İçeriğe Yönlendir

Koltuk Yükselticide İsofix Önemli Mi?

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Ben önemsiz diyorum. Ev ahalisi önemli diyor. Teknik olarak yükselticide kemer yok. Çocukla bağı yok. İsofix olsa ne faydası olabilir? Çocuğu tutan aracın kemeri. Kemer boynu kesmesin diye yükseltici kullanıyoruz. 

öyle değil mi :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Çocuklarım ikisi de çocuk koltuğu olmadan büyüdüler. Ancak çocuk koltuğu olsa alır mıydım evet. Çünkü emniyet kemerinin altından rahat bir şekilde kayabiliyorlar. Bir de hareketli bir yapıya sahipse durumlar daha da zorlaşabilir. Öyle değil mi derken bir onay alma ihtiyacımı sezinliyorum :) Tabiki öyle. Bizim zamanımızda isofixi bırak arabaya binsek seviniyorduk. hatta bir keresinde ford explorerın bagajında gitmek için az uğraşmadım.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Altı sabit olmazsa kaza anında sorun olmaz mı?

Benim araçta arka koltuklar çocuk koltuğuna dönüşebiliyor. Büyük kızım için öyle kullanıyoruz. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Çocuk koltuğu

images?q=tbn:ANd9GcSsYykO8PS8tIJSU_TKfei

koltuk yükseltici

images?q=tbn:ANd9GcTbjRCFurvBXq4Ny3S2ln3

konuya böyle bakarsak belki daha anlaşılır. 

Yükselticide Çocuğu tutan aracın kendi kemeri. Altındaki yükselticinin kazada kayıp kaymamasının önemi var mıdır teknik olarak? Bence yok. Ama yükselticiye isofix koyanlar iş olsun diye koymuş olabilirler mi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Yükselticinin yanlarındaki iki boynuzun altından kemeri geçirip takmamız gerekiyor. Diğer türlü kaza anında alttan kayıp gidebilir, kemer çocuğa zarar verebilir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Erhan Doruk yazdı:

Yükselticinin yanlarındaki iki boynuzun altından kemeri geçirip takmamız gerekiyor. Diğer türlü kaza anında alttan kayıp gidebilir, kemer çocuğa zarar verebilir. 

Aynen böyle, 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çocuk koltuğu

images?q=tbn:ANd9GcSsYykO8PS8tIJSU_TKfei

koltuk yükseltici

images?q=tbn:ANd9GcTbjRCFurvBXq4Ny3S2ln3

İkisinide kullandım ama isofix olmadan. Koltuğun arkasında arabanın emniyet kemeri geçen yerleri vardı, yükseltici ise kolçakların altından arabanın kemeri tutuyordu. İkisinde de isofix kolaylık ama şart değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

çocuk koltuğunda isofix olmazsa ani direksiyon hareketlerinde sağa sola yatabiliyor. ama yükselticide böyle bir sorun yok zaten maksat emniyet kemeri çocuğun boyunu kurtarsın. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yükseltici kullanımı içib zaten belli boy kiloya ulaşmış olması lazım, isofixli olursa iyi olur olmazsa da olur ama kilo uygun ise

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yükseltici yerine yan desteklerini olan koltuk daha güvenli olur. 8, 10 yaşında çocuk için. Isofix olmasa da olur.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Yükseltici yerine yan desteklerini olan koltuk daha güvenli olur. 8, 10 yaşında çocuk için. Isofix olmasa da olur.

bunu düşündük biz de. Zaten uyuyorlar. Kafayı yana yaslar en azından. Hem de yandan darbe emiyor. İkinci el fiyatları çok uygun recaro’nun 36kg’a kadar modeli hoşuma gitti. 

yapısı gereği fazla yıpranmıyor. Üstündeki kılıf komple çıkıyor. Makinede yıkanıyor

Çağlar Bayur yazdı:

yükseltici kullanımı içib zaten belli boy kiloya ulaşmış olması lazım, isofixli olursa iyi olur olmazsa da olur ama kilo uygun ise

30kg. Kemerle kol dayama altından sıkınca aynı işlevi görür bence de

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Değil. Zaten amaç kemer boyuna gelmesin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Yükseltici için lazım değil gibi düşündüm ben de. Kemeri düzgün bağlamak yeterli olması lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

9 yaşına geldi ufak oğlan,halen yükseltici ile bindiriyorum. Kemer boğazına geliyor.Kaza değil sert frende dahi boğazını kesebilir kemer.

Erhan Doruk yazdı:

Aynen budur 

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bizde koltuk başlığı ile birlikte kemer yükseklik ayarı var kafa kısmını uzatınca kemer de yükseliyor çok memnunuz. Britax Römer

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Kaza anında izofix olmayan yükseltici arabanın içinde bir sağa bir sola heryere carpacaktir.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Aracınızda isofix bağlantısı varsa internette isofix kemeri diye aratarak 250-300 TL gibi bir rakama bulabilirsiniz. Aynı işi görüyor. 2 çocuğumda da kullandım. Ayrıca bazı çocuk koltuklarının kafa kısmının arkasında da bagaja sabitlenen ek bir kemer bulunuyor. İlk çocuğuma mağazadan aşağıdaki ürünü almıştım.

Yanda bardakliklar var. Boyun kısmı yükseltilip alçaltilabiliyor. Kol koyma kısmı da yükseklik ayarı var. Kılıf yıkanabiliyor.Yaslanma kısmı ayrılabiliyor. Böylece sadece yükseltici olarak da kullanilabiliyor. Emniyet kemeri omuz kısmından geçtiği için kesme vb. sorun olmuyor. Çok memnun kalmıştık. Diğer kızıma da ihtiyaç olunca letgo da denk geldi. Aynısından bir tane da aldım. 

Şimdi büyüdüler ihtiyaç kalmadı. Depoda duruyor. 

8815905308722.jpg

m_graco-junior-maxi-1.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Yükselticiden daha ucuza recaro monza nova 15-36 kg denk geldi, aldık. Bedava desem yeridir. Evde yer olmadığı için satıyordu letgo’dan. 

2 tane recaro çocuk koltuğu oldu :) keşke ön koltukları da recaro yapsak. Kibrite yakışırdı

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Siyahı 2020’de 35 dolara almıştım. Kırmızıyı da yeni aldım 15 dolara. Sıfırları 150 dolar ve üstü. Kılıflarını komple çıkarıp yıkadım taktım. Çok pratik bu markanın kılıfı

yükseltici minderler daha pahalı. Koltuk çok yer tuttuğu için işi biten hemen elinden çıkarmaya bakıyor. 

IMG-4429.jpg

İsofix’li modeller 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
İsa Acar

Koltuk yükselticiden başka kullanabileceğimiz bir ürün yok mu?

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Aşağıdaki ürün kısmen iyi ama plastik parçalardan dolayı ne kadar dayanıklı olur bilemdim. Ayrıca gereksiz pahalı :unsure2:

Adsız.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Mesela şu malzeme metale benziyor ve üsttekine göre daha güvenli gibi geldi bana :unsure2:

Adsız.jpg

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bunlar çok pratikmiş gerçekten hocam

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Aliexpress deki ürünü biraz daha inceleyip alabilirim :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...