Mustafa Ceviz 12 Haziran Paylaş 12 Haziran Arkadaşlar merhabalar 2006 1.6 benzinli otomatik fiesta aracımla geçtiğimiz hafta uzun ola çıktım . araçta şoför dahil 3 kişi ve yaklaşık 50 kg bagajımız vardı. klima açık 5 saat kadar ilerledikten sonra, yokuşlarda veya düzde hızlanırken hararet göstergesi tahmini 110 c lere kadar yükseldiğini fark ettim ve ayağımı gazdan çektim. aracın hızı 110-120 idi. aracın hızı nı 90-80 lere düşürdüğümde hararet göstergesi normal 95 lere geri dönüyordu. ancak hızlanmak istediğimde hararetin yine artıyordu. harareti 110 lara çıkmasına izin vermeden hızım 90-80 lerde ilerleyerek bu şekilde yolumu tamamladım. aracın suyu eksik değildi. ancak yağ seviyesinin min. seviyeye yaklaştığını gördüm. daha önce başıma hiç böyle bir şey gelmemişti sizce nedeni ne olabilir? bu durum motora zarar vermiş midir? tekrar uzun yola çıktığımda bu durumun şiddetlenerek artmasından ve motora zarar vermekten korkuyorum. Teşekürler. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Haziran Paylaş 12 Haziran Bir zarar görmemiş motor lakin devirdaim gidici belli ki. Acil olarak soğutma sistemi bakımınızı yaptırınız. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 12 Haziran Paylaş 12 Haziran Mustafa Ceviz yazdı: Arkadaşlar merhabalar 2006 1.6 benzinli otomatik fiesta aracımla geçtiğimiz hafta uzun ola çıktım . araçta şoför dahil 3 kişi ve yaklaşık 50 kg bagajımız vardı. klima açık 5 saat kadar ilerledikten sonra, yokuşlarda veya düzde hızlanırken hararet göstergesi tahmini 110 c lere kadar yükseldiğini fark ettim ve ayağımı gazdan çektim. aracın hızı 110-120 idi. aracın hızı nı 90-80 lere düşürdüğümde hararet göstergesi normal 95 lere geri dönüyordu. ancak hızlanmak istediğimde hararetin yine artıyordu. harareti 110 lara çıkmasına izin vermeden hızım 90-80 lerde ilerleyerek bu şekilde yolumu tamamladım. aracın suyu eksik değildi. ancak yağ seviyesinin min. seviyeye yaklaştığını gördüm. daha önce başıma hiç böyle bir şey gelmemişti sizce nedeni ne olabilir? bu durum motora zarar vermiş midir? tekrar uzun yola çıktığımda bu durumun şiddetlenerek artmasından ve motora zarar vermekten korkuyorum. Teşekürler. Araç yağ yakıyor olabilirmi ? Muhtemelen motor sağlıklı değil.Yağı bu kadar eksiltmesi normal değil. Bu aracı bu şekilde kullanmayın,kontrolü yapılsın Ford denince nedense aklıma hararet geliyor,çok meyilli Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 12 Haziran Yazar Paylaş 12 Haziran Sani Gerşon yazdı: Bir zarar görmemiş motor lakin devirdaim gidici belli ki. Acil olarak soğutma sistemi bakımınızı yaptırınız. üstat devirdaim bir yıl önce değişti. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Haziran Paylaş 12 Haziran Mustafa Ceviz yazdı: üstat devirdaim bir yıl önce değişti. Tekrar arızalı olması muhtemel. Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 12 Haziran Yazar Paylaş 12 Haziran Mehmet Dagdeviren yazdı: Araç yağ yakıyor olabilirmi ? Muhtemelen motor sağlıklı değil.Yağı bu kadar eksiltmesi normal değil. Bu aracı bu şekilde kullanmayın,kontrolü yapılsın Ford denince nedense aklıma hararet geliyor,çok meyilli aslına araç şehir içi kullanımda yağ eksiltmiyordu ara ara kontrol ediyorum. ancak uzun yolda bu kadar eksiltmesi beni de şaşırttı. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 13 Haziran Paylaş 13 Haziran Mustafa Ceviz yazdı: aslına araç şehir içi kullanımda yağ eksiltmiyordu ara ara kontrol ediyorum. ancak uzun yolda bu kadar eksiltmesi beni de şaşırttı. Araçta lpg varmı? Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 13 Haziran Yazar Paylaş 13 Haziran Mehmet Dagdeviren yazdı: Araçta lpg varmı? evet LPG var üstat Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 13 Haziran Paylaş 13 Haziran Araç uzun yolda yağ eksiltir.Ama bu kadar eksiltmez. Lpgli araç her türlü yağ eksiltir zaten. Bi kontrol edilsin derim.Yağ kaçağı olabilir.Araç yağ yakıyor olabilir. Hararet konusuna gelince devirdaim termostat bunlarında kontrolünü yaptırın. Özetle aracı çok fazla kullanmayın. Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 13 Haziran Yazar Paylaş 13 Haziran Mehmet Dagdeviren yazdı: Araç uzun yolda yağ eksiltir.Ama bu kadar eksiltmez. Lpgli araç her türlü yağ eksiltir zaten. Bi kontrol edilsin derim.Yağ kaçağı olabilir.Araç yağ yakıyor olabilir. Hararet konusuna gelince devirdaim termostat bunlarında kontrolünü yaptırın. Özetle aracı çok fazla kullanmayın. teşekürler Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Haziran Paylaş 13 Haziran Aynı denemeyi benzinle kullanarak yapın birde. Yüksek devirde lpg enjektörü işiyor olabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 21 Haziran Yazar Paylaş 21 Haziran aracın eksilen yağı tamamladıktan sonra yaklaşık 100 km gidiş ve 100km dönüş uzun yol yaptım. araç üzerinde hararet ibresi mevcut konumunu neredeyse hiç bozmadı. bu esnada obd 2 cihazıyla da telefondan harareti sürekli kontrol ederek araç hararet göstergesiyle karşılaştırdım.obd2 cihazında 105-107-108 leri gördü ama araç kadranındaki ibre hiç oynama olmadı. obd2 cihazında araçın motor sıcaklığı 87-107 arasında değişim yaşarken ibre neredeyse olması gereken yerdeydi. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 21 Haziran Paylaş 21 Haziran Su sıcaklığı 80 -108 derece arasındayken dikkat dağıtmamak için ibre hep sabit kalır. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 17 Kasım Yazar Paylaş 17 Kasım Sorun çözüldü. yukarda bahsettiğim sorun kış ayları ile birlikte yokuş aşağı inerken veya düz yolda fazla gaz verilmediği durumlarda hararetin düşmesi şeklinde kendini göstermeye başlamıştı. ısrarla ustalara bu aracın termostadını değiştirin dememe rağmen hortumları elleriyle kontrol edip termostatda sorun yok cevabı aldım. (anlamdım ki 1,6 benzinli fiestaların termostat sökmek zaman alıcı ve işçilikli bir iş olduğu için değişime yanşmadılar). En sonunda kendim termostatı aldım ve ustaya bu aracın termostadını değiştirin dedim. aracın termostatının bütün plastikleri erimiş ve ortasında delikler oluşmuş ayrıca termostat yarım kapalı kalmış. Bu durumda yazın su sıcak su radyatöre yeteri kadar ulaşamadığı için motor az bir zorlanmada harareti yükselmiş. Şimdilerde havalar soğuduğu için yeteri kadar kapanmadığı için ortasında delikler olduğu içiin bu seferde motorun gereksiz soğumasına neden olmuş. termostat değiştikten sonra aracın harareti rahat ilerlerken 86-87 derecelerde zorlandığı durumlarda 92-95 dercecelerde geziyor. Bütün bunların dışında aracın kalorifer peteğinde kısmı tıkanmalar olmuş bu durumda motor souyu soğutma performansını etkilemiş. 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts