Murat Öngür 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs (düzenlendi) Merhaba Yeni kombi montaj için prosedürler nelerdir ? Marka değişince igdaş a bildirmek gerekiyormuş , Montajı yapanlar mı yapıyor bu işlemi aldığımız yer mi yapıyor ? Aynı marka alınca bu işlemlere gerek kalmıyormuş diye duygum. Kombim 2007 den beri kullanıyorum arçelik kombi memnundum ama artık miyadını doldurdu gibi. Marka olarak da Demirdöküm ( artık alman ) Bosch ve Sanica kombiyi düşündüm sanica kombi uygun fiyatlı ve 7 yıl garanti veriyor alanlarda memnun görünüyor . 23 Mayıs tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs kombi değişiminde prosedür aynı diye biliyorum aynı model bile olsa İgdaş onayı isteniyor. aldığınız yer montaj dahil olarak bu işlemi yapıyor ise onlar yapar yok montajı siz yaptıracak iseniz servis gelip değişiklik onay kağıdını görmeden gaz açmıyor. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 23 Mayıs Yazar Paylaş 23 Mayıs İşi saçma sapan şekilde gereksizce uzatmışlar sırf vatandaştan fazladan para koparmak ellerini ceplerine uzatmak için, gittiği yere kadar kullanıcam valla tamir yaptırayım en iyisi. Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Buradan size yakin sertifikasi olan firmalardan bilgi alabilirsiniz. Normalde sizin zamaninizi cok alacak bir islem olmamasi gerekiyor. Sertifikali firma kurulumu yapiyor, randevuyu vs aliyor, igdas gelip kontrol edip aciyor olmali. https://www.igdas.istanbul/sertifikali-firmalar 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs DEMİRDÖKÜM NİTRO candır bosch kombinin adı var thermodinamik firmasına fason üretim yaptırılıyor 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Demirdöküm nitromix ,,E.c.a proteus plus ,Baymak duotec compact ,Vaillant eco tec pro. bu modellere bakmanızı öneririm. iç malzeme sarı pirinç bloklu modellerdir. içi plastik olanlardan bu önerdiklerim daha dayanıklıdır.Kendim vaillant kullanıyorum.2010 dan günümüze sıfır arıza... 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs balıkesir de kombimizi değiştirdik daha önce, - kombi kapasitesini kesinlikle değiştirmeyin. marka değişebilir, önemli olan örneğin mevcut 20.000 kalorinin değişmemesi gerekiyor. aksi taktirde tesisat projenizin yenilenmesi gerekiyor. - kapasite değişmezse gaz şirketine gidip yeni kombi montajı yaptıracağınıza dair bildirim yapıyorsunuz. gazı kesip, size zaman aralığı veriyorlar, montaj yapacak servisle de önceden görüşün, verilen zaman aralığında montajın yapılması gerekiyor. ardından gaz şirketi gelip onay veriyor. bunları yapmazsanız yeni aldığınız kombinin garantisi onaylanmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Ali Gülmez yazdı: DEMİRDÖKÜM NİTRO candır bosch kombinin adı var thermodinamik firmasına fason üretim yaptırılıyor Bosch Kombi aldım Çamaşır Makinesi aldım.kombi çalışmıyor servis istedim.Bana direk tesisat kaynaklıysa servis ücreti alırız dediler Cihaz garantili.En azından bakıp tespit yapıp ona göre ücret deseler sorun etmem. Uğraştım forumdan yardım aldım kendim çözdüm bu araba işine döndü. Bizde tecrübe edindik tercihlerimiz artık ona göre olur Bilindik yerliler candır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs kombi değişeceğim gazı kapat aç nedir arkadaş, para kırpma yöntemi, servis gelir vanayı kapatır sende kaparsın, değişir kombiyi devam, saatten gaz kesmek nedir, zaten yaptıkları vana kapamak, tamam gaz firmasına bildirde gazı sırf para kırmak için kapat aç yapıyorlar, gazı kombinin yanındaki vanadan kapasan ne oluyor sanki, rezervmi havaya uçuyor Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Ali Cihangiroğlu yazdı: kombi değişeceğim gazı kapat aç nedir arkadaş, para kırpma yöntemi, servis gelir vanayı kapatır sende kaparsın, değişir kombiyi devam, saatten gaz kesmek nedir, zaten yaptıkları vana kapamak, tamam gaz firmasına bildirde gazı sırf para kırmak için kapat aç yapıyorlar, gazı kombinin yanındaki vanadan kapasan ne oluyor sanki, rezervmi havaya uçuyor açıp kapatma prosedürün de tüm tesisattaki kaçaklara bakılıyor evdeki kombi değil de hermatik su ısıtıcı değişti gaz firması geldiğinde 15 yıllık dairenin sayaçtan çıkıp evin içine giren tesisatında kaçak tespit edildi Onları yaptırdıktan sonra eve gaz verildi Kısacası doğru olan yapılıyor 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs (düzenlendi) Ali Gülmez yazdı: açıp kapatma prosedürün de tüm tesisattaki kaçaklara bakılıyor evdeki kombi değil de hermatik su ısıtıcı değişti gaz firması geldiğinde 15 yıllık dairenin sayaçtan çıkıp evin içine giren tesisatında kaçak tespit edildi Onları yaptırdıktan sonra eve gaz verildi Kısacası doğru olan yapılıyor bu iş adam gibi olacaksa abone olursun tamam, evde gaz sensörü mecbur olur al sana kontrol, buda yetmez belli aralıklarda gaz firması gelir kontrol eder gider, kombi değişimini servis yapar gelsin baksınlar tamam, 15 senelik evde kaçak varsa burada sorun gaz firmasında bence, bağladım gazı iş tamam eee bittimi, 30 sene aynı kombiyle devam ettim diyelim hiçmi kontrol yapılmaz.... Doğru iş yapılacaksa periyodik kontrol olur, kombi değişiminde gaz aç kapa tarife prosedür böyle diyip diyip para alınmaz, evdeki tesistala saatla aradaki boruylamı oynadık, kombinin altıdaki sarı borunun vanasını kapayıp kombi girişini söküp taktık, takan servis baksın oldu bitti, ne aç kapası ne prosedürü, doğru yapacaksan tam yap yada hiç yapma... 23 Mayıs tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: bu iş adam gibi olacaksa abone olursun tamam, evde gaz sensörü mecbur olur al sana kontrol, buda yetmez belli aralıklarda gaz firması gelir kontrol eder gider, kombi değişimini servis yapar gelsin baksınlar tamam, 15 senelik evde kaçak varsa burada sorun gaz firmasında bence, bağladım gazı iş tamam eee bittimi, 30 sene aynı kombiyle devam ettim diyelim hiçmi kontrol yapılmaz.... Doğru iş yapılacaksa periyodik kontrol olur, kombi değişiminde gaz aç kapa tarife böyle diyip para alınmamalı, doğru yapacaksan tam yap yada hiç yapma... ben evde ayrıca gaz kaçak sensörü de var toki olduğu için alt yapı güzel yapılmış hatta kaçak olunca bende şaşırdım ancak hem gaz firması hemde kaçak için gelen tesisatçı belirli bir süre sonunda hatta kaçak meydana gelmesinin normal olduğunu ancak bu oluşan kaçağın insan sağlığını tehdit etmediğini söylediler 23 Mayıs tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs (düzenlendi) Ali Gülmez yazdı: ben evde ayrıca gaz kaçak sensörü de var toki olduğu için alt yapı güzel yapılmış hatta kaçak olunca bende şaşırdım ancak hem gaz firması hemde kaçak için gelen tesisatçı belirli bir süre sonunda hatta kaçak meydana gelmesinin normal olduğunu ancak bu oluşan kaçağın insan sağlığını tehdit etmediğini söylediler demek sağlığa tehlikesi yokmuş uzmanlar demek, ya bıraksınlar, madem sağlığa tehlikesi yok ki onlar karar veremez bu lafıda edemezler, onları ilgilendiren kaçak sorun yaratırmı yaratmazmı, yaratamıyorsa ne anladım bu işten, hem sensör ne işe yarıyor, her sene gelin adam gibi bakın o zaman, araba gibi periyodik bakım olsun mesela, yoksa kombideki vanayı kapa değiştirsin servis, kontrolüde o yapsın, gaz firmasına ne gerek var, güç vs. değişmeden kombi değişiyorsak tabii, bizim ülkede herşey çorba gibi, neyse boşver, dedikte sanki düzeldi, inceldiği yerden kopsun, zaten bu gidişle kopacakta... 23 Mayıs tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs ben bosch tavsiye ederim kendim buderus kullanıyorum annemlere ise geçen sene bosch taktırdık. hem cep rahatladı hem kafa Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Mayıs Paylaş 23 Mayıs Bizim kullandığımız 2 kombi var, tavsiye ederim... Alarko Seradens SSP ve SRS, kalite aletlerdir. Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Eskişehir'de 20 yıldır doğalgaz işi yapmaktayım. burada işler şöyle işler. cihaz değişimini yetkili firma yapar ( yada yapmış gibi gösterir) ardından esgaza, (sizde igdaş) bildiririz. biz şu adrese şu marka, şu kapasitede cihazı taktık. siz de gelin kontrol edin diye randevu talep ederiz. esgaz gelir. kontrol eder. sorun çıkmaz ise bir evrak düzenler. çağırılan servis o evrak olmadan cihazı garantiye almaz. yüksek ihtimal orada da işler buna benzer şekilde yürür. kombiye gelecek olursak. baymak duotec compact öneririm. üst seviye bir cihazdır. yine aynı seviyede olan demirdöküm nitromix, eca proteus plus alınabilir. vaillant aşırı pahalı olduğunu düşünüyorum. (kişisel) kombi alırken dikkat edin. taktığınız ve söktüğünüz cihaz aynı kapasitede olsun. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Mustafa Çayır yazdı: Eskişehir'de 20 yıldır doğalgaz işi yapmaktayım. burada işler şöyle işler. cihaz değişimini yetkili firma yapar ( yada yapmış gibi gösterir) ardından esgaza, (sizde igdaş) bildiririz. biz şu adrese şu marka, şu kapasitede cihazı taktık. siz de gelin kontrol edin diye randevu talep ederiz. esgaz gelir. kontrol eder. sorun çıkmaz ise bir evrak düzenler. çağırılan servis o evrak olmadan cihazı garantiye almaz. yüksek ihtimal orada da işler buna benzer şekilde yürür. kombiye gelecek olursak. baymak duotec compact öneririm. üst seviye bir cihazdır. yine aynı seviyede olan demirdöküm nitromix, eca proteus plus alınabilir. vaillant aşırı pahalı olduğunu düşünüyorum. (kişisel) kombi alırken dikkat edin. taktığınız ve söktüğünüz cihaz aynı kapasitede olsun. kanki kiralık eve hermatik demirdöküm şofben taktırdık 15 yıllık daire de kaçak çıktı normalmiş Demirdöküm bence kombide fiyat performans olarak en iyisi bence kendime ait evim olursa düşünmeden demirdöküm taktıracağım Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 24 Mayıs Paylaş 24 Mayıs Ali Gülmez yazdı: kanki kiralık eve hermatik demirdöküm şofben taktırdık 15 yıllık daire de kaçak çıktı normalmiş Demirdöküm bence kombide fiyat performans olarak en iyisi bence kendime ait evim olursa düşünmeden demirdöküm taktıracağım tesisata gelen gaz 21 mbar basıncında. testler 100-120 mbar arasında yapılıyor. kaçak çok küçük ise basınç az geldiğinden farketmemiş olmanız normal. demirdöküm kombi iiçin de sadece nitromix servisin bile satmamızı istemediği cihazdır kendisi Yorum bağlantısı
Recommended Posts