Ali Darbaz 24 Mayıs Yazar Paylaş 24 Mayıs Haşmet Güngör yazdı: Dedeniz yetişti. Çay kahvenizi alıp okumaya başlayın. Burun özel ilgi alanım da. Herşey küçükken beni düşürmeleriyle başlıyor. Burun eğriliyor tabi o zamanlar dr. yerine berbere başvurulan zamanlar. Büyüdükçe sorun artıyor dr ulaştığımız zaman da, büyüme çağın da müdahale edemeyiz 20 yaştan sonra bakalım dediler. Üniversite öğrencisi ve 20 yaşımda şişli etfalde bir deviasyon ameliyatı oldum. Resmen keski murç çekiçle giriştiler. sonrada nasıl tıktıklarını çözemediğim çarşaf kadar bir tamponla eziyetli 10 gün geçti. Biraz düzeldi ama nefes sorunu sürüyor. Sorun zaten nefes de. Ağız açık uyumak oldukça eziyetli ve sağlık anlamın da riskli. Sonra kendisi de dr olan abime gittiğimde söyledim. Gerçi rahmeti abime ailecek pek bişi çaktırmazdık zira klasik cevabı vardı. Ne dersek diyelim, cerrah olduğu için "hemen kesip bakalım" derdi. Neyse "ben kesemem, komşum kbb ci baksın" dedi. Adam baktı "ııh olmamış bir daha yapalım dedi. Bir de o girişti. Böylece doğuştan gelen kemik sayım epey azaldı. deviasyon düzeldi ama nefes sorunu sürüyor. Bendeniz burun spreylerine müptela oldum. Eroinmanlar gibi yanımda burun damlası var onu çekmeden uyku zor. sonra 1993-94 yıllarında Ankara da, epey meşhur olan bir dr çıktı.Lazer falan kullanıyormuş Eh ona da gidelim dedik bastık gittik. Baktı "burun etlerin şişik lazerle alalım" dedi . Burnuma bişiler sokup cazır ,cozur et kızarma gibi duman ve kokularla yaptı bi ton da para ödedim. Bir süre iyileşir gibi olduysa da tekrar büyüdüler. Daha sonra tıp gelişti diye günümüzde istişare ettiğim dr' lar "alsak da zaten hepsini alamayız tekrar büyür" dediler. Böyle yaşa . Kaderime razı oldum. yine uyumak için damla ve burun bantlarıyla idare ediyordum. Bu sene grip olduğum da aile hekimi, "senin nefes de sorun var gibi ,bir göğse gözük" dedi. Malum ergenlik yaşındayız, ne olur ne olmaz diye gittim. Benden az küçük yaş da tatlı bir dr. Muyane etti, Sigara içiyorsun dedi. Pek bişi gözükmüyor ama bir tomografi çekelim dedi. Neyse tomografi çıktı. Baktı, "kötü bişi yok ama Burun kısmında polip gözüküyor o da nefes darlığı yapar bunu mutlaka bir kbb ci görsün dedi. Sigarayı da, bu yaştan sonra ,ister bırak, ister bırakma, bırakmasan kötüye gider "dedi yani mealen ffime değil, ne istersen yap dedi. Tedbiren nefes açıcı ve bir alerji ilacı verdi rahatlarsın dedi. . İlaçları kullanmaya başlayıp kbb randevusu kovalamaya başladım. Bu ara verdiği alerji ilacı mucizevi bir şekilde burnumu rahatlattı. Çayınız bittiyse tazeleyin. Randevu bulunca Göztepe ssk gittim (bu durumlar da büyük hastaneler daha iyidir, zira bir şey çıkarsa hemen orda hallediyorsun) Kapı da prf dr bilmem ne yazıyor. Girdim Gençten biri ,amma genç bir prof, demeye kalmadan. Dur bu tomografiyi hocaya göstereyim dedi. gitti geldi .Hoca biyopsi yapalım demiş .Bir tahliller isteyip şu gün gel dedi. Tahlilleri yaptık, tertemiz. Gittik bir parça aldılar, biyopsiye yolladılar. O ara sordum, kötü çıkarsa belli de, temiz ise ne yapacağız ? polipler tekrarlar ve ameliyatı eziyetli ve beyne yakın olduğu için, riskli bir yer onun için , biz genelde son çare olarak cerrahi deriz dedi . İlaçlarla tedavi etmeye çalışırız ama çok hayat akışını etkiliyorsa almaya çalışırız dedi. Daha biyopsi sonucu çıkmadı. Yıllardır bu durumda olduğum için, muhtemelen temiz gelecek. Eh çayınız bitmiştir . Kıssadan Hisse; Nefes sorunu yaratıyorsa, çok ciddiye alın. İhmal etmeyin. Yaş ilerledikçe kötüleşir, başka ciddi sorunlara yol açar . Alerji ye mutlaka baktırın, çoğu zaman alerjik rinit tıkanıklığın sebebi olabilir. Eğrilik varsa ameliyattan korkmayın teknoloji gelişti eskisi gibi eziyetli değil. Sağlıkla kalın. İzmite giderken telefona okuttum. Ne çalışmışlar dede üzerinde.. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Tamer Topaç yazdı: Yalnız senin @Cem Dilmenhocaya soracağın konu burun muydu? Puhahahaha. Bu çok iyiydi be Tamer Hocam 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Mayıs Yazar Paylaş 24 Mayıs Cem Dilmen yazdı: Puhahahaha. Bu çok iyiydi be Tamer Hocam Özelden yazdım.. Yorum bağlantısı
Murat Gedik 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Benim de kendimi bildim bileli burnum küçük delikleri küçük zor nefes alıyorum. Hasta olduğum zaman çok çabuk tıkanıyor. Galiba geniz eti de var. Horluyorum. Cesaret edip bi gidemedim doktora. Küçük kızım horluyordu zor nefes alıyordu. Çok sık hastalanıyordu kulaklarına tüp takıldı ve geniz eti alındı. Şimdi o kadar güzel uyuyor ki. Çok özeniyorum ona :-). 4 yaşında ameliyat oldu şimdi hatırlamıyor bile. Bakalım ben ne zaman cesaretimi toplayıp gideceğim. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs kardeşim 2 kere burun etlerini aldırdı ilk ameliyat acıbadem de yapıldı uyanırken 10 kişi zor tutmuş 2. maeliyat almanya da yapıldı pamuk gibi uyandı ama yine de biraz daha büyüdü ama eskisine göre çok iyi Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Benimde burnum kırıldığında ameliyat olurken burun içi etleride almışlardı, şuan eski haline geri döndü diyebilirim . Yani etler tekrar büyüyor. 12-13 sene olmuştur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Ali Darbaz yazdı: Ayrıca @Mehmet Ozyurek işyeri sigortam burun ameliyatımı karşılarmı ? Doğuştan gelen bir rahatsızlıktır.. Karşılamaz Ali. İlkay Başaran yazdı: kat iptali yapacağım Off bu çok zor.. Ben yaptırmıştım.. Ama acayip işe yarıyor. en az 10 beygir.. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Tamer Topaç yazdı: Yalnız senin @Cem Dilmenhocaya soracağın konu burun muydu? Her işe burnumu sokuyorum olayı bence 2 3 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Servet Aydın yazdı: Her işe burnumu sokuyorum Ne kadar büyük bir burnunuz var, bi fotograf cekinebilirmiyiz 😂 🍆 Bir video var paylasamam emmi beni keser 😂 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs (düzenlendi) Bende diyordum sadece benim burnum mu sıkıntılı @Haşmet Güngör abi yi okuyunca benimki solda sıfır kalmış . 10 yıl önce Kayseri'de ameliyat oldum . Burnumun içinden bir avuç bişi çıktı verdiler. 2-3 yıl rahat ettim sonra yine tıkanmalar başladı bu seferde Radyofrekans ile yaktılar 1-2 yılda öyle gitti Kendimi bildim bileli Alerjik sıkıntılarım var Toz koku polen hepsi mevcut . 2-3 aydır çok kötü tıkandı yine Adana da bir Prof buldum kamera ile falan baktı alerjik problemlerin var dedi bir ilaç ve sprey verdi 2 haftadır kullanıyorum bayağı rahatladım . Bugün de Tomografi çektirdim Doktor bi bakalım dedi Cerrahi müdahale gerekirse bakmamız lazım dedi. Tekrar gidip görüşecez bakalım ne olur ? Cerrahi müdahale illaki gerekiyorsa Ameliyat ol bence zaten haberin olmuyor. Mutlaka rahatlama olacaktır. 24 Mayıs tarihinde Kemal Korkmaz tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Ahmet İhsan Akşen yazdı: Benim de bir delik küçük diğerine göre. Derin nefes almak istediğimde kapanıyor küçük olan bu yaz benim de niyetim var gibi, gece tıkanıyorum. Bir delik tıkalı olunca küçük iyice nefessiz bırakıyor. Benimde sağ burun giriş tarafında aynı durum var dışarıdan biç bir şey yok farkedilmiyor ama burun dik durmasını sağlayan orta kıkırdakta eğrilik var. Doktorlar ihtimal söylüyor ama delik kalmasına kadar herşeyi söylüyorlar şüpheye düştüm yaptırmadım. Tekrar düşünmüyor değilim cesaret gerekiyor biraz. @Ali Darbaz Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Mehmet Cihat yazdı: blueprint çok daha karmaşık abi onda pistonları sibopları gramına kadar tartıp aynı gramlarda malzemeleri kullanıyorlar, piston silindir arasındaki 0.000001 mmlik payları bile aynı denk getirip, tüm silindirlerin hacminin en ufak ölçüsüne kadar aynı olmasını sağlıyorlar vs. burun ameliyatıyla olacak iş değil Mehmet Bey, tedirginliğinizi anlayabiliyorum. 35 yaşına kadar kol saatiyle aynı odada yatmadım. Sesinden rahatsız oluyordum. Zamanla işitme duyumu kaybetmeye başladım, eşim fark etti. Üç tane işitme cihazı aldım doktor tavsiyesiyle, işitme kaybı durmadı sürekli arttı. Doktor konuşma yetimi kaybetmeye başladığımı söyledi, cümlenin sonunu getiremeyince böyle olduğunu ben de fark ettim. Cochlear implant ameliyatı olmak istemedim. Uzun süre direttim. 2016 yılında ameliyat oldum Gazi Üniversitesinde. Keşke hiç diretmeseydim diyorum şimdi. Belki kendi açımdan baktığımdan; çözümü varsa ertelemeyin dedim. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Servet Aydın yazdı: İlk okulda düştüm kırıldı. orta okulda tuğla yedim kırıldı, yine orta okulda piskıletten düştüm kırıldı, ve yine orta okulda kavgada kırdım. Bu son hasarda kargaburunu beze sarıp içten düzelttim iyi de yapmıştım. Ne okulmuş arkadaş. En son 2009’da oldum. Kıkırdak adam olmuyor diye kulak ve sağda kaburgadan malzeme alıp yaptılar. İşlem sonrası 10-15 gün geçmeden çocukların anası kazara! dokandı yine gitti. Kendim düzelttim. Ha bir de geniz eti işlemi vardı. Sanırım 20’li yaşlarım idi. Ameliyat basit iş. Yaptır derim Burnu komple değişsen yeriymiş, aynı yeri kaç kere boyamışlar ama değişeni yok gibiymişsin abi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 25 Mayıs Paylaş 25 Mayıs İlkay Başaran yazdı: Üst devirler iyileşir. Şu an 8v sin 16v olacaksın. Blueprint de yaparlar. Daha bugün konusu geçmişti. Hatta ben emme manifoldu tadilatı artı kat iptali yapacağım 30bin bakımında safra iptal edildi bende. 45bine kadar geldik şimdi. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Mayıs Yazar Paylaş 25 Mayıs Evren Erakçora yazdı: 30bin bakımında safra iptal edildi bende. 45bine kadar geldik şimdi. sendemi safra keseni aldırdın. Bende 30 yaşında aldırdım 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 25 Mayıs Paylaş 25 Mayıs Evren Erakçora yazdı: 30bin bakımında safra iptal edildi bende. 45bine kadar geldik şimdi. Geçmiş olsun. Açık ameliyat mı oldu? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 25 Mayıs Paylaş 25 Mayıs Koray Demir yazdı: Geçmiş olsun. Açık ameliyat mı oldu? Teşekkürler, acil olduğu için açık ameliyat oldum, zor iyileştim doğal olarak. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts