İçeriğe Yönlendir

Tsk 25000 Uzman Erbaş Talebi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Evet abi doğru. Vasıfsızdan kastım onu bile bulamıyoruz demek içindi. Yerime yetiştireceğim kaliteci yetiştiremiyorum. Tozun içinde çalışamam ben üniv okudum diyor. E bizde okuduk. Git o zaman bimde kasiyerlik yap. Bimde kasiyerlik yapmak ayıp mı? tabiki değil. Zincir mağazada sözünün sadece orada dinleneceğinden kendisi bile emin olan gerzeklerle uğraş kasada. Emin olun bizim 0,63 mikron altı tozdan daha kanserojen marketlere gelen bazı tipler.

Babası çalışıyorsa oğlu da çalışacak. 
Ben orta okulda iken bile her yaz inşaatta çalışırdım. Az biriket taşımadım sırtımda. 20 lik dolu iki biriketi sırtımıza alınca iki kaç çıkardık.  Kumu çimentosu hep sırtta çıkardı.  
Kamyona kum yüklemeye de gittim. Bağ bellemek için ırgatlığa da gittim. 
Zengin değildik ama Yok yoksul da değildik. Çalışmamız gerektiğinin bilincindeydik.  

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
İlkay Başaran yazdı:

Ayda demiş. Ay için iyi para. Kıyma 150 tl orada 

Ağırlığı 6da1 olduğu için de mi? 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben orta okulda iken bile her yaz inşaatta çalışırdım. Az biriket taşımadım sırtımda. 20 lik dolu iki biriketi sırtımıza alınca iki kaç çıkardık.  Kumu çimentosu hep sırtta çıkardı.  
Zengin değildik ama Yok yoksul da değildik. Çalışmamız gerektiğinin bilincindeydik.  

İlkokul 4 ten itibaen yazları hep çalıştım abi. Annem memur babam işçiydi. Aynı dediğin gibi ihtiyaçtan mı? hayır. Babam kesin para veriyordur al bu parayı yanında takılsın diye. Şimdi olsa isg noluyor hop? der. İlkokul 4 sanayide suzuki servisinde ağzı yüzü ustabaşından pis bir çocuk. Lakabım 6/7 ydi. Dükkandaki en ufak anahtarın numarası.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yan komşum çalışma izni olan suriyeli aile aldı işe yıllar önce. İş verimi acayip arttı. Sigortası yatıyor. Çocuk makina mühendisi. Vatandaşlık verilmiyor. Ama sahilde nargile çeken çok var vatandaş. Ben işçi bulamıyorum dükkana. Yağ pas sevmiyor yeni nesil. Bizden sonraki neslin çocukları çok başarılı olacak ebeveynlerinden bişey alamayacağı için

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Eyüp Çetin yazdı:

Ağırlığı 6da1 olduğu için de mi? 

Yine 1 kg tartıyoruz ama. Dünyaya getirip 6 kg satabiliriz. Ayda 150 ye al dünyada 2400 tl ye sat. Valla iyi ticaret.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Mazuta zam geldi yeğen. Çok yakar nakiliyede

• Mutlu 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
İlkay Başaran yazdı:

Yine 1 kg tartıyoruz ama. Dünyaya getirip 6 kg satabiliriz. Ayda 150 ye al dünyada 2400 tl ye sat. Valla iyi ticaret.

Bakalım ilk astronot gitti uzaya. İnşallah ayda ticarete de gelecek sıra. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Çağlar Bayur yazdı:

nat geo da falan bunun hikayesi vardı , insalığı değiştiren buluşlar kısmında

Bu fener başaramayanlar kısmında mı gösterildi?

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Eyüp Çetin yazdı:

Bakalım ilk astronot gitti uzaya. İnşallah ayda ticarete de gelecek sıra. 

Tekrar gidecekmiş.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

. 20 lik dolu iki biriketi sırtımıza alınca iki kaç çıkardık.

dünya mirası kapadokyaya tuğladan ev mi yaptınız lağ

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Önder Özcan yazdı:

Ağzımdaki çayı mazot enjektörü gibi püskürttüm :D

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
İlkay Başaran yazdı:

Ağzımdaki çayı mazot enjektörü gibi püskürttüm :D

Mazot değil mazut 😁

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben de tarımda çalıştım yazları. Kendi işimizdi ama ağır işlerdi.

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Okumuş adamın markette kasiyerlik yapması doğru değil bence. Bu durumda olanları isyan etmesi de gayet doğal. Fakat bizdeki durum okumuş insanın aslında okumaması gerektiğinin bilincinde olmaması. Uyduruk üniversitelerden 3-5 net yapmış ki hatta onu yapamamış olanlar dahi üniversiteye girince kendini okumuş zannediyor. Halbuki mezun olduğu bölümde binlerce mezun var. Haliyle ihtiyaca göre iyi olana öncelik veriliyor. Arkada kalanlar da üniversite mezunuyum masa başı iş isterim diyor. E yok. Düzelmesi için devletin artık üniversite kapasitesini azaltması lazım. 

Mezun olduk mu herşeyi iyi öğrendik zannediyoruz. Veli gelmiş benim oğlanın 10 zayıfı var onu düzeltseniz de çocuk mezun olsa diyor. 😊 Adı lise mezunu işte. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2001’den beri şeriat bekliyoruz biz

Şeriat derken resmi kürtaj rakamları 2017 yılına kadar 10 yılda 30.000 den 1 milyona ulaşmış. Artık rakamları sayfalara koymuyorlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bir fabrikaya 10 mühendis 1000 işçi lazım. Herkes mühendis olursa işi kim yapacak. Sonra haberlere konu oluyor "vinç operatörleri 120 bin tl maaş alıyor yuhanza sayın seyirciler" e yook. Sen otur kullan oluyorsa hemen?

Yetişmiyor da.

Şimdi de herkes kule vince saldıracak 10 seneye asgari ücretle çalışacaklar. Planlamasız doğaçlama gidiyoruz böyle oluyor her işimiz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Eyüp Çetin yazdı:

Okumuş adamın markette kasiyerlik yapması doğru değil bence. Bu durumda olanları isyan etmesi de gayet doğal. Fakat bizdeki durum okumuş insanın aslında okumaması gerektiğinin bilincinde olmaması. Uyduruk üniversitelerden 3-5 net yapmış ki hatta onu yapamamış olanlar dahi üniversiteye girince kendini okumuş zannediyor. Halbuki mezun olduğu bölümde binlerce mezun var. Haliyle ihtiyaca göre iyi olana öncelik veriliyor. Arkada kalanlar da üniversite mezunuyum masa başı iş isterim diyor. E yok. Düzelmesi için devletin artık üniversite kapasitesini azaltması lazım. 

Mezun olduk mu herşeyi iyi öğrendik zannediyoruz. Veli gelmiş benim oğlanın 10 zayıfı var onu düzeltseniz de çocuk mezun olsa diyor. 😊 Adı lise mezunu işte. 

Adam felsefe okur fizik okur tarih sosyoloji okur politika okur el sanatları arkeoloji okur okur da okur.. meslek için üniversite okunmaz. Aydınlanma için okunur.

Tüm halk 4/2 sene üniversite okumalıdır. 

Kasiyer cahil olacak diye birşry yok. Onun da hakkı var.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Göktürk yazdı:

Adam felsefe okur fizik okur tarih sosyoloji okur politika okur el sanatları arkeoloji okur okur da okur.. meslek için üniversite okunmaz. Aydınlanma için okunur.

Aslında doğrusu o hocam. Ama meslek için okununca bu oluyor işte. Herkes ben okudum bana iş verin diyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Bir fabrikaya 10 mühendis 1000 işçi lazım. Herkes mühendis olursa işi kim yapacak. Sonra haberlere konu oluyor "vinç operatörleri 120 bin tl maaş alıyor yuhanza sayın seyirciler" e yook. Sen otur kullan oluyorsa hemen?

Yetişmiyor da.

Piyasa dinamikleri bunu düzeltir. Hemen kurslar açılır.

Eyüp Çetin yazdı:

Aslında doğrusu o hocam. Ama meslek için okununca bu oluyor işte. Herkes ben okudum bana iş verin diyor. 

Demiyecek düzen ve politika uygulanmalı. Atanamayan öğretmen diye yıkılıyor ortalık. İş başka uzmanlık başka.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Tüm halk 4/2 sene üniversite okumalıdır. 

Kasiyer cahil olacak diye birşry yok. Onun da hakkı var.

Bizim santralde ben kaliteciyim bilgisayar programcılığı okudum. Santralci (otomasyonu kullanan kişi) arkeoloji mezunu. İşletme mezunu pompa operatörümüz var. Ortaya karışık :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Şu an en çok sayıda öğrenci alan bölüm açık ara ilahiyat.

İlkay Başaran yazdı:

Bizim santralde ben kaliteciyim bilgisayar programcılığı okudum. Santralci (otomasyonu kullanan kişi) arkeoloji mezunu. İşletme mezunu pompa operatörümüz var. Ortaya karışık :)

En güzeli. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Önder Özcan yazdı:

Böyle bir zeka hergün altın tozu yutuyor yazık

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Çalışmamız gerektiğinin bilincindeydik.  

Şimdikilerin bilinci çok farklı. Nasıl kısa yoldan para götürürüm bilinci var. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Şu an en çok sayıda öğrenci alan bölüm açık ara ilahiyat.

En güzeli. 

Ben: Şu gördüğün kırmataş dağdan patlatma ile çıkartıldı, kırıldı elendi buraya geldi, belki de 3 milyar yıldır ilk kez gün ışığı görüyor. Şimdi betona girecek şansa bak.
Müşteri : Tonu kaç para?

• Mutlu 4
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Müşteriyi de okutalım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...