İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Kızdırma Bujisi Değişimi

Emrah Kocabaş

Recommended Posts

Emrah Kocabaş

Merhaba.

İzmir'de 3 ayrı yerde bilgisayara bağlandı. Hepsinde de kızdırma bujisi arızası çıktı. Ancak şöyle bir durum var gittiğim 3 yer de kırılırsa kapak sökülecek, en az 25 - 30 bin TL tutar dediler.

İzmir'de bu işi layığı ile yapan, kırılsa da motor kapağı sökmeden çıkarabilen tamirci ya da tornacı var mı bildiğiniz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kırılma riski var mı var, çözümü de tornacılarda var, geriye kalan %1 riskte kapak sökülebilir, korkunu ecele faydası yok arızalı buji motoru da bitirir tüketimi de artırır yapılacak, önceden bol wd40 sıkıp beklenebilir, dikkatlive sık gevşet yapılabilir, önleme yöntemi de her 60 bin km de yenilemek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

Eğer iş o noktaya geldiyse yapacak bişey yok, dua edin. 2 defa değiştim ikisinde de sorunsuz hallettik. Ustam kırılırsa yenisi bagajda dursun araç atar onu yenisini takarız olmadı tornaya gideriz demişti kapaktan bahsetmedi bile

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Süleyman Kaya yazdı:

araç atar onu

Araç onu nasıl atacakmış anlattı mı? Kapaktan bahsetmiyor ki korkup müşteri kaçmasın diye. Kırılırsa piston ile subap arasına düşen bujiyi araç nasıl atacak, bi düşünelim bence :) 

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
Sani Gerşon yazdı:

Araç onu nasıl atacakmış anlattı mı? Kapaktan bahsetmiyor ki korkup müşteri kaçmasın diye. Kırılırsa piston ile subap arasına düşen bujiyi araç nasıl atacak, bi düşünelim bence :) 

Yok gizleme değil o konuları konuşmadık bile demiştim. o anlamda, ancak atma meselesi için ucu falan kırılırsa diye demişti çıkarırken.. kısacası (bence) korkulacak çok yüksek ihtimal yok ama bir ihtimal hep var tabii

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Süleyman Kaya yazdı:

Yok gizleme değil o konuları konuşmadık bile demiştim. o anlamda, ancak atma meselesi için ucu falan kırılırsa diye demişti çıkarırken.. kısacası (bence) korkulacak çok yüksek ihtimal yok ama bir ihtimal hep var tabii

Uç kırılırsa piston ile subap arasına düşüyor o uç. İlk marş anında pistonu ezer o uç. Sonra subabı da kırar. Belki sonra egzoza yönelebilir o uç. Tüm bunlar olmasın diye zaten kapak sökülüyor. Konuşmamanızın sebebi bunları söyleyip kapağa yönlendirmemek için sizi. 

Buji kırılırsa kapak sökülür maalesef.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Başıma bizzat geldi ama bir kapak sökümü için istenen paralar bana göre çok afaki. Sökülmedi ve kırıldı tornacıya gitti. Çıkartıldı geri geldi toplandı ve sorun çözüldü. Ne yazık ki bu motorun iki kronik sorunundan biri. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Yeter yazdı:

Sökülmedi ve kırıldı tornacıya gitti.

kırılır ise sökülmeden tornacı geliyor, yerinde çıakrtıyor

atar denen: somun tarafı kırılır vida tarafı içerde kalır ise gaza basa basa dışarı atabilme olasılığı var, kırılma yeri önemli az birşey kalmışsa atar basınca dayanmıyor kalan kısmı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Aracı ilk aldığımda kışın çalışmaması üzerine yaptırmıştır. Bujiler yerinden hiç çıkmayınca üzerinde iken üst kapağı tornaya yollattık. Hazır açmışken yağ kaçakları için bütün keçe conta değiştirmiştim. Toplam 1600tl ödemiştim 2020 yılında...

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

1 hafta boyunca her kullanımdan önce wd40 sıkın. Daha sonra motor sıcakken sabırlı bir usta yavaş yavaş sökerse bir sorun olmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...