İçeriğe Yönlendir

Satılık Sitelerin Fiyat Düştü Algı Sahtekarlığı

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

bazı satılık ürün ev/araba vs. siteleri var malum, bunlara üye oluyorsunuz ve ilan takibi yapabiliyorsunuz, takip ettiğiniz ilandaki fiyat değişimleri DEĞİL, sadece düşüşleri mesaj olarak geliyor, listenize bakıyorsunuz ve ilanların birçoğunda 5-10 adet düştü mesajları görüyorsunuz, ANCAK fiyat çıktı mesajı yok, yani gözünüz hep düştü düştü mesajı görünce beyin de algı olarak vay be fiyatlar düşüyor diyor, velev ki, ilana çıkmış 700 den 15 adet düştü mesajı olan ürünün son filan fiyatı 800 olabiliyor.

Lavoisier in madde sakımı kanunu der ki (kimyacı fransız) Hİçbir şey yoktan var olmaz... işte o bu coğrafyada geçerli değil....

• Beğen 10
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim takip ettiğim bir yer var.. 

13 nisandan beri 61 defa fiyat değiştirdi.. 5'er 10'ar iniyor.. Sonra 100 ekliyor ve tekrar 5'er 10'ar iniyor. 

• Beğen 2
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
Mehmet Ozyurek yazdı:

13 nisandan beri 61 defa fiyat değiştirdi.. 5'er 10'ar iniyor.. Sonra 100 ekliyor ve tekrar 5'er 10'ar iniyor. 

Malesef Abi Aynı durum benim takip etiklerimde de var, hatta bazı sitelerde ilk ilanla verildi fiyatla  ,son ilan fiyatlarını göre bildiniz için ilanı kaldırtıyor, satıcı yüksekten yeniden koyuyor bindir ,indir devam ediyor .

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

indirip çıkartanlar hatırlatma mesajı atıyor :D ben burdayım daha neyi bekliyorsun diyorlar :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

İstediği kadar indirip bindirsin. Rakamı alıcı belirler. Alıcı çoksa pahalanır, azsa ucuzlar bu kadar basit.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

bazı satılık ürün ev/araba vs. siteleri var malum, bunlara üye oluyorsunuz ve ilan takibi yapabiliyorsunuz, takip ettiğiniz ilandaki fiyat değişimleri DEĞİL, sadece düşüşleri mesaj olarak geliyor, listenize bakıyorsunuz ve ilanların birçoğunda 5-10 adet düştü mesajları görüyorsunuz, ANCAK fiyat çıktı mesajı yok, yani gözünüz hep düştü düştü mesajı görünce beyin de algı olarak vay be fiyatlar düşüyor diyor, velev ki, ilana çıkmış 700 den 15 adet düştü mesajı olan ürünün son filan fiyatı 800 olabiliyor.

Lavoisier in madde sakımı kanunu der ki (kimyacı fransız) Hİçbir şey yoktan var olmaz... işte o bu coğrafyada geçerli değil....

tabi, mesela ben ilanı favoriye ekliyorum fiyatı düşürünce çıkıyorum ki kafası karışsın.

Mehmet Ozyurek yazdı:

benim ilanlardır onlar.

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Favorimdeki araçlar devamlı 3 indirip 5 bindiriyorlar. Bazıları da bir anda 50bin indirip yada bindirim satıldı diye ilanı kaldırıyorlar.

Sattıktan sonra mı piyasa ölsün yada yükselsin diye bu aksiyonu alıyorlar anlamış değilim

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

O malum sitelere forum olarak şikayet/talep yazalım yükselişleri de gösterin diye :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Alptuğ Özcan yazdı:

O malum sitelere forum olarak şikayet/talep yazalım yükselişleri de gösterin diye :D 

bana mesaj atarsınız işte? :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ülkemizde sahtekarlık olması ben çok şaşırttı. Tekrar bir baksanız emin misiniz acaba?

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bunu malum firmaya ileteceğim. Önümüzdeki dönemde çok güzel yenilikler planlanıyor ama hepsini hemen yapmak devreye almak da kolay olmuyor. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Hüseyin Sönmez yazdı:

Ülkemizde sahtekarlık olması ben çok şaşırttı. Tekrar bir baksanız emin misiniz acaba?

Kuzum norveç’ten mi yazıyon

• Beğen 2
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Esnaf daş mı yesin? 

Ne var azıcık pahalı alın, herkes kandırıyor, siz de azıcık kanmaya gayret edin.

Bir ara da helallik ister ohhh misss 😂

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Mehmet Ozyurek yazdı:

Aynennn

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Fiyatı arttı diye kimse girip bakmaz ama düştü deyince insan merak ediyor giriyor, o onların amacı da bu. Siteye girdi mi müşteri, hit sayısı arttı mı, gerisi adamın pek umurunda olmaz. Şimdi bu adama ne diyecez? Zaten adam kendinden başkasını düşünmüyor..

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)

Bunu marketler de yapıyor.

Bugün bimden pilavlık pirinç aldım, 149 tl den 142 tl ye indi diye etiket yapmışlar. Ancak sürekli aldığım ürün olduğu için fiyatını biliyorum, hiçbir zaman 149 tl ye çıkmadı. 139.50 tl bir şubede, bugün girdiğim şubede ise 142 tl.  Bir de indirimde diyorlar.

Olayı anlatınca da "şubeye özel indirim yapmışlardır" dedi. Ben yıllardır bu ürünü alırım fiyatı hiç 149 tl olmadı dedim, birşey diyemedi.

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Öner Kurukuz yazdı:

Bunu marketler de yapıyor.

Bugün bimden pilavlık pirinç aldım, 149 tl den 142 tl ye indi diye etiket yapmışlar. Ancak sürekli aldığım ürün olduğu için fiyatını biliyorum, hiçbir zaman 149 tl ye çıkmadı. 139.50 tl bir şubede, bugün girdiğim şubede ise 142 tl.  Bir de indirimde diyorlar.

Olayı anlatınca da "şubeye özel indirim yapmışlardır" dedi. Ben yıllardır bu ürünü alırım fiyatı hiç 149 tl olmadı dedim, birşey diyemedi.

3 harflilerden birisi de aynısın yapmaya yeltendi, o aradaki farkı tüketici mahkemesinden geri iade aldım, online başruvu bir haftada sonuçlandı, fotosu vardı önceden çekilmiş

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...