Mehmet Dagdeviren 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Herkese Merhabalar Kafama takılan bi konu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum. Şuan 5000 gün Ssk primim var,Diyelim ki kendi işimi yapmaya karar verdim,ve kendi işim olduğu içinde Bağkur ödememi yapmaya başladım. Prim günüm olan 7200 dolduğunda,Ssk emeklisimi yoksa Bağkur emeklisimi oluyorum? Tereddütte kalıp sizlere sormamın sebebi,Prim günümün 5000 gününü ssk olarak ödemem. Şimdiden Teşekkür Ederim. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Emekli olmadan önceki son 7 yılda hangisine daha fazla prim ödemişşeniz ondan emekli oluyorsunuz diye biliyorum. Şahsen BAĞKUR dan emekli olmamak için bende çıkıp SSK ya geçtim. 4 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Bağkur emeklisi olursun. Emekli birinin adına aç işletmeni o seni SGK lı işçi olarak istihdam etsin. Emekli olduğu için o bağkur primi de ödemez bir kaybın olmaz. 4 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Mertol Kip yazdı: Bağkur emeklisi olursun. Emekli birinin adına aç işletmeni o seni SGK lı işçi olarak istihdam etsin. Emekli olduğu için o bağkur primi de ödemez bir kaybın olmaz. Tam da bunu merak ediyordum. Şahıs firması yada şirket olması farkı var mı bu işin 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Mustafa Tüfekçi yazdı: Tam da bunu merak ediyordum. Şahıs firması yada şirket olması farkı var mı bu işin fark yok, emekli maaşı bağlanmış almış olması yeterli 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Yada dükkanı açmadan önce bir yerde sigortalı çalışmaya başla.. Sigortalı çalışman durmadığı sürece bağkurun başalamaz.. 4 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Mustafa Tüfekçi yazdı: Tam da bunu merak ediyordum. Şahıs firması yada şirket olması farkı var mı bu işin Vergi kaydının olması yeterli. Şahıs şirketi diye bir şey temelde yok ya. Boş tatava o konu. Elbette farklılıkları var da gerçek usülle vergi kaydı olan bakkal dükkanının bi tık üstü işte o. Limitedden öncesi şirket değil benim gözümde. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 4 Haziran Yazar Paylaş 4 Haziran Mehmet Ozyurek yazdı: Yada dükkanı açmadan önce bir yerde sigortalı çalışmaya başla.. Sigortalı çalışman durmadığı sürece bağkurun başalamaz.. Herkese bilgilerini paylaştığı için çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Mertol Kip yazdı: Vergi kaydının olması yeterli. Şahıs şirketi diye bir şey temelde yok ya. Boş tatava o konu. Elbette farklılıkları var da gerçek usülle vergi kaydı olan bakkal dükkanının bi tık üstü işte o. Limitedden öncesi şirket değil benim gözümde. Şahış şirketi diye bir şey yok ama Limited şirket gibi işlem göreni var ( kendimden biliyorum) Limited şirketle aynı muhasebe ücretini ödüyorum, işletme defteri vs. tutuluyor. Dediğiniz gibi Limitedten bir öncesi gibi , 1. sınıf işletme mi neydi adı. 2 Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Furkan Avcı yazdı: Şahış şirketi diye bir şey yok ama Limited şirket gibi işlem göreni var ( kendimden biliyorum) Limited şirketle aynı muhasebe ücretini ödüyorum, işletme defteri vs. tutuluyor. Dediğiniz gibi Limitedten bir öncesi gibi , 1. sınıf işletme mi neydi adı. bilanço olarak tutulması bahsettiğiniz abi, ltd şirkette tutulması zorunlu 3 defterinde tutulması, envanter, defteri-i kebir ve yevmiye defteri. usul olarak şirketten farkı kalmıyor, eskiden daha mecburduk bu duruma ancak tek kişilik ltd ve anonim şirket kurulabilmesi ile konu aşılmış oldu, zira artan ortanlı gelir vergisi de cabası yani şirket daha karlı esasen eczacılar sadece zorunlu kalıyor 1. sınıf olarak defter açısından, doktor, diş hekimi, avukat vb. serbest meslek erbabları da olabiliyor hadleri aşar iseler 1 1 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 4 Haziran Paylaş 4 Haziran bağkura geçerseniz 9000 gün primle emekli olursunuz,malesef bağkurdaki bu eşitsizliği gideremediler,sigorta girişinizi bilmiyorum ama sskdan devam edin,benim şuan 7800 gün toplam prim günüm var bağkurdan çıktım 9000 primi tamamlayıp nasip olursa emekli olacağım...edevletten çalışma hayatımdan bakabilirsiniz 2 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 4 Haziran Paylaş 4 Haziran Erman Toroğlunun fıkrası geldi aklıma Bağkurun bir avantajı olduğunu sanmıyorum, günü yüksek, maaş bağlama oranı da tam hatırlamamakla birlikte bir avantajı yok diye aklımda kalmış. Ha bir de şirket ortağı isen farklı birkaç işlemi vardı duyduğum, onları düzgün yaptığından emin olmak gerekiyor, sonra emekliliği iptal edilenler olmuş bu durumda olanlardan 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 5 Haziran Paylaş 5 Haziran Mehmet Dagdeviren yazdı: Herkese Merhabalar Kafama takılan bi konu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum. Şuan 5000 gün Ssk primim var,Diyelim ki kendi işimi yapmaya karar verdim,ve kendi işim olduğu içinde Bağkur ödememi yapmaya başladım. Prim günüm olan 7200 dolduğunda,Ssk emeklisimi yoksa Bağkur emeklisimi oluyorum? Tereddütte kalıp sizlere sormamın sebebi,Prim günümün 5000 gününü ssk olarak ödemem. Şimdiden Teşekkür Ederim. Son 1400 günü bağkur öncesini SSK ödemişseniz SSK emeklisi olursunuz. Bir şekilde 800 gün SGK öderseniz gerisi (1400 gün) bağkur olsa bile SGK emeklisi olursunuz. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 6 Haziran Paylaş 6 Haziran Son 7 yıl kuralı var. 7x360=2520 2520/2=1260 Hangi kuruma son 7 yıl içinde 1261 gün prim ödemişseniz o kurumdan emekli olursunuz. Tabi bu hesapların hiç önemi yok. Vatandaş plan yapar hükümet gülermiş. Yarın bir genelge yayınlayıp bütün hesaplarınızı bozabilirler. 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts