Aydın Sert 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Selam arkadaşlar, Aracıma fiber spoiler aldım. Fahiş montaj fiyatlarından ötürü montajını ben yapacağım. Bir kaç video izledim fakat tecrübeli arkadaşların tavsiyesini rica edeceğim. Montajı Dyson siyah silikon ile yapacağım. Turuncu renkli cam montaj bantı ile sabitleyeceğim. Dyson sürmeden önce primer denen bir ilaç sürüyorlar silikon sürülecek noktalara, daha iyi yapışsın diye Genelde plastik malzemeler için sürülüyormuş, fiber malzeme için gerek var mı bilemedim. Fiberin iç yüzeyi tırtıklı, silikon için ekstra zımpara yapmama gerek yok sanırım. Araç üzerindeki noktalara hafiften zımparaya gerek var mı? Bu adımların dışında yapmam gereken ya da dikkat etmem gereken başka bir nokta var mıdır? Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Öncelikle dyson değil dayson. :S Fiber plastiğe göre daha iyi yapışıyor. Spoilerin altına bıçak ile tırtıklar yapın tutunma artsın. Ben de dayson mastikle sabitlemiştim. Bu malzemeler ne kadar iyi de yapsanız genelde 2-3 sene sonra biraz salıyor kendini. Tekrar yenilersiniz sıkıntı olmaz. Dikkat edilecek tek şey, montajı yaptıktan sonra spoilere baskı nasıl yapılacak? Ben de bagaj üstüne yaptığım için spoilerin üstüne 30-40 kg kadar yük koydum kenarlardan bassın diye. Yoksa sabaha kadar elle bastırmak lazım. Spoiler tipine göre değişir tabi bu. Benim dediğim sedan bagaj üzerine olan. 2 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 17 Mayıs Yazar Paylaş 17 Mayıs Benim aldığım bu model. Araca göre üretilmiş. Birebir oturmasında sıkıntı yok. Dayson sıkılacak noktaların yeri de belli (yuvarlak kısımlar var). 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs primere gerek yok fazla sağlam olur bir daha çıkmasın dersen sür, silikonu az kullan taşmasın taşmaya karşı ıslak bez hazır olsun hemen sil, bir defada yerleştir sağa sola oynatmadan cuk diye. bitti hazır spoiler montajına ne kadar para istediler? 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Sıkılacak kısımlara kağıt bant yapıştırıp çerçeve yapın işlemden sonra sökünce daha temiz görüntü olur.Dayson her türlü sağlam yapıştırır ,iyice donmasını bekleyip hareket ettirmeyin.Ben 407 aracıma yapıştırmıştım 3 sene sonra hala milim kıpırdamamış taş gibi duruyordu. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 17 Mayıs Yazar Paylaş 17 Mayıs Çağlar abi aksesuarcılar yapıyor montajı. Bi yer 600 istedi, bi yer 500 istedi. Telefonda rakam söylemek istemediler, ısrarcı olunca yuvarlak rakam telaffuz ettiler. Hepsi arabayı bi görelim dediler, CRV olunca yüksekten kapı açacaklar muhtemelen İyi olanları tenzil ederim, montajı yaparken benim kadar özen göstermeyecekler bile, malzemeyi kendim alsam malzemem de olacak. 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs (düzenlendi) Yazdım ama gerek yok diye düşünerek siliyorum yazdıklarımı. 17 Mayıs tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs ben twingoya montajı burda kaportacıya yaptırdım. 50 lira aldı benden sağolsun. bir kutu dayson o zaman 80 liraydı montaja gelince hiçbir zorluğu yok çok fazla sürmeyin taşmasın benimkine adam neredeyse 2 şer nohut tanesi kadar sıktı. çocuk spoiler tutunup barfiks çekiyor bazen 2 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 17 Mayıs Yazar Paylaş 17 Mayıs (düzenlendi) Öner Kurukuz yazdı: Yazdım ama gerek yok diye düşünerek siliyorum yazdıklarımı. Öner abi niye sildin? Herkesin görüşleri önemli benim için. Tecrübeye önem veririm. 17 Mayıs tarihinde Aydın Sert tarafından düzenlendi imla Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Çok fazla ayrıntıya gerek yok bence, ben normal cam silikonu ile araç üzerinde yapıştırdığım bir çok malzeme halen ilk günkü gibi duruyor. Yapıştırma sonrası iyi bir sabitleme yeterli olur. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Dayson slikonu az kullanın, yeriniz müsait ve işkence veya pensiniz var ise sabitleyip kuruyuncaya kadar bekleyin hiç bir şey olmaz hatta zor çıkarırsınız. plakayı dayson ve çift taraflı bant ile sabitlettirmiştim @Emrah Korkmazzile söktürürken neredeyse plaka parçalanacaktı. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 17 Mayıs Yazar Paylaş 17 Mayıs Metin Uzunoğlu yazdı: Dayson slikonu az kullanın, yeriniz müsait ve işkence veya pensiniz var ise sabitleyip kuruyuncaya kadar bekleyin hiç bir şey olmaz hatta zor çıkarırsınız. plakayı dayson ve çift taraflı bant ile sabitlettirmiştim @Emrah Korkmazzile söktürürken neredeyse plaka parçalanacaktı. Araç kapalı garajda Metin Hocam. Sabitleme işini turuncu renkli montaj bantı ile yapacağım. 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Aydın Sert yazdı: Sabitleme işini turuncu renkli montaj bantı ile yapacağım. o turuncu bant olmazsa olmazımızdır 😀 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Sİyah Dyson silikon ile ford fiestaya yapmıştık. Aracın siyah olması ve silikonunda siyah olması ,üst tarafta olması nedeniyle amatörce yapmıştık. Çok sağlam tutuyor ancak yerine oturmaz ve açık olursa can sıkabilir. Orjinali gibi olmuyor. Çok dikkatli ve planlı yapılması lazım. Tek yapmayın destek şart. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Metin Uzunoğlu yazdı: Dayson slikonu az kullanın, yeriniz müsait ve işkence veya pensiniz var ise sabitleyip kuruyuncaya kadar bekleyin hiç bir şey olmaz hatta zor çıkarırsınız. plakayı dayson ve çift taraflı bant ile sabitlettirmiştim @Emrah Korkmazzile söktürürken neredeyse plaka parçalanacaktı. Sorma abi,o günü çok net hatırlıyorum.Mondeo'nun plaka takılan bölüm bagaj kapagindan bağımsız bir parça ve plastik,kopacak diye çok tedirgin olmuştum sen çekerken.En son sökemeden notere gittik satışı öğle arasına girmeden verelim diye.Sagolsunlar küçük yer olunca kabul ettiler,sonra senin ustan ince bir tel vasıtasıyla keserek sökmüştü, sonra notere götürüp vermiştik. 1 1 Yorum bağlantısı
Alparslan Coban 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Bazen ehlinden çıksın ustası yapsın diye bu tarz işleri sanayide yaptırıyorsun, sen bez bant ıslak bez milimetrik ölçüm vs kafanda kurarken pata küte yapılışına şahit oluyorsun tam o an keşke ben yapsaydım hissi. Titiz adamların işi rast gitmiyor kendimden biliyorum 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Alparslan Coban yazdı: milimetrik ölçüm vs kafanda kurarken pata küte yapılışına şahit oluyorsun mm şaşmadan geri vites sensörü delen usta var... acaip yetenekler de harcanıyor bizde 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 17 Mayıs Paylaş 17 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: mm şaşmadan geri vites sensörü delen usta var... acaip yetenekler de harcanıyor bizde Abi bir de rauh welt sahibi acayip bir adam. Yorum bağlantısı
Aydın Sert 18 Mayıs Yazar Paylaş 18 Mayıs Bugün yapıştırdım. Dayson beyaz silikon kullandım. Siyah olan ile aynı. Sadece rengi beyaz. Sanayiden turuncu montaj bandı aldım. Yapıştırmadan önce kılavuzladım. İlgili yerlere silikon sıktım ve bantla sabitledim. İşlem içime sindi. Bantları söktükten sonra fotoğraf atarım. 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 21 Mayıs Paylaş 21 Mayıs ellerine sağlık güzel görünüyor. yakından görmek lazım öyle uzaktan anlaşılmıyor pek 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts