Metin Uzunoğlu 14 Haziran Paylaş 14 Haziran Yakın bir zamanda ön fren balatalarını yenileyeceğim en tedirgin olduğum konuların başında gelir. En son Fusion aracıma serviste fren balataların yıpranmış dediklerinde hemen yedek balatalarımı almıştım fakat 1,5-2 yıl sonra benim zorumla değiştirmişlerdi. Balata metal plakasının 4-5 mm kalınlığında olduğu kabulü ile balatalarım %55-65 aralığında yıpranmış gibi. En son sahte parça haberlerinden sonra servis dışı parça almaya korkar oldum bir konuda. Serviste ustam ile görüşürken bulduğum motocraft balatanın ince ekonomik seri olduğunu söyledi. Aynı konuda @Tamer Topaç ile görüşürken aynı markanın 18 ve 20 mm kalınlığında iki tip balata olduğunu öğrendim. @Metin Akbalın ses yapma tecrübesinden dolayı Bosch ve Delphi balatayı eledim. Özellikle tecrübe ettiğiniz olumsuz durumlardan dolayı o marka balatayı almamak için bu anketi oluşturdum. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim. 3 Yorum bağlantısı
Cem Işık 14 Haziran Paylaş 14 Haziran Ben bosch’un ses yapmasından ötürü delphi almıştım ve çok memnun kaldım. O bitince başka marka bulamadığımdan mga marka(yerliymiş) aldım ses yapıyor. Fırsat kolluyorum değiştireceğim ilk fırsatta 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Haziran Paylaş 14 Haziran Usta ne derse o açıkçası. Çünkü öter ötmez konusu çok rahatsız edici bir şey, öterse götürürüm, değiştirir 1 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 14 Haziran Paylaş 14 Haziran Ben fren balatasını TRW tercih ediyorum, şuana kadar da bir sorun yaşamadım ses yapması gibi. ZF'in markası zaten, kaliteli ürünler. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 14 Haziran Paylaş 14 Haziran Cem Işık yazdı: Ben bosch’un ses yapmasından ötürü delphi almıştım ve çok memnun kaldım. O bitince başka marka bulamadığımdan mga marka(yerliymiş) aldım ses yapıyor. Fırsat kolluyorum değiştireceğim ilk fırsatta abi twingoya 140 liraya mga aldım başka bulamadığımdan sanayide çok toz yapıyor ama hiç ötmüyor kafalarına göre takılıyor bu balatalar. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 14 Haziran Paylaş 14 Haziran Mehmet Cihat yazdı: abi twingoya 140 liraya mga aldım başka bulamadığımdan sanayide çok toz yapıyor ama hiç ötmüyor kafalarına göre takılıyor bu balatalar. MGA yani Martaş Otomotiv distribütörü İstanbulda yer alıyor. Firma birebir değişim garantisi veriyor. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 14 Haziran Paylaş 14 Haziran Bu listeden Ate derim.Alternatif olarak Icer diye bir marka var onu öneriririm abi,gayet yumuşak bi balata. 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Metin Akbal 14 Haziran Çözüm Paylaş 14 Haziran Abi ferodo listede yok. Arabaya uyumlu varsa değerlendirilebilir. 1 Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 15 Haziran Paylaş 15 Haziran Ses konusunda şunu diyebilirim balata ile birlikte disk değişimi olacaksa mutlaka hem disk hem balata aynı marka olmalı. kullanacağım markalar değişir ama kullanmayacağım markalar bellidir.. Kale otosan motocraft .. bunları kullanmamaya dikkat ederim.. ferodo ıcer rbrake blueprint bunlar da güzeldir. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 25 Haziran Yazar Paylaş 25 Haziran (düzenlendi) Forumda ismi çokça geçen Osman Ustaya telefon ile ulaştım. @Çağlar Bayurun selamını da ilettim sağ olsun https://www.dorukotoyedekparca.com/ dan Serdar beyin ismini ve telefonu verdi kendisine ulaştım ATE için 2000, Fredo için 1300 TL fiyat verdi. Motocraft ve Fredonun da ATE üretimi olduğunu belirtmesi üzerine @Metin Akbalın da dediği gibi listede olmayan Fredo marka balatayı sipariş verdim. 25 Haziran tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 27 Haziran Yazar Paylaş 27 Haziran Dün fren balatalarını değiştirdim, 1~1,5 mm kalmıştı. Değişim için 500 tl ödedim artık içim rahatladı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts