İçeriğe Yönlendir

1998 Fiesta Flair Gaz Sorunu

Raşit Yüksel
Çözüme git Çağlar Bayur tarafından,

Recommended Posts

Raşit Yüksel

Merhabalar

Bir kaç gün önce vites geçişlerinde, debriyaja bastığımda araba hafif gaz veriyor 3.500 devire kadar cıkıyordu vitese geçene kadar. Sonrasında ışıklarda durduğumda da 2000 devire kadar gaz vermeye başladı rölantide ve sadece gaza geç tepki veriyor diye düşünüp boğaz kelebeği ve maf sensörünü temizledim. Düzelmeyince ustayı aradım fakat tabii 4-5 gün sonrasına gün verdi. Şimdi iş yerine geldim ve gaz pedalındaki boşluğu farkedip ayar yapmak istedim ve yaptım ama araba kullanılamaz hale geldi. Motora start verir vermez 7 bin devire kadar sürekli gaz veriyor. Yardımcı olabilecek birisi var mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Raşit Yüksel yazdı:

gaz pedalındaki boşluğu farkedip ayar yapmak istedim ve yaptım

Genişlet  

ne ayarı? nereye ne yaptınız?

Raşit Yüksel yazdı:

Yardımcı olabilecek birisi var mı?

Genişlet  

o ayar yaptım dediğiniz yerde her ne yaptı iseniz geriye yapın sonra kutup başını 30 dak söküp bekleyip takıp bir deneyin, umarım diğer işlem kalcı bir sorun oluşturmadı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gaz pedalında ne yapıldı bilmiyorum ama, sorununuz rölanti valfinizde ve bir ihtimal hız sensörünüzde. Bunları kontrol ettirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel
  Çağlar Bayur yazdı:

ne ayarı? nereye ne yaptınız?

o ayar yaptım dediğiniz yerde her ne yaptı iseniz geriye yapın sonra kutup başını 30 dak söküp bekleyip takıp bir deneyin, umarım diğer işlem kalcı bir sorun oluşturmadı

Genişlet  

Cevabınız için teşekkür ederim. Gaz telinin ayarından bahsediyorum biraz gerdirdim sadece su an gaz pedalinda bir karış boşluk var dibe düştü resmen. Buraya kadar düşündürdügü şey telin kopması ya da hasar görmesi ama pedal düşük olduğu halde boyle gaz vermesini anlayamıyorum.

Sani Gerşon yazdı:

Gaz pedalında ne yapıldı bilmiyorum ama, sorununuz rölanti valfinizde ve bir ihtimal hız sensörünüzde. Bunları kontrol ettirin.

Genişlet  

Dediğim gibi sadece teli gerdirdim zaten zayıflamış ve kopmussa bile neden sürekli gaz veriyor anlamadım. 

Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel
  Doğan Arşiray yazdı:

TPS bozulmuştur.

Genişlet  

Şu an sanayiye kadar gidecek duruma getirmek için yapabileceğim bir şey yok sanırım :) araba çekicinin giremeyeceği yer altı, alçak tavanlı bir otoparkta çünkü şu an.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Raşit Yüksel yazdı:

Gaz telinin ayarından bahsediyorum biraz gerdirdim sadece

Genişlet  

ayar olmadığı için telin neresi ne yapmıştınız onu bilmiyoruz

Raşit Yüksel yazdı:

dibe düştü resmen.

Genişlet  

tam gaz veriyor demek ki tel?

Raşit Yüksel yazdı:

alçak tavanlı bir otoparkta çünkü şu an.

Genişlet  

yarım debiryaj yaparak yer üstüne çıakrtabilir çekici şoförü alışıktır

Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel
  Çağlar Bayur yazdı:

ayar olmadığı için telin neresi ne yapmıştınız onu bilmiyoruz

Genişlet  

Kaputu açınca gaz pedalından gelen ve elle çekince gaz veren bir kablo var ve üzerinde kademeli olarak dişli bir plastik var. Üzerindeki demir parcayi o kademelerden birine tutturdukca tel geriliyor ya da gevsiyor. Ben de gergin olduğu durumda bırakıp kilitledim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Raşit Yüksel yazdı:

Kaputu açınca gaz pedalından gelen ve elle çekince gaz veren bir kablo var ve üzerinde kademeli olarak dişli bir plastik var. Üzerindeki demir parcayi o kademelerden birine tutturdukca tel geriliyor ya da gevsiyor. Ben de gergin olduğu durumda bırakıp kilitledim. 

Genişlet  

tps ayarı da  gitti sanırım bu işlem ile, onun geriye yapı bakın bakalım düzelecek mi şu anki durum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel
  Çağlar Bayur yazdı:

tps ayarı da  gitti sanırım bu işlem ile, onun geriye yapı bakın bakalım düzelecek mi şu anki durum

Genişlet  

Bahsettiğim parça şu 

IMG_20240603_123159.jpg

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Çağlar Bayur

palstiği kademeli gözüktüğü için ayar sanılabilir, aslen ayar olmaz  enjeksiyonlu tps li bir motorda.

Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel
  Çağlar Bayur yazdı:

palstiği kademeli gözüktüğü için ayar sanılabilir, aslen ayar olmaz  enjeksiyonlu tps li bir motorda.

Genişlet  

burda yaptıgım bir değişiklik böyle bir soruna sebep olabilir yani pekala. çekici çağırdım şimdi göstereceğiz artık. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel

Başına böyle bir sorun gelen olursa diye yazayım, sorun gaz telindeymiş. değiştirildi ve düzeldi.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...