İçeriğe Yönlendir

Golf 8 GTI 2.0 TSI Hakkında Bilgi

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Arkadaşım 2.0 tsi iki çeker 245 beygir olan modeli almak istiyor. Epey bi indirim yakalamış. Ama 2.0 tsi ile sorun yaşar mıyım, bişe olsa beni çok uğraştırır mı, şanzımanı bunun torkuna dayanıklı mı şikayet var mı diye araştırıyor. Ben de sizlere sorayım dedim. 

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Motor şanzıman taş gibi, o konuda hiç endişelenmesin, endişeliceği tek şey o gücü önden çekerle nasıl yola aktaracağı olsun 😄

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Çok şikayete denk gelmedim diğer versiyonlarında olduğu gibi ama 4motion modeli bile önden kaymaya çok müsait iken tek eli el freninde dursun, understeer başlayınca ihtiyacı olacak. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

. Ama 2.0 tsi ile sorun yaşar mıyım, bişe olsa beni çok uğraştırır mı, şanzımanı bunun torkuna dayanıklı mı şikayet var mı diye araştırıyor.

1.0 motor arabayı çekmez yeğenim vibe'ı aldım. :D 

2.0 tsi çok güzel makine, modifiyeye aşırı açık, erken modelleri çok sorunluydu ama sorunları çözüldü. Yine de bir 1.6 Corolla gibi olması beklenmemeli, yağ konusu aşırı hassas. Turboya dikkat edilecek.

Ben zamanında stage 3 modifiyeli 2.0 tsi TT kullandım bir süre, quattro olmayan model. Şahsen bir daha o güçte önden çeker araba almam. Sarmaktan gidemiyordu çünkü. Standart Golf GTI o kadar olmaz tabi ama tam anlamıyla o gücün keyfini sürebileceğini sanmıyorum.

Golf 7 GTI ilk çıktığında kullanmıştım, o dönem ben de 182'lik Focus vardı, Golf'ün sürüşü beni hiç etkilememişti. 

R olsa değişir tabi işler. GTI da alınmaz demiyorum, GTI GTI'dır, ama beklenti önemli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Arkadaşım diye yeme bizi, yolunu yapma :)

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ama 2.0 tsi ile sorun yaşar mıyım, bişe olsa beni çok uğraştırır mı,

almasın, hedef kitle içinde değil

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

1.0 motor arabayı çekmez yeğenim vibe'ı aldım. :D 

2.0 tsi çok güzel makine, modifiyeye aşırı açık, erken modelleri çok sorunluydu ama sorunları çözüldü. Yine de bir 1.6 Corolla gibi olması beklenmemeli, yağ konusu aşırı hassas. Turboya dikkat edilecek.

Ben zamanında stage 3 modifiyeli 2.0 tsi TT kullandım bir süre, quattro olmayan model. Şahsen bir daha o güçte önden çeker araba almam. Sarmaktan gidemiyordu çünkü. Standart Golf GTI o kadar olmaz tabi ama tam anlamıyla o gücün keyfini sürebileceğini sanmıyorum.

Golf 7 GTI ilk çıktığında kullanmıştım, o dönem ben de 182'lik Focus vardı, Golf'ün sürüşü beni hiç etkilememişti. 

R olsa değişir tabi işler. GTI da alınmaz demiyorum, GTI GTI'dır, ama beklenti önemli.

Yağ konusunu söyledi. Hangi şartlarda insanların başına geliyor yağ sorunu? Ya da yağ soğutucu, turbo yağlaması vb farklı şeylerde dikkat edilse sorun yaşamaz ama edilmezse patlar denilen nüans var mı? 

gti ucuz diye bakıyor. R line’a bütçesi yetmiyor 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

şanzımanı bunun torkuna dayanıklı mı

yok dayanıksız vw werke almanyada hep böyle dayanmayan parça imal edip takıyor arabalara

Selim Bilgin yazdı:

stage 3 modifiyeli 2.0 tsi TT kullandım bir süre, quattro olmayan model. Şahsen bir daha o güçte önden çeker araba almam.

amortisör modifiyesi de var mıydı o konuda birşey yapmış mı

Tamer Topaç yazdı:

Aklıma geldi 350 ps önden çeker.

image.png.b1a2dc5195f03611207151029f5cda22.png

orantısız güç kullanmasak bunların da sis farı dayanmıyor hiç

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

@Çağlar Bayur standart kullanıcı sanayiden anlamıyorsa bulaşmasın mı diyorsun abi?

@Metin Akbal gizli bi arkadaşım. Açmaya çalışıyoruz bildiğin yer varsa :) 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

@Metin Akbal gizli bi arkadaşım. Açmaya çalışıyoruz bildiğin yer varsa :) 

Psikolojik danışmanım. Dert dinlenir, dilekçe yazılır, kurban pay edilir... :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

standart kullanıcı

kilit kelime zinciri, GTİ kullanıcısı standart olmaz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yağ konusunu söyledi. Hangi şartlarda insanların başına geliyor yağ sorunu? Ya da yağ soğutucu, turbo yağlaması vb farklı şeylerde dikkat edilse sorun yaşamaz ama edilmezse patlar denilen nüans var mı? 

gti ucuz diye bakıyor. R line’a bütçesi yetmiyor 

Sıfır alacak hiç düşünmesin bence. 

Bakımları aksatmayacak, garantiden çıkarmayacak, arada bir yağ seviyesine bakacak (çubuk var mı onlarda tam bilmiyorum, Audi'de yok.) 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

standart kullanıcı sanayiden anlamıyorsa bulaşmasın mı diyorsun abi?

Neden GTI alıyor? 1.5 alsın?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Sıfır alacak hiç düşünmesin bence. 

Bakımları aksatmayacak, garantiden çıkarmayacak, arada bir yağ seviyesine bakacak (çubuk var mı onlarda tam bilmiyorum, Audi'de yok.) 

gizli manyak. Yazılarını sökecek. Standart golf gibi ama basınca yan ayna fantezisi yapacak. Çocukluk hayali. 

o zaman sorunlarından arınmış bir mekanik ama sonuçta bir vw mi diyelim :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

indirim bulmuş alsatçı dır belki gti cı olmadığı kesin

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çocukluk hayali. 

hayali olan şansızman değil p zero mu alsam yoksa sport misşlen mi diye sorar yahu

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sorunlarından arınmış bir mekanik ama sonuçta bir vw mi diyelim

a45 amg alsın seneye yandım anam diye gti ya dönüş yapıp rahatlasın bu da bir yöntem

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

a45 amg alsın seneye yandım anam diye gti ya dönüş yapıp rahatlasın bu da bir yöntem

Neden ki :fiuw:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

gizli manyak. Yazılarını sökecek. Standart golf gibi ama basınca yan ayna fantezisi yapacak. Çocukluk hayali. 

o zaman sorunlarından arınmış bir mekanik ama sonuçta bir vw mi diyelim :) 

Yazılarini bana yollayabilir mi lazım olur hep hayalimdir boş Golf alıp GTI yapıştırmak 😬

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Neden ki :fiuw:

dışı seni içi beni yakar der, amerikalya anlatsak itfaiye çağırır

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Yazılarini bana yollayabilir mi lazım olur hep hayalimdir boş Golf alıp GTI yapıştırmak 😬

Kilio’ya yapıştır. Gizli özellik açtırdım dersin :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kilio’ya yapıştır. Gizli özellik açtırdım dersin :) 

Öyle çakma işlere karşıyım hem de zaten gizli özellikleri açtırdım zaten yahusu. Tiguan a olabilir bak :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

ikinci el 45 Tfsi quattro makyajlı A4 der kaçarım :fiuw:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Çağlar Bayur yazdı:

almasın, hedef kitle içinde değil

Çok yakar.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz
(düzenlendi)

Conti Sport Contact dışında bir lastikle gelirse derhal değiştirilmeli :D  Yoksa buz balesi yapar yolda :D Güzel makina... Bütçe yetiyorsa R öneririm :D 

tarihinde Mehmet Muhip Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Fiyatı bundan dolayı uygun olabilir mi? Yeni GTI Clubsport 300 ps ile geldi.

image.png.a1898a3c9924c85cfc193bb30948d86c.png

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...