İçeriğe Yönlendir

Oturma Odasına Klima Tavsiyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Gülmez
Ali Cihangiroğlu yazdı:

son bir tahlil yaptım, bana ısıtma önemli, bu açıdan en ideali lazım, toshiba şuan bulunmuyor, o yüzden geçtim, arçelik iyi ama ısıtmada diğerlerinden zayıf, fiyat daikine yakın...

bu durumda Daikin Mitsu arasındayım, bu ikisine bakınca Daikin Zeta Shira Plus  ve Mitsu Kirigamine zen arasındayım, daikin 61 kaat, mitsu 51 kaat, aynı değerlere sahipler... arçelik 46 kaat bu arada.

scoop değerleri bölge bölgeye değişiyor abi 

ona dikkat et

marmariste 5 olan scop değeri ankara ya gelince 4 e düşüyor

Enerji etiketlerinde belirtir iyi okuyorsun dimi değerleri ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Samsung niye bakmıyorsunuz? İnanılmaz memnunuz. 10 yaşındalar. Arçelik de var ofisimizde, 15 yaşını doldurdu makineler. 4-5 senede bir gaz basarız, hayatlarına devam ederler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Gülmez yazdı:

scoop değerleri bölge bölgeye değişiyor abi 

ona dikkat et

marmariste 5 olan scop değeri ankara ya gelince 4 e düşüyor

Enerji etiketlerinde belirtir iyi okuyorsun dimi değerleri ?

bakıyorum, benim bölge Edremit, Ege..

Mesela çok uçmadan 48 bin tl lik Mitsu Noviro ME 12000 btu nu  durum şu, hemde Törkiş üretim özellikle buna baktım, ne dersin?

https://turkey.erp.mitsubishielectric.eu/files/library/files/terpdocs/tlot10/TM-139.pdf

seer scop arttıkça fiyatta katlanıyor tabii..

mesela Daikin Zeta Shira Plus böyle ama fiyat 61000 tl. fark çok tasarruf yakın gibi

https://st-daikin.mncdn.com/Content/media/img_shared/PDF/12000-btu-zeta_energyLabel-2nisan.pdf

mesela midea duman en geride kaldı, benim için ısıtma daha önemli, soğutmayı zaten hallediyorlar...

12-btu-midea-all-easy-pro-duvar-tipi-kli

Sani Gerşon yazdı:

Samsung niye bakmıyorsunuz? İnanılmaz memnunuz. 10 yaşındalar. Arçelik de var ofisimizde, 15 yaşını doldurdu makineler. 4-5 senede bir gaz basarız, hayatlarına devam ederler.

samsung parça servis pek sevemedim, birde bunlar Toshiba Daikinin Mitsu yanında amatör kalıyor bence, verimde düşük hatta kötü...  gaz basmaya gelince, 35 senelik darçelik 22 senelik toşhibamız var, hiç gaz basılmadı, klimayı periyodik olarak çalıştırırsan gaz kaçırmaz, arabada aynıdır, gaz basmam hiç :)

zamzungta bu en üst sanırım, yada ben bulamadım, gördüğün gibi benim için yetersiz...

https://images.samsung.com/is/content/samsung/p6/common/energylabel/common-energylabel-ar12cxfcabt-sk-energylabel.pdf

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Uzun araştırmalar sonucunda Sigma Comfort 24 siparişi verdim.

Salon 43 mt2 ve diğer kapıları açınca epey büyüyor alan.

Bu nedenle 24 binlik aldım. Fiyatlar uçmuş durumda.

47bin tl fiyat verdiler. Seer değeri 6.8, km tüketimi 2.1kw.

https://www.epey.com/klima/sigma-comfort-24.html

Bu hafta sonuna kadar kuracaklarını söylediler.

Komple bakır boru kullandıklarını ve kurulumda vakumlama yaptıklarını söylediler. Özellikle bu iki detayı sordum, böyle dediler.

Gelince göreceğiz bakalım. Allah pişman ettirmesin. (İklimsa'nın ürünü, kalitelidir diye umuyorum)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Öner Kurukuz yazdı:

Uzun araştırmalar sonucunda Sigma Comfort 24 siparişi verdim.

Salon 43 mt2 ve diğer kapıları açınca epey büyüyor alan.

Bu nedenle 24 binlik aldım. Fiyatlar uçmuş durumda.

47bin tl fiyat verdiler. Seer değeri 6.8, km tüketimi 2.1kw.

https://www.epey.com/klima/sigma-comfort-24.html

Bu hafta sonuna kadar kuracaklarını söylediler.

Komple bakır boru kullandıklarını ve kurulumda vakumlama yaptıklarını söylediler. Özellikle bu iki detayı sordum, böyle dediler.

Gelince göreceğiz bakalım. Allah pişman ettirmesin. (İklimsa'nın ürünü, kalitelidir diye umuyorum)

Hayırlı olsun güzel cihaz sigma.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bakıyorum, benim bölge Edremit, Ege..

Mesela çok uçmadan 48 bin tl lik Mitsu Noviro ME 12000 btu nu  durum şu, hemde Törkiş üretim özellikle buna baktım, ne dersin?

https://turkey.erp.mitsubishielectric.eu/files/library/files/terpdocs/tlot10/TM-139.pdf

seer scop arttıkça fiyatta katlanıyor tabii..

mesela Daikin Zeta Shira Plus böyle ama fiyat 61000 tl. fark çok tasarruf yakın gibi

https://st-daikin.mncdn.com/Content/media/img_shared/PDF/12000-btu-zeta_energyLabel-2nisan.pdf

mesela midea duman en geride kaldı, benim için ısıtma daha önemli, soğutmayı zaten hallediyorlar...

samsung parça servis pek sevemedim, birde bunlar Toshiba Daikinin Mitsu yanında amatör kalıyor bence, verimde düşük hatta kötü...  gaz basmaya gelince, 35 senelik darçelik 22 senelik toşhibamız var, hiç gaz basılmadı, klimayı periyodik olarak çalıştırırsan gaz kaçırmaz, arabada aynıdır, gaz basmam hiç :)

zamzungta bu en üst sanırım, yada ben bulamadım, gördüğün gibi benim için yetersiz...

https://images.samsung.com/is/content/samsung/p6/common/energylabel/common-energylabel-ar12cxfcabt-sk-energylabel.pdf

abi 13 bin tl fark var 2 klima arasında

ısıtma a++ olduğunda 200 kw yıllık tüketim farkı var yaklaşık sizin oralara uzun süre doğalgaz gelmeyecek ise ben olsam 13 bin fazla öder daikin alırdım madem ısınma çok önemli ise

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hayırlı olsun lakin kapı açılması ile alan hesabı birbirine karışmasın, mesela salon buz gibi iken kapının 70 cm ötesi ısı farkı çok olur, 4duvar içinde soğuk olsun sıcak olasun hava kendi kapalı alan atmosferi içinde döner aklınızda bulunsun yine de hava menfezi açık kapıya doğrı yönlenirse de bu sefer odanın diğer tarafında ısı farkı konforu azaltır, genelde menfezin diğer duvara bakması konforu artırır, zaten adı üstünde bunlar iklimlendirme cıhazıdır

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

Airfel 9000 BTU modelini 3 sene önce 7200 tlye satın almıştım.Şuan 26 bin olmuş bu fiyatlar ne olacak böyle.

Gelelim konuya öncelikle klimamdan aşırı memnunum.Kesinlikle öneririm,Zaten Daikin'in yan ürünü kurmayada Daikin servisi geliyor.Gece uyku moduna alınca çok rahat uyuyabiliyorsunuz.Ayrıca ısıtmadada çok başarılı ama kullanmıyorum.

Bi kaç detay var onlardan bahsetmek isterim.Eğerki kuracağınız duvar perde betonsa Karotcu çağırmanız gerekiyor.Servis kesinlikle delmiyor.3 sene önce 400 tl idi şimdi en az 2000 tl olmuştur.Ayrıca elektrik tesisatı için elektrikçi çağırmanız gerikiyor.3 sene önce 300 tl idi.Şimdi en az 1500 tl olmuştur.Yani totalda 30 bin tlyi bulur.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bizimde duvarlar perde beton klimayı takmaya gelen servis bir numara verdi bunları arayın gelip delecekler sonra montajı tamamlıyacağız dediler. Bende numarayı aradım istedikleri fiyatın yarısını servis elemanına teklif ettim, İtirazsız arabadan daha farklı bir delici alet getirerek bitirdi işi :)

Hepimiz memnun olduk. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Gülmez yazdı:

abi 13 bin tl fark var 2 klima arasında

ısıtma a++ olduğunda 200 kw yıllık tüketim farkı var yaklaşık sizin oralara uzun süre doğalgaz gelmeyecek ise ben olsam 13 bin fazla öder daikin alırdım madem ısınma çok önemli ise

doğal gaz varda bizim site büyük ve karışık henüz anlaşma yok karar almışlar ama, seneye gelir sanırım ...

ısıtma tamamda soğutma içinde klima lazım olacaktı, bende gittim ya Daikin ya Mitsu derken (aralarında yıllık ısıtmada 67, soğutmada 9 kwh fark var) Mitsuyla anlastım, yerli üretim full bakır Noviro Me MSZ-AY35VG(KP), bakalım nasılmış, sonra duruma bakacağım hele kış geçsin, doğalgaz gelirse bile ısıtmada kullanmaya biliriz, bu ev babamların ev, daha ufak zaten.... 

bizim duvarlar çift sıra bundan direk karotla delecekler, herşey dahil :)

kirmizi-delikli-tugla.jpeg

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Ali Cihangiroğlu yazdı:

doğal gaz varda bizim site büyük ve karışık henüz anlaşma yok karar almışlar ama, seneye gelir sanırım ...

soğutma içinde klima lazımdı, bende gittim ya Daikin ya Mitsu derken Mitsuyla anlastım, yerli üretim full bakır Noviro Me MSZ-AY35VG(KP), bakalım nasılmış, sonra duruma bakacağım hele kış geçsin, doğalgaz gelirse bile ısıtmada kullanmaya biliriz, bu ev babamların ev, daha ufak zaten.... 

İyi yapmışsın abi madem doğalgaz gelecek sorun yok 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Gülmez yazdı:

İyi yapmışsın abi madem doğalgaz gelecek sorun yok 

iyi olur inşallah, Temmmuz da okkalı zam yolda zaten, direk kafadan 60 kaat olur bunlar, klimacılarda duman herkes duman, ne bu arkadaş habire zam :angry:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Zam iyidir, kanı sulandırır.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Zam iyidir, kanı sulandırır.

he gelsin, alt kata birde Daikin takarız 18 lik, kardiyo yapmış oluruz hemde çeşit olur :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Ali hocam konu ile beraber iki kişiyi klima sahibi yaptı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Yeter yazdı:

Ali hocam konu ile beraber iki kişiyi klima sahibi yaptı. 

Kimler aldıki. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Ali cihangiroğlu ve öner kurukuz. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

Kimler aldıki. 

Sen daha alamadınmı, bak zam yolda haa :D

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Sen daha alamadınmı, bak zam yolda haa :D

Abi para yok, oruç tutucam, Temmuzda zam gelirse artık . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

Abi para yok, oruç tutucam, Temmuzda zam gelirse artık . 

Hayırlısı olsun kardeş, denk gelir alırsın merak etme...

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Hayırlısı olsun kardeş, denk gelir alırsın merak etme...

Daha yeni haftada 2 ders ingilizce kursu için 25000 liralık senet imzaladım. Maaş artmıyor hiç

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

Daha yeni haftada 2 ders ingilizce kursu için 25000 liralık senet imzaladım. Maaş artmıyor hiç

hiç sorma, bu işin sonu nereye varacak bakalım, topu aldık atmaya hazırlanıyoruz...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

haftada 2 ders ingilizce kursu için

eskiden kitap alır kendimiz öğrenirdik yutup bile yoktu , kitapları da fasiküller halinde her hafta alırdık sonra onları tutkalla birleştirince kitap olurdu.. şimdi tutkallar bile su bazlı oldu tutamıyor

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

eskiden kitap alır kendimiz öğrenirdik yutup bile yoktu , kitapları da fasiküller halinde her hafta alırdık sonra onları tutkalla birleştirince kitap olurdu.. şimdi tutkallar bile su bazlı oldu tutamıyor

daha bunlar iyi günlerimiz ... hard formata az kaldı, tokturum nerdeee, bir güzel... :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

ısıtma tamamda soğutma içinde klima lazım olacaktı, bende gittim ya Daikin ya Mitsu derken (aralarında yıllık ısıtmada 67, soğutmada 9 kwh fark var) Mitsuyla anlastım, yerli üretim full bakır Noviro Me MSZ-AY35VG(KP), bakalım nasılmış, sonra duruma bakacağım hele kış geçsin, doğalgaz gelirse bile ısıtmada kullanmaya biliriz, bu ev babamların ev, daha ufak zaten.... 

bizim duvarlar çift sıra bundan direk karotla delecekler, herşey dahil :)

kirmizi-delikli-tugla.jpeg

Abi kaç binlik ve fiyat bilgisi paylaşabilir misin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...