Ali Darbaz 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Merhaba Benim doğuştan burun kanallarımdan biri tıkalı. Bu zamana kadar ameliyattan korkarak yaptırmaktan kaçındım. Lakin korkularım masada kalan insanlardan dolayı. Burun ameliyatı sonrası anesteziden uyanmayan insanların haberleri beni korkutuyor. Ayrıca burun kanalımı ameliyatla açtırsam ne kazanacağımda bilmiyorum. Özelikle kış aylarında nezle veya burun akıntısı olan hastalıklarda çok fazla efor harcamam dışında tek kanaldan hava solumak şimdiye kadar çok dert olmadı. Lakin analogdan dijitale geçen nesil gibi bir farkı görebilmekde mühtemel. Belki daha çabuk yoruluyor , daha yorgun uyanıyor olabilirim. Ama bunun için bir becnmarkım olmadığı için anlayamıyorum. Birde size danışayım. Ayrıca @Mehmet Ozyurek işyeri sigortam burun ameliyatımı karşılarmı ? 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs 6 sene kadar önce deviasyon (kemik eğriliği) ameliyatı olmuş biri olarak bu zamana kadar durmanız hata derim. Herşeyin riski var evet, ancak bu durum kalpten tutun birçok organı etkiliyor yaşam kalitesini düşürmesi haricinde. Sağlık sigortaları ödemez bu operasyonu çünkü doğuştan gelen bir durum olarak görülür. Ancak, kemik değil de yumuşak dokuda şişme vs olduysa sonradan oluşabileceği için ödeme şansı var. (Sigorta öncesi sgk üzerinde bu konuda tanı vs yoksa tabi) 2 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs detaylı bilgi lazım kemikte eğrilik mi var yoksa burun etlerin mi büyük ? kemik müdahelesi ile et alımı çok farklı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Mayıs Yazar Paylaş 23 Mayıs Ali Gülmez yazdı: detaylı bilgi lazım kemikte eğrilik mi var yoksa burun etlerin mi büyük ? kemik müdahelesi ile et alımı çok farklı Benim burunun son çıkışında kıkırdak duvar var. hava geçişişini +78 oranında engelliyor. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Benim de bir delik küçük diğerine göre. Derin nefes almak istediğimde kapanıyor küçük olan bu yaz benim de niyetim var gibi, gece tıkanıyorum. Bir delik tıkalı olunca küçük iyice nefessiz bırakıyor. 3 Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Bende cesaret edemeyenler denim. Horlama da var bende. Sağolsun babam araba kullanmayi ogretmeye başladığı zamanlar da(ortaokul 2 ya da 3 sınıfım. ) yaptığım bir hata yuzunden yumruğunu burnuma yemem ile yamulma oluştu. Sağolsun hatırasını bıraktı bize. Düzelmesi gerekiyor ama korkudan bende gidemiyorum. Eee ne de olsa travmamiz çok ... 2 2 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Üst devirler iyileşir. Şu an 8v sin 16v olacaksın. Blueprint de yaparlar. Daha bugün konusu geçmişti. Hatta ben emme manifoldu tadilatı artı kat iptali yapacağım 2 7 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs İlkay Başaran yazdı: Üst devirler iyileşir. Şu an 8v sin 16v olacaksın. Blueprint de yaparlar. Daha bugün konusu geçmişti. Hatta ben emme manifoldu tadilatı artı kat iptali yapacağım Port polish olur bu üst devirler canlanır. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Mehmet Cihat yazdı: Port polish olur bu üst devirler canlanır. Blueprint o işte Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Birçoğumuzun ufak tefek sorunları varmış, dermanı olan sorunlar. Çözüm için düşünerek zaman kaybetmeyin. Acil şifalar diliyorum hepinize. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs İbrahim Aslıoğlu yazdı: Birçoğumuzun ufak tefek sorunları varmış, dermanı olan sorunlar. Çözüm için düşünerek zaman kaybetmeyin. Acil şifalar diliyorum hepinize. blueprint çok daha karmaşık abi onda pistonları sibopları gramına kadar tartıp aynı gramlarda malzemeleri kullanıyorlar, piston silindir arasındaki 0.000001 mmlik payları bile aynı denk getirip, tüm silindirlerin hacminin en ufak ölçüsüne kadar aynı olmasını sağlıyorlar vs. burun ameliyatıyla olacak iş değil 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Mehmet Cihat yazdı: blueprint çok daha karmaşık abi onda pistonları sibopları gramına kadar tartıp aynı gramlarda malzemeleri kullanıyorlar, piston silindir arasındaki 0.000001 mmlik payları bile aynı denk getirip, tüm silindirlerin hacminin en ufak ölçüsüne kadar aynı olmasını sağlıyorlar vs. burun ameliyatıyla olacak iş değil abs siz hb mondeomda yapmıştık, sağolsun oktaykanlar ile, 3 ay sürmüştü motor revizyonu, sonrasında 3. viteste patinaj ve virajda impreza sollamak ile sonuçlanmıştı, çok bin devirler pek zevkli, benzin de ulaşılabilir idi tabii 3 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: abs siz hb mondeomda yapmıştık, sağolsun oktaykanlar ile, 3 ay sürmüştü motor revizyonu, sonrasında 3. viteste patinaj ve virajda impreza sollamak ile sonuçlanmıştı, çok bin devirler pek zevkli, benzin de ulaşılabilir idi tabii okurken cüzdan boşaldı abi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs İlk okulda düştüm kırıldı. orta okulda tuğla yedim kırıldı, yine orta okulda piskıletten düştüm kırıldı, ve yine orta okulda kavgada kırdım. Bu son hasarda kargaburunu beze sarıp içten düzelttim iyi de yapmıştım. Ne okulmuş arkadaş. En son 2009’da oldum. Kıkırdak adam olmuyor diye kulak ve sağda kaburgadan malzeme alıp yaptılar. İşlem sonrası 10-15 gün geçmeden çocukların anası kazara! dokandı yine gitti. Kendim düzelttim. Ha bir de geniz eti işlemi vardı. Sanırım 20’li yaşlarım idi. Ameliyat basit iş. Yaptır derim 3 4 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Mayıs Yazar Paylaş 23 Mayıs Servet Aydın yazdı: İlk okulda düştüm kırıldı. orta okulda tuğla yedim kırıldı, yine orta okulda piskıletten düştüm kırıldı, ve yine orta okulda kavgada kırdım. Bu son hasarda kargaburunu beze sarıp içten düzelttim iyi de yapmıştım. Ne okulmuş arkadaş. En son 2009’da oldum. Kıkırdak adam olmuyor diye kulak ve sağda kaburgadan malzeme alıp yaptılar. İşlem sonrası 10-15 gün geçmeden çocukların anası kazara! dokandı yine gitti. Kendim düzelttim. Ha bir de geniz eti işlemi vardı. Sanırım 20’li yaşlarım idi. Ameliyat basit iş. Yaptır derim Abi Fallout daki Ghoul senmisin yoksa Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs (düzenlendi) Dedeniz yetişti. Çay kahvenizi alıp okumaya başlayın. Burun özel ilgi alanım da. Herşey küçükken beni düşürmeleriyle başlıyor. Burun eğriliyor tabi o zamanlar dr. yerine berbere başvurulan zamanlar. Büyüdükçe sorun artıyor dr ulaştığımız zaman da, büyüme çağın da müdahale edemeyiz 20 yaştan sonra bakalım dediler. Üniversite öğrencisi ve 20 yaşımda şişli etfalde bir deviasyon ameliyatı oldum. Resmen keski murç çekiçle giriştiler. sonrada nasıl tıktıklarını çözemediğim çarşaf kadar bir tamponla eziyetli 10 gün geçti. Biraz düzeldi ama nefes sorunu sürüyor. Sorun zaten nefes de. Ağız açık uyumak oldukça eziyetli ve sağlık anlamın da riskli. Sonra kendisi de dr olan abime gittiğimde söyledim. Gerçi rahmeti abime ailecek pek bişi çaktırmazdık zira klasik cevabı vardı. Ne dersek diyelim, cerrah olduğu için "hemen kesip bakalım" derdi. Neyse "ben kesemem, komşum kbb ci baksın" dedi. Adam baktı "ııh olmamış bir daha yapalım dedi. Bir de o girişti. Böylece doğuştan gelen kemik sayım epey azaldı. deviasyon düzeldi ama nefes sorunu sürüyor. Bendeniz burun spreylerine müptela oldum. Eroinmanlar gibi yanımda burun damlası var onu çekmeden uyku zor. sonra 1993-94 yıllarında Ankara da, epey meşhur olan bir dr çıktı.Lazer falan kullanıyormuş Eh ona da gidelim dedik bastık gittik. Baktı "burun etlerin şişik lazerle alalım" dedi . Burnuma bişiler sokup cazır ,cozur et kızarma gibi duman ve kokularla yaptı bi ton da para ödedim. Bir süre iyileşir gibi olduysa da tekrar büyüdüler. Daha sonra tıp gelişti diye günümüzde istişare ettiğim dr' lar "alsak da zaten hepsini alamayız tekrar büyür" dediler. Böyle yaşa . Kaderime razı oldum. yine uyumak için damla ve burun bantlarıyla idare ediyordum. Bu sene grip olduğum da aile hekimi, "senin nefes de sorun var gibi ,bir göğse gözük" dedi. Malum ergenlik yaşındayız, ne olur ne olmaz diye gittim. Benden az küçük yaş da tatlı bir dr. Muyane etti, Sigara içiyorsun dedi. Pek bişi gözükmüyor ama bir tomografi çekelim dedi. Neyse tomografi çıktı. Baktı, "kötü bişi yok ama Burun kısmında polip gözüküyor o da nefes darlığı yapar bunu mutlaka bir kbb ci görsün dedi. Sigarayı da, bu yaştan sonra ,ister bırak, ister bırakma, bırakmasan kötüye gider "dedi yani mealen ffime değil, ne istersen yap dedi. Tedbiren nefes açıcı ve bir alerji ilacı verdi rahatlarsın dedi. . İlaçları kullanmaya başlayıp kbb randevusu kovalamaya başladım. Bu ara verdiği alerji ilacı mucizevi bir şekilde burnumu rahatlattı. Çayınız bittiyse tazeleyin. Randevu bulunca Göztepe ssk gittim (bu durumlar da büyük hastaneler daha iyidir, zira bir şey çıkarsa hemen orda hallediyorsun) Kapı da prf dr bilmem ne yazıyor. Girdim Gençten biri ,amma genç bir prof, demeye kalmadan. Dur bu tomografiyi hocaya göstereyim dedi. gitti geldi .Hoca biyopsi yapalım demiş .Bir tahliller isteyip şu gün gel dedi. Tahlilleri yaptık, tertemiz. Gittik bir parça aldılar, biyopsiye yolladılar. O ara sordum, kötü çıkarsa belli de, temiz ise ne yapacağız ? polipler tekrarlar ve ameliyatı eziyetli ve beyne yakın olduğu için, riskli bir yer onun için , biz genelde son çare olarak cerrahi deriz dedi . İlaçlarla tedavi etmeye çalışırız ama çok hayat akışını etkiliyorsa almaya çalışırız dedi. Daha biyopsi sonucu çıkmadı. Yıllardır bu durumda olduğum için, muhtemelen temiz gelecek. Eh çayınız bitmiştir . Kıssadan Hisse; Nefes sorunu yaratıyorsa, çok ciddiye alın. İhmal etmeyin. Yaş ilerledikçe kötüleşir, başka ciddi sorunlara yol açar . Alerji ye mutlaka baktırın, çoğu zaman alerjik rinit tıkanıklığın sebebi olabilir. Eğrilik varsa ameliyattan korkmayın teknoloji gelişti eskisi gibi eziyetli değil. Sağlıkla kalın. 23 Mayıs tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi 11 3 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Üstad yakın süreçte kız kardeşim ile bacanağım oldular ve ikiside memnun kaldırlar (ameliyat sonrası ilk hafta hariç). Eğer şehrinizde iyi bir burun cerrahı yok ise ki sanmıyorum hani İstanbul ama Konya'da Tıp fakültesinde işlemler, fiyat indirimi vs için yardımcı olurum. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Burada en büyük etken doktor Ali Darbaz. Kasap doktora gitmezsen sorunun çözülür. Özellikle 3. basamak hastanelere git. Ölüm için vesile aranmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Servet Aydın yazdı: İlk okulda düştüm kırıldı. orta okulda tuğla yedim kırıldı, yine orta okulda piskıletten düştüm kırıldı, ve yine orta okulda kavgada kırdım. Bu son hasarda kargaburunu beze sarıp içten düzelttim iyi de yapmıştım. Ne okulmuş arkadaş. En son 2009’da oldum. Kıkırdak adam olmuyor diye kulak ve sağda kaburgadan malzeme alıp yaptılar. İşlem sonrası 10-15 gün geçmeden çocukların anası kazara! dokandı yine gitti. Kendim düzelttim. Ha bir de geniz eti işlemi vardı. Sanırım 20’li yaşlarım idi. Ameliyat basit iş. Yaptır derim taam taam inandık kazara olmuştur 2 Yorum bağlantısı
Emin Önal 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Haşmet Güngör yazdı: Dedeniz yetişti. Çay kahvenizi alıp okumaya başlayın. Burun özel ilgi alanım da. Herşey küçükken beni düşürmeleriyle başlıyor. Burun eğriliyor tabi o zamanlar dr. yerine berbere başvurulan zamanlar. Büyüdükçe sorun artıyor dr ulaştığımız zaman da, büyüme çağın da müdahale edemeyiz 20 yaştan sonra bakalım dediler. Üniversite öğrencisi ve 20 yaşımda şişli etfalde bir deviasyon ameliyatı oldum. Resmen keski murç çekiçle giriştiler. sonrada nasıl tıktıklarını çözemediğim çarşaf kadar bir tamponla eziyetli 10 gün geçti. Biraz düzeldi ama nefes sorunu sürüyor. Sorun zaten nefes de. Ağız açık uyumak oldukça eziyetli ve sağlık anlamın da riskli. Sonra kendisi de dr olan abime gittiğimde söyledim. Gerçi rahmeti abime ailecek pek bişi çaktırmazdık zira klasik cevabı vardı. Ne dersek diyelim, cerrah olduğu için "hemen kesip bakalım" derdi. Neyse "ben kesemem, komşum kbb ci baksın" dedi. Adam baktı "ııh olmamış bir daha yapalım dedi. Bir de o girişti. Böylece doğuştan gelen kemik sayım epey azaldı. deviasyon düzeldi ama nefes sorunu sürüyor. Bendeniz burun spreylerine müptela oldum. Eroinmanlar gibi yanımda burun damlası var onu çekmeden uyku zor. sonra 1993-94 yıllarında Ankara da, epey meşhur olan bir dr çıktı.Lazer falan kullanıyormuş Eh ona da gidelim dedik bastık gittik. Baktı "burun etlerin şişik lazerle alalım" dedi . Burnuma bişiler sokup cazır ,cozur et kızarma gibi duman ve kokularla yaptı bi ton da para ödedim. Bir süre iyileşir gibi olduysa da tekrar büyüdüler. Daha sonra tıp gelişti diye günümüzde istişare ettiğim dr' lar "alsak da zaten hepsini alamayız tekrar büyür" dediler. Böyle yaşa . Kaderime razı oldum. yine uyumak için damla ve burun bantlarıyla idare ediyordum. Bu sene grip olduğum da aile hekimi, "senin nefes de sorun var gibi ,bir göğse gözük" dedi. Malum ergenlik yaşındayız, ne olur ne olmaz diye gittim. Benden az küçük yaş da tatlı bir dr. Muyane etti, Sigara içiyorsun dedi. Pek bişi gözükmüyor ama bir tomografi çekelim dedi. Neyse tomografi çıktı. Baktı, "kötü bişi yok ama Burun kısmında polip gözüküyor o da nefes darlığı yapar bunu mutlaka bir kbb ci görsün dedi. Sigarayı da, bu yaştan sonra ,ister bırak, ister bırakma, bırakmasan kötüye gider "dedi yani mealen ffime değil, ne istersen yap dedi. Tedbiren nefes açıcı ve bir alerji ilacı verdi rahatlarsın dedi. . İlaçları kullanmaya başlayıp kbb randevusu kovalamaya başladım. Bu ara verdiği alerji ilacı mucizevi bir şekilde burnumu rahatlattı. Çayınız bittiyse tazeleyin. Randevu bulunca Göztepe ssk gittim (bu durumlar da büyük hastaneler daha iyidir, zira bir şey çıkarsa hemen orda hallediyorsun) Kapı da prf dr bilmem ne yazıyor. Girdim Gençten biri ,amma genç bir prof, demeye kalmadan. Dur bu tomografiyi hocaya göstereyim dedi. gitti geldi .Hoca biyopsi yapalım demiş .Bir tahliller isteyip şu gün gel dedi. Tahlilleri yaptık, tertemiz. Gittik bir parça aldılar, biyopsiye yolladılar. O ara sordum, kötü çıkarsa belli de, temiz ise ne yapacağız ? polipler tekrarlar ve ameliyatı eziyetli ve beyne yakın olduğu için, riskli bir yer onun için , biz genelde son çare olarak cerrahi deriz dedi . İlaçlarla tedavi etmeye çalışırız ama çok hayat akışını etkiliyorsa almaya çalışırız dedi. Daha biyopsi sonucu çıkmadı. Yıllardır bu durumda olduğum için, muhtemelen temiz gelecek. Eh çayınız bitmiştir . Kıssadan Hisse; Nefes sorunu yaratıyorsa, çok ciddiye alın. İhmal etmeyin. Yaş ilerledikçe kötüleşir, başka ciddi sorunlara yol açar . Alerji ye mutlaka baktırın, çoğu zaman alerjik rinit tıkanıklığın sebebi olabilir. Eğrilik varsa ameliyattan korkmayın teknoloji gelişti eskisi gibi eziyetli değil. Sağlıkla kalın. Geçmiş olsun dedem. Demlik bitti 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Öncelikle bu konudan müzdarip biri olarak tavsiyem şudur. Bu ameliyatı kesinlikle olmalısın.Yalnız hekimi iyi seçmelisin.Benim Burnumda deviasyon vardı,Yani kemik eğriliği,ayrıca burun etleri büyümeside söz konusuydu.Aslında burnu tıkayan burun etleri,eğerki büyümeseler sanırım tek kanaldan nefes alıp verebiliriz.Yıllarca Otrivine isimli burun damlasına bağımlı olarak yaşadım.Cebimdeki Telefon,Anahtarlık ve Cüzdan üçlüsüne 4.olarak Otrivine'de dahil Olmuştu, Hatta bir doktor bana eroin kullansan daha iyi demişti.Onsuz yaşayamıyordum.Nefes alamıyordum.En sonunda ameliyata karar verdim.Bundan tam 10 yıl önce Özel Ataşehir Esthetica hastanesinde operasyon geçirdim.İlk 1 hafta anamdan emdiğim süt burnumdan gelmişti,ama bu sizi korkutmasın.1 hafta sonunda rahatlıyorsunuz yavaş yavaş.Akabinde 2 sene boyunca sanki yeniden doğmuş gibiydim.İnanılmaz güzeldi.Yıllarca nefes almadığımı anlamıştım.Ama sonra tekrar sanırım burun etlerinin büyümesiyle yine başladı.Ama yinede eskiye nazaran daha iyi.Özetle bu ameliyatı olun. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Ben bir üniversitedeyken , birde ondan 8 sene sonrasında oldum. İlk ameliyattan sonra nefes alma tam düzelmemişti ancak ikincisinde sanki yeniden doğmuş gibi oldum. Önceden nefes almıyormuşum. İyi bir doktor bulup en kısa zamanda olmanızı tavsiye ederim. Yaşam kalitesini ciddi arttırıyor. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Ali Darbaz yazdı: Merhaba Benim doğuştan burun kanallarımdan biri tıkalı. Bu zamana kadar ameliyattan korkarak yaptırmaktan kaçındım. Lakin korkularım masada kalan insanlardan dolayı. Burun ameliyatı sonrası anesteziden uyanmayan insanların haberleri beni korkutuyor. Ayrıca burun kanalımı ameliyatla açtırsam ne kazanacağımda bilmiyorum. Özelikle kış aylarında nezle veya burun akıntısı olan hastalıklarda çok fazla efor harcamam dışında tek kanaldan hava solumak şimdiye kadar çok dert olmadı. Lakin analogdan dijitale geçen nesil gibi bir farkı görebilmekde mühtemel. Belki daha çabuk yoruluyor , daha yorgun uyanıyor olabilirim. Ama bunun için bir becnmarkım olmadığı için anlayamıyorum. Birde size danışayım. Ayrıca @Mehmet Ozyurek işyeri sigortam burun ameliyatımı karşılarmı ? Ali Bey bahsettiğiniz kadar rahatsızlık veriyorsa muhakkak olun derim. gerçekten bu kadar mı fark eder diyeceksiniz. Korkmayın ve okuduğunuz her şeye de inanmayın. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs ben bundan yıllar önce uyku apnesi teşhisi sonrası burnumda bulunan tıkanıklık tedavisi önerildi. bir kaç doktor gittiğim doktorlar senin burnu sağlam sende bir şey yok deyip alerji spreyleri ile beni geçiştirdiler. ama bende rahatsızlık hat safhada sürekli uykulu hiç dinlenmeyen bir vücut ile gezerken bir kbb doktoru tomoğrofi isteyip bakmak aklına geldi burun kemiğim dışarıdan kamera ile bakınca düz her hangi bir sorun yok ancak iç kısımda salyangozlanma olduğu için sol taraf iptalmiş. bu nefes alamama sadece burunu değil solunum yolundaki tüm organları nasıl etkilediğini doktorum uzun uzun anlattı. bademcik şişmesi ve büyümesi, damak çökmesi, küçük dil büyümesi sürekli ağızdan nefes alma sonucu bunlar oluşmuş bende gel zaman git zaman ameliyat günü geldi ve ameliyat oldum küçük dilim kısaltıldı, bademcikler ufaltıldı, damak yukarı çekilip, kemik kırıldı. sonrası 3 gün burnumda 2 metre bez parçası ile tam kapalı durmak ve o bezin çıkması sonrası nefes almanın ne kadar güzel bir duygu olduğunu işte o zaman anlamış oldum. hiç bakım yapılmamış aracın filtresini değiştirmek gibi insanın gidişi bile değişiyor. polip ameliyatını oğlum 2 kere oldu ve gene tekrarladı. doktor gidebildiği kadar gitsin sonra tekrar alalım dedi. bakalım ne olacak bilmiyoruz. Ali geciktirme korkunun ecele faydası yok, ameliyatını ol doktoruna dua edeceksin yorulmayacak sürekli uyumak istemeyeceksin. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Yalnız senin @Cem Dilmenhocaya soracağın konu burun muydu? 1 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts