Cem Büyüktuna 22 Haziran 2024 Paylaş 22 Haziran 2024 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar. Forumda ilk mesajım, o yüzden herkese kolaylıklar diliyorum. Yeni araç aldım. (Fiesta 2011 - My Fiesta) Bunun alakalı birkaç sorum/sorunum var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese şimdiden teşekkür ederim. 1) Aracımın şanzuman yağı ne zamanlarda değişmeli, değişimine gerek var mı? 2) Aracıma birkaç modifiye yapacağım ama ek düğme yeri bulamıyorum. Aracın ek düğme yeri mevcut mu? Örneğin esp düğmesi, asr düğmesi gibi düğme yerleri arıyorum. Ben bunları amacı dışında kullanacağım. 3) Araca ip neon ve ayaklık paspas aydınlatması yapacağım. Hattı sizce nereden çekeyim? 4) Aracımda 1200 - 3000 devir arasında gaz verdiğim zaman titreme var. Pis benzin gibi düşünün. Bujileri değiştirdim, aracı bilgisayara da bağladık ama bir sorun görülmedi. Sizce neyden kaynaklanır? 5) Aracıma katlanır ayna montajı yaptıracağım. Nasıl bir yol izlemeliyim? 6) Anahtarın kilitlemesine basılı tutunca camların kapanması veya kilidi açmasına basılı tutunca camların inmesi mümkün mü? (Sadece ön 2 cam motorlu, arkalar el ile inip kalkıyor.) 7) Araçtan uzaklaşınca kendi kendini kilitlemesini istiyorum. Bazen kilitlemeyi unutuyorum ve sorun oluyor. Bu mümkün mü? 8) Bu aracım orijinal park sensörü var mı? Bende park sensörü var ama sağlıklı çalışmıyor. Park sensörü beyni nerede olur? 9) Araçta far selamlama yani leaving home mevcut mu? Mevcut değilse yazılımla yapabilir miyim? 10) Bu aracın orijinal teybinin adı nedir? Track cd okuması dışında mp3 cd okuması adına bir şey yapabilir miyim? (Yani başka orijinal bir teyp ile değiştirebilir miyim? 11) Aracımda geri vitese takınca aynanın aşağı inmesi olur mu? 12) Anahtardan kilit açmaya basınca veya kilitleyince korna çalması mümkün mü? 13) Araca dişi type-c takacağım ve bunun orijinal yeri var mı? VW - Jetta kullanıcısıydım ve yukarıda yazılan her şey aracımda mevcuttu, çoğunu da ben yapmıştım. Şimdi bu araçta da bir şeyler yapacağım. Elektrik/elektronik bilgim mevcut yalnız araca yabancıyım. Mesajlarıma cevap veren/vermeyen herkese tekrardan teşekkür eder, iyi günler dilerim. 22 Haziran 2024 tarihinde Cem Büyüktuna tarafından düzenlendi devir saati rakam düzenleme Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Haziran 2024 Paylaş 22 Haziran 2024 2. yok zira esp var olanda da kumanda ekradan menüde yni tuş yok 13 yok zira 2011 de typec yoktu Yorum bağlantısı
Cem Büyüktuna 22 Haziran 2024 Yazar Paylaş 22 Haziran 2024 Merhabalar Çağlar Bey, çok teşekkür ederim cevabınız için. 2. sorum için demek istediğim herhangi bir tuş var mı? Ben onu mevcut konusuyla kullanmayacağım. Ona başka fonksiyonlar atayacağım. 13. sorumda Type-c takacağım ve 2011 araç için uydurabileceğim, Aliexpress'te olan type-c giriş örneği var mı? Ben ona elektronik devre yapar bağlarım ama orijinal bir şey olsun istiyorum. Hatta aux girişinin orayı deler, bir tane type-c kablosu bile oradan çıkarırım ama orijinal bir şey istiyorum. Tekrardan çok teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Haziran 2024 Paylaş 22 Haziran 2024 listedeki çoğu işlem el mahareti ile sonran ilave edilerek yapılabilr, orjinallinde de olmadığı için tuning hayal gücü devreye girecek artık , araç içine yapılan şeyleri ben çok severim, ses duyarlı ayak aydınlatmam bile var ruhum apaçi katlanır ayna çok uğraştırabilir sadece Yorum bağlantısı
Cem Büyüktuna 22 Haziran 2024 Yazar Paylaş 22 Haziran 2024 VW aracımda orijinal sis farını söküp cob led ile sis farı yapmıştım, ona da bluetooth modülü koyup telefondan kontrol ediyordum. Şimdi anahtar ile cam açılması, araçtan uzaklaşınca kilitlenmesi gibi olaylar el mahareti ile yapılacağını pek sanmıyorum Ayrıca park-garaj düğmesine de ip neonu yine devre ile yapmıştım. (Düğme orijinalde bas bırak idi, ben araya röle atıp bir defa basıldığında açık, bir daha basıldığında kapalı hale getiriyordum.) Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Haziran 2024 Paylaş 22 Haziran 2024 Cem Büyüktuna yazdı: Şimdi anahtar ile cam açılması, araçtan uzaklaşınca kilitlenmesi gibi olaylar el mahareti ile yapılacağını pek sanmıyorum harici uzaktan kumandalı modüller takılabilir, onun haricinde olmaz tabii Yorum bağlantısı
Cem Büyüktuna 22 Haziran 2024 Yazar Paylaş 22 Haziran 2024 Araçtan uzaklaşınca otomatik olarak kapıların kilitlenmesi harici modül ile mi oluyor? Onun adı nedir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Haziran 2024 Paylaş 22 Haziran 2024 Cem Büyüktuna yazdı: Araçtan uzaklaşınca otomatik olarak kapıların kilitlenmesi harici modül ile mi oluyor? Onun adı nedir? anahtarsız çalıştırma sistemlerinde var o özellik sonradan takılan Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 23 Haziran 2024 Paylaş 23 Haziran 2024 5) Yapılır motor lazım. 6) Orjinalde yoksa modül takılması lazım. 7) Anahtarsız giriş-çıkış modülü lazım. Detay için instg: uzmananahtar 9) ve 12) gizli özelliklerden açtırmak gerekiyor. 13) Orjinal yeri yok. Ya usb yerini dönüşüm yapacaksınız ya da hat çekilip, delik açılarak port ekleyeceksiniz. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 23 Haziran 2024 Paylaş 23 Haziran 2024 Esp düğmesi mevcut, vitesin önünde siyah ızgara var kartlık diye geçen. O kartlık çıkıyor ve yerine butonlar geliyor. Tam o yerin arkasında da hem koltuk ısıtma hem de esp için bir soket var. Buton ebay üzerinden bulunur ülkemizde çok çok zor. Hareket halinde kilitleme ve cam indirme vs kodlama ile yapılır. Ayak aydınlatma için önlerde yeri mevcut ampul takarsanız çalışır. Sadece kapı açılıp kapanmalarda devrededir, hareket halinde çalışmaz. Katlanır ayna için doğrudan katlanır ayna alıp kodlama yapılması yeter. İçerideki buton katlamalı ile değişmeyeceğinden sadece kumandadan kilitleme açma ile çalışır. Butonu değişmeniz gerekir diğeri için. Bir de güzel bir fikir vereyim, orta konsolu makyajlı kasa titanyumu ile değişin. Ya da en son kasanın konsolu da uydurulabilir, onda daha çok uygun yer olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Haziran 2024 Paylaş 23 Haziran 2024 panel mount type c diye arat googleda type c girişi bu şekilde ypaabilirsin. ayak aydınlatma için o yıllarda focusta tesisat hazırdı bir kontrol et fiestada da olabilir. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 23 Haziran 2024 Paylaş 23 Haziran 2024 Titanium x plus pakette aradığınız özeliklerin çoğu mevcut. Isıtmalı katlanır ayna. 4 cam otomatik( bir basit modülle kumandadan aç kapa yapar) Anahtarsız giriş-çalıştırma. uzaklaşınca kendi kilitleme, yaklaşınca açma Ambians aydınlatma - ayak aydınlatma Sony sesli komutlu MP3 müzik sistemi 1 Yorum bağlantısı
Cem Büyüktuna 23 Haziran 2024 Yazar Paylaş 23 Haziran 2024 Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. uzmananahtar'a instagramdan yazdım. 6 ve 7. maddeler için dönüş bekliyorum. 13. madde için aliexpress'ten sipariş verdim ( https://tr.aliexpress.com/item/1005006139940382.html?spm=a2g0o.productlist.main.17.1240vVsdvVsdmF&algo_pvid=54d16d1f-16df-4d29-9cb0-0489092a683b&algo_exp_id=54d16d1f-16df-4d29-9cb0-0489092a683b-8&pdp_npi=4%40dis!TRY!404.45!94.14!!!11.60!2.70!%402103846917191506610298063e6cd9!12000035938636537!sea!TR!936160398!AC&curPageLogUid=janI6REqArBL&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A ) 3. madde için araca müsait bir zamanda bakacağım. 2. madde için internette araştırma yapacağım. O butonlara ben farklı fonksiyonlar atarım. 9 ve 12. maddeler için gizli özelliklerden açtıracağım. Bunu açtıracak Mersin'de bir yer var mı? 5. madde için katlanır aynaları nereden sipariş verebilirim? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts