İçeriğe Yönlendir

2006 VAN 1.4 TDCI Rolantide Klima Açmış Gibi Silkeleme Sorunu


HüseyinÖzkan

Recommended Posts

HüseyinÖzkan

Merhabalar 2006 1.4TDCİ kırmızı ışıklarda vs. durunca her zaman yapmasada yada park halinde sürekli yapmasada arada bir kafasına göre aynı klima açar gibi sirkeleme yapıyor. Yani minik bir sirkleme yapıyor ve devir çok az düşüp kalkıyor. Devir 800 De sabitken 700 daha sonra 1.100 falan olup geri 800 veya 900 sabitleniyor. Daha önceden bunu yapmıyordu havalar biraz sıcakladı yapmaya başladı gibime geliyor. 1.600 Km önce 10bin bakımı yapıldı. Castrol lisanslı 5-w30 yağı kondu, arabamda yaz kış antifriz mevcut kırmızı, yağ filitresi, polan filitresi, hava filitresi, mazot filitresi kompile orjinal takıldı. 1.600 km dir pek böyle bir şey yoktu acaba fan devreye girincemi böyle yapıyor daha önce dikkat etmedim mi diyorum siz üstadların yorumu nedir bu duruma acaba ? 

Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Fanlar devreye giriyor akü de biraz zayıf muhtemelen

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
HüseyinÖzkan

Teşekkür ederim yarın bir akü ölçümü yaptırayım.

Yorum bağlantısı
HüseyinÖzkan
Servet Aydın yazdı:

Fanlar devreye giriyor akü de biraz zayıf muhtemelen

Merhabalar konuyu güncelliyorum. Bu gün akü ölçtürdüm normal, bilgisayara bağladık baktık Hava debi ölçer değişmesi lazım dedi parça 3.000 Tl falan dedi bunu dedim Balata spreyi le falan içini yıkasak falan olmazmı dedim yok parça kompile değişecek dedi. Başka bir çözümü var mı acaba bildiğiniz? Yada söküp bir kendim yıkayayım mı ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Yağsız kontak sprey ile daha iyi olur olmazsa balata spreyi de iş görür. Elle temas etmeden spreyi sıkıp kurumasını bekleyin. 

Yorum bağlantısı
HüseyinÖzkan

Elektronik mühendisi arkadaşıma danıştım, orjinal parça Simensin 4980 Tl idi. Arkadaşıma parçayı verdim inceledi bağladı bişiler yaptı, kutunun içindeki direnç gibi bir şeyi değiştirdim dedi 100 Tl dedi iç kısmı baya tozlanmış temizledim devrelere baktım bir yerde sıcaktan bişiler olmuş teknik sorun bilmiyorum o kadar :)  sonuç olarak 100 Tl çözdüm işi keşke sanayide de işin kolayına kaçıp direk parça değiştirmek yerine bu şekilde işini severek yapsa ustalar. 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

maf ı tamir edebildi ise ilan açsın güzel iş yapar geçmiş olsun

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...