Can Altin 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Herkes Merhabalar, Arabayi daha dun aldik bismillah bugun bir ses duymaya basladim. Tarif etmem gerekirse, 60 - 80 km / sa hizli seyahat ettigimde asagidaki linkteki videoda da duyabileceginiz bir ses geliyor. Sesin kaynagini tam olarak anlayamadim ama sag onden geliyor gibi. Belirttigim hizlardan dusuk ya da yuksek hizlarla seyahet ettigimde bu sesi duymuyorum. Aracta su an kis lastigi mevcut, sorunun kaynagi o mudur bilemiyorum ama bilgi icin yazmak istedim. Sizin yorumlarinizi almak istiyorum birine gostermeden once. https://streamable.com/c3v53w Yorum bağlantısı
Cem Işık 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Lastik uğultusu gibi geliyor ses, lastiklerin kış lastiği olması bir yana, lastikte sorun var gibi. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Bilya arızası ise liftte çok kolay anlaşılır bu ehil mekaniker tarafından ama bana lastik kaynaklı sorun gibi geliyor. Araba galeriden mi alındı, kullanıcıdan mı? Galeri ise kötü lastik takıp satma ihtimali var. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Can Altin yazdı: Herkes Merhabalar, Arabayi daha dun aldik bismillah bugun bir ses duymaya basladim. Tarif etmem gerekirse, 60 - 80 km / sa hizli seyahat ettigimde asagidaki linkteki videoda da duyabileceginiz bir ses geliyor. Sesin kaynagini tam olarak anlayamadim ama sag onden geliyor gibi. Belirttigim hizlardan dusuk ya da yuksek hizlarla seyahet ettigimde bu sesi duymuyorum. Aracta su an kis lastigi mevcut, sorunun kaynagi o mudur bilemiyorum ama bilgi icin yazmak istedim. Sizin yorumlarinizi almak istiyorum birine gostermeden once. https://streamable.com/c3v53w Bana PORYA gibi geldi. Daha önce çok benzer şekilde başıma gelmişti ondan biliyorum. Bir baktırın tanısı çok kolay. İyi bir usta hemen teşhis edebilir. 1 Yorum bağlantısı
Can Altin 29 Mayıs Yazar Paylaş 29 Mayıs Cem Işık yazdı: Bilya arızası ise liftte çok kolay anlaşılır bu ehil mekaniker tarafından ama bana lastik kaynaklı sorun gibi geliyor. Araba galeriden mi alındı, kullanıcıdan mı? Galeri ise kötü lastik takıp satma ihtimali var. Herkese cok tesekkurler yorumlar icin. Araci galeriden almistim, dediginiz gibi lastik kaynakli bir sorun olabilir. Bir ustaya gostereyegim. Bu surecte bir kac gun araci bu sekilde kullanmam ciddi bir problem yaratir mi ? Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Tekerleri kriko ile kaldırın, sallayın. Salınıyorsa bilyalardan. Bilyadan daha tiz gelir. Ayrıca sesin yönü bellidir. Burada sesin yönü belli değil. Bu ses çok tok. Uğultu, sanki davlumbazdan geliyor. Teker olma ihtimali var. Şu aralar ne desem tersi çıkıyor. Bu sesi birde tırlarda duymuşluğum var. Sesin kaynağını bulursanız yazarmısınız. Merak ettim. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Yazılanlara ek olarak lastik tabanı yamulmuşsa düşük hızlarda uğultu ve titreşim yaparken yüksek hızlarda ses kesiliyordu. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Metin Uzunoğlu yazdı: Yazılanlara ek olarak lastik tabanı yamulmuşsa düşük hızlarda uğultu ve titreşim yaparken yüksek hızlarda ses kesiliyordu. Aynen abi, lastikte sorundan kastım buydu. Benzer bir olayda 90-110 arası ses sorunu yüzünden arkadaşım usta usta gezdikten sonra bana dert yandı, osman ustaya gittik.arabayla 5 dk tur attı geldi, lastikçiye gidin çözüm orada dedi, lastik değiştik ve sorun geçti. 1 Yorum bağlantısı
Can Altin 29 Mayıs Yazar Paylaş 29 Mayıs (düzenlendi) Herkese cok tesekkur ederim yorumlari icin. Yarin bir ustaya gosterecegim. Sonrasinda sorunu buraya da yazacagim. Bu asagidaki videoda cikan sesin hemen hemen benzeri geliyordu benim aractan da. Buyuk ihtimalle dediginiz gibi porya problemli. 29 Mayıs tarihinde Can Altin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Can Altin yazdı: daha dun aldik ertesi gün satılmaz ise masraf kapısı 1 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Sorun bilya(porya) kaynaklı ise anlamanın şöyle bir yolu var, bu ses çıkacak gibi,aralarda frenleme yapmadan 8-10 dk sürüş sonrası durup, sağ sol jant göbeklerini elleyerek ısı farkına bakın. Porya arızasında ısınma olur. çok ısınan tarafın poryasında arıza vardır diyebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Can Altin 29 Mayıs Yazar Paylaş 29 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: ertesi gün satılmaz ise masraf kapısı yapma abi aglarim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Can Altin yazdı: yapma abi aglarim yıldız ve diğerleri. Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 30 Mayıs Paylaş 30 Mayıs Lastikten büyük ihtimalle porya olsa uğultu hızla orantılı artar. 1 Yorum bağlantısı
Can Altin 30 Mayıs Yazar Paylaş 30 Mayıs Merhabalar Herkese, Durumla ilgili son guncelleme. Araci ustaya gosterdim, beraber bir tur attik. Aracin icindeyken buyuk ihtimalle lastik dedi. Daha sonra lifte kaldirip kontrol etti, kislik lastikten dolayi oldugunu soyledi. Araci suan lastikciye biraktim, aksam alacagim yazlik lastikler ile birlikte. Umarim ses gitmis olur. Yorum bağlantısı
Can Altin 31 Mayıs Yazar Paylaş 31 Mayıs Son edit: Dun aksam arabayi aldim yazlik lastikler ile birlikte, sesten eser yoktu. Fakat kafami kurcalayan su oldu, lastikcinin dedigine gore kislik lastiklerin kondisyonu gayet yerinde. Bir sure daha kullanirsin bunlari dedi. Ama bu ses her zaman olur bu lastiklerin yapisindan, kisin sadece daha az olur diye de ekledi. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs Sorun çözülmüş geçmiş olsun, kışlık lastik yazlığa kıyasla biraz seslidir ama bu kadar ses yapması bence normal değil. Yorum bağlantısı
Can Altin 31 Mayıs Yazar Paylaş 31 Mayıs Cem Işık yazdı: Sorun çözülmüş geçmiş olsun, kışlık lastik yazlığa kıyasla biraz seslidir ama bu kadar ses yapması bence normal değil. Cok tesekkurler, bana da normal gelmiyor. Kis doneminde tekrar ayni lastikleri deneyecegim. Benzer sorunu yasarsam degistirecegim artik onlari da. Yorum bağlantısı
Recommended Posts