İçeriğe Yönlendir

Palio 1.4 Yükte Gelen Ses!

Halil ÜSTÜNDAĞ

Recommended Posts

Halil ÜSTÜNDAĞ

Ankara'da fiat grubuna bakan özel bir servise periyodik bakım ve triger seti değişimi için arabamı bıraktım. Ertesi gün usta hazır dedi. Aracımı alıp çıktım önceden olmayan bir ses gelmeye başladı. Normal sabit halde gaz verince ses çok belirgin değil. Ancak hareket edip motora yük binince kasnak boşluğu gibi bir ses geldi. Geri gittim 2 gün uğraştılar sorunu bulmak için bulamadılar. Devirdaim değişti, kasnaklar kontrol edildi, triger kayışı ve bilyası değiştirdiler ancak ses gitmedi. Usta en son alakasız abi ya baskı balata ya da şarj dinamosu dedi. Ama o sesin bir gün önce olmadığına çok çok eminim. Şarj dinamosu ve baskı balatanın 1 günde bu kadar bariz ses çıkaracağına kanaat getiremiyorum. Bu konuda fikir verebilecek forumdaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

v kayışını söküp gaza basmalı deneme amaçlı ses kaynağı bulunmalı önce

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Müşteba Güneş
Halil ÜSTÜNDAĞ yazdı:

Ankara'da fiat grubuna bakan özel bir servise periyodik bakım ve triger seti değişimi için arabamı bıraktım. Ertesi gün usta hazır dedi. Aracımı alıp çıktım önceden olmayan bir ses gelmeye başladı. Normal sabit halde gaz verince ses çok belirgin değil. Ancak hareket edip motora yük binince kasnak boşluğu gibi bir ses geldi. Geri gittim 2 gün uğraştılar sorunu bulmak için bulamadılar. Devirdaim değişti, kasnaklar kontrol edildi, triger kayışı ve bilyası değiştirdiler ancak ses gitmedi. Usta en son alakasız abi ya baskı balata ya da şarj dinamosu dedi. Ama o sesin bir gün önce olmadığına çok çok eminim. Şarj dinamosu ve baskı balatanın 1 günde bu kadar bariz ses çıkaracağına kanaat getiremiyorum. Bu konuda fikir verebilecek forumdaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. 

Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Çağlar bey gibi duayen insanların görüş ve önerileri önem arz ediyor. Zira, servis bile olsa, ustalar usta değil, (istisnalar hariç) kimyager gibi deneme yanılma yoluyla sonuca ulaşmak,  sanki özellikle öğreniliyor. İş sahibinin çektiği çile, harcadığı para, kaybettiği zaman da yanına kar kalıyor. Bence formdaki değerli dostlarımız size bilgi vereceklerdir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Halil ÜSTÜNDAĞ
Çağlar Bayur yazdı:

v kayışını söküp gaza basmalı deneme amaçlı ses kaynağı bulunmalı önce

V kayışı devirdaim pompasını çeviren kayış ise onu söküp denediler. Ses kesilir gibi oldu. devirdaim pombasını değiştirdiler ses yine devam etti. Ben kütükten (devirdaim pompasının montaj yapıldığı kısım) olabilir mi diye fikir ilettim. Kütük olsa oradan su kaçırır gibi bir yanıt aldım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şarj dinamıosu da o kayışa bağlı, ses kesilmiş gibi olunca devirdaimi neden direkt değiştielr?

Yorum bağlantısı
Halil ÜSTÜNDAĞ
Çağlar Bayur yazdı:

şarj dinamıosu da o kayışa bağlı, ses kesilmiş gibi olunca devirdaimi neden direkt değiştielr?

El yordamıyla devirdaimi oynadılar, sallandığını hissettiler o sebeple değiştirdiler. Çıkan devirdaime baktım çok bir oynaklık hissetmedim. Şarj dinamosunda olma durumu var mı Çağlar Hocam?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ses kaynağı olarak genelde baş sıradadır

Yorum bağlantısı
Halil ÜSTÜNDAĞ

Tamam Çağlar Bey, şarj dinamosuna yoğunlaşalım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Gelişmeleri aktaracağım. 

Yorum bağlantısı
Halil ÜSTÜNDAĞ
Çağlar Bayur yazdı:

ses kaynağı olarak genelde baş sıradadır

Çağlar hocam, Usta Şarj dinamosuna bakmış ama oradan gelmediğini söylüyor. Özel dinleme cihazı kullanmışlar(Ne kadar doğru bilmiyorum) Şanzıman tarafından geldiğini söyledi. Ankara'da önerebileceğiniz işinin ehli bir usta var mıdır?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...