İçeriğe Yönlendir

Tsk 25000 Uzman Erbaş Talebi

Ali Darbaz

Recommended Posts

İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ya koca koca adamlar çıkıyor, mülteciler olmasa tarım bitmişti, tekstil bitmişti. çay bitmişti. çalışan yok diyorlar.. 

Abi biz santral için vasıfsız işçi bile bulamıyoruz. Sigortasız işçi ve mülteci asla çalıştırmıyoruz. 

İnşaat sektöründeyiz biliyorsun. Kalıpçı yok, demirci yok. Suriyeli, afganlar olmasa inşaat sektöründe büyük sıkıntı yaşanacak. Sanayilerde bir tane kalfa yok. Bizim buradaki halk kahvede otursun yazın gelen yazlıkçıları soymanın bir yolunu arasın vs öyle takılıyorlar. Burası böyle. Kalan yerlerin pek farklı olduğunu zannetmiyorum.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Askerlik uzman erlik oldukça iyi bir pozisyon ancak lise mezunu olması ve türkiyede lise bitirmiş olması şartı getirilebilir belki. 

İlkay Başaran yazdı:

Abi biz santral için vasıfsız işçi bile bulamıyoruz. Sigortasız işçi ve mülteci asla çalıştırmıyoruz. 

İnşaat sektöründeyiz biliyorsun. Kalıpçı yok, demirci yok. Suriyeli, afganlar olmasa inşaat sektöründe büyük sıkıntı yaşanacak. Sanayilerde bir tane kalfa yok. Bizim buradaki halk kahvede otursun yazın gelen yazlıkçıları soymanın bir yolunu arasın vs öyle takılıyorlar. Burası böyle. Kalan yerlerin pek farklı olduğunu zannetmiyorum.

işte o zaman onların kazandığı para yurtdışına gittiği için sen 50 liraya pazardan biber, 600 liraya kasaptan kıyma almak zorunda kalıyorsun. 

İlkay Başaran yazdı:

Eskiden "amerikalılar"  vardı onlar da mı kahveye geçti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

şu an olmasa bile istatistiklere göre yarın genç nüfus azalacak. 

bizim ülkeye hangi okumuş etmiş vizyon sahibi göçmen gelir? 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

işte o zaman onların kazandığı para yurtdışına gittiği için sen 50 liraya pazardan biber, 600 liraya kasaptan kıyma almak zorunda kalıyorsun. 

Eskiden "amerikalılar"  vardı onlar da mı kahveye geçti. 

İşte o yüzden çalıştırmıyoruz.

Amerikalıları anlamadım hocam.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bizim ülkeye hangi okumuş etmiş vizyon sahibi göçmen gelir? 

Düzgün bir yönetim olsa 10 senede öyle değişir ki. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
İlkay Başaran yazdı:

Amerikonya doğumlular vardı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

İşte o yüzden çalıştırmıyoruz.

Benim çandarlıdaki evi yaparken somadaki mermercim söylemişti. 

sevr garibanları  diye kısa keseyim yanlış anlaşılmasın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Benim çandarlıdaki evi yaparken somadaki mermercim söylemişti. 

Duruyor mu hocam ev? Satmıştınız galiba sanki değil mi? Vw tavan barı vardı birde o satılınca son kehanet gerçekleşmiş olacak :crazy: 

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Duruyor mu hocam ev? Satmıştınız galiba sanki değil mi? Vw tavan barı vardı birde o satılınca son kehanet gerçekleşmiş olacak :crazy: 

sattım onu. bayramoğlunu da sattım.  Şu an yayla evinde karar kıldım. 

Tavan barı duruyor bilader. Forumda B6 passat sahibi de pek yok. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

sattım onu. bayramoğlunu da sattım.  Şu an yayla evinde karar kıldım. 

Tavan barı duruyor bilader. Forumda B6 passat sahibi de pek yok. 

Bergama kozakta da çok güzel yerler vardı hocam bilirsiniz. 

Tavan barı konusunda şaka takıldım kızmadınız umarım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çin uzay aracı, karanlık yüzden aldığı örnekler ile aydan ayrılırken, kalkış anını ay yüzeyinde bıraktığı kameradan canlı olarak yayınladı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Benim anlamadığım konu, Türkmenlere, Özbeklere göz açtırmıyorlar. Meydanlarda, Metrobüs duraklarında vs gözler önünde tipine bakıp, kimliğine bakıp, kolundan tutup sınır dışı ediyorlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tamer Topaç yazdı:

Benim anlamadığım konu, Türkmenlere, Özbeklere göz açtırmıyorlar. Meydanlarda, Metrobüs duraklarında vs gözler önünde tipine bakıp, kimliğine bakıp, kolundan tutup sınır dışı ediyorlar.

Anlamak kolay....

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

çin uzay aracı, karanlık yüzden aldığı örnekler ile aydan ayrılırken, kalkış anını ay yüzeyinde bıraktığı kameradan canlı olarak yayınladı

Aslında yönetmenin amcaoğlu Çinli

image.png.8b4f542dbd07c18a8d12d9943ba1048e.png

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Vasıflı vasıfsız beden işçisi bulamamanın sebebi çok farklı İlkay.. 

Türkiyede ocak ayı itibari ile 208 tane üniversite varmış.. Bu üniversitelerden en iyisi dünya sıralamasında ilk 100'de yok.. 

Her genci masa başı memurlukla, az iş çok maaş söylemleri ile motive edeersen.. Üniversite okumayı orta öğretim eğitimi gibi şartlarsan. Kimse sanayide çalışmaz. kimse inşaatta çalışmaz. 

üniversite bitirmiş 25 yaşını geçmiş kimseyi de hiç kimse çırak olarak yanına almaz.. 

İyi bir sanayi ustasının aylık kazancı 500 binin altında değildir.. iyi bir tornacı aylık bir milyon kazanır.. iyi bir fokliftçi aylık 20.000 euro kazanıyordur.. 

Ama gel gör ki. her çocuk ve her annenin hayalinde masa başı mühendislik yaptıyor.. 

Hal böyle olunca musluk contası değiştirmek 750 lira.. Çay toplamak 5500 lira, çanak anten ayarlamak suriyelilere kaldı.. 

Mesleki eğitim almanyadaki gibi olmalı.. Bizde eğitim çok saçma yerlere gitti.. 

Her gelen bakan kendi döneminde 2 defa müfredat değiştirdi.. Yeni gelen bakan gelir gelmez yine aynı şeyi yaptı. 

Okul müdürlerinin yeni gelenleri hep aynı ideoloji ile geldi. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çünkü, insanlarda gelecek kaygısı var.. 

Bu devirde bu ülkede çocuk yetiştirmek kolay mı ? Bir çocuk 2 yaşına gelene kadar 200 bin liralık bez kullanır.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

Ayın karanlık yüzüne neden hiç gitmiyorlardı.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ayın karanlık yüzüne neden hiç gitmiyorlardı.. 

ışık yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Göktürk yazdı:

ışık yok. 

Bir fenere bakar 😁

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Eyüp Çetin yazdı:

Bir fenere bakar 😁

tamam işte çin malı fener.

image.png.32ad87890beabaf454524cf11f87720b.png

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Vasıflı vasıfsız beden işçisi bulamamanın sebebi çok farklı İlkay.. 

Türkiyede ocak ayı itibari ile 208 tane üniversite varmış.. Bu üniversitelerden en iyisi dünya sıralamasında ilk 100'de yok.. 

Her genci masa başı memurlukla, az iş çok maaş söylemleri ile motive edeersen.. Üniversite okumayı orta öğretim eğitimi gibi şartlarsan. Kimse sanayide çalışmaz. kimse inşaatta çalışmaz. 

üniversite bitirmiş 25 yaşını geçmiş kimseyi de hiç kimse çırak olarak yanına almaz.. 

İyi bir sanayi ustasının aylık kazancı 500 binin altında değildir.. iyi bir tornacı aylık bir milyon kazanır.. iyi bir fokliftçi aylık 20.000 euro kazanıyordur.. 

Ama gel gör ki. her çocuk ve her annenin hayalinde masa başı mühendislik yaptıyor.. 

Hal böyle olunca musluk contası değiştirmek 750 lira.. Çay toplamak 5500 lira, çanak anten ayarlamak suriyelilere kaldı.. 

Mesleki eğitim almanyadaki gibi olmalı.. Bizde eğitim çok saçma yerlere gitti.. 

Her gelen bakan kendi döneminde 2 defa müfredat değiştirdi.. Yeni gelen bakan gelir gelmez yine aynı şeyi yaptı. 

Okul müdürlerinin yeni gelenleri hep aynı ideoloji ile geldi. 

Çünkü, insanlarda gelecek kaygısı var.. 

Bu devirde bu ülkede çocuk yetiştirmek kolay mı ? Bir çocuk 2 yaşına gelene kadar 200 bin liralık bez kullanır.. 

Evet abi doğru. Vasıfsızdan kastım onu bile bulamıyoruz demek içindi. Yerime yetiştireceğim kaliteci yetiştiremiyorum. Tozun içinde çalışamam ben üniv okudum diyor. E bizde okuduk. Git o zaman bimde kasiyerlik yap. Bimde kasiyerlik yapmak ayıp mı? tabiki değil. Zincir mağazada sözünün sadece orada dinleneceğinden kendisi bile emin olan gerzeklerle uğraş kasada. Emin olun bizim 0,63 mikron altı tozdan daha kanserojen marketlere gelen bazı tipler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

20bin öğro da azmış yav

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

20bin öğro da azmış yav

Ayda demiş. Ay için iyi para. Kıyma 150 tl orada 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

tamam işte çin malı fener.

nat geo da falan bunun hikayesi vardı , insalığı değiştiren buluşlar kısmında

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...