İçeriğe Yönlendir

Fiesta 2001 1.25 Aşırı Hararet Klima Ve Kalorifer

Eray Tüylü

Recommended Posts

Eray Tüylü

Aracımın modeli 2001 fiesta 1.25i ghia aracı aldığım kişi vana taktırmış vana bu konumdayken hararet göstergesi sabit klima soğuk üflemiyor ve içeri sürekli sıcak hava üflüyor aşırı bu arada vanayı Manuel olarak yukarı kaldırdığım zaman hiç bir şekilde içeri motordan sıcaklık gelmiyor ve klima buz gibi yapıyor içeriyi ancak bu şekilde olunca araba 1-2 dakika sonra aşırı hararet yapıyor klimayı açmadan yapıyor bu harareti birde resimde görülen vanayı yukarı kaldırdığım zaman klimayı açmadan araba 1-2 dakika çalışsın aşırı hararet yapıyor ve sürekli hararet göstergesi düşüyor kırmızıyı geçiyor araba  sorun nedir tam anlayamadım anlayan varsa bir yardım edebilirse çok mutlu olurum 

IMG_20240617_024327.jpg

Konuyu kapatabilir miyiz telefondan giriyorum iki tane aynı konudan açmışım 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Merhaba klima kontrol kartı sağlamsa orijinal musluk takılması sorunu çözer. Bu konuyu daha önce forumda konuşmuştuk.  Başlığı bulursam buraya link eklerim.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Fiesta başlığı altında benzer konular var. Musluğa elektrik veren sokete elektrik geliyor mu bakmak lazım. Basit bir ampul testi vardı evde yapabileceğiniz. Sokete elektrik geliyorsa kart sağlam musluk arızalıdır.  Sattığım Fiesta için satın aldığım ama kart arızasını çözemeden sattığım için elimde kalan sıfır musluk mevcut. Düşünürseniz PM den görüşelim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

bu vanayı kapattığınız zaman suyun alternatif olarak peteğe girmeden dönmesi için bir baypas rotası olması lazım. siz kapatınca devirdaimi etkiliyor muhtemelen hararet yapıyor araç. orjinal musluğu faaliyete almayı deneyin olmuyorsa forumdan yunus emrenin videosundaki gibi mekanik musluk yapın.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Normalde o vana kapalıyken de hararet yapmaması lazım. Muhtemelen ana radyatör de tıkalı, hat kısalınca su hiç soğuyamıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...