Raşit Yüksel 3 Haziran 2024 Paylaş 3 Haziran 2024 Merhabalar Bir kaç gün önce vites geçişlerinde, debriyaja bastığımda araba hafif gaz veriyor 3.500 devire kadar cıkıyordu vitese geçene kadar. Sonrasında ışıklarda durduğumda da 2000 devire kadar gaz vermeye başladı rölantide ve sadece gaza geç tepki veriyor diye düşünüp boğaz kelebeği ve maf sensörünü temizledim. Düzelmeyince ustayı aradım fakat tabii 4-5 gün sonrasına gün verdi. Şimdi iş yerine geldim ve gaz pedalındaki boşluğu farkedip ayar yapmak istedim ve yaptım ama araba kullanılamaz hale geldi. Motora start verir vermez 7 bin devire kadar sürekli gaz veriyor. Yardımcı olabilecek birisi var mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Haziran 2024 Paylaş 3 Haziran 2024 Raşit Yüksel yazdı: gaz pedalındaki boşluğu farkedip ayar yapmak istedim ve yaptım Genişlet ne ayarı? nereye ne yaptınız? Raşit Yüksel yazdı: Yardımcı olabilecek birisi var mı? Genişlet o ayar yaptım dediğiniz yerde her ne yaptı iseniz geriye yapın sonra kutup başını 30 dak söküp bekleyip takıp bir deneyin, umarım diğer işlem kalcı bir sorun oluşturmadı 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Haziran 2024 Paylaş 3 Haziran 2024 Gaz pedalında ne yapıldı bilmiyorum ama, sorununuz rölanti valfinizde ve bir ihtimal hız sensörünüzde. Bunları kontrol ettirin. 1 Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel 3 Haziran 2024 Yazar Paylaş 3 Haziran 2024 Çağlar Bayur yazdı: ne ayarı? nereye ne yaptınız? o ayar yaptım dediğiniz yerde her ne yaptı iseniz geriye yapın sonra kutup başını 30 dak söküp bekleyip takıp bir deneyin, umarım diğer işlem kalcı bir sorun oluşturmadı Genişlet Cevabınız için teşekkür ederim. Gaz telinin ayarından bahsediyorum biraz gerdirdim sadece su an gaz pedalinda bir karış boşluk var dibe düştü resmen. Buraya kadar düşündürdügü şey telin kopması ya da hasar görmesi ama pedal düşük olduğu halde boyle gaz vermesini anlayamıyorum. Sani Gerşon yazdı: Gaz pedalında ne yapıldı bilmiyorum ama, sorununuz rölanti valfinizde ve bir ihtimal hız sensörünüzde. Bunları kontrol ettirin. Genişlet Dediğim gibi sadece teli gerdirdim zaten zayıflamış ve kopmussa bile neden sürekli gaz veriyor anlamadım. Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel 3 Haziran 2024 Yazar Paylaş 3 Haziran 2024 Doğan Arşiray yazdı: TPS bozulmuştur. Genişlet Şu an sanayiye kadar gidecek duruma getirmek için yapabileceğim bir şey yok sanırım araba çekicinin giremeyeceği yer altı, alçak tavanlı bir otoparkta çünkü şu an. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Haziran 2024 Paylaş 3 Haziran 2024 Raşit Yüksel yazdı: Gaz telinin ayarından bahsediyorum biraz gerdirdim sadece Genişlet ayar olmadığı için telin neresi ne yapmıştınız onu bilmiyoruz Raşit Yüksel yazdı: dibe düştü resmen. Genişlet tam gaz veriyor demek ki tel? Raşit Yüksel yazdı: alçak tavanlı bir otoparkta çünkü şu an. Genişlet yarım debiryaj yaparak yer üstüne çıakrtabilir çekici şoförü alışıktır Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel 3 Haziran 2024 Yazar Paylaş 3 Haziran 2024 Çağlar Bayur yazdı: ayar olmadığı için telin neresi ne yapmıştınız onu bilmiyoruz Genişlet Kaputu açınca gaz pedalından gelen ve elle çekince gaz veren bir kablo var ve üzerinde kademeli olarak dişli bir plastik var. Üzerindeki demir parcayi o kademelerden birine tutturdukca tel geriliyor ya da gevsiyor. Ben de gergin olduğu durumda bırakıp kilitledim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Haziran 2024 Paylaş 3 Haziran 2024 Raşit Yüksel yazdı: Kaputu açınca gaz pedalından gelen ve elle çekince gaz veren bir kablo var ve üzerinde kademeli olarak dişli bir plastik var. Üzerindeki demir parcayi o kademelerden birine tutturdukca tel geriliyor ya da gevsiyor. Ben de gergin olduğu durumda bırakıp kilitledim. Genişlet tps ayarı da gitti sanırım bu işlem ile, onun geriye yapı bakın bakalım düzelecek mi şu anki durum 1 Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel 3 Haziran 2024 Yazar Paylaş 3 Haziran 2024 Çağlar Bayur yazdı: tps ayarı da gitti sanırım bu işlem ile, onun geriye yapı bakın bakalım düzelecek mi şu anki durum Genişlet Bahsettiğim parça şu Yorum bağlantısı
Çözüm Çağlar Bayur 3 Haziran 2024 Çözüm Paylaş 3 Haziran 2024 palstiği kademeli gözüktüğü için ayar sanılabilir, aslen ayar olmaz enjeksiyonlu tps li bir motorda. Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel 3 Haziran 2024 Yazar Paylaş 3 Haziran 2024 Çağlar Bayur yazdı: palstiği kademeli gözüktüğü için ayar sanılabilir, aslen ayar olmaz enjeksiyonlu tps li bir motorda. Genişlet burda yaptıgım bir değişiklik böyle bir soruna sebep olabilir yani pekala. çekici çağırdım şimdi göstereceğiz artık. 2 Yorum bağlantısı
Raşit Yüksel 3 Haziran 2024 Yazar Paylaş 3 Haziran 2024 Başına böyle bir sorun gelen olursa diye yazayım, sorun gaz telindeymiş. değiştirildi ve düzeldi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts