İçeriğe Yönlendir

Mitsubishi Electric Klimanın İç Ünitesi Su Akıtıyor

Burak Tokcan

Recommended Posts

Burak Tokcan
(düzenlendi)

Merhabalar.

Evimde mitsubishi electric 18 btu klima var. Yaklaşık 30m2 odada çalışıyor. 4 yıl kadar oldu takılalı. İlk başlarda böyle bir problem yoktu ancak son 2 senedir iç üniteden resimde görünen kırmızı ile işaretli kısımlardan su akıtıyor. Zaten resimde de dikkatli bakılırsa orta kısımda su damlası fark edilebilir. Gözlemlediğim kadarıyla iç kısımdaki peteklerde biriken suyu fanla birlikte dışarı püskürtüyor. Bunu daha çok fan 3 ve üzeri kademede çalışırken yapıyor. Atık su giderini kontrol ettim. Oradan da gayet güzel su damlıyor. Yani bir tıkanıklık vs. yok. Acaba kirlendi de ondan mı yapıyor diye geçen hafta temizlettim ama yine bir şey değişmedi. iphone'un su terazisi ile ölçüm yaptım klima dümdüz görünüyor. Bir de klimayı ilk açtıp fanı 4. seviyeye getirdiğimde klima hava üflemeyi kesiyor ve mavi ile işaretli kısımdaki soldaki timer ışığı belirli aralıklarla yanıp sönüyor. Fan devreye girmiyor. Acaba biraz giderden tarafa meyilli mi olması gerekiyor. Ya da farklı bir problem mi var bilemedim. Başına daha önce böyle bir şey gelen var mı acaba?

20240620_112110.jpg

tarihinde Burak Tokcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Nem aşırı yüksek ki terleme fazla. Gaz kontrolü yapıldı mı? Isı ayarı kaçta

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Servet Aydın yazdı:

Nem aşırı yüksek ki terleme fazla. Gaz kontrolü yapıldı mı? Isı ayarı kaçta

Isı 24-25 o aralarda çalışıyor abi. Terleme fazladır doğru ama aynı şartlarda klima çalıştıran kimseden bu şikayeti duymadım çevremde. Gaz kontrolünü de yaptıracağım en kısa zamanda. Ama gazla alakalı mı bilemedim. Gaz eksikliği soğumayı etkiliyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Gaz eksik olduğunda soğutma bölgesel oluyor ve aynı zamanda buzlanma da yapıyor. Dış ünitedeki fan normal çalışıyormu onada bakın. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Benim iş yerimde olan klima arada bir altına kaçırıyor. Isı 24 saat boyunca 25’r ayarlı yaz kış. Damlama oda kapısı açık kalırsa oluyor. 

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Ersen Tapan yazdı:

Gaz eksik olduğunda soğutma bölgesel oluyor ve aynı zamanda buzlanma da yapıyor. Dış ünitedeki fan normal çalışıyormu onada bakın. 

Dış ünitedeki fan normal abi. Buzlanmaya bakamadım kapak olduğundan. Vidası da ters yerde biraz. Açamadım.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Burak Tokcan yazdı:

Dış ünitedeki fan normal abi. Buzlanmaya bakamadım kapak olduğundan. Vidası da ters yerde biraz. Açamadım.

Ön kapağı açtığınızda filtrenin olduğu kısımdan görebilirsiniz. 
Bizim evdeki klimadan biriside  çok az üflüyordu üst tarafta görmediğim ve haliyle 10 sene hiç temizlenmemiş bir filtre daha varmış onu temizleyince herşey normale dönmüştü.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Su kanalı tıkanmıştır, ayrıca su tahliye çıkışı ne tarafta ise o tarafa hafif eğim olmalı, elinizden geliyorsa üst plastik aksam sökülüp bakılabilir, elinizden gelmiyorsa uzmandan yardım alın. Ayrıca kullanıldığı müddetçe ayda bir toz filtrelerini temizleyin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

kanal tıkalı-eğim hatalı, ikisinden biri bence, yoksa damlama olmaz, gaz azdır buzlanma aşırıdır buzdan dolayı taşma olur o ayrı, onuda filtreleri çıkarıp bakınca görürsün zaten... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

su tahliyesi tıkalıysa veya boruda s gibi bir engel varsa belli süre su dolduktan sonra birden içeri su damlatmaya başlıyor.

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

en mantıklı iş tabiki yetkili servisi çagırmak,ilk montajda klimanın eğimi olması gerektiği gibi olmasa başından itibaren problem olurdu,tahliyede sıkıntı var,kim temizledi klimayı? komple iç üniteyi parçalayarakmı temizlik yapıldı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

klima kapağını aç pet şişeyle su dök peteklere, bak bakalım su rahat akıyormu, sonra tahliye hortumundan içeri üfle, içerde birşey varsa anlarsın, benimkide bir ara damlattıydı, bir üfürdüm borudan, birde su döküp hortumunun ucundan geri çektim tabii yutmadan :) sorun çözüldü..

suyu dök sonra hortumun ucundan önce üfle sonra geri çek havayı, tıkanıklık varsa anında anlarsın zaten açılacaktır muhtemelen....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Klimalar düz monte edilir kesinlikle bir yöne eğim olmaması lazım bu sorun eksik gaz ile alakalı gözüküyor ama 4 5 senelik klima da gaz eksilmesi garip geldi en iyisi yetkili servisi gelsin mitsubishi elektrik montaj aşamaları tek tek foto çekilip ana sisteme yüklenir o nedenle herhangi bir montaj hatası olmaz o nedenle takan servis gelip kontrol etsin derim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Evet klimada eğim olmaz. Boru hattına verilir eğimi. Bir de gırtlak boruların dipleri mutlaka kir tutuyor ve suyun akışı kısıtlanıyor. İdeal olanı tahliye hattı borusunu çıkarmak ve bol su dökmek kir sökücü ile ya da imkan varsa hava tutmak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

hava tutalımda neyle, kompresormu alalım :) ya ağzınla üfürt, ya deniz yatağı pompasıyla bas, yada balon şişir tak hortuma sal gitsin :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Ali Cihangiroğlu yazdı:

hava tutalımda neyle, kompresormu alalım :) ya ağzınla üfürt, ya deniz yatağı pompasıyla bas, yada balon şişir tak hortuma sal gitsin :D

Abi fikirler müthiş. Birisini denicem kesin.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Altına kova koyun :crazy: şaka.
Duvardan arkaya çıkan tahliye borusu kırılmış, ezilmiş ve olabilir. Ölü sinek, toz vs klimanın tahliye çıkışını kısmen tıkamış olabilir. En basiti borunun dışardaki ucundan hava verin. İçerisi biraz daha su olur belki ama klimanın hemen çıkışında ve sizin ulaşamadığınız görmediğiniz kısımda birşeyler varsa atar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Son durum nedir?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bu zamanda klima servisi çağırsanız yoğunluktan 2 haftaya zor gelir. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...