İçeriğe Yönlendir

Araçtan Uzaklaşınca Otomatik Motor Durdurma/Stop Ettirme

Talha Bilgi

Recommended Posts

Talha Bilgi

Öncelikle aradım forumda bulamayınca konu açtım eğer önceden var ise yönetimden özür dilerim.

Değerli Arkadaşlar babamda Skoda Kamiq var 1.0 tsi otomatik. Şöyle bir sorunumuz var. Aracı babam hatta bazen kardeşim bir yere parkettikten sonra araç durduruğu zaman hiç çalışma sesi gelmediği için aracı stop ettirmeyi unutarak araçtan uzaklaşıyorlarmış, araç sonra kapılarını kilitliyor ama çalışmaya devam ediyor :rolleyes: Sürücü star stop tuşuna basmadan indiğinde kendiliğinden stop ettirecek bir yazılım/mekanizma/sistem bişi varmı ?  Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bunu birkaç kez ben de yaşadım ama bende durum şöyle, park ettim, stop ettim sanıp indim, motor çalışırken kapıları kilitlemiyormuş benim araba. Kilitleme tuşuna bastım anahtardan eminim ama kilitleyemiyormuşum.
20 dk kadar Çarşıda dolaştım işlerimi bitirip geldim ki, araba çalışıyor, kapılar da kilitli değil.. 

• Şaşkın 4
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

VAG grubunda bir çok şeye programlar müdahale edilebiliyor gördüğüm kadarıyla(gizli özellikler gibi mesela), bu durum için de stop etmeden araçtan inip kapıları kilitlemek istediğin zaman kornayla uyarı verme gibi bir özelliği vardır belki aktif edilebilecek

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Alptuğ Özcan yazdı:

VAG grubunda bir çok şeye programlar müdahale edilebiliyor gördüğüm kadarıyla(gizli özellikler gibi mesela), bu durum için de stop etmeden araçtan inip kapıları kilitlemek istediğin zaman kornayla uyarı verme gibi bir özelliği vardır belki aktif edilebilecek

Korna çaldırmak iyi fikir uyarı verir böylece... Bir vag grubu elektronikçiyle görüşeyim. teşekkürler

Cem Işık yazdı:

Bunu birkaç kez ben de yaşadım ama bende durum şöyle, park ettim, stop ettim sanıp indim, motor çalışırken kapıları kilitlemiyormuş benim araba. Kilitleme tuşuna bastım anahtardan eminim ama kişitleyemiyormuşum.
20 dk kadar Çarşıda dolaştım işlerimi bitirip geldim ki, araba çalışıyor, kapılar da kilitli değil.. 

Cem abi, bizim araç kilitliyormuş sanırım, öyle dediler kilitlenmesse o da büyük sıkıntı Teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Vag grubunda start stop (kontak) tuşu da biraz nazlı, benimki 1 kez arızalandı. İlk bastığımda bazen çalışmıyor ya daha sert ya da 2 kez basmam gerekiyordu arızalıyken. Tuşa dokununca stop etmiş mi diye kontrol ediyordum o dönem. 

Bir yöntemi muhakkak vardır, ben de merakla bekliyorum çözümü. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ben araç çalışır iken kumanda ile kapıları kilitlemeyi aktif hale getirdim

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Servet Aydın yazdı:

Ben araç çalışır iken kumanda ile kapıları kilitlemeyi aktif hale getirdim

Çok mantıklıymış ben de bakayım buna.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Talha Bilgi yazdı:

Öncelikle aradım forumda bulamayınca konu açtım eğer önceden var ise yönetimden özür dilerim.

Değerli Arkadaşlar babamda Skoda Kamiq var 1.0 tsi otomatik. Şöyle bir sorunumuz var. Aracı babam hatta bazen kardeşim bir yere parkettikten sonra araç durduruğu zaman hiç çalışma sesi gelmediği için aracı stop ettirmeyi unutarak araçtan uzaklaşıyorlarmış, araç sonra kapılarını kilitliyor ama çalışmaya devam ediyor :rolleyes: Sürücü star stop tuşuna basmadan indiğinde kendiliğinden stop ettirecek bir yazılım/mekanizma/sistem bişi varmı ?  Teşekkürler

Bu sistem işinize yarar mı acaba?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Bu sistem işinize yarar mı acaba?

Teşekkür ederim, buna ek olarak uzaklaşınca kapı kilidi cam kapatma yaparken motoruda durdursun süper olur...  :thank_you2:

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

egzos susturucusunu söksek? :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Doğan Arşiray yazdı:

egzos susturucusunu söksek? :)

Patates tıkamaya karar verdik biz, denenmiş yöntem olsun diye.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Geçenlerde markete girerken araç start stopda durmuş indim kapıları kilitledim aynalar kapanmadı bir daha denedim olmadı kapı açık kaldı diye gittim kapı kilitli ama araç start stopta kalmış debriyaja veya frene basan olmayınca çalışmadan duracaktı.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Cem Işık yazdı:

Patates tıkamaya karar verdik biz, denenmiş yöntem olsun diye.

Döverim seni

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Talha Bilgi yazdı:

Kapiyi actigimiz anda Motor calisiyor diye uyari sesli ikaz var.. Bi yanlislik olmasin? araci sifirmi aldiniz?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Servet Aydın yazdı:

Döverim seni

Karşında Saygıyla eğil... yok eğilmek yok .. saygı duyarım abi :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çok tehlikeli, , anahtardaki bir olası arıza durumunda 120 ile giderken motor stop ederse ne olur diye düşünmüş olabilir fabrikadaki arge birimi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Alpay Sumer yazdı:

Kapiyi actigimiz anda Motor calisiyor diye uyari sesli ikaz var.. Bi yanlislik olmasin? araci sifirmi aldiniz?

Yok 2. el aldık üstad

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

çok tehlikeli, , anahtardaki bir olası arıza durumunda 120 ile giderken motor stop ederse ne olur diye düşünmüş olabilir fabrikadaki arge birimi

yeni ehliyet alan oğlum araç hareket halindeyken star stop düğmesine bassam ne olur dedi, düşünmüşlerdir bir şey olmaması lazım dedim ve bastım bir şey olmadı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Uzunoğlu yazdı:

yeni ehliyet alan oğlum araç hareket halindeyken star stop düğmesine bassam ne olur dedi, düşünmüşlerdir bir şey olmaması lazım dedim ve bastım bir şey olmadı. 

o düğme işi de garip, normalde giderken basrsa stop etmemeli, bazımarkalarda ise ediyor, bunun bir standartı olmalı . uzun süre basılırsa edebilir olarak mantıklı geliyor bana, tek kısa basışta etmemeli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

Yakıt bitip stop eden cam düğmesine basınca da stop eden var. Bişey olmaz

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

o düğme işi de garip, normalde giderken basrsa stop etmemeli, bazımarkalarda ise ediyor, bunun bir standartı olmalı . uzun süre basılırsa edebilir olarak mantıklı geliyor bana, tek kısa basışta etmemeli

Ford tek basışta kapatmıyor, debriyaj ile basmayı denerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Alpay Sumer yazdı:

benim araç kıyameti koparıyor çalışırken kapı açılınca. gerçi bende start stop yok ama olsun olsa da öyle olmalı. hatta aracı stop etsem anahtarı almazsam gene kıyamet kopuyor içinde

birileri uyarı sesini kapatmış olmasın veya içeride öten buzzerin kablolarını sökmüş olmasın. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Yakıt bitip stop eden cam düğmesine basınca da stop eden var. Bişey olmaz

patlamasız günler dilerim :scare:

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Talha Bilgi yazdı:

Yok 2. el aldık üstad

kodlama ile kapatilmistir buyuk ihtimal.. yoksa öyle acip kapiyi gidince uyarmayacak bi sey degil.. Ses ve gorsel uyari var.. hemde gayet yuksek tonda..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
Metin Uzunoğlu yazdı:

Geçenlerde markete girerken araç start stopda durmuş indim kapıları kilitledim aynalar kapanmadı bir daha denedim olmadı kapı açık kaldı diye gittim kapı kilitli ama araç start stopta kalmış debriyaja veya frene basan olmayınca çalışmadan duracaktı.

Bir benzeri de bende oldu.. araç kilitlenmedi 20 dk kadar tüm kapılar kaput aç kapat kilitlerini oynat sesini dinle vs derken fark ettim ki hanım çantasını arka camın oraya bırakmış.. içinde de yedek anahtar tabii :exc1:

Talha Bilgi yazdı:

eski vaglarda korna sesi aç/kapa vardı kilitleyince dat ediyordu araç varsa aktif edilebilir vagcom ile

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...