İçeriğe Yönlendir

Dayson ile Yapıştırılan Plakanın Sökülmesi?

Cem Işık

Recommended Posts

Cem Işık

Arabama dayson denen meret ile plakaları yapıştırmıştım2-3 sene kadar önce, yapıştırmaz olsaydım keşke.. " Ayı balı bol bulunca orasına burasına sürermiş" misali, ben de Allah ne verdiyse basmışım daysonu plakaya.. 

0,75 mm  yada daha kalın bir misina ile sökmeye yeltendim, ancak tek plakanın 20 cm kadar kısmını sökebildim 3 denemede.   

3. seferde de misina kopunca pes ettim. Çelik telle denesem kaportayı çizerim. Çözüm önerilerinize açığım.. Sabırla misina ile devam mı? Başka bir yolu var mı yoksa? 

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Silikonun çözücüsü var abi, tamamen kaldıramazsa bile yumuşama sağlıyor.

Yumuşayınca tekrar misina ile kesilebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

misina ile devam, gerçi oda çizer haberin olsun, dysonı biraz mazot yumuşatıyordu, kalıntıları mazotla silmiştim, eritiyor yavaş yavaş,,, gerçi plalakalık bu çizilse ne olacak telle giriş, paslanmaz etmez zaten...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

yapıştırmıştım

hilti lazım .....

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

İnce bakır tel daha kolay keser bence. Kaportayada telin temas edeceğini düşünmüyorum abi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

her eve lazım

1_org_zoom.jpg

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

oto camcılara git abi onlarda tel gibi birşey oluyor rahatça sökerler tampona zarar vermeden merak etme

bende zamanında çekomastik ile yapıştırmıştım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ali Gülmez yazdı:

oto camcılara git abi onlarda tel gibi birşey oluyor rahatça sökerler tampona zarar vermeden merak etme

bende zamanında çekomastik ile yapıştırmıştım :)

Öndeki neyse de, arkadaki bagaj kapağında metal üzerine yapıştırılmış halde. Çok fena durum :)

Çağlar Bayur yazdı:

hilti lazım .....

Garbis abinin uçaksavar gibi omzunda gezdirdiği bir matkabı vardı Nuh nebi'den kalma, onu ödünç alayım ben son çare. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

arkadaki için araya çözücü yada mazot dök, plakayı ısıtarak çek yavaş yavaş, plakaya acıma gerçi çok zarar görmeden çıkar, kalıntıları silersin, telle iple falan olmaz, çizersin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Arabayı değiştir ben öyle yapıyorum.

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Fatih Keskin yazdı:

Arabayı değiştir ben öyle yapıyorum.

Ondan sana başkan diyoruz abi zaten.. Biz bit pazarı tayfasıyız, eskiyi gittiği yere kadar götüreceğiz bu gidişle

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Isıtıp ısıtıp misina ile çekeceksin hocam. Ben olsam kendim uğraşmam aksesuarcılar da yaptırırım. Hem onlardaki malzeme ile kalıntılar daha kolay çıkar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Abi bizim burada bi portifli Servet hoca var böyle bi okuyor silikon milikon ne varsa söküp atıyor, nefesi çok kuvvetli.

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Abi, çelik tel ile kesebilirsin. Plakalığın etrafında kalan kaporta kısmını ise bant çekerek koruyabilir ve kerserken teli kendine doğru çekerek de kaporta kısmına temas ettirmemeyi de sağlayabilirsin. Ancak, Dayson çok sert bir slikon olduğu için, öncesinde bir yumuşatma işlemi uygulamakta fayda var. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Ekinci

Silikon fazla ısıya maruz kaldığı zaman yapısal olarak bozulma eğilimde olan bir malzeme fön makinesi tarzında ısı uygulaması yapıldıktan sonra ince çelik tel yardımı ile rahat çıkarmıştım ben misina kopuyor sürtünme ve ısıya maruz kalınca plakaya dayalı ilerlenir ise boyaya ve kaportaya herhangi bir zararı da olmuyor.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Neden söküyoruz ki? Yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla araç değiştirmiyoruz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Isı tabancası ile plakayı ısıtıp misina ile sökülecek.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

Garbis abinin

emekli oldu yerine arap bakıyor

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Önder Özcan yazdı:

Neden söküyoruz ki? Yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla araç değiştirmiyoruz?

App ‘den normal plakaya dönüyoruz abi:)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

İp misina ile kopmadan sökülür. Tatlısuda kullanılanlardan. Hem de çizmez. 

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Cem Işık yazdı:

App ‘den normal plakaya dönüyoruz abi:)

Isı tabancasıyla ısıt abi yumuşayacaktır ardından çekip sökebilirsin uygun ısıda yapmaya dikkat et yoksa plakanın etrafında ki boyaya zarar verebilirsin. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)

Gaz yağı ile yumuşatıp ip misina yardımıyla sökersiniz.

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Misina sanıyorum plakanın kenarlarına denk gelince pıt diye kopuyor. O plaka çöpe gidecekse plakanın alt ve üst kenarlarını pense yardımıyla dışa doğru bük abi ondan sonra misinana kuvvet. İşlemi yapmadan önce de biraz ısıtırsan herhalde çıkacaktır.. Kapakta ya da tamponda sonradan boyama varsa dayson boyayı da söker biliyorsundur.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Isıtma denmiş bildirim geldi

IMG_1941.png

• Beğen 1
  • Mutlu 8
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...