İçeriğe Yönlendir

Xiaomi Air Purifier 4 Lite uzun dönem kullanım testi.

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ebrar Tüfek
(düzenlendi)

Bir süre önce konu açmıştım, hava temizleyici almak istiyorum diye, sonrasında cihazı satın aldım, diğer konu güncelliğini yitirdiği için buradan devam etmek istedim, çünkü ülke geneli ortak sorunumuz nefes alamıyoruz.

Cihaz ismi başlıkta yazıyor Xiaomi 4 Lite, Samsun Piazza AVM Mediamarkt’tan aldım. Bunlarda filtre bulmak biraz zor oluyor, yolda bi mağaza denk gelirse makinadan önce filtreyi alın derim. 

Cihazı neden aldım; Yaşım 26, 5 yaşından beri astım hastasıyım, alerjik astım, toz akarı, çiçek poleni, halı yatak yorganda bulunan Mite, bunların hepsi bende göz sulanması, hapşırma nefes alamama problemi yaşatıyordu, askerde -28 derece üstüne terhis olup +20 li samsuna geldiğimde, ani hava değişiminden hastanelik oldum, ciğerlerim mahfoldu, Astım vardı, Kronik bronşit’e döndü. 

Üstüne bide malum ülkemizdeki hava kirliliğini önemli düzeyde arttı, gün geçtikçe daha kötü oluyordum. 

Şikayetlerim

Hırıltılı nefes alma, boşa nefes alma, nefes alıyorsun ama yetmiyor ciğerin dolmuyor. Nefes alırken ciğerde kapak açılıp kapanıyor gibi ses geliyor tık tık ediyor nefesi alıp verirken. 

Kullandığım ilaçlar;

Ventolin Salbutamol

Seretide Discus

Symbicort Turbuhaler

Cihazı eve kurdum, gündüz oturma odasında yarım hız ayarında açık, gece yatarken yatak odasına alıp uyku modunda çalıştırıyorum, eve ilk aldığımda ortalama hava kirliliği 20 ug/m3 iken, şuanda stabil olarak 2-3 ug/m3 hava kalitesi alıyorum,

Yani tam olarak evin havası 10 katı daha temiz.

Kullanıma başladığımdan beri kendimde değişimler:

Sabah uykudan uyandığımda hiç uyumamış gibi kalkıyordum, ayılmam zor oluyordu sarhoş gibi uyanıyordum, şuanda zımba gibi kalkıyorum uyandığım saniye ayağa kalkıyorum. Uyku kalitesi aşırı arttı, artık daha verimli uyuyorum.

Evin içerisinde asla spreylerimin hiçbirini yapmıyorum, ilk başlarda psikolojik zannettim ama gerçekten öyle, şuanda dükkanda nefesim daralırsa ventolin basıp geçiyorum, evde kullandığım spreylerin tamamını bıraktım. 

Evde nefes alırken ormanda doğada nefes alıyormuşum gibi rahat ve ferah bir hava içime çekiyorum. Sadece ben değil eve gelen misafirler de aynı şeyi söyledi, ev şuanda aşırı havadar oldu. 

Haftada bir Filtreyi çıkarıyorum, elektrik süpürgesi ile çekiyorum, filtrenin üstüne ufak bir şekilde üflediğim anda ortalık toz bulutu oluyor, filtre içinden toz ve kum benzeri şeyler çıkıyor, özellikle ev tozu çok fazla çıkıyor. Bu filtreden çıkanları ciğerime çektiğimi görünce moralim bayaa bozulmuştu.

Uygulamada filtre 274 gün daha gider diyor, %94 verimlilik, yedek filtresi var 1.5 yıl kadar rahatız.

günlük kullanım hızı ayarım 15/25 m2 

Sonuç; Üretenden getirenden Allah bin kere razı olsun, sayesinde evimde nefes alabiliyorum. Nefes problemi yaşayan herkese tavsiye ederim, boyu büyüdükçe hava kalitesi artıyor, ufak smart boy olanın bu kadar temizleyeceğini zannetmiyorum bilginiz olsun, ikisi de çalışırken gördüm, kat kat fark var 4 lite ile arasında. 

Bunların filtreye sarılan gümüş iyonlu elektrostatik toz tutucu ön filtre varmış, kağıt gibi ince, ondan almak istiyordum ama hızlı ayarda çekiş akımını azalttığı için motoru bozabilir, net zorlar gibi geliyor, filtrenin ömrünü uzatıyor evet doğru, ancak motora fazladan yük bindiriyor. 

Bunların filtre masrafı çok olduğu için evdeki hava soğutucu ile farklı bir proje daha yapıp konusunu açacağım, evimde daha fazla

afrika (!) tozu koklamak istemiyorum. 

E240DCFB-9D67-4CB7-81C6-E1EFE894D992.jpeg

60644A4E-B078-48BE-975E-D52ADCB5C1F5.jpeg

C9BBF242-E08F-4F89-A0D2-7507BDF219B3.jpeg

tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi
  • Beğen 10
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Link ver direkt alayım evde alerjik bünyeler var

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur

sokağa çkınca alınan nefes ile gelecek olan toz etkisi yok olur mu?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ebrar Tüfek
Emre Şimşek yazdı:

evet abi bu

Çağlar Bayur yazdı:

sokağa çkınca alınan nefes ile gelecek olan toz etkisi yok olur mu?

Şöyle oluyor, 24 saat toz solumak ile 10 saat toz solumak arasındaki fark çok ciddi hissediliyor diyelim, evde olduğun sürece rizede yaylada nefes aldığımızı düşünelim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

muhtelik alternatif ler de araştırlabilir, ytd... geç oldu ama kurtulduk biz de

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

muhtelik alternatif ler de araştırlabilir, ytd... geç oldu ama kurtulduk biz de

Mesela abi, bilgi sahibi olalım alternatiflerle ilgili. 

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Öyle anlattın ki merak uyandı bende 😁

Sen birde bunu dene sabah nasıl kalkılır bak

Arcalion

Evin zeminde tozlanma azaldı mı?

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

Mesela abi, bilgi sahibi olalım alternatiflerle ilgili. 

35 sene aradım .... hurafe çok ytd. zor konu

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bendekinin filtreye yapışan kedi tüyü ile iki tane kışlık nevresim yaparım. İdeal olanı sulu sistem. Vakit yok ki demo olanı geliştireyim

• Beğen 3
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Hamit inan yazdı:

Öyle anlattın ki merak uyandı bende 😁

Sen birde bunu dene sabah nasıl kalkılır bak

Arcalion

Evin zeminde tozlanma azaldı mı?

Tozlanma konusuna pek dikkat etmedim abi, onu bi incelerim :) 

arcalion yorumları okudum güzel bişeye benziyor bi deneyip bakayım ona :D 

Servet Aydın yazdı:

Bendekinin filtreye yapışan kedi tüyü ile iki tane kışlık nevresim yaparım. İdeal olanı sulu sistem. Vakit yok ki demo olanı geliştireyim

Sulu sistem bitane var evde, 1 saat sonra suyun rengi sarımsı oluyor, şuan bu malzemeler çok kıymetlendi, bilgi ve imkan varsa birşeyler üretmek lazım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar
(düzenlendi)

Bu markanın bile on tane çeşidi var. 

Seçerken nelere dikkat etmeliyiz? :unsure2:

tarihinde İsa Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Mesela Daikin MC55W modeli 13 binden 8 bin TL ye düşmüş kendi sitesinde.

10 yıl filtre değişimi gerektirmez diyor ve 6 yıl garanti veriyor. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan

Evde nasıl konumlandırıyorsunuz benim ev biraz büyük salonu kullanmıyoruz en doğru yer neresi olmalı yani kapsadığı alan ne kadar geniş

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

takipteyim

Ufuk Kılınçarslan yazdı:

Evde nasıl konumlandırıyorsunuz benim ev biraz büyük salonu kullanmıyoruz en doğru yer neresi olmalı yani kapsadığı alan ne kadar geniş

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

konuyu okuduğumdan beri araştırıyorum. gördüğüm kadar ile en iyi, en verimli, en ekonomik olanı Daikin MC55W Hava Temizleme Cihazı. almama az kaldı sanki:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz
Ufuk Kılınçarslan yazdı:

En fazla nerede oturuyorsanız oraya koyun 15 dakikada 20 m2 lik odayı temizliyor.Yedek filtre ucuzken alın ben 189 dan aldım şimdi 750 lira olmuş 1 sene oldu daha keşke 2-3 tane alsaymışım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ebrar Tüfek yazdı:

evet abi bu

Şöyle oluyor, 24 saat toz solumak ile 10 saat toz solumak arasındaki fark çok ciddi hissediliyor diyelim, evde olduğun sürece rizede yaylada nefes aldığımızı düşünelim. 

rize yaylada oksijen az ama :) 

Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
Ferhat Yavuz yazdı:

En fazla nerede oturuyorsanız oraya koyun 15 dakikada 20 m2 lik odayı temizliyor.Yedek filtre ucuzken alın ben 189 dan aldım şimdi 750 lira olmuş 1 sene oldu daha keşke 2-3 tane alsaymışım.

Bizim evde kedi var ben ve oğlumu etkiliyor uykudan dayak yemiş gibi kalkıyorum eve geldiğimde nefes almakta zorlandığım oluyor bu cihaz bizi rahatlatacak gibi....

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Ufuk Kılınçarslan yazdı:

Bizim evde kedi var ben ve oğlumu etkiliyor uykudan dayak yemiş gibi kalkıyorum eve geldiğimde nefes almakta zorlandığım oluyor bu cihaz bizi rahatlatacak gibi....

salon kullanmıyorsanız oturma odası ve yatak odasına koyun derim ben öncelikle yatak odasına koyacağım ardından 1 tane daha alacağım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar
Serhat Işık yazdı:

konuyu okuduğumdan beri araştırıyorum. gördüğüm kadar ile en iyi, en verimli, en ekonomik olanı Daikin MC55W Hava Temizleme Cihazı. almama az kaldı sanki:)

Bu cihazında kapasitesi çok büyük sanki, uygulama alanı 82 m2 yazıyor, anlayamadım :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz
Ufuk Kılınçarslan yazdı:

Yatak odası en ideal yer o zaman 3-5 günde kapağı açıp kedi tüylerini almayı unutmayın zira bizim evde kedi kuş birşey olmamasına rağmen 1 haftada hav oluyor önünde

Ebrar Tüfek yazdı:

Bunların filtre masrafı çok olduğu için evdeki hava soğutucu ile farklı bir proje daha yapıp konusunu açacağım, evimde daha fazla

afrika (!) tozu koklamak istemiyorum

Bende karbon filtre şiltesi alıp kendim yapayım dedim m2 si 500 lira , ona o parayı verene kadar orjinalini alırım hepa filtrede yenilemiş olurum.Araba polen filtresi boyutu uyarsa ondan yapayım diyorum.Bi beyin fırtınası lazım bu iş için.:biggrin:

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
(düzenlendi)

arkadaşlar yerdeki normal toz ve kedi tüyleri için robot süpürge aşırı mantıklı 

8000 tl grundig robot aldım 2 günde bir süpürüyor tek yaşamama rağmen topak topak birşeyler topluyor maşallah diyorum 

robot süpürgesiz geçen günlerime acıyorum her dk ev ani misafir gelmesine karşı tertemiz hazır ve daha az toz soluyorum evin içinde

hava temizleme ile de üstüne de cila çekeceğim

tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...