırlı olsun.

Akü herkesin başına gelebilir. 

Varan2 her çift kavramanın başına gelebilir.

Mazot işi sakat, bilinen yerden almak lazım. 

Teşekkür ettim, mazot tecrübem olmamıştı, artık biliyoruz :D 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Azad Mirzade yazdı:

hata şu DEBRİYAJ 1, ölçülen sıcaklık çok fazla.

Debriyaj kaçırmış kesinlikle. Bu sebeple ısınmış. Debriyaj bitme ihtimali çok daha yükseldi şu anda. CLIP cihazı ile bir öğrenme prosedürü denenebilir ama, km'si de gelmiş, değişim gayet sağlıklı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Hayırlı olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Bu arada dün sanayiye gittim, aracı cihaza bağladık, turbo hortumu kaçak var demiş, baktık hortumlar sağlam 2 bin rakımdan dolayı oksijeni az gelmiş olabilir yüklendiyse dedi usta, vites için de manuel 1 de çok kullanma ısınmış hata vermiş dedi -ki evet m1 e alıp biraz tırmanmaya çalışmıştım- çalışmama için de elektriksel arıza arada olur takılma dedi :D para da almadı yolladı beni zorla bi 80 tl verdim. Hataları da sildi. 

Sani Gerşon yazdı:

Debriyaj kaçırmış kesinlikle. Bu sebeple ısınmış. Debriyaj bitme ihtimali çok daha yükseldi şu anda. CLIP cihazı ile bir öğrenme prosedürü denenebilir ama, km'si de gelmiş, değişim gayet sağlıklı olacaktır.

Antalya dönüşü bi değişim yaptırırım haftaya yola çıkıyorum, o yol düz zaten gider gelirim zorlanmadan diye düşünüyorum. Aslında komple bi vites kutusunu da açtırtıp revizyona sokayım diyorum, 1 den 2 ye geçişi hissediyorum, diğerlerinde sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Corolla altı çok alçak. Çok şikayet var bu konuda. Hibrit corolla birkaç cm daha yüksek. 

ben m1 viteste sıcaklık arızasını anlamadım. 1’e ettık ve tırmanıyoruz. 2’ye geçmiyor. Neden ısınsın mekanizma? Sürekli 1-2 yapıyorsa tamam ama 1’deyken yapmamalı bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sani Gerşon yazdı:

Klasik EDC işte ya.. Hyundai da da böyle söylüyor.. Isındım. soğutun beni diyor. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

Klasik EDC işte ya.. Hyundai da da böyle söylüyor.. Isındım. soğutun beni diyor. 

Çift kavramalı robotize şanzımanların kaderi bu maalesef. Yine de 130bin km, otomatik debriyajlı bir şanzımanda debriyaj yenilemesi için gayet ideal.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Azad Mirzade yazdı:

o korkuyla

Korku iyidir, diri tutar :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. Birde ısınmasın yani ...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
özgür çetinkaya

Hayırlı olsun Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...